Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 175

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Filip
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Filip » 24 mar 2008, 19:51

Giovinco jest zdecydowanie przyszłością Juve i kto wie czy ta przyszłość nie zacznie sie juz od nastepnego sezonu. Jedyne co musi zrobić to odrobine przypakować bo chłopak jakis taki drobniutki jest.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 24 mar 2008, 19:55

Przypakowanie przypakowaniem, ale te jego 166 cm wzrostu.. :P

grzesiek-xxx
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzesiek-xxx » 24 mar 2008, 22:30

gościowi troche hormonu by sie przydało, pozniej troche omki no i kolo nie kiepski by byl...........przez jakis czas :twisted:

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 25 mar 2008, 0:12

Odnośnie postów tych panów wyżej : Trafił do jedenastki kolejki, a w argumentacji wspominali o tym, że udowadnia, że jest wielkim talentem. I taka prawda. Dużo pociechy będziemy z niego mieli. A to, że jest drobny nie przeszkadza mu absolutnie w niczym. Dzięki temu jest właśnie taki zwinny i szybki.

Największą zagadką jest, jak kupić rozgrywającego i nie zmarnować tym samym Giovinco. Bo gdy mówi się o zakupie VdV czy Diego, wychodzi, że są to zawodnicy zbyt ofensywni(a raczej za mało defensywni) i obok Mrówy grać by nie mogli. Jednym z najsłuszniejszych wyjść byłby Lampard - grałby na środku, Nedved mógłby jeszcze na tym lewaku pobiegać , a w rotacji zmieniałby się z Gio i wprowadzałoby się młodego Włocha do obiegu.

Miejmy nadzieję, że nasza największa nadzieja nie będzie kolejnym zawodnikiem typu 'nowy XYZ' i po dwóch, trzech latach od wielkich nadziei, pozostanie jedynie wielki niesmak i zapomnienie, gdzieś w Chievo Verona, albo Catanii ( z pełbym szacunkiem dla tych klubów).

Tymczasem my ostrzymy już sobie zęby na Parmę. Ostatnio mieliśmy z nimi remis, ale teraz to my gramy u siebie, to my pokonaliśmy aktualnego mistrza Włoch i pretendenta do tytułu, a to oni przegrali na wyjeździe ze Sieną i to był już ich 16 mecz na wyjeździe bez zwycięstwa. Co prawda mają tylko 2 punkty przewagi nad strefę spadkową i za wszelką cenę będą chcieli się przed trafieniem do niej obronić, ale to nie powinno stanowić problemu dla najlepszego strzelca Serie A czy dla naszego kapitana.

Nie pozostaje mi nic innego, jak tylko trzymać kciuki i życzyć sobie i Nam wszystkim( kibicom Juve ) zwycięstwa. ;P

Bez odbioru.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 25 mar 2008, 14:16

Co do Giovinco, to dosyć często trafia on do jedenastki goal.com. Nie wiem jak to jest z jedenastką Gazzetty Dello Sport, która byłaby dla mnie dużo bardziej wiarygodna ale nigdzie nie mogę jej znaleźć :cry: Z resztą nie jest to też dla mnie główny odpowiednik, bo mecze Empoli staram się po prostu oglądać zawsze, gdy nie pokrywają się z meczami Juve i wiem na co stać naszą Perełkę ;)
Maro juve pisze:Największą zagadką jest, jak kupić rozgrywającego i nie zmarnować tym samym Giovinco
A dla mnie nie ma tu żadnej zagadki. Diego potrzebny od zaraz :P Zakup Diego lub VdV bardzo by mnie ucieszył (zwłaszcza tego pierwszego) i wcale nie gryzłoby się to ze sprowadzeniem Giovinco. Diego czy VdV Zapewniliby wysoki poziom od teraz, natomiast minie jeszcze troche czasu, zanim Giovinco będzie grał pierwsze skrzypce w Juve. Jest młody i niedoświadczony, jego gra jest jednak małą niewiadomą, zwłaszcza w następnym sezonie. Nie powinniśmy od razu rzucać go na głęboką wodę, na LM, w drużynie, która chce wygrywać wszystko od zaraz ;) Sprowadziliśmy też Sissoko, potężnego DMa, który może w jakiś sposób robić miejsce temu ofensywnemu, środkowemu pomocnikowi typu Diego, możliwości jest wiele. Nie łatwo jest sprowadzić takiego zawodnika jak Brazylijczyk czy np Lampard ale zmieściliby się obaj :P (tzn jeden albo drugi). Dużo też zależy od trenera i ustawienia, bo moim zdaniem jeśli Lippi po sezonie będzie do wzięcia, to Ranieri wyleci. Wracając jeszcze do Giovinco, to też nie użyłbym określenia 'zbyt ofensywny', bo Mrówa pracuje na dużym obszarze boiska ;) Mimo niekorzystnych warunków jest bardzo waleczny (często zarabia też kartki) i angażuje się w defensywie, często sam odbiera piłki i wyprowadza je ze swojej połowy ale tak naprawdę ten zawodnik jeszcze się do końca nie ukształtował. A w pomocy może grać wszędzie, poza DM ;) aczkolwiek trzeba oczywiście przyznać, że jego najmocniejszą stroną jest ofensywa i gra za napastnikami ale on lubi też się trzymać lewej strony a'la Nedved ;) Z resztą jeśli Pavelek zdecyduje się przedłużyć kontrakt, to może bedziemy mieli fajną rotację :)

