Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 175

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 16 lut 2007, 18:29

piwus pisze:No tak, opracowujesz teorię, że Kraków chciał reprezentację w Warszawie,
???????? gdzie? jak? co Ty mi wmawiasz?
piwus pisze:a potem wyśmiewasz teorię, że warszawski PZPN chciał reprezentację w Warszawie.
Chyba "warszawski kurator"? Bo decyzje o miejscu spotkania ustalał zarząd związku. Jak wiemy zarząd jest zawieszony, a jego kompetencję przejął kurator.
Nie znam poglądów pana Marcina Wojcieszaka, nie jest mi znana jego postać, ale może rzeczywiście jest wielkim fanem Warszawy i Łazienkowskiej. Nie on jeden.

Zresztą dyskusja jest bezprzedmiotowa - Leo dostał do wyboru Poznań i Warszawę. I to on podobno wybrał. Wiec co najwyżej można mówić o "warszawskim Leo" :wink:

A tak na marginesie. Ostatnio dowiedziałem się, że PZPN nie wynajął Leo mieszkania czy nawet domu, a ma specjalnie wynajęty apartament w warszawskim hotelu Sheraton. Napisałem, że "specjalnie", gdyż apartament ten został nawet przebudowany na potrzeby selekcjonera. Ciekawe ile takie cos kosztowało i ile kosztuje wynajmowanie cały rok takiego lokum? Podejrzewam, że wynajęcie luksusowego mieszkania kosztowałoby sporo mniej...:roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 lut 2007, 19:14

paku pisze:Wyrobili by się bo drogę robiła by firma budowlana budująca trybune. Drogi dojścia miały być tymczasowe.
niestety ale istnieje jeszcze takie cos jak Biurokracja

Powod podany conajmniej smieszny, wyciagniety z bajek - jezeli mam sobie to racjonalnie jakos wytlumaczyc to wlasnie przez nieskonczenie prac na stadionie - nie wiem czy podanie publicznie takiego a nie innnego pwoodu przelozenia miejsca spotkania (czyli mega ustawka) bardziej nie skompromitowalo wszytskicj anizeli podanie prawdziwego powodu - jaki domniemywam oczywiscie tylko sa prace na stadionie

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 lut 2007, 19:18

- Do meczu zostało pięć tygodni, a ja potrzebuję tygodnia, żeby zaasfaltować drogi dojścia - uspokaja dyrektor KZD Jan Tajster.
1>5 :shock:

Cholera, zatem mogą nie zdążyć. Wina Krakowa, że Warszawa musiała się poświęcić. Polać deltinho, dobrze gada.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 16 lut 2007, 19:36

piwus z łaski swojej daruj sobie takie teksty.

Nie znam dokumentacji przetargowej obydwu projektów. Dlatego sobie gdybałem - jeżeli drogi na stadionie Wisły nie były objęte dotychczasowym przetargiem i jest konieczność rozpisania nowego to się nie wyrobią. Jeżeli jest to część dalsza prac objętych tym samym przetargiem to pewnie wyrobiliby sie i w 3 dni.
Jaśniej tego nie potrafię wytłumaczyć.

Jeżeli miasto przeznaczyło x pieniędzy na określone prace i te prace zostały wykonane, a teraz przeznacza y pieniędzy na kolejne prace to pewnie trzeba rozpisać nowy przetarg.

Natomiast wyjaśnianie decyzji kuratora o przeniesieniu miejsca meczu tym, że "Warszawka musi zarobić" jest na takim samym poziomie jak "planowana wielka rozróba kiboli".

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 lut 2007, 21:45

piwus pisze:- Do meczu zostało pięć tygodni, a ja potrzebuję tygodnia, żeby zaasfaltować drogi dojścia - uspokaja dyrektor KZD Jan Tajster.
Tyko, że jakby się tak stało, że temperatury byłyby minusowe (co w lutym wbrew pozorom nie jest niemożliwe) to by sobie za dużo nie poasfaltował.

