Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 sie 2012, 22:58
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 06 sie 2012, 23:12
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 sie 2012, 22:25
Ja wszystko wiem? To ty już wiedziałeś jaką mamy drabinkę do finału, zanim jeszcze nawet grupy nie wygraliśmy. I nakręcałeś się na medal.Kamil232
Wez ułóż jakiś kupon i podaj go na forum bo zawsze wszystko wieszMasakra ostatnio wszędzie na tym forum można napotkać na atak?
![]()
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 08 sie 2012, 22:42
ddemon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 08 sie 2012, 22:54
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 08 sie 2012, 22:58
mzatlanta
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 08 sie 2012, 23:09
Faktycznie machłem się w swoich obliczeniacharek_ahig pisze:Wlosi zeby nas wyprzedzic musieliby awansowac do finalu.
ddemon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 sie 2012, 23:23
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 sie 2012, 9:06
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 09 sie 2012, 9:23
Gall
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 16 sty 2013, 17:14
http://eurosport.onet.pl/siatkowka/repr ... omosc.htmlJurij Gładyr chce grać w siatkarskiej reprezentacji Polski
Siatkarz Zaksy Kędzierzyn-Koźle Jurij Gładyr odebrał w środę polskie obywatelstwo z rąk wicewojewody opolskiego. Pochodzący z Ukrainy zawodnik jest w Polsce od 2008 roku, a od czterech lat występuje w drużynie z Kędzierzyna-Koźla.
- Czekałem na obywatelstwo polskie ponad trzy lata i się doczekałem. Pani minister sportu i wszystkim ludziom którzy przyczynili się do
uzyskania przeze mnie polskiego obywatelstwa chcę bardzo podziękować – powiedział środkowy Zaksy.
Stwierdził też, że chciałby kiedyś wystąpić z orzełkiem na piersi. - To jest marzenie każdego siatkarza, bo kadra Polski gra zawsze w imprezach najwyższej rangi – skwitował.
Radości z nadania obywatelstwa swojemu zawodnikowi nie kryła też prezes Zaksy Sabina Nowosielska.
- Mamy nowego obywatela i nowego siatkarza, który jest Polakiem. Klub też się z tego cieszy. Również dlatego, że zwolniło się miejsce w drużynie dla jeszcze jednego cudzoziemca – zapewniła.
Zastrzegła jednak, że w tej kwestii decyzje podejmuje trener Zaksy Daniel Castellani. - Jeszcze za
wcześnie, by mówić o jakichś konkretach - dodała.
Jurij Gladyr ma 28 lat. Urodził się w Połtawie na Ukrainie. Do Polski przyjechał w ramach kontraktu podpisanego z AZS Politechnika Warszawska w 2008 r. z żoną Maryną, obywatelką Ukrainy. Występuje na pozycji środkowego bloku. Umowę z Zaksą podpisał w 2009 r. i przeprowadził się do Kędzierzyna-Koźla, gdzie w 2010 urodziła się córka państwa Gladyrów Daria.
Jego pierwszym klubem w latach 2004-2006 były Azoty Czerkasy. Potem na dwa sezony Gladyr przeniósł się do Lokomotiwu Kijów. W latach 2006 i 2008 zdobywał ze swoimi klubami mistrzostwo Ukrainy. Z Zaksą Kędzierzyn-Koźle w sezonie 2010/11 zdobył tytuł wicemistrza Polski i drugie miejsce w Pucharze CEV. Indywidualnie został wybrany najlepszym blokującym Pucharu Polski.
ddemon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 sty 2013, 17:54
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 16 sty 2013, 18:21
Lisek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 16 sty 2013, 18:27
Mam dokładnie takie samo odczucie. Gładyr to fajny gość ale w siatkówce to trochę inaczej wygląda niż w piłce nożnej, tu nie dajemy obywatelstwa żeby wzmacniać przeciętną kadrę tylko po to żeby kluby i zawodnicy mieli większe pole manewru z przyczyn, które świetnie wypunktował Babel. Sam w sobie proceder nie jest fajny no ale raczej nic na to nie poradzimy. Mimo wszystko skłaniam się do tego, że w kontekście kadry raczej o Gładyrze nikt nie myśli, tym bardziej, że będzie mógł w niej zagrać koło 30. Trudno też żeby mówił, że nie interesuje go gra w reprezentacji świeżo po zdobyciu obywatelstwa, o które tyle zabiegał.Babel pisze:Takie głosy, ze chca grac w reprezentacji to chyba tylko budowanie wizerunku, przyspieszanie procedur, zainteresowania mediow tematem. W koncu w lecie czy za rok bedzie szukał kolejnego kontraktu.
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 sty 2013, 22:11
Az tak to nie sledze poczynan Achrema. Nawet jesli nie gra to moze sa to "sanki" federacji za pomysł z reprezentacja Polski albo sam Achrem im odmowil. Wiemy, ze Białoruś nie jest ostoją demokracji, a sam siatkarz, niewatpliwie europejskiego formatu, moze nie chciec grac w reprezentacji, której raczej daleko do europejskiego poziomu. Moze chce sobie w wakacje wypoczywac, a w sezonie zarabiac pieniadze?lisek_chz pisze:Babel, mi się wydaje, że Achrem od 3 lat nie gra w reprezentacji Białorusi ale pewien nie jestem. To tak a propos.
Babel
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio