Ja to widzę trochę inaczej, choć to tylko moje podejrzenia.Ktoś w temacie Interu napisał, że 2 mln euro to nie jest wcale tak mało jak nam się może wydawać. Życie to nie gra - 2 mln piechotą nie chodzi.
Milan w tej chwili wykonuje treningi budujące kondycję na cały sezon. Hondzie to nie jest potrzebne, bo w CSKA już tę fazę okresu przygotowawczego przeszedł. Wydaje mi się więc, że Milan gra na delikatne obniżenie ceny wykupu Hondy (bo ma na to jeszcze parę dni), jednocześnie budując klimat wokół sponsora - patrzcie, nie mieliśmy X milionów, a nowy sponsor nam kupił Hondę i uratował klub, kochajcie go i kupujcie jego produkty!
CSKA Hondę i tak sprzeda w tym okienku, bo ryzykuje pozostawieniem w klubie zawodnika zdeterminowanego, by odejść, nie chcącego grać w pucharach, zajmującego miejsce w kadrze i na liście płac, który już podpisał wstępne porozumienie z Milanem. O wiele bardziej opłaca im się oddać go za cokolwiek, a w zamian ściągnąć następcę gotowego do gry od zaraz. Zatrzymanie do samego końca gracza rozumiałem w przypadku Fiorentiny walczącej o utrzymanie, CSKA ma inną sytuację.
Transfer Hondy w lato pasuje wszystkim.
Ale wszystkie opierają się na jednym źródle, Panoramie, która ma niską wiarygodność. Nie wierzę w plotki o Duńczyku. Poza tym wygasa mu za rok kontrakt, więc jakie wypożyczenie z opcją wykupu?Myślałem, że o Eriksenie są to jedynie nic nieznaczące plotki jednak myliłem się. Pisze o tym wiele mediów.
Podobno Eriksenem nikt się nie interesuje, ale gdzie on miałby grać w Milanie? Ściągamy Hondę, mamy już Saponarę i Boatenga, może tam grać Robinho. Bardzo bym chciał Eriksena w Milanie, ale obawiam się, że zwyczajnie nie ma dla niego miejsca w kadrze. Przecież ani Honda ani Eriksen nie mogą grać jako mezz'ala.
Chyba że przejdziemy na 4-2-3-1, na co w tej chwili nic nie wskazuje.
Nie przesadzaj z tym szyderstwem.Robinho będzie pełnił rolę nowego transferu, bo w tamtym sezonie grał mało. Galliani potwierdził.
Tak czy siak uważam, że przy wszystkich zmianach w lidze jeśli Milan przesunie na stałe Boatenga do pomocy, a Robinho przywróci się do formy z mistrzowskiego sezonu, to nadal będziemy słabsi od Juventusu, ale przy obecnej kadrze (bez dalszych wzmocnień) będziemy lepsi od wszystkich pozostałych i zaklepiemy sobie LM. W kolejnym sezonie może być o to dużo trudniej, bo w tym roku będziemy korzystać na tym, na czym rok temu korzystało np. Napoli - na stabilności składu i braku zmian trenerskich.
I tyle zostało z jego deklaracji, że w Mediolanie nie kupuje mieszkania, tylko zamieszka w hotelu licząc się z tym, że go szybko odstrzelą, więc nie chce mieć problemów z wyprowadzką. Tyle mówił o gotowości na odstrzelenie, a teraz będzie się trzymał rękami i nogami...Na Traore są chętni, ale odstrasza wszystkich jego pensja. Z tego powodu raczej trudno będzie go sprzedać a kontrakt wygasa w 2015 roku.
Nic, ale Vila i Nocerino zbierają po pierwszym tygodniu przygotowań tak dobre recenzje, że nie zdziwię się, jeśli zostaną. Im dłużej trwają przygotowania, tym mniej informacji o odejściu Vili. Chłopak miał duży talent i jeśli wrócił do zdrowia po ciężkich urazach, to nie obraziłbym się na odstrzelenie Antoniniego zamiast niego. Stracił ponad sezon, ale w przeciwieństwie do Antoniniego rokuje na przyszłość, a mówimy przecież o obsadzeniu numeru cztery na bokach obrony.Wiadomo coś o odejściach Vili, Emanuelsona, Nocerino oraz właśnie BoatengaDalej chętnych brak
Nie będę też zaskoczony, jeśli Nocerino po zmianie systemu wróci do swojej najlepszej dyspozycji, Balotelli jest idealny do jego sposobu gry. Na ligę jest idealny, choć jeśli miałby tam być przestawiony Boateng, to byłby numerem trzy do gry po Boatengu i Muntarim.
Kurde, nie mogę się pogodzić z tym, że Milan woli Boatenga sprzedać niż kazać mu harować na idealnej dla niego pozycji. Oddamy za 10-15 milionów gracza, który na mezz'ali byłby wart ponad 20, by tylko marzyć o Hernanesie czy innych graczach, którzy tam mają porównywalny potencjał.
Boateng De Jong Montoliovo
Honda
Balotelli El Shaarawy
To jest ofensywa, z którą można walczyć o mistrzostwo. Przegra się mistrzostwo przez obronę, ale rywalizować o tytuł do kwietnia-maja, a nie do października.
Gabriel w kolejnym sezonie ma być numerem dwa na bramce. Ciekawe.
Abate wrócił do treningów dzisiaj (mimo że miał wrócić 24 lipca), bo nie mógł się doczekać powrotu do Milanello. Uwielbiam tego chłopaka. Ciekawe, kiedy wróci do gry po urazie.
Wczorajszy mecz sparingowy nie zasługuje na szeroki komentarz, bo wiadomo, że graliśmy z półamatorami, ale moją uwagę zwrócił Cristante - chłopak ma niesamowite przerzuty. Nie można oceniać jego gry obronnej na tle takiego rywala, ale centymetrowe podania na kilkadziesiąt metrów -
Poli i Saponara wczoraj nie grali, bo obaj przeprowadzają zindywidualizowany trening, choć nie wyciekły informacje - pod jakim kątem.
Poważne okienko Milanu ma się zacząć po eliminacjach do LM. Rozumiem to, bo nikt poważny (a taki jeden transfer w sezonie obiecano) nie przyjdzie bez gwarantowanej LM, ale z drugiej strony bez kogoś takiego może być o LM trudno, bo Milan Allegriego ma zawsze fatalny początek sezonu.
Acerbi poddał się zabiegowi usunięcia guza jąder, ma wrócić do treningów w przyszłym tygodniu najwcześniej. In bocca al lupo!