Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 174

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2006, 18:05

RealFan pisze:W tym przypadku nie ma takiego obowiązku. W prawie hiszpańskim jest usterka, a mianowicie nie można podpisać zawodowego kontraktu z piłkarzem, który nie osiągnął bodajże 18(?) lat. Kiedy nie ma on profesjonalnego kontraktu, to takie działanie jest legalne.
Co nie zmienia faktu, że Barcelona jest pracodawcą takiego przykładowego Cesc'a. Wciąż uważasz, że rozmowy z młodym piłkarzem za plecami klubu, który go trenuje jest jak najbardziej OK?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 sie 2006, 18:09

Niggaz pisze:który go trenuje jest jak najbardziej OK?
Niggaz - wszyscy wiedza, że jest jak najbardziej NIE OK.
ale mimo wszytsko zgodfnie z obowiązującym prawem

Juz ci kiedyś mówiłem [albo Janiemu :think: ]

że na waszym miejscu tez byłbym zły, rozumeim was.

Wenger nie jest krystalicznie czystym trenerem, jego działania nie są do końca w porzadku wobec Barcy [w tym wypadku] jednak sa zgodne z prawem.

I my nic na to nie poradzimy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2006, 18:11

Niggaz pisze:Co nie zmienia faktu, że Barcelona jest pracodawcą takiego przykładowego Cesc'a.
Nie zmienia, jednakże dobrze wiesz, iż jest to bez znaczenia w tym przypadku.
Niggaz pisze:Wciąż uważasz, że rozmowy z młodym piłkarzem za plecami klubu, który go trenuje jest jak najbardziej OK?
Mi też się ten zapis nie podoba, jednak według prawa odpowiedź na twe pytanie brzmi...tak :P I mimo tego, że nie jest to w pełni wporządku nic nie można Wenger'owi zarzucić.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2006, 18:13 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
yossarian
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yossarian » 28 sie 2006, 18:12

RealFan pisze:W tym przypadku nie ma takiego obowiązku. W prawie hiszpańskim jest usterka, a mianowicie nie można podpisać zawodowego kontraktu z piłkarzem, który nie osiągnął bodajże 18(?) lat. Kiedy nie ma on profesjonalnego kontraktu, to takie działanie jest legalne.
Doskonale wiem o co z tym chodzi nie musisz mi tlumaczyc.

To jest na takiej samej zasadzie jakbys hodowal rasowego psa, karmil, pielegnowal, placil za weterynarza, jedzenie itp, a nagle przyszedl ktos z kawalkiem dobrej kielbasy i tego psa Ci zabral. Jakbys go nazwal??

Jak ktos Kalemu ukrasc krowe to jest zle, a jak Kali komus to jest dobrze. Wenger widac ze kieruje sie ta zasada.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2006, 18:13

RealFan a jesteś w stanie rozważyć daną kwestię w innych aspektach niż czysto prawne?

Jeżeli tak to spróbuj jeszcze raz odpowiedzieć mi na pytanie czy postawa Wengera jest jak najbardziej w porządku wobec Barcelony.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 sie 2006, 18:15

heh mogłes uprzedzić, że mam siedzieć cicho :P

ale on chyba nie widział mojej odpowiedzi - wiec może cię czymś zaskoczył

skoro już jesteśmy przy temacie młodych piłkarza - Wenger ma na oku młodego zawodnika Kilmarnock 8) Stevena Naismith'a, przychodzi na kilkudniowe testy.
Ma 19 lat i strzelił 3 gole w 5 meczach do tej pory :wink:
yossarian pisze:Jak ktos Kalemu ukrasc krowe to jest zle, a jak Kali komus to jest dobrze. Wenger widac ze kieruje sie ta zasada.
ehh znów to brzydkie słówko na "k" :o [choć tym razem na zaczyna się na "u" :D]
Ostatnio zmieniony 28 sie 2006, 18:17 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2006, 18:17

yossarian pisze:To jest na takiej samej zasadzie jakbys hodowal rasowego psa, karmil, pielegnowal, placil za weterynarza, jedzenie itp, a nagle przyszedl ktos z kawalkiem dobrej kielbasy i tego psa Ci zabral. Jakbys go nazwal??
Jeżeli nie miałbym dowodu własności to wkurzyłbym się, jednak nic nie mógłbym poradzić. Z resztą jeśli ten pies by poszedł za kiełbasą, świadczyłoby to o tym, iż nie jest do mnie przywiązany i ma mnie pod ogonem. Wtedy to ja miałbym go pod siusiakiem :P

Niggaz - Pomijając aspekty prawne postawa Wenger'a nie jest w słuszna. Zadowolony :>

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2006, 18:21

fieldy pisze:ehh znów to brzydkie słówko na "k"
Krowa :>
:wink:
RealFan pisze:Jeżeli nie miałbym dowodu własności to wkurzyłbym się, jednak nic nie mógłbym poradzić.
Tylko byś się 'wkurzył' :> Chyba jesteś oazą spokoju w takim razie :P

Odnośnie takiego czegoś jak przywiązanie to przychodzi ono z wiekiem zazwyczaj a nie od razu. Dlatego łatwo jest przeciągnąć na swoją stronę takich młodziutkich piłkarzy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2006, 18:25

Niggaz pisze:Chyba jesteś oazą spokoju w takim razie
Fakt. Nie jestem nerwowy :wink:
Niggaz pisze:Tylko byś się 'wkurzył'
Jeśliby mi bardzo zależało na tym psie to wziąłbym siekierę i go odbił :lol: Trochę mogłoby być drastycznie :lol: To może skuteczniejsza by była jeszcze lepsza przekąska :roll:

Awatar użytkownika
yossarian
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yossarian » 28 sie 2006, 18:25

No i powoli Realfanie dochodzisz do slusznych wnioskow. Fabregas niczym przykladowy pies, okazal zero przywiazania do wlasciciela i poszedl za kawalkiem kielbasy.

