Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 04 paź 2011, 10:01
j1mmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 paź 2011, 10:12
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 04 paź 2011, 10:30
j1mmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 paź 2011, 12:26
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 paź 2011, 12:45
lemingi z programu wychwyciły tylko kilka mniej ważnych pytań
MazurXIII

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 04 paź 2011, 12:48
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 paź 2011, 13:41
Miał ochotę wstać i uciszyć, ale nie po to by zadać merytoryczne pytanie, tylko przeprowadzić kolejny atak i wyprowadzić go z równowagi. Przedstawiasz to tak, jakby Lis dostał wścieklizny, bo nie daje mu się wykonywać jego szacownego zawodu i zadawać pytań. Kaczyński odpowiadał normalnie na każde pytanie, próbował przemycić jakąś merytorykę, ale program był prowadzony w innym celu. Odpytywany gość miał się tłumaczyć i samobiczowanie odprawiać, niestety skandalicznie złamał założenia.RealFan pisze:Widziałem tylko część tego programu, ale śmiesznie to wyglądało. Kaczyński miał tam bardzo prostą strategię, mówił powoli, przeciągał swoje wypowiedzi, momentami wręcz lał wodę odpowiadając na coraz to głupsze pytania, a dziennikarz mający ich jeszcze ze sto był tym bardzo podirytowany, bo czasu mu brakowało i wręcz nie mógł usiedzieć tyłkiem na fotelu. Wyraźnie miał ochotę wstać, uciszyć Kaczyńskiego i powiedzieć coś w stylu "Teraz ja mówię!".
Wesprzyj, niech urządzi Polskę na wzór komisji Przyjazne Państwo. To bardzo pracowity, otaczający się kompetentnymi ludźmi człowiek. I szczery - nigdy nie kręci i nie udaje kogoś kim nie jestj1mmy pisze: Ja wesprę Palikota ostateczniepozdrawiam
Nie, bo został zatrudniony w Telewizji Polskiej za rządów PiS i przez pisowców, choć jego poglądy były ogólnie znane. Za czasów dyktatury ziemniaka.Wilmore pisze:Lisowi jednak trudno się dziwić, dla niego, wbrew bełkotowi jego przeciwników, kariera telewizyjna na władzy PO się nie skończy.
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 paź 2011, 13:54
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 paź 2011, 14:17
Problem w tym, że te pytania nie pojawiły się na początku. Były po dobrych kilku minutach dyskusji, kiedy to Jarek raz za razem próbował wbić szpilkę w gospodarza programu, do którego został zaproszony. Lis ewidentnie po jakimś czasie przyjął konwencje narzuconą przez lidera PiS. Oczywiście, tak nie powinno być. Tyle tylko, że mnie niezbyt interesuje ocenianie dziennikarza bo nie dla niego usiadłem wczoraj przed telewizorem.Kendo pisze:red85 jak zaprezentowałbyś swój program wyborczy na pytanie o użycie broni w 91 roku, o wypowiedzi Kempy o Staruchu, o Macierewiczu, o młodych dziewczynach na plakatach PiSu, o ziemniakach w gazetce niemieckiej, o wypowiedzi Rydzyka sprzed kilku lat ? Pytania wyraznie tendecyjne, nieudolnie wbijajace szpilke w prezesa PiSu
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 paź 2011, 14:33
PJN czy Palikot?Postawię więc na tych co przynajmniej deklarują, że wspomagać będą małych przedsiębiorców, bo to jest jak dla mnie absolutnie kluczowa sprawa.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 paź 2011, 15:00
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 04 paź 2011, 16:46
arek_ahig

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 04 paź 2011, 16:51
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 paź 2011, 17:53
Hmmm. Odwrócenie pojęć to mało powiedzanie. Gospodarz programy przyją konwencje gościa?WTF? To gospodarz programu wyznacza ramy programu to on jest prowadzącym i dobiera pytania, co nagle jak zobaczył, że Kaczyński jest niemiły to wymyślił pytania na poczekaniu? Z głowy przytoczył wywiad swój z 91 roku o pistoleciku, nagle w redakcji puścili na telebimie tekst z Rydzyka sprzed paru lat? Nie było to wcześniej przygotwane? Jakby Kaczyński był miły to by miał inne pytania?Problem w tym, że te pytania nie pojawiły się na początku. Były po dobrych kilku minutach dyskusji, kiedy to Jarek raz za razem próbował wbić szpilkę w gospodarza programu, do którego został zaproszony. Lis ewidentnie po jakimś czasie przyjął konwencje narzuconą przez lidera PiS. Oczywiście, tak nie powinno być. Tyle tylko, że mnie niezbyt interesuje ocenianie dziennikarza bo nie dla niego usiadłem wczoraj przed telewizorem.
tvp nie jest stronnicze ?
Co niektórzy chyba widzą to, co chcą.
Kto zachowuje pozory, a kto nie to Twoje zdanie. Pewnie wielu jest takich co ma inne zdanie. Mało mnie interesuje. Państwowa tv powinna być obiektywna, a nie zachowywać pozory ffs
Za to w normalnym demokratycznym kraju takie odchyły jak Pospieszalski nie mieliby swojego programu nawet północy
I nie wylatuję nagle z Pospieszalskim. Jesli bowiem zaczynamy temat normalnego demokratycznego kraju to nie można przejść obojętnie wobec takich ludzi, którzy mają od lat posadę w PAŃSTWOWEJ telewizji.
A mnie się wydawało, że TVP od komercyjnych stacji powinno różnić to, że ci pierwsi mają jakąś misję, a słupki oglądalności to tylko jakiś dodatek...
Nie znam przepisów/regulacji/ustaw etc., ale nie widzę nic złego w tym, żeby nie państwowy koncern miał określone poglądy polityczne. Nie mówię tutaj tylko o Polsacie czy TVNie. Uważam jednak, że telewizja Polska to dobro narodowe i powinna być odpolityczniona.
TaaaaZaraz dojdzie do tego, że będziesz chciał, żeby twój pis miał prawo obsadzać stołki w prywatnych firmach
To ich sprawa kogo zatrudniają. W TVP standardy powinny być jednak w MOJEJ OPINII inne.
Cytaty rzecz jasna za red85[...]Przyjmuję więc do wiadomości, że do dyskusji prowadzonej na antenie, powiedzmy, Radia Maryja nie dostanie zaproszenia zwolennik legalizacji aborcji. Jednak Radio Publiczne jest czymś odmiennym. Publicysta i tutaj ma prawo do jasnego przedstawienia poglądów, musi jednak dbać o to, by w audycji pozostawiać pytania nierozstrzygnięte, sygnalizując lojalnie, że w danej kwestii istnieje różnica zdań. Naszym celem nie jest bowiem przekonywanie ludzi do określonych racji, lecz organizowanie debaty publicznej[...]
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 04 paź 2011, 18:05
Berele Lewartow
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio