---> Rap <--- - Strona 175

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: ---> Rap <---

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 29 lut 2012, 18:12

A co mnie obchodzi jego praca w roli aktora czy kogos tam. Slucham jego rapu i na tym koncze.

ahaaaa no to niestety ale Pih dla mnie nagrywa lepszy rap , zaden idol po prostu slucham a raczej sluchalem go najwiecej z PL rapu.

obecnie propsuje amerykański blur hiphop. Co do historii to pewnie były ich miliardy bo Pihu zawsze melanżował i do świętych nie należy więc ameryki nie odkryłeś,większość z PL raperów odpierdala popeline jak się upije więc co to ma do rzeczy? Pezet,Peja,Mes,Gural oni grają tyle koncertów że zdarzają im się wpadki większe i mniejsze wiec mam przestać ich słuchać bo się nie kontrolują po alko ? śmieszne.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 29 lut 2012, 18:29

stary nie widzisz roznicy miedzy niekontrolowaniem sie alko na swoich koncertach a rozpierdalaniu wystepow swoich kolezkow? bo dla mnie to diametralna roznica.

no i mój ulubiony obrazek. jak raper sprzedaje 3 złote płyty z rzedu a przed klipem ma 30 sekund plansz i przebiera sie 3 razy na wywiad, mistrz

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 29 lut 2012, 18:35

stary 30sekund plansz jest dla tego ze u nas 15tyś sprzedanych płyt to wyczyn i w sumie hajs z tego [ch**] , nie rozumiesz że zarabiają na czym mogą? kaczor nie ma takich plansz i musi stać na bramce żeby mieć na życie bo nie ma siana z rapu w PL a jak jest to mają go nieliczni (Sokół,OSTR czy Peja) i są to wyjatki , tak ciężko Ci to pojąć ? btw wątpie żeby pezet z małolatem mieli mu to za złe więc co ty masz za problem ? bo Ci się nie spodobało ? a kim ty jesteś ? mogłeś się chociaż pośmiać za darmo jak go nie lubisz że sobie popeline zrobił.

co do klasyków o chlaniu to co to za herezje? nie byłem na melanżu gdzie leciał drin za drinem ale za to wychylylybymy albo napiłbym się z tobą wódki dziś borixona zjada TDF'a

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 29 lut 2012, 19:28

nie było smiechu tylko zazenowanie. Kaczor to wack nie raper dlatego nie ma siopy. No tak jak jest hajs to trzeba robic ciuchy i robic takie same klipy z w opcji product placement. W naszym rapie zarabia sie z koncertów, ciuchy to jest dodatek. Tylko u Piha bardziej jest dla mnie prawdopodobne to, że pęge z płyty bierze do kieszenie a potem robi gówniane teledysk za hajs sponsorów, które sa takie same.

Wiesz, to że sie wjebał na scene i pewnie chciał położyć swój kempowy freestyle to jedno, ale jak WSZ zaczął go stamtąd ściągać to chyba nie tylko dla mnie było żenujące.

Szanuje Piha za to co robił do Kwiatów Zła, potem jego image, zachowanie i cała otoczka zwyczajnie mnie wkurwia, ale nigdy nie ujmuje mu tego co zrobił dla rap gry bo byłbym idiotą.

koniec tematu.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5296
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 29 lut 2012, 20:40

Arwin pisze:
VNM jak dla mnie to dno dna, koleś ma debilne teksty o niczym, jego głos mi nie pasuje. Może i ch**** skład, ale przebijają go w każdej możliwej kategorii. Kto to jest VNM? :haha:
Mam takie same zdanie. Demonologia jest zajebistą płytą, ale dla osób którym ten styl odpowiada. Jak Shellerini mi średnio odpowiada, tak słonia mogę sluchać bez przerwy. Ostatnio chyba wrzucałem kawałek jego z Młodym M. to też zajebisty numer im wyszedł.
Etus2 pisze: ahaaaa no to niestety ale Pih dla mnie nagrywa lepszy rap , zaden idol po prostu slucham a raczej sluchalem go najwiecej z PL rapu.
Jedyny raper którego 2 płyty sobie kupiłem :D

A jak Pih ze Słoniem coś zagrają to już w ogóle wychodzi kosmos. Radio Killa czy Szatanskie wersety radze posluchać.

Awatar użytkownika
Khalifa
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Khalifa » 10 mar 2012, 15:32

Polecam nową płytę VNM'a - Etenszyn Drimz Kamyn Tru...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 mar 2012, 14:05

Arwin pisze:VNM jak dla mnie to dno dna, koleś ma debilne teksty o niczym, jego głos mi nie pasuje. Może i ch**** skład, ale przebijają go w każdej możliwej kategorii. Kto to jest VNM? :haha:
No to competition Arwin, bo jak słyszę takie pieprzenie to mnie [k****] bierze jak Tomka Hajtę(i proszę to napisać). Który z tracków VNM'a z nowej płyty jest o niczym? Na siłę można się przywalić do Supernovy(bardzo na siłę), który jest trochę braggowy, choć też nie do końca. Ale wskaż mi inny. Chyba, że od rapu oczekujesz, aby Cię uczył jak żyć i dlaczego prawilnie. Jednak w takim razie polecam czytać Coelho, a nie słuchać muzyki.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 11 mar 2012, 14:11

VNM dobrą płytę wydał, w końcu nie gada o niczym, choć i tak nie będzie nigdy z niego wielkiego filozofa życiowego. No ale i tak jak dla mnie najlepsze jego płyty to Na szlaku po czek i Niuskul mixtape, porównania z owych płyt były przekozackie ;d Zresztą kto słuchał ten wie.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 11 mar 2012, 14:12

Cris7 pisze:
Arwin pisze:VNM jak dla mnie to dno dna, koleś ma debilne teksty o niczym, jego głos mi nie pasuje. Może i ch**** skład, ale przebijają go w każdej możliwej kategorii. Kto to jest VNM? :haha:
No to competition Arwin, bo jak słyszę takie pieprzenie to mnie [k****] bierze jak Tomka Hajtę(i proszę to napisać). Który z tracków VNM'a z nowej płyty jest o niczym? Na siłę można się przywalić do Supernovy(bardzo na siłę), który jest trochę braggowy, choć też nie do końca. Ale wskaż mi inny. Chyba, że od rapu oczekujesz, aby Cię uczył jak żyć i dlaczego prawilnie. Jednak w takim razie polecam czytać Coelho, a nie słuchać muzyki.
Nie myślisz chyba, że przesłuchałem całą płytę gościa, którego głosu nie mogę zdzierżyć. Słyszałem kilka kawałków, mój główny zarzut tyczy się przez Ciebie przytoczonego kawałka supernova, najlepszym podsumowaniem tego kawałka jest - 'Ujebali mi pół japy jak miałem 4 lata,' :rotfl:

Chyba zresztą nie oczkujesz, że nagle powiem jakim to zajebistym raperem jest Venom, że jego kawałki są przekozackie. Nie potrafię go słuchać i tyle w temacie Cris. Od tego jest ten temat, żeby rozmawiać o rapie, a ja wyrażam opinie o tym jakim dla mnie VNM jest ujowym raperem.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5296
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 11 mar 2012, 14:21

http://www.youtube.com/watch?v=aYZqomGNBsQ
Legion Szczęśliwa

I nie wiem czy ktoś wrzucał:
WSRH - Niżej Podpisani
http://www.youtube.com/watch?v=t704qDgYnQk

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1546
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 11 mar 2012, 14:22

Nie róbcie z tego VNMa nie wiadomo kogo, ot przeciętny raper z kilkoma niezłymi kawałkami.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 mar 2012, 14:53

