FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1746

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 24 maja 2013, 14:10

Professor Chaos pisze:
If Barcelona can't sign PSG centre back Thiago Silva, Vilanova's "plan B" is using Barcelona full back Adriano as centre back. [sport]

If Santos don't accept Barcelona's final 23M bid, Neymar will sign a pre-deal in January and join Barcelona after the World Cup. [estadao]
Nie wiem czy śmiać się, czy płakać. Wyjdzie tak, że nikt nowy nie przyjdzie :?

Valdes odchodzi, Puyol już trochę stary i łamliwy to może na bramkę go wystawić. Po co marnować hajs jak można z obrońcy zrobić bramkarza.
Przecież z tym, że Thiago Silva albo nikt to bzdura wymyślona przez jakiegoś dziennikarzynę.

Z kupnem Neymara to dopiero będzie telenowela, Puchar Konfederacji kończy się jakoś z końcem czerwca. Wątpię by do tego czasu pojawiły się jakieś konkrety, do tego czasu będziemy codziennie karmieni newsami, że już prawie jest nasz.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 24 maja 2013, 18:00

Kur... w niedzielę derby Barcelony będą tylko na kanale 36. platformy nC+... Czyli na UPC sobie nie obejrzę :( Decyzja jednak zrozumiała, bo pokazują na jednym kanale francuską, a na dwóch pozostałych Sociedad- Real i Valencię.

Szkoda, że w La Liga nie robią tak jak np w Serie A. Skoro derby Barcelony nie przyniosą żadnych sensownych zmian w układzie tabeli niezależnie od ich wyniku to mogliby zagrać np o 18:00...

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 24 maja 2013, 21:33

A propos pytanie Mete o firmy DIC i TEISA, współwłaścicieli" Neymara
Jak wyjaśnił w rozmowie z Mundo Deportivo pan Juan de Dios Crespo, ekspert w dziedzinie prawa sportowego, Barcelona potrzebuje tylko zgody Santosu na transfer, aby móc oficjalnie ogłosić sprowadzenie Neymara.

Neymar należy tylko do Santosu. Inną sprawą są umowy z pozostałymi udziałowcami (grupami DIS i TEISA). Musimy sprawdzić, czy są one legalne, jednak jeśli Barça osiągnie porozumienie z Santosem, nic nie stanie na przeszkodzie zarejestrowaniu Brazylijczyka jako piłkarza Dumy Katalonii. Pozostałe spółki mogą zażądać rekompensaty od Barcelony, jednak on będzie mógł grać. Jeśli umowy Santosu z firmami są legalne, trzeba będzie najprawdopodobniej zapłacić; jeśli jednak okaże się, iż są nielegalne, Barcelona nie będzie musiała płacić nic. Ciężko stwierdzić prawidłowość tych kontraktów z mojej perspektywy. Krótko mówiąc, Barça musi zacząć od porozumienia z Santosem.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 24 maja 2013, 22:42

Alexis zostaje. No ja pier... Za rok nikt nawet 5 mln Euro za niego nie da. :(

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 25 maja 2013, 15:51

Czyli Neymar w Barcelonie. Jeżeli przychodzi za 28 mln Euro to moim zdaniem jest to dobra cena. Może zmienić się w nieciekawą jeżeli będziemy musieli zapłacić tym firmom, których własnością jest Neymar, ale na szczęście nie przesadziliśmy z kwotą odstępnego.

Mam bardzo mieszane odczucia co do Brazylijczyka, ale nie mogę się doczekać jego pierwszego występu w barwach Barcy.
Gdyby tylko ktoś jeszcze pomyślał o środkowym napastniku i obrońcy...

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 25 maja 2013, 15:58

Moje zdanie na temat Neymara zna każdy. Oby tylko się zwrócił medialnie. Przynajmniej nie kosztuje tych kosmicznych 50/60 mln.Na Suareza sieci zarzuca już Perez dając około 40 mln €. Po odejściu Villi zostajemy bez typowego bramkostrzelnego napastnika.
Jak już potwierdzą jednego Brazylijczyka to zacznie się druga komedia pt. "T. Silva z Barcelonie".

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 25 maja 2013, 17:19

Bardziej ciekawe jest to, ile procent praw do wizerunku Brazylijczyka przejmiecie.

Hiszpańskie media przebąkują, że całość kosztów tego transferu to 50 mln euro, sprowadzono kogoś drożej z Ameryki Pd?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 maja 2013, 18:09

Bylo zbyt duzo medialnych plotek zeby o czyms mowic oficjalnie. To samo dotyczy kosztow transferu, kontraktu i praw medialnych. Poczekam do oficjalnych informacji pewnie w czerwcu albo w lipcu.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2392

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 26 maja 2013, 8:35

no i mamy oficjalne potwierdzenie neymara. jezeli prawda okaze sie cena, a mowi sie ostatnio nie o 100, ani nie o 50 mln, a o...25 mln euro za calosc, to rosell potwierdzi, ze akurat transfery potrafi robic, jak malo kto

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 26 maja 2013, 9:18

Niech jeszcze za tyle samo sprzeda Alexisa.

Ja chcę Reusa do nas. Jeśli rzeczywiście kosztowałby mniej niż 30 mln € to nie ma co się zastanawiać. Kontrakt mu się kończy.

Oby Neymar coś wniósł jak każdy poprzedni Brazylijczyk w Barcie.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 26 maja 2013, 9:37

Professor Chaos pisze:Niech jeszcze za tyle samo sprzeda Alexisa.