Jeśli chodzi o Parme, to dla mnie wszystko jest możliwe :P W tym sezonie gramy bardzo nierówno i wiadomo jak to u nas jest ze słabszymi rywalami... ale o tym meczu jeszcze później się coś napisze. Póki co dajcie jakiś fajny pomysł na ankiete ;)

Awatar użytkownika
Filip
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Filip » 25 mar 2008, 17:41

maestro czy ty nie kumasz ze my nie sciagniemy ani VdV ani Diego, bo oni zwyczajenie nie pasuja do koncepcji Ranieriego?

Ranieri gra klasycznym 4-4-2 (90% meczow w sezonie) a przy takim ustawieniu nie ma miejsca na pilkarza ktory gral by za napastnikami.

Jestem prawie pewien ze przyjdzie do nas Lampard, bo to czlowiek Claudio, on go znalazl i on go wykreowal. To w glownej mierze jego zasluga ze Lampard obecnie gra na takiej pozycji na jakiej gra czyli na srodku boiska, potrafi grac jako defensywny a takze potrafi strzelac bramki. I takie pilkarz jest potrzebny naszemu trenerowi.

Czy VdV lub Diego chociaz w polowie potrafia grac w def. jak Lampard?! Szczerze watpie...

Pozdrawiam.

push3k
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: push3k » 25 mar 2008, 18:30

Filip pisze: Ranieri gra klasycznym 4-4-2 (90% meczow w sezonie) a przy takim ustawieniu nie ma miejsca na pilkarza ktory gral by za napastnikami.
Ty weź mi powiedz w takim razie jak zwykle po boisku biega Nedved?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 25 mar 2008, 18:36

push3k pisze:
Filip pisze: Ranieri gra klasycznym 4-4-2 (90% meczow w sezonie) a przy takim ustawieniu nie ma miejsca na pilkarza ktory gral by za napastnikami.
Ty weź mi powiedz w takim razie jak zwykle po boisku biega Nedved?
Lewe skrzydło i schodzi do środka. I tak od dobrych kilku sezonów. Wyjątek to mecz z Napoli, ale tam to w taktyka była w ogóle kosmiczna i dopiero się o niej dowiedziałem po wywiadach pomeczowych. Nawet realizatorzy nie wiedzieli jak wtedy graliśmy

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 25 mar 2008, 19:05

Azerbejdżan - Włochy U21. Do przerwy 1-0 dla Italii. Giovinco jak na razie mało efektownie (ledwie jedna akcja po której minął pół boiska :P), ale efektywnie, bowiem zaliczył asystę, odgrywając 'szmatę' z pierwszej piłki do Rossiego. Liczba jego asyst powinna wynosić - 2, ale Robert Acquafresca w sytuacji sam na sam udowodnił, że płynie w nim polska krew.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 mar 2008, 19:06

Co prawda to prawda Ranieri najbardziej lubi grać 4:4:2 z 2 środkowych pomocników, więc od Diego czy VdV bardziej prawdopodnymi celami transferwymi wydają się być Hamsik czy Lampard (choć jego zwolenniem nie jestem i jakoś wydawał mi się zawsze kompletnie nierealnym transferem), choć musiecie wziąść pod uwagę że w kwestii transferów nie tylko Ranieri ma prawo do decyzji ale i Secco i jeśli nasz dyrektor uprze się na jakiegoś typwego Ofensywnego pomocnika grającego zaraz za napastnikami a tak może się stać bo Secco uparł się na Tiago i Almirona więc Deschamps w ramach protestu i w wyniku konfliktu na tym tle zrezygnował, a trasnfery jak wiemy do skutku doszły mimo tego że trener był im przeciwny (teraz Ranieri pewnie tak zawziecie by nie protestował jakby Secco mu VdV sprowadził jak protestował DD gdy do klubu trafiał Almiron)