Jeśli chodzi o ten mecz, to nie jest mi on wcale do szczęścia potrzeby. Powiem więcej – wolałbym żeby został on rozgmerany w Krakowie ponieważ repra nie grała tam już od lat i pewnie byłby komplet publiczności. Zobaczymy jakie będą ceny na Ł3, ale i tam kompletu publiczności bym się nie spodziewał. Będzie to po prostu kolejny mecz ze słabym przeciwnikiem jakich tu było już wiele.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 lut 2007, 21:47

deltinho pisze:Chyba "warszawski kurator"? Bo decyzje o miejscu spotkania ustalał zarząd związku. Jak wiemy zarząd jest zawieszony, a jego kompetencję przejął kurator.
Nie znam poglądów pana Marcina Wojcieszaka, nie jest mi znana jego postać, ale może rzeczywiście jest wielkim fanem Warszawy i Łazienkowskiej. Nie on jeden.

To tyle na temat podejmowania decyzji przez kuratora - decyzję podjął pan Kręcina, kurator ją tylko podpisał swoim nazwiskiem.
gazeta.pl pisze:- Nie jestem fachowcem w dziedzinie piłki nożnej, ale sekretarz związku Zdzisław Kręcina, który dwa razy odwiedził Kraków, zapewnił mnie, że nawet tamtejsi działacze obawiają się konfrontacji zwaśnionych klubów - tłumaczył Wojcieszak. - Podobno ci z Cracovii chcą zdemolować stadion nielubianej Wisły, by doprowadzić do zamknięcia obiektu.

Tymczasowy zarządca związku zwrócił uwagę na inny problem: - Na krakowskim stadionie wadliwie działa ogrzewanie murawy, czy nawet wcale stadion nie ma takiej instalacji - wypalił kurator. Kiedy usiłowano go wyprowadzić z błędu i zwróciliśmy uwagę, że ogrzewanie jest w pełni sprawne, a Kraków - w przeciwieństwie do białej od śniegu Warszawy - od dawna nie zaznał zimy, odparł: - Być może tak jest, ale takie informacje przekazał mi pan Kręcina. Nie chcieliśmy ryzykować rozgrywania tak ważnego meczu przy zmarzniętej murawie.
Gdyby ktoś nie wiedział - Wisła jako pierwsza w kraju zamontowała podgrzewaną murawę.

Dalej chcecie się upierać przy tym, że to Kraków jest winny? Jest jeszcze 5 tygodni do meczu. Nie poczekano nawet, żeby sprawdzić czy Kraków podoła organizacji. Pan Kręcina pokręcił, pan Wojcieszak przeraził się, że w Krakowie są źli kibice, a że Polska na skraju zawieszenia przez FIFA, no to trzeba jechać do Warszawy.

JEST TO SKANDAL - kurator wyszedł na marionetkę w rękach PZPN-u, a przecież miał być namiestnikiem ostatniego sprawiedliwego Lipca, współzbawicielem polskiej ligi.

Na koniec akcent komiczny:
gazeta.pl pisze:Rzecznik krakowskiej policji Dariusz Nowak jest rozbawiony, gdy słyszy, że miejsce spotkania przeniesiono z powodu "spodziewanych zadym kibiców". - Nic mi nie wiadomo na temat zadymy szykowanej przez chuliganów. Zresztą z takiego powodu nikt by nie odwoływał meczu. To świadczyłoby o tym, że nie potrafimy zabezpieczyć takiej imprezy - zauważa Nowak.

Prezes Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków Piotr Wawro zasłanianie się niesfornymi krakowskimi fanami nazywa "grubym nadużyciem". - Równie dobrze można pozamykać szkoły, kina i sklepy, bo i tam mogą się pobić kibice Wisły i Cracovii - porównuje. Jego zdaniem większość chuliganów identyfikujących się z klubami z Kałuży czy Reymonta 24 marca zostałoby w domach. - Jeśli już jakieś jednostki przyszłyby na mecz z Azerami, to zginęłyby w tłumie zwykłych kibiców, którzy z całej Polski zjechaliby specjalnie na mecz reprezentacji - zaznacza.
Ale ja rozumiem zarówno deltinho jak i czehera. Powód tak absurdalny, że wypada szukać drugiego dna. Ale czemu zawsze w Krakowie, Wiśle?

