AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1731

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2256
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 18 lip 2013, 21:42

Ja tam tragedii z tego bym nie robił .Nie jest to jakiś wielki pasożyt bo jak jest w formie to może dać wiele zespołowi, nie jest to żaden Matri czy Bonera, a jeszcze jestem ciekawy jak wygląda pensja, tj. czy od tego roku zgodził się na obniżkę czy tez od nowego sezonu będzie kasował mniej.
Tylko teraz co ? Trzech zawodników na jedną pozycję - Robson, Ricky i Honda ?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 lip 2013, 21:43

Jeżeli Robson zostanie to jako napastnik i będzie z Faraonem walczył o pierwszy skład.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lip 2013, 21:53

Przypominam, że Thiago Silva przed odejściem też przedłużył umowę z Milanem.

Te brednie o braku sensu przedłużenia umowy przez Robinho zweryfikowała rzeczywistość, jak zwykle zresztą.
Brednie o Robinho jako gwiazdeczce zajmującą się układaniem fryzury i struganiem gwiazdora Robinho ku zaskoczeniu wielu - w tym mnie - weryfikuje od pierwszego dnia pobytu w Milanie, gdzie stał się prawdziwym profesjonalistą.

Pytanie tylko, jakie dostał warunki przedłużenia umowy i jakie były intencje obu stron.
Milan z jednej strony oszczędza na dobrym piłkarzu (na pewno zszedł poniżej 3 milionów rocznie, pytanie - jak nisko), który nie ma problemu z ławką, a w tym sezonie będzie dodatkowo umotywowany (mundial, chęć pokazania Santosowi, ostatnie miesiące w Europie), a w drugim scenariuszu nic na przedłużeniu umowy nie traci, bo zmusi Santos do ruchu, jak było z Thiago Silvą. Win-win.
Od kiedy Robinho eksplodował talentem jako ofensywny pomocnik u Allegriego, to jestem jego dużym zwolennikiem. Na ten moment to nasz najlepszy prawoskrzydłowy (grywał tam na jesieni skutecznie zamieniając się pozycjami z Faraonem), pierwszy zmiennik w ataku i najlepszy ofensywny pomocnik. Nigdy nie było problemów dyscyplinarnych czy zdrowotnych (w sensie nadwagi), jeśli dojdzie odpowiednia motywacja, to nie będzie czego żałować.
Zwłaszcza, jeśli alternatywą dla niego miał być Ljajić, który jest na razie nieosiągalny.
Nie mogę określić tej decyzji jako jednoznacznie złej. W najgorszym razie Galliani zminimalizował straty (nie wierzę, że Robinho wypełni kontrakt i odejdzie w 2016 dopiero do Brazylii), w dobrym za mniejszą pensję zyskał bardziej umotywowanego gracza, w najlepszym sprzeda go za większą kwotę niż ostatnio wynegocjowaną od Santosu, bo nie ma już ryzyka oddania go za darmo za moment.
Sytuacja jest taka, że wszystko się może zmienić w ciągu paru najbliższych godzin. Nic mnie nie zdziwi.
jeszcze jestem ciekawy jak wygląda pensja, tj. czy od tego roku zgodził się na obniżkę czy tez od nowego sezonu będzie kasował mniej.
Jeśli przedłużył umowę, to jestem na 100% pewien, że zacznie mniej zarabiać od tej chwili. Zamiast 4 milionów przez sezon będzie zarabiał 2-2,5 miliona (tak obstawiam) przez trzy lata.
Robinho może grać na dwóch pozycjach w 4-3-1-2, dwóch w 4-3-3 i czterech w 4-2-3-1. Bardzo dobry zawodnik szerokiego składu, który jako jeden z nielicznych graczy z naszego składu może po wejściu z ławki zmienić losy meczu.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 lip 2013, 22:02

Wilmore pisze:Te brednie o braku sensu przedłużenia umowy przez Robinho zweryfikowała rzeczywistość, jak zwykle zresztą.
Brednie o Robinho jako gwiazdeczce zajmującą się układaniem fryzury i struganiem gwiazdora Robinho ku zaskoczeniu wielu - w tym mnie - weryfikuje od pierwszego dnia pobytu w Milanie, gdzie stał się prawdziwym profesjonalistą.
No :rotfl4:!

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 lip 2013, 22:05

Co w tym śmniejszego? Pewnie i tak Hernanesa nie wygryzie z kadry :)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 489

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 lip 2013, 22:16

Ozdobny pisze:No :rotfl4:!
Przypominasz sobie jakieś problemy z Robinho :?: IMO bardziej problematycznym graczem jest Tevez.

Przecież Robinho ma bliżej do kadry z Milanu niż Santosu. Liga Brazylijska(do tego dochodzą rozgrywki stanowe) posiada fatalnych defensorów więc to żaden wyznacznik. Jednak twierdzę, że nie ma żadnych szans na pojechanie do Mundialu. No chyba, że byłaby fala kontuzji w zespole.

Rozumiem Ozdobny, że nie widziałbyś w Juve Cristiano Ronaldo bo ten zajmuje się w przerwach meczu układaniem fryzury :?:

Miałem pisać już kilka dni temu. Wcale się nie zdziwię jak przy jakiś odejściach(typu Binho, Boateng) przyjdzie do nas... Kaka.