Zresztą kto wie czy Ranieri w takim przypadku nie zmieni systemu taktycznego bo jednak nie jest tak upośledzony na punkcie jednej i niezmiennej taktyki jak Mancini czy Ancelotti co pokazał np. w meczach z Romą gdzie jednak graliśmy nie 4:4:2 a 4:3:3 (czy potem 4:3:1:2) i możliwę jest albo 4:4:2 z typowym DM w postaci Sissoko i typowym OM z kimś nowym lub nawet w systemie takim jak ten (taka wizja bardzo mi się podoba)
---------------------(Belardi)--------------------
--------------------Buffon--------------------
(Zebina)---(Mellberg)-(Andrade)-(Molinaro)
Grygera-----Legro--Chiellini----Taiwo?---
---------------------------------------------------
------------(Nocerino)-(Marchsio)-------------
--------------Zanetti---Sissoko----------------
--------------------------------------------------
-----(Marchionni)--(Del Piero)---(Nedved)---
------Camoranesi--VdV?--------Giovinco--
----------------------------------------------------
--------------------(Iaquinta)-------------------
-----------------Trezeguet--------------------

Giovinco i Camoranesi mogli by schodzić albo bliżej środka pola gdzie obaj radzą sobie doskonale, albo grać bardzo szeroko co też by im pasawało, Treze i Iaquinta do roli wysuniętych napastników też pasują doskonale.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 25 mar 2008, 19:09

Filip myśle, że nie do końca zrozumiałeś przesłanie mojego posta, który był odpowiedzią na wypowiedź Maro juve, który twierdzi, że Diego/VdV nie mógłby grać obok Giovinco. Nie musisz mi tłumaczyć jakim systemem gra Ranieri, gdyby też nie brał pod uwagę jego zmiany, to po co spotkania na linii Juve-Werder, Juve-HSV? Tak naprawdę mając takich piłkarzy jak teraz, Ranieri nie ma dużego wyboru. Przyjście Lamparda również bardzo by mnie ucieszyło, a zależnie od tego, kto by przyszedł, takim systemem byśmy pewnie grali. Wyniki jakieś tam mamy ale na palcach jednej ręki możemy policzyć mecze w tym sezonie, po których naprawdę byłbym zadowolony z gry Juve. Każdy głupi widzi, że tym czego nam brakuje w ofensywie, jest kreatywność. Kiedy nie gra Camor czy Alex, to w ogóle nie da się patrzeć na nasze poczynania w ataku :P Być może o Lamparda będziemy się bardziej starać nie tylko z powodu taktyki, ale również ceny (3x tańszy od Diego). Jeśli taki Diego nie pasuje do obecnej koncepcji trenera, to wcale nie powiedziane, że ta koncepcja się nie zmieni, wcale też nie powiedziane, że trener się nie zmieni ;) IMO większy pożytek mielibyśmy z zawodnika typu Diego, niż zawodnika typu Lampard.

Juvek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juvek » 27 mar 2008, 17:17

Dzisiaj jakiś ogrom głupich wiadomości na temat transferów zawodników do Juve.

Awatar użytkownika
Filip
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Filip » 29 mar 2008, 14:24

Akurat to ze nie zmieni sie trener juz wiemy. Zatem jezeli nie zmieni sie trener, to nie oczekujmy jakiejs wielkiej zmiany jego filozofii jezeli chodzi o usatwienie i taktyke Bianconerich. Tak wiec nadal uwazam ze transfer VdV czy Diego jest w tym momencie nie realny.

Ktos pisal ze poza trenerem duzy wplyw na transfery ma Secco i Blanc, oczywiscie bo to oni wykladaja kase. Ale nie wyobrazacie sobie chyba ze trener przyjdzie z prosba o sciagniecie jakiegos zawodnika, a Secco ze spolka sciagna zupelnie innego gracza takiego ktory im sie bedzie podobal? ... paranoja ...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 mar 2008, 15:05

juvepoland pisze:Dzisiejszy mecz Juventusu z Parmą nie odbędzie się na znak żałoby po śmierci kibica drużyny gości, który podążał na mecz. Szczegóły zajścia nie zostały jeszcze potwierdzone. Nieoficjalnie mówi się o przypadkowym potrąceniu przez autokar sympatyków Juve.
:shock:

W takim wypadku najbliższy mecz z Palermo...

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 30 mar 2008, 15:34

Wyczytałem, że został potrącony przez autokar, ale że przez autokar sympatyków Juve?? chore by to było... Na konkretne informacje trzeba zaczekać ale smutne, że takie rzeczy się dzieją... :(

EDIT

Z powodu śmiertelnego wypadku jednego z kibiców Parmy, dzisiejsze spotkanie Juventus - Parma na znak żałoby zostało zawieszone. Ofiarą jest 28-letni sympatyk Gialloblu Matteo Bagnaresi. Według niepotwierdzonych informacji, zginął on pod kołami autokaru tifosich Bianconerich. Najprawdopodobniej doszło do starcia między kibicami obu ekip, a kierowca minibusa uciekając potrącił go. Do całego zdarzenia doszło na drodze między Alessandrią a Asti.
Spotkanie ma zostać rozegrane 16 kwietnia.

źródło: solojuve.com/juventus.com

Jeśli to prawda, to jest mi po prostu wstyd aczkolwiek sam jako kibic nie utożsamiam się z idiotami. Brak sów... debilizm wloskich fanów nie zna granic.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2008, 16:09 przez maestro, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”