Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 175

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 cze 2009, 15:32

dlaczego zmarnowaliscie tak wielkie talenty jak (ciach) Smolinski i Zjawinski?
Bo nie byli talentami?
Kibice sprzed monitora nie mogą mieć o tym zazwyczaj pojęcia, ale jest gigantyczna różnica między artykułem miłego dziennikarza, który na prośbę managera robi z piłkarza robi wielki talent w artykule, a wielki talent w rzeczywistości.
Stawianie pod względem potencjału Korzyma na równi ze Smolińskim (jeden strzał w karierze i niby wielki piłkarz) czy Zjawińskim (nawet tego strzału nie miał) to błąd.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 01 lip 2009, 21:56

Zgadzam się z Wilmore, że wiele z talentów, talentami nie było, tylko marketingiem.

Natomiast Korzym mnie rozczarowuje, ma potencjał i sądziłem że przy Urbanie, który podobno dobrze radził sobie z "trenerką" młodzieży w Hiszpanii, szybko się rozwinie i będzie gwiazdą Ligi młodszego pokolenia. Mimo że grał w Odrze to raczej stracił ten rok niż zyskał. Bo ciekaw byłem efektów właśnie pod okiem trenerskim Jana Urbana.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 13 lip 2009, 10:05

Podobno Takesure Chinyama się interesuje turecki Trabzonspor, jednak dyrektor sportowy wycenił go na...4.000.000 euro :lol: Jest to prawda, że ten nienagannie techniczny napastnik jest więcej wart niż Rafał Murawski? :)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 13 lip 2009, 12:43

Ostatnio panuje w polskiej lidze moda na przecenianie pilkarzy... Zaczelo sie od Janczyka i jego transferu do CSKA jakis czas temu :lol: Czy Chinyama jest wart 4 mln euro? Watpie aby jego faktczna wartosc siegala chociaz 2 mln... No ale coz jezeli za Przyrowskiego chca 2 banki to czemu Legia za Chinyame nie mialaby chciec 4 :lol:

Awatar użytkownika
mati0123
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mati0123 » 13 lip 2009, 16:17

Do startu ekstraklasy pozostały jeszcze 3 tygodnie, ale wiadomo, że Legi musi być w niezłej formie już w tym tygodniu, aby nie dać plamy w spotkaniu z Olimpi Rustavi.
Trener Urban zróżnicował przygotowania dla 2 grup piłkarzy, w jednej są ci których miał od początku i to oni wyjdą na mecze z gruzinami, a w drugiej są ci, którzy mieli problemy lub opóżnienia pod czas przygotowań.

Wszyscy obecnie twierdzą, ze transfer Mięciela to porażka i że stary już jest... Wiadomo, że to nie jest zawodnik, który strzeli 10-15 goli w sezonie, ale swoje wniesie. Według mnie jest kilka korzyści z jego przybycia:
- młodzi mają sie od kogo uczyć
- przyda sie w trudnych momentach
- zwiększa atrakcyjność ligi swoim nazwiskiem a co za tym idzie przyciąga kibiców na stadiony

Teraz może odniose się do Adriana Paluchowskiego. Chłopak świetnie prezentuje się przed sezonem i strzela bramki jak na zawołanie, ale podobnie było w trakcie przerwy zimowej. Potem przyszły mecze o punkty i skuteczność uciekła. Napewno posiada spory talent i trzeba mu dawać szanse gry, a przy takich zawodnikach jak Mięciel czy Chinyama napewno sporo się nauczy i nawet granie końcówek wyjdzie mu na dobre.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 13 lip 2009, 17:06

Fishbone pisze:Podobno Takesure Chinyama się interesuje turecki Trabzonspor, jednak dyrektor sportowy wycenił go na...4.000.000 euro :lol: Jest to prawda, że ten nienagannie techniczny napastnik jest więcej wart niż Rafał Murawski? :)
Nie wiedzę w tym nic śmiesznego. Zawodnik jest wart tyle ile się za niego zapłaci. Legia wyceniła go na tyle i jeśli ktoś go kupi to ok., a jeśli nie to też dobrze bo tak kwota świadczy o tym, że nie chcą go sprzedawać.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 16 lip 2009, 22:01