Swoją drogą chciałbym zobaczyć miny działaczy Santosu po zobaczeniu tej informacji. Jestem ciekaw jaki ich będzie następny ruch.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lip 2013, 23:11

Kilka źródeł na twitterze podało, że Robinho będzie teraz zarabiał 3-3,5 miliona euro rocznie, co ma zostać rozłożone na te trzy lata nowej umowy.
AC Milan News ‏@Milanello 3 min

Robinho's salary has been reduced to about €3-3.5m, and it will be spread out over the next 3 years.
Daily ACMilan News ‏@Milangirls 2 min

Robinho's new contract is worth €3-3.5m over the next 3 years. He currently earns €4m a year.Great job by Galliani.
Coś za ładnie to wygląda, nawet jeśli się weźmie pod uwagę, że Robinho w Santosu miał zarabiać (jak przed chwilą przeczytałem) 0,8 miliona rocznie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 lip 2013, 5:38

Jeżeli tyle ma zarabiać na nowym kontrakcie to zupełnie tego nie rozumie. Przecież dla nas to mało opłacalne. Zakladając hipotetycznie bedzie nas kosztował 18-21 mln do 2016 roku. Gdyby odszedł za rok to jego koszt by wyniósł 8 mln. Redukcja nie duża a nowy kontrakt znacznie dłuższy. Coś mi tu śmierdzi i oby Galliani wiedział co robi. Jeżeli Robson jednak zostanie to chyba by go było taniej oddać za darmo i na jego miejsce kogoś o znacznie niższej pensji. Zupełnie nie rozumie takiego posunięcia i liczę, że się wszystko szybko wyjaśni.

Chyba, że te 3-3,5 mln to jest wartość całego kontraktu, czyli po około 1mln na rok co już znacznie lepiej wygląda. Z tym, że tak raczej nie jest.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 lip 2013, 6:21

No,jka ponad 3 mln rocznie to faktycznie slaho wyglada ta umowa bo to jest nieznaczne obnizenie pensji,ktora mozna bylo dac Eriksenowi przy ewentualnym zakupie.

PS. Mete czy Ty w ogole spisz :p ?Jak o tej rano mozna funkcjonowac ;).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 lip 2013, 8:58

PS. Mete czy Ty w ogole spisz :p ?Jak o tej rano mozna funkcjonowac ;).
Wstaje rano na trening, więc sobie od razu sprawdzam co tam ciekawego w świecie :D

LGdS podała, że Robinho ma zarabiać 2 bańki, ale Di Marzio jest bardziej wiarygodnym źródłem, bo dziennikarze tej gazety już nie raz się ośmieszali w kwestii pensji graczy Milanu. Tak czy siak 3-letnia umowa się nie kalkuluje dla nas i blokuje ruchy na rynku.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 19 lip 2013, 9:24

mete pisze:Chyba, że te 3-3,5 mln to jest wartość całego kontraktu, czyli po około 1mln na rok co już znacznie lepiej wygląda. Z tym, że tak raczej nie jest.
Z cytatow od Wilmore'a wynikaloby, ze okolo miliona na rok. dobry ruch, ale bardzo szybko przeszliscie od checi wypedzenia robinho wszelkimi sposobami do stawiania gallianiego na piedestale za przedluzenie kontraktu.
EnJoy's pisze:Ja tam tragedii z tego bym nie robił .Nie jest to jakiś wielki pasożyt bo jak jest w formie to może dać wiele zespołowi, nie jest to żaden Matri czy Bonera, a jeszcze jestem ciekawy jak wygląda pensja, tj. czy od tego roku zgodził się na obniżkę czy tez od nowego sezonu będzie kasował mniej.
w jaki sposob matri jest pasozytem?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 lip 2013, 9:32

Z cytatow od Wilmore'a wynikaloby, ze okolo miliona na rok. dobry ruch, ale bardzo szybko przeszliscie od checi wypedzenia robinho wszelkimi sposobami do stawiania gallianiego na piedestale za przedluzenie kontraktu.
Bo Robinho jest dobrym graczem, ale w momencie gdy zniżamy koszty to 4 miliony kłuje w oczy. Natomiast na niższej pensji może nam nadal sporo dać zwłaszcza, że z Milanello napływają świetne informacje. Nie zmienia to faktu, że z chęcia bym przyjął informacje o jego odejściu, bo jest szansa wyrwać opcje długoterminową za niezłe pieniądze.

Właśnie przyglądnołem się wiadomości Di Marzio i z niej rzeczywiście wygląda na to, że Robinho dostanie 3-3,5 bańki za 3 lata. Więc sam nie wiem co o tym sądzić.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 19 lip 2013, 9:47

Jezeli Robinho przez nastepne 3 lata zarobi 9-10,5 mln na reke to rzeczywiscie Galliani poczynil oszczedności w świetle tych 4 :shock:. Niemniej napewno jest drugie dno tej calej operacji :lol:.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 lip 2013, 10:44

Mialem na mysli to,ze zawodnicy ktorych wymienilem zajmuja miejsce w budzecie placowym a nie wnosza nic do zespolu bo jeden przegrywa walke o glowke z z Di Natale a drugiemu co rusz odskakuje pilka.Zmierzam do tego,ze ci gracze sa raczej zbedni w kadrze zespolu w przeciwienstwie np. do Robsona,ktory prezemtuje jakis poziom pilkarski.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 19 lip 2013, 11:25

Robson od nowego sezonu będzie zarabiał 2 miliony na sezon plus bonusy w zależności wyników całej drużyny. Przy 4 milionach jakie zarabiał wcześniej nie wygląda to tak źle a ubezpieczamy się na wypadek braku transferu w tym okienku. W moim odczuciu Santos grał na czas i zrobiłby wszystko aby za rok zagrał u nich oferując więcej Robinho nie płacąc Milanowi nawet jednego eurocenta. Teraz mamy pewnośc ze jak Robson odejdzie to za gotówkę a jak zostanie to koszty utrzymania nie będą aż tak wysokie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”