To, że Kraków nie jest przygotowany na tą chwilę, nie ma, moim zdaniem, nic do rzeczy. A może Niemiec chcąc ukryć niedostatki infrastruktury, przekazał, że w Krakowie nie ma podgrzewanej murawy?
Zico_FCI pisze: Tyko, że jakby się tak stało, że temperatury byłyby minusowe (co w lutym wbrew pozorom nie jest niemożliwe) to by sobie za dużo nie poasfaltował.
A gdyby było 50 stopni, to beton nie ustabilizowałby się. Trzeba rozpatrzyć wszelkie aspekty!

Ty i pan Niemiec poważnie z tą niesamowitą przeszkodą w postaci temperatury :shock:? O ile się nie mylę mamy już dodatki do mieszanek, które wiążą poniżej 0 stopni :roll:.
Ostatnio zmieniony 16 lut 2007, 22:40 przez petru, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 lut 2007, 22:05

Może wklej jeszcze cytat z pana Niemca, jak już wszystkie wklejasz :wink:
piwus pisze:A gdyby było 50 stopni, to beton nie ustabilizowałby się. Trzeba rozpatrzyć wszelkie aspekty!
Tylko że minusowe temperatury mamy mniej więcej co drugi dzień...

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 16 lut 2007, 22:18

Cóż to że mecz przeniesiony to mnie jakos nie dziwi bo od czasu dostania organizacji do dziś tak naprawde wszyscy chyba czekali ze samo się zrobi.

Ale mogliby przynajmniej jasno powiedzieć. Stadion Wisły na tą chwilę nie spełnia warunków, a ostatnie deklaracje nie dają jednoznacznej odpowiedzi czy wszystko co ustalone zostanie wykonane.

Zasłaniając się chuliganami, awanturami itp niektorzy ludzi wyszli na głupków. Skoro policja nie ma sygnałów to skad ma je pzpn? czyzby synowie niektorcyh dzialaczy byli w bojówkach??? :D:D:D:D

kwestię Kręciny zostawie bez komentarza. Jeszcze wieksza komrpomitacja niż organziatora meczu.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 17 lut 2007, 11:45

piwus pisze: To, że Kraków nie jest przygotowany na tą chwilę, nie ma, moim zdaniem, nic do rzeczy. A może Niemiec chcąc ukryć niedostatki infrastruktury, przekazał, że w Krakowie nie ma podgrzewanej murawy?
Jeszcze mógł przekazać ze w Krakowie nie ma sztucznego oświetlenia ;)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 lut 2007, 15:34

legialive pisze:Bilety na Polska - Azerbejdżan
Redakcja, źródło: PZPN
Polski Związek Piłki Nożnej serdecznie zaprasza kibiców Reprezentacji na mecz eliminacyjny Mistrzostw Europy 2008 Polska – Azerbejdżan, który odbędzie się 24 marca 2007 roku na stadionie Legii w Warszawie. Najtańsze wejściówki dostępne będą w cenie 30zł, zaś najdroższe - 200zł.
Uprzejmie informujemy, że internetowa sprzedaż biletów będzie prowadzona przez stronę www.kupbilet.pl w dniach od 5.03 do 9.03.2007r. Dodatkowe informacje pod nr telefonu 032 243 50 35, wew.37.

Przedsprzedaż biletów od 19.03 do dnia meczu odbywać się będzie w kasach stadionu Legii Warszawa, ul. Łazienkowska 3, tel.22 628 43 03, wew.116. W dniach 19.03.-23.03. Kasy czynne będą od godz. 11.00 do 19.00, natomiast w dniu meczu tj. 24.03. od godz.11.00 do rozpoczęcia meczu (godz.18:00).