Czy zachowanie psa w jakimkolwiek stopniu usprawiedliwia zachowanie czlowieka, ktory mu owa kielbase podsunal?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2006, 18:29

yossarian pisze:Fabregas niczym przykladowy pies, okazal zero przywiazania do wlasciciela i poszedl za kawalkiem kielbasy.
Jego problem i jego sumienie :roll:
Czy zachowanie psa w jakimkolwiek stopniu usprawiedliwia zachowanie czlowieka, ktory mu owa kielbase podsunal?
Mój pies odgryzłby mu razem z kiełbasą rękę :lol: Wtedy zachowanie psa byłoby adekwatne do sytuacji :lol:

Ps. Zaraz piwus wpadnie i przeczyści temat z tej emocjonującej dyskusji :roll:
Ostatnio zmieniony 28 sie 2006, 18:31 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2006, 18:31

RealFan pisze:Mój pies odgryzłby mu razem z kiełbasą rękę
Wymijająca odpowiedź :>

Awatar użytkownika
yossarian
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yossarian » 28 sie 2006, 18:34

Nie postarales sie drogi Realfanie.

A juz myslalem ze rozumiesz o co mi chodzi.

Dla ulatwienia jeszcze jeden przyklad: Rijkaard podbiera zawodnika Realu. Jak wtedy go nazwiesz??

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2006, 18:36

Niggaz pisze:Wymijająca odpowiedź
No ba, rozszyfrowałeś mnie :lol: Dobra odpowiem Wam. Nie usprawiedliwia, aczkolwiek nikt nie mógłby mu tego zabronić (poza moją chęcią zemsty :lol: ), jeśli ja nie miałbym aktu własności psa, bo wówczas on nie należy do mnie. Jeśli bym miał, to koleś narobiłby sobie problemów. Z Cesc'iem jest podobna sytuacja, tylko że akt własności trzeba zastąpić profesjonalnym kontraktem :wink:
Rijkaard podbiera zawodnika Realu. Jak wtedy go nazwiesz??
Nie ma takiej możliwości, nawet jeśli bardzo by chciał :P
Ostatnio zmieniony 28 sie 2006, 18:41 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 28 sie 2006, 18:41

Ehh.. po tym co tu czytam, aż się prosi żeby zacytować pewną wypowiedź:
Arsenal nie był fair, podkradł piłkarza, to już się nudne robi. Prawda jest taka, że nikt zawodnika do zmiany klubu nie zmuszał. Ja rozumiem fakt, że na świecie znalazł się jakiś nastolatek który woli Arsenal od Barcy może boleć, ale bez histerii. Po prostu bardziej go przekonała droga Cesca, niż wychowanków występujących w pierwszym składzie Katalończyków. Swoją drogą po odejściu Fabregasa nie było takich lamentów, a mało który kibic Barcy wiedział, że ten zawodnik kiedyś u nich grał.
Co do zachowania fair, to akurat takie uwagi ze strony Barcelony i jej kibiców są po prostu bezczelne. Po tym cyrku z transferem Heńka, Barca ma czelność oskarżać kogokolwiek o zachowania nie fair? To skandal. Nie było tygodnia, żeby działacze, trenerzy Barcy nie mówili o umowach jakie mają z Heńkiem, że niby jak nie podpisze, to będzie płacił karę i inne tego typu bzdety. Umiejętnie tym samym powodując zamieszanie wokół zawodnika, który miał ważny kontrakt z Arsenal. Zachowanie fair wymaga, aby w takiej sytuacji najpierw rozmawiać z klubem.
Pewien fan Barcelony [może Niggaz znasz - lorcio :lol: ] napisał na to:
Czy to wina Barcelony, że Henry z nią otwarcie flirtował?
Otrzymał odpowiedź:
Nie no oczywiście Fran Merida wybiera Arsenal, kto jest winny? Oczywiście ten zły Arsenal, co nie postępuje fair. Pomimo, że wszystko odbyło się zgodnie z przepisami.
Barca robi kampanię medialną wokół piłkarza Arsenalu (nie było piłkarza Barcy czy działacza który by nie wypowiedział się w mediach o tej sprawie), który ma ważny kontrakt, kto jest winny? Piłkarz Arsenalu.
Taka to właśnie sprawiedliwa katalońska ocena i definicja słowa fair.
.. z którą zgadzam się w 100%... Arsenal kradnie piłkarzy a jak Barca chciała Heńka (wszyscy chyba pamiętają co się wtedy działo) to wszystko było oczywiście cacy...

I może dacie już na ten temat spokój?? Bo już się nawet czytać odechciewa i pisząc tu wasze żale i tak tego nie zmienicie. Każdy już wie że jesteście tym rozgoryczeni ale nikt nic na to nie poradzi. Wenger nie jest święty i każdy to wie, sam mam do niego sporo zastrzeżeń... (szczerze? chciałbym żeby odszedł i nie jest to spowodowane tm ze ostatnio nam nie idzie (strzelanie bramek oczywiscie)) :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”