Arwin pisze:Nie myślisz chyba, że przesłuchałem całą płytę gościa, którego głosu nie mogę zdzierżyć. Słyszałem kilka kawałków, mój główny zarzut tyczy się przez Ciebie przytoczonego kawałka supernova, najlepszym podsumowaniem tego kawałka jest - 'Ujebali mi pół japy jak miałem 4 lata,' :rotfl:
Myślę, że Barca gra [ch**] i bez stylu, ale w sumie to nie wiem, bo ich nie oglądam. No ok, obejrzałem jeden mecz i Iniesta niecelnie podał do Messiego :rotfl:

BTW, faktycznie beka z gościa, że w wieku 4 lat chirurg pozbawił go połowy twarzy.
Arwin pisze:Chyba zresztą nie oczkujesz, że nagle powiem jakim to zajebistym raperem jest Venom, że jego kawałki są przekozackie. Nie potrafię go słuchać i tyle w temacie Cris. Od tego jest ten temat, żeby rozmawiać o rapie, a ja wyrażam opinie o tym jakim dla mnie VNM jest ujowym raperem.
Oczywiście, że nie oczekuję. Możesz nie lubić jego głosu, możesz nie lubić tego, że ma dobre flow, bo niektórzy wolą słuchać raperów bez flow - i tak można. Chodziło mi tylko o zarzut, że teksty są o niczym.

E: NoName, nikt nie robi z niego nie wiadomo kogo(przynajmniej nie zauważyłem). Dla mnie to jeden z lepszych polskich raperów, zwłaszcza pod względem flow i techniki.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 11 mar 2012, 15:12

:angry2:
Cris7 pisze:Arwin napisał(a):
Nie myślisz chyba, że przesłuchałem całą płytę gościa, którego głosu nie mogę zdzierżyć. Słyszałem kilka kawałków, mój główny zarzut tyczy się przez Ciebie przytoczonego kawałka supernova, najlepszym podsumowaniem tego kawałka jest - 'Ujebali mi pół japy jak miałem 4 lata,'

Myślę, że Barca gra [ch**] i bez stylu, ale w sumie to nie wiem, bo ich nie oglądam. No ok, obejrzałem jeden mecz i Iniesta niecelnie podał do Messiego
Jeszcze raz się pytam. Na co liczysz, wychwalając tak Vnm? Że zacznę go słuchać, że zrozumiem nagle jakim niby jest zajebistym raperem? Widzę, że bawisz się w porównania, ja bym to ujął nieco inaczej: kibicuje Barcy, ale jeżeli ktoś nie lubi Barcy, a woli Real to jest idiotą, bo nie potrafi zrozumieć pięknego futbolu jaki gra Real :rotfl:
W takim razie jak bierzesz do ręki nowa płytę dajmy na to Hemp Gru, bo dajmy na to nigdy nie słuchałeś, ale po jednym-dwóch kawałach stwierdzasz, że to ujnia z grzybnią, że nawijają bez sensu, że nie czujesz ich muzyki to katujesz to dalej, tylko utwierdzając się w tym jak bardzo ich nie lubisz i cię wku[*****] czy odkładasz? Bo ja zazwyczaj robię to drugie. Będę twierdził, że Vnm jest słaby i z tego co widzę, że to kilka osób z tego forum jego rap też dupy nie urywa.
Cris7 pisze:BTW, faktycznie beka z gościa, że w wieku 4 lat chirurg pozbawił go połowy twarzy.
Wybacz, że nie śledzę historii dzieciństwa takiego marnego rapera...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 mar 2012, 16:06

Dobra kończę temat, bo się jednak nie dogadamy. Nie chodziło mi o to, żebyś nagle wychwalał Venoma i zaczął go słuchać, bo co mnie obchodzi czego słuchasz. Odniosłem się do konkretnego zarzutu jaki mu postawiłeś, bo uważam, że jest niesłuszny - tyle. Uważam też, że jest różnica między nielubieniem kogoś, a nazywaniem go miernym. Mogę nie przepadać za czyimś stylem, ale ciężko nie doceniać umiejętności.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 13 mar 2012, 17:02

Dobry teledysk do dobrego kawałka :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”