Ceny biletów na to spotkanie wynoszą:

30zł łuki
60zł Odkryta
80zł trybuna przed krytą
100zł trybuna A i F
150zł trybuna B i E
200zł trybuna C i D
Zapowiada się nadkomplet :haha:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lut 2007, 15:54

Czy na stadion Legii mozna zabierac wędki :?: Z tego co ostatnio widziałem niezłe jezioro czy bagno jest na murawie. :?

Ceny odpowiednie jak na stolice i rywala, przyjezdza sam Azerbejdzan. PZPN :) Konczy sie era Listka, to trzeba jeszcze zarobić, zwłaszcza, ze stadion moze pomiescić 40.000 publicznosci...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 lut 2007, 15:56

Jarzinho pisze:Z tego co ostatnio widziałem niezłe jezioro czy bagno jest na murawie.
Kiedy widziałeś ? W sobotę był rozgrywany mecz PE i murawa prezentował się bardzo dobrze.

http://www.legialive.pl/galeria/foto.php?id=274&f=152

Może z tym bardzo dobrze przesadziłem, ale biorąc pod uwagę, że przez kilka dni leżał na niej śnieg, a temperatura spadał poniżej -10 to nie jest tak źle.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lut 2007, 16:10

Zico_FCI pisze:Kiedy widziałeś ? W sobotę był rozgrywany mecz PE i murawa prezentował się bardzo dobrze.

Moze sie pomyliłem, gdzie ladował helikopter, to była chyba murawa na stadione, przynajmniej cos co ja przypominało... Jednak skoro na mecz z ŁKS była dobrze przygotowana to brawa dla organizatorow, obawy sa nieuzasdnione... Teraz nalezy czekac na podobne zaangazowanei w budowe stadiony, przynajmniej takiego przyzwoitego.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 26 lut 2007, 18:58

Ceny są naprawdę śmieszne ale widocznie Warszawscy kibice są na tyle bogaci że z otwartymi rękoma przyjdą na mecz z Azerami i zapłacą za bilet.

Tymczasem niebawem być może będziemy mieli nowego reprezentanta Polski. O kogo chodzi? O Miroslava Radovicia który na łamach SE (nie wiadomo ile w tym prawdy z tego powodu) wyznał że marzy o grze dla reprezentacji Polski i gdy tylko otrzyma powołanie od Beenhakera to z otwartymi rękoma je przyjmie. Ale walczą też o niego dwie inne reprezentacje. Mianowicie kadra Bośni oraz kadra Serbii. Więc jeżeli PZPN chce mieć tego piłkarza u siebie musi szybko włączyć się do walki.
Co sądzicie o tym wszystkim? Według mnie piłkarz ten jest nam zbędny, bo sam jakoś szczególnie nie wyróżnia się w Ekstraklasie.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 26 lut 2007, 19:14

Bobohawk pisze: O Miroslava Radovicia który na łamach SE
SE i wszystko jasne czy oni kiedys napisza cos sensownego :roll: , Radovic mógł nic takiego nie mówic a oni sobie to tylko wymyslili w tych brukowcach pojawiało sie juz tyle rewelacji ze w ani jedno słowo nie wierze.

Bobohawk pisze:Co sądzicie o tym wszystkim? Według mnie piłkarz ten jest nam zbędny, bo sam jakoś szczególnie nie wyróżnia się w Ekstraklasie.
Chyba nie sledzisz OE :wink:
Miroslav Radovic sie wyróznoa i to bardzo.
Miro na poczatku sezonu grał słabo musiał przystosowac sie do nowego otocznia a na dodatek zmarł mu tata a wiec doszły tez problemy osobiste. Obecnie jest wiadaca postacia Legii i gra swietnie to jeden z najlepszych prawych pomocników w OE jak odejdzie Kuba to bedzie najlepszy. Na prawej pozycji w reprezentacji mamy duzo dobrych graczy Błaszczykowski moga grac tu tez Ebi i Jelen a wiec narazie Miro jest nie potrzebny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”