3-0
Wynik bardzo dobry, gra (z relacji tekstowej) już nie tak bardzo. Kilka rażących błędów, jak karny i słupek dla rywali. Cieszy skuteczność, ale jakość szczególnie w dalszych fazach gier budzi obawy. Formę niektórzy piłkarze widać złapali (np. Szałachowski) i nie przeszkadza to, że są w czasie "przygotowań" czy długiej kontuzji. Owszem, niby tylko jeden mecz, ale strzelał w sparingach, i teraz dobił na 3-0 a to się liczy.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 18 lip 2009, 18:30

ulynif pisze:Cieszy skuteczność, ale jakość szczególnie w dalszych fazach gier budzi obawy.
Spoko spoko. W ten czwartek było strasznie parno, gorąco i duszno. Następny rywal będzie z Danii albo Estonii, więc przynajmniej w rewanżu będzie chłodniej :wink:

Mnie martwi tylko słaba forma Miętowego, który na razie przegrywa rywalizację z Paluchem - oby nie stał się „drugim Niedzielanen” (choć dziś w mecz z Wisłą Płock podobno świetną bramkę zdobył – może idzie ku lepszemu)

Co do rywala w następnej fazie rozgrywek:

To chyba jednak Dania, a nie Estonia. Bramka z cyklu "strzał życia", a to Brøndby podbno miał zdecydowaną przewagę, więc może w rewanżu wygrają.

Wolał bym jednak tych Estończyków, no ale pozyjemy zobaczymy.

Ogólnie losowanie w miare dobre pod wzgledem sportowym i wyjazdy ciekawe (i w miarę tanie/możliwe w realizacji, nie to co ta Gruzja) - jestem zadowolony.

ps:

http://legia.com/www/index.php?akt=8562

Kamery ITI namierzyły franza - koniec świata!

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 lip 2009, 17:23

Jesteśmy zajebiści. :jupi: Pojechaliśmy ogórki z Gruzji 4-0 w dwumeczu. Mecz oczywiście oglądałem na plazmie w jakości HD. Naprawdę niezapomniane emocje.
Oby w następnej rundzie trafiła nam się Flora to będzie szansa pomścić mistrza, a poza tym z Duńczykami pewnie dostalibyśmy w dupę. :think:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 lip 2009, 17:27

Ja wole Broendby, przynajmniej mecz na necie bedzie mozna obejrzec :roll: Poza tym jak jestescie zajebisci to nikogo sie bac nie powinniscie

Hala Roger

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 lip 2009, 17:32

Niestety jesteśmy jedynie na tyle zajebiście aby ogrywać ogórki. Ze średniakami już raczej do tyłu.

Z transmisją to racja, ale może Estończycy uniesieni radością po triumfie Levadii zrobią jakąś transmisję.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 lip 2009, 18:52

Czyli Brondby pokazalo Wisle jak odkupic winy w Tallinie, za osmieszenie sie przed wlasna publicznoscia.... Tym samym za tydzien spotkanie Brondby - Legia... cos mi sie widzi ze w 4rundzie bedzie tylko Lech albo .... nikt :roll:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 lip 2009, 19:37

Czeher a po czym to wnosisz? Ja nie widzialem meczow Legii w tym sezonie a Bronby ostatni raz widzialem pare lat temu jak grali na swoim stadionie z jakimis dunskimi ogorkami. To samo czyni sie Lecha w koncu jak zagrali pierwszy raz w Europie jako Amica odpadli z Terekiem. W kazdym razie ciesze sie ze Legia bedzie miala dobrego rywala, moze bedzie wtedy mecz w tv

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 lip 2009, 20:44

Bo wiem jak prezentuje sie Legia pod wodza Urbana, wnioskuje iz nic sie nie zmienilo, czytajac przebieg pierwszego spotkania na lazienkowskiej
Bo ogladalem dizisaj Brondby
Bo Brondby bedzie juz po 2kolejkach ligowych a Legia przed Liga (to akurat najmniej wazne)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 23 lip 2009, 22:49

czeher pisze:Czyli Brondby pokazalo Wisle jak odkupic winy w Tallinie, za osmieszenie sie przed wlasna publicznoscia.... Tym samym za tydzien spotkanie Brondby - Legia... cos mi sie widzi ze w 4rundzie bedzie tylko Lech albo .... nikt :roll:
Legia przynajmniej z amatorami wygrała. Duńczycy bardziej wymagający ale oceniam, że Legia może powalczyć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”