AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1735

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lip 2013, 11:32

Corriere dello Sport reports that Honda is willing to reduce some of his agreed Milan salary (€2.5m) in order to bridge the Milan-CSKA gap.
Wczoraj DS CSKA powiedział, że jeszcze jest różnica i nie oddadzą go tak szybko. Brat a zarazem agent Keisuke mówi, że oferta jest całkiem dobra. Dzisiaj napływają informacje, że porozumienie jest coraz bliższe i kluczową role odgrywa Honda. Zobaczymy co się wydarzy, ale mam nadzieję, że już dzisiaj będzie nasz.
According to La Gazzetta dello Sport, Betis Siviglia signed Didac Vilà on loan, with an option to buy him at the end of the season.
Ciekawe czy prawda. Jeżeli tak to liczebność kadry maleje.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 23 lip 2013, 11:58

Wypożyczajmy graczy w nieskończoność. Przecież frajerów potrzeba gdzieś znajdywać. Naprawdę Didac nie jest więcej wart :?:

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 23 lip 2013, 12:14

Vila przez 2 lata prawie nie grał, nikt raczej nie będzie ryzykował od razu transferu definitywnego.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 23 lip 2013, 13:03

W tej chwili wszyscy czekają na spotkanie które odbędzie się o 18. Podobno różnica wynosi pół miliona euro ale CSKA wcale nie myśli ustąpić. Jestem jednak dobrej myśli, trzeba domknąć ten transfer bo okazja jest nie mała na wyciągnięcie dobrego zawodnika za nie duże pieniądze.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lip 2013, 16:01

Na razie DS CSKA mówi, że nie ma porozumienia. Spotkanie za 2 godziny zobaczymy wtedy co się wydarzy.

Galliani właśnie skończył spotkanie z Raiolą. Nie ma info czego ono dotyczyło, ale trzeba brać pod uwagę jedną z kilku opcji:
a)rozmowa na temat Vili i Emanuelsona oraz Nianga, którzy są klientami Mino. Jest jeszcze Mario, ale tu nie ma oczym gadać. Sam Raiola mówił, że jest za wcześnie na rozmowy na temat nowego kontraktu.
b)lada moment powinny się pojawić plotki o Zlatanie co też uważam za mało realną opcje.
c)Mino ma nam pomóc w sprzedaniu jakiś graczy - oprócz swoich klientów może Boa czy Robinho (mało realne)./
d)Raiola będzie pilotował jakiś transfer do Milanu.

Pewnie szybko się nie dowiemy o czym rozmawiali obaj panowie.

Oprócz spotkania z Raiolą Galliani w Giannino spotkał się z prezydentem Bari (niedawno Braida spotkał się z ich DS i rozmawiali o jakimś młodziutkim obrońcy oraz w zimie byliśmy zainteresowani Bellomo a może Bari chce kogoś od nas) oraz kilkoma znanymi agentami (jeden z nich rezprezentuje Traore na Włochy).

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 23 lip 2013, 16:24

Z Gallianim jako mistrzem ostatnich dni mercato współczuję Wam oczekiwania i stresu, aczkolwiek jestem przekonany że Milan ściągnie Hondę jeszcze w tym okienku, a Raiola jako agent lubujący się w transferowaniu swoich klientów przyczyni się do sprzedaży Boatenga i z pewnością będzie forsował powrót Zlatana do Milanu jeśli taki temat zaistnieje. Wiadomo, że Ibra jest gotów na obniżkę wynagrodzenia i że PSG nie będzie go trzymało na siłę. W kontekście rzekomego powrótu Kaki w zeszłym roku, ten ruch wydaje się zdecydowanie lepszy, przede wszystkim sportowo. Nie wykluczałbym automatycznie Ibry w Milanie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lip 2013, 16:33

Jeżeli miałbym wybierać między Zlatanem a Kaką to wybór jasny. Żeby Ibra mógł wrócić to musiałby się zdecydować na pensję maksimum 5 mln na rok (Raiola ponoć oferował go Napoli z pensją 6 baniek). Czy Zlatan by się na to zdecydował? Trudno stwierdzić, ale Włochy to jego chyba prawdziwy dom na ziemi i chętnie by wrócił. Niby ostatnio mówił, że zostaje w PSG, ale on tak zawsze prawi. Z Milanu nigdy nie chciał odchodzić, po odejściu nadal komplementował klub a nawet powiedział, że jeżeli będziemy go chcieli spowrotem w razie problemów to wiemy gdzie go szukać.

Osobiscie nie lubie powrotów i pisałem to w przypadku Kaki czy Szewy i osobiście wolałbym, aby potencjalne pieniądze, które miałyby iść na Szweda przeznaczyć na kogoś innego. Z drugiej strony w przeciwieństwie do Szewy czy Kaki Ibra wracałby jako nadal jeden z najlepszych graczy na świecie.

Oczywiście trzeba brać pod uwagę, że to są luźne dywagacje, bo na razie nie ma żadnych plotek odnośnie jego powrotu.

http://www.calciomercato.com/mercato/mi ... ore-803770

Traore to jest lojalny gracz. Wie, że Allegri na niego nie będzie stawiał, ale mimo wszystko chce zostać. Ma oferty z Francji, Włoch, ale nie ma zamiaru zrezygnować ani 1 euro ze swojej pensji wynoszącej 1,2 mln euro (niedawno się dowiedziałem, że przed przyjściem do Milanu inkasował...0,2 mln euro na rok!), więc pewnie będziemy mieli kolejną pijawkę w kadrze. Fatalny błąd Łysego.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 23 lip 2013, 16:50

mete pisze:Oczywiście trzeba brać pod uwagę, że to są luźne dywagacje, bo na razie nie ma żadnych plotek odnośnie jego powrotu.
To jest jasne, ale należy zwrócić uwagę, że Milan lubi takie powroty a tym razem jak sam napisałeś przemawiają za tym aspekty sportowe. Po prostu zwróciłem Tobie uwagę, że powrót Zlatan nie jest wcale "mało realną opcją", moim zdaniem oczywiście.
mete pisze: osobiście wolałbym, aby potencjalne pieniądze, które miałyby iść na Szweda przeznaczyć na kogoś innego
Przecież sam wiesz, że pieniądze wydane na Zlatana zwrócą się w mgnieniu oka. Taki piłkarz to poważny krok marketingowy, a kibice przecież nie mają mu za złe że odszedł. Ewentualny (chcę to podkreślić - ewentualny) powrót Zlatana nie oznaczałby braku innych działań na rynku transferowym.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lip 2013, 17:41

Na razie DS CSKA mówi, że nie ma porozumienia. Spotkanie za 2 godziny zobaczymy wtedy co się wydarzy.
Mam bardzo dobre przeczucia co do tego spotkania.
Galliani właśnie skończył spotkanie z Raiolą. Nie ma info czego ono dotyczyło, ale trzeba brać pod uwagę jedną z kilku opcji:
Moim zdaniem nie jest możliwy inny scenariusz jak tylko rozmowa na temat jednego z trzech klientów Raioli w Milanie: Emanuelsona (zbędny po transferze Hondy), Nianga (potrzebuje ogrania i jest daleko w kolejce do gry) i Didaca Vili (zbędny od momentu transferu). W ciągu paru godzin może się okazać, że cała trójka jest Milanowi na ten moment zbędna i trzeba się ich pozbyć. Raiola nie ma klienta, o którym by mi było wiadomo i który byłby w zasięgu Milanu lub Milanowi potrzebny.
EDIT: właśnie sobie przypomniałem, że Emanuelson chyba nie jest klientem Raioli.
w zimie byliśmy zainteresowani Bellomo
Bellomo jest na współwłasności w Torino od trzech tygodni.
aczkolwiek jestem przekonany że Milan ściągnie Hondę jeszcze w tym okienku
Ja również.
Raiola jako agent lubujący się w transferowaniu swoich klientów przyczyni się do sprzedaży Boatenga i z pewnością będzie forsował powrót Zlatana do Milanu jeśli taki temat zaistnieje.
Boateng nie jest jego klientem, a Raiola nie będzie forsował transferu Zlatana do Milanu.
Fatalny błąd Łysego.
Dokładniej to Braidy, którego wynalazkiem jest Traore.
To niesamowite, że nikt nie ufał w Milanie Braidzie, gdy ten polecał nastoletnich Higuaina i Pastore, a zaufał, gdy polecał przeciętniaka (chyba za dużo powiedziane) ze słabego klubu francuskiego.
powrót Zlatan nie jest wcale "mało realną opcją", moim zdaniem oczywiście.
To prawda. Powrót Zlatana nie jest mało realną opcją. On jest całkowicie nierealny.
Mete wymienił kilka powodów (pensja, potrzeba wzmocnienia innych pozycji), dla których ten transfer byłby mało realny, ale te same powody dotyczyły jego transferu z Barcelony. Nikt nie wymienił najważniejszego powodu, dla którego transfer Zlatana nie jest mało realny, tylko absolutnie niemożliwy.
Raiola ma w Milanie dwójkę napastników - gwiazdę Balotelliego i Nianga z potencjałem na bycie nowym Zlatanem czy Balotellim. Co mu da transfer Zlatana? Wsadzi wszystkich swoich napastników do jednego klubu, gdzie będą rywalizować o miejsce - bez sensu. Milan wsadzi kolejną gwiazdę do ataku, przez co nie będzie miejsca dla Faraona - bez sensu. Raiola przegra Niangowi rok, przez co może dużo mniej na nim zarobić za parę lat, gdy kolejna prowizja z transferu Zlatana już będzie nieosiągalna - bez sensu.
Transfer Zlatana do Milanu jest niekorzystny dla zawodnika z finansowego punktu widzenia, ale niemożliwy przez agenta. Raiola nie jest głupi, nie wsadzi wszystkich grzybów w jeden barszcz, zwłaszcza że Milan nawet ze Zlatanem nie daje żadnych gwarancji na osiąganie więcej, niż w poprzednim sezonie - nadal będzie taka sobie pomoc i nadal będzie słaba obrona, za to przeładowany atak. Marketingowo byłoby to korzystne, ale Milan na tym wiele zyska po Hondzie, a transfer Zlatana nie wywrze takiego skutku jak poprzednim razem - sporo osób już ma jego koszulki. ;)
Już prędzej widzę Zlatana w Interze, Juventusie czy Napoli (co nie znaczy, że te ruchy, poza przejściem do Neapolu, uważam za możliwe) niż w Milanie. Raiola to na to jest za sprytny.

Trochę bez echa przechodzi dzisiejsze Trofeo TIM. Tu prawdopodobne składy:

Nie spodziewam się wygranej nad Juventusem, Tevez będzie super umotywowany, a my ich możemy ukłuć tylko Robinho, bo Niang to nie ten poziom jeszcze. Spodziewam się góra remisu bezbramkowego, bo na ewentualną stratę gola nie mamy czym odpowiedzieć. W związku z tym ten mecz nie wzbudza we mnie większych emocji poza obserwacją De Jonga, Nianga i Poliego, za to drugi będzie bardzo interesujący - Cristante, Petagna i sposób wykorzystania Emanuelsona jest dla mnie o wiele bardziej ciekawsze niż mecz z Juventusem.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lip 2013, 17:49

Dokładniej to Braidy, którego wynalazkiem jest Traore.
To niesamowite, że nikt nie ufał w Milanie Braidzie, gdy ten polecał nastoletnich Higuaina i Pastore, a zaufał, gdy polecał przeciętniaka (chyba za dużo powiedziane) ze słabego klubu francuskiego.
Z tym, że to Galliani dał mu taką pensję. No cóż za Higuaina czy Pastore jak również Bale trzeba było zapłacić a Bakaye był darmowy, więc to pewnie jedyny powód dla którego zaufano Bradzie. BTW o Higuaina mocno zabiegaliśmy jak był w River. Byliśmy już bardzo blisko porozumienia, ale Real złożył ofertę i po prostu nie mieliśmy kasy aby ich przebić. Mówił o tym Łysy.

Jeszcze mi się przypomniało jedno, bo ostatnio na red&black pisali ile to płacimy za Mario i kiedy go spłacimy. Galliani ostatnio powiedział, że uznaje ten transfer za promocje, bo był tani i dotego spłacamy go miesięcznie.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 23 lip 2013, 19:04

Media trąbią że doszliśmy do porozumienia w sprawie Hondy :!: Zapłacimy za niego 4 mln euro co nie jest jakąś wygurowaną kwotą...

Czekamy na dalsze info

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lip 2013, 19:18

Jakie media? Od Twojego postu minęło 15 minut, a nadal nie znalazłem żadnego newsa o tym, że doszło do porozumienia, od półtorej godziny cisza i ostatnie wiadomości podawały, że spotkanie zaraz się rozpocznie.
Czy możesz podać swoje źródła?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 23 lip 2013, 19:27

Rosyjskie media kolego. Jako że jestem na kompie to akurat chwile śledziłem i rosjanie są przekonani o odejściu Hondy...

Włosi milczą ale czekać tylko jak skopiują newsa i calciomercato poda te same info

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lip 2013, 19:31

Rosjanie pewnie powielają to co rano trąbiły włoskie, więc to raczej rosyjskie media kopiują. Włosi też rano byli pewni o transferze. Na ten moment nie ma żadnych nowych informacji. Spotkanie trwa. Martwi mnie, że tak długo i żadnych wiadomości.

Jesteśmy dośc popularni wśród graczy NBA. O ile to, że Bryant jest milanistą to wiedziałem a teraz do niego doszedł Rose.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”