Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 175

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
yossarian
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yossarian » 28 sie 2006, 18:45

Paszti ale w wypadku Henry'ego nie przypominam sobie zeby Arsenal prostestowal w sprawie jakis zakulisowych podchodow dzialaczy FCB

Wiec wydaje mi sie ze kontaktowali sie z klubem. Jezeli sie myle to wskaz mi zrodlo, ktore udowodni ze nie mam racji :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2006, 18:48

Odnośnie zacytowanej wypowiedzi to ktoś sobie chyba jaja robił pisząc :arrow:
Nie było tygodnia, żeby działacze, trenerzy Barcy nie mówili o umowach jakie mają z Heńkiem, że niby jak nie podpisze, to będzie płacił karę i inne tego typu bzdety.
Działacze ani trenerzy niczego takiego nie mówili. To prasa wymyślała sobie bajki.
Paszti pisze:lorcio
Lorcio aka lordinho oczywiście znam.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2006, 18:51

yossarian pisze: w wypadku Henry'ego nie przypominam sobie zeby Arsenal prostestowal w sprawie jakis zakulisowych podchodow dzialaczy FCB
I to był ich błąd :P
yossarian pisze:Wiec wydaje mi sie ze kontaktowali sie z klubem
W takim razie skąd rzekome umowy z Henry'm :> Przecież gdyby takowe były, to Thierry grałby obecnie w Barcelonie. Nie byłoby umów, tylko uzgodniony kontrakt, na negocjacje w sprawie którego zgodę wyraziłby Arsenal. Tak się nie stało więc kontakty były nielegalne albo nie było ich w ogóle :P

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 28 sie 2006, 18:54

yossarian pisze:Wiec wydaje mi sie ze kontaktowali sie z klubem.
Po co mieli kontaktować się z Barceloną skoro chcieli go zatrzymać?? Zrobiliby tak pewnie gdyby Henry zadecydował czy zostaje czy odchodzi, zdecydowal ze zostaje wiec nie bylo powodów ku temu..
yossarian pisze:Jezeli sie myle to wskaz mi zrodlo, ktore udowodni ze nie mam racji
kazesz mi szukac newsow sprzed 4-5 miesięcy?? ciezkie zadanie, szczerze, to mi sie nawet nie chce :?

yossarian pisze:Paszti ale w wypadku Henry'ego nie przypominam sobie zeby Arsenal prostestowal w sprawie jakis zakulisowych podchodow dzialaczy FCB
No i to jest to samo co bylo zawarte w moim poprzednim poscie: znowu Arsenal jest winny.... :roll:

EDIT:
Niggaz pisze:Działacze ani trenerzy niczego takiego nie mówili. To prasa wymyślała sobie bajki.
Newet jeśli, to chyba nie powiesz, że wszystko było jak wy to nazywacie "fair"...
Niggaz pisze:Lorcio aka lordinho oczywiście znam.
możesz go ode mnie pozdrowić :o
Ostatnio zmieniony 28 sie 2006, 18:56 przez Paszti, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2006, 18:55

Arsenal nie musiał na nic wyrażać zgody z racji tego, że niedługo kończył mu (Francuzowi) się kontrakt i biorąc pod uwagę wiek i lata spędzone w jednym klubie mógł negocjować z innymi jeszcze przed wygaśnięciem starej umowy. Głównie w związku z tą zasadą cena Henry'ego była tak niska.

Jedyne co mógł zrobić Wenger to podpisać nowy kontrakt z Henry'm.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2006, 18:57

Niggaz - Do kiedy obowiązywał ten stary kontrakt :> Czy przypadkiem nie było tam jeszcze do wypełnienia zbyt dużo czasu na takie działania :>

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2006, 18:58

Masz rację. Mój błąd. Jeszcze rok i dopiero taka furtka byłaby otwarta.

Kajam się :wink:

Awatar użytkownika
yossarian
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yossarian » 28 sie 2006, 19:01

Chodzilo mi ze dzialacze Barcelony kontaktowali sie z klubem.

Tu jednak nastapila pomylka, gdyz jak slusznie napisal Niggaz, henrykowi konczyl sie kontrakt wiec pol roku przed jego wygasnieciem wszystkie kluby mogly z nim negocjowac nie pytajac o zgode klubu...

Zgadzasz sie ze mna Paszti?

Sprawdzilem i jednak niggaz nie mial racji.

W takim razie moje zdanie o dzialaczach Barcelony i braku protestow ze strony Arsenalu uwazam za sluszne :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2006, 19:10

To jak to jest :>

:arrow: Barcelona próbowała nielegalnie sprowadzić Henry'ego, a Arsenal nie wiedzieć czemu nie zareagował.

Czy może

:arrow: Barcelona gadała z klubem, jednak nie doszła do porozumienia, a resztę wymyśliła prasa.

Jak było naprawdę to chyba się już nie dowiemy. Faktem jednak jest, że wszyscy piłkarze Blaugrany swoimi wypowiedziami podgrzewali atmosferę w tym temacie i to dobre nie było :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2006, 19:12

RealFan pisze:Faktem jednak jest, że wszyscy piłkarze Blaugrany swoimi wypowiedziami podgrzewali atmosferę w tym temacie i to dobre nie było
Ke?

O jakie wypowiedzi jakich zawodników chodzi?

Awatar użytkownika
yossarian
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yossarian » 28 sie 2006, 19:14

Poza tym nie chodzi mi o to ze dzialacze Arsenalu ponosza wine ze nie protestowali tylko, ze ich brak protestow dowodzi ze wszystko bylo uczciwie zalatwione

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2006, 19:18

Niggaz pisze:O jakie wypowiedzi jakich zawodników chodzi?
Już nie pamiętasz jak to wszyscy piłkarze Barcelony w kółko wypowiadali się jaki to Henry nie jest wspaniały i jak cudownie byłoby grać u jego boku w drużynie z Katalonii :?: O te wypowiedzi chodzi i to one nakręcały całą szopkę, bo prasa to podchwytywała i powstawał wyjątkowo niemiły szum, tym bardziej że Arsenal nie mógł dość długo porozumieć się z Francuzem w sprawie nowej umowy...to jeszcze dolewało oliwy do ognia :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2006, 19:21

Te wypowiedzi oczywiście pamiętam, ale co jest w nich dziwnego? Skoro Barcelona oficjalnie wyraziła zainteresowanie Francuzem i szanse na to, że pozostanie on w Arsenalu wcale nie były większe od tych, że zmieni klub to nie widzę tutaj niczego dziwnego. Oczywiście prasa umiejętnie (w swoim stylu) to wykorzystała, ale żeby od razu winić piłkarzy za robienie szopki? Szopkę robi prasa.
RealFan pisze:wszyscy piłkarze Barcelony
Nie wszyscy. Dwóch. Może trzech.

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 28 sie 2006, 19:27

O jakie wypowiedzi jakich zawodników chodzi?
Nie raz i nie dwa Ronaldinho, Eto'o czy Deco (nie pamietam jzu dokladnie kto to byl) wypowiadali sie jak to by bylo fajnie miec Henry'ego w Barcelonie.. chyba ze to tak jak wszystko zwiazane z cala to sprawą wymysliła prasa i oczywiście to wina Arsenalu.. :roll:
yossarian pisze:henrykowi konczyl sie kontrakt
konrtakt konczylby mu sie dopiero po zakonczeniu sezonu 06/07 :wink:
yossarian pisze:i braku protestow ze strony Arsenalu uwazam za sluszne
eee?? przecie Wenger nie raz mowil ze jest zly na barcelone za to cale zamieszanie wokole Heńka (nie musisz na to odpowiadac bo kazdy fan Barcy pisal o tym co robi wenger po 5tysiecy razy) :hardkor:

P.S. Twoim zdaniem jak klub publicznie nie protestuje to wtedy wszystko jest fair?? ja jakos nie widzialem zeby Barca (dzialacze) cos mowili (protestowali) gdy Arsenal (czy tam wenger) rozmawial ("kradl") z cescem czy meridą... a to ze sie oburzyli po fakcie to juz inna bajka.. :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2006, 19:34

Niggaz - No może, że wszyscy to przesadziłem, ale kilku :wink:

Oni oczywiście odpowiadali na pytania prasy, która na okrągło podsycała ten temat. Kiedy zatem usłyszała wypowiedź w tym stylu (nie oskarżam tu piłkarzy bo ich zachowanie w tej sytuacji było normalne) jeszcze bardziej zaczynał media podniecać ten wątek. Wreszcie mieli o czym pisać i gazetka schodziła, że hoho. A jeszcze jak z tym wszystkim powiązano ładnie Real (który też wyraził zainteresowanie Henry'm) to stworzono istne Gran Derby podczas mercato :roll: I nie winię tu piłkarzy o robienie szopki, choć poniekąd do jej powstania się przyczynili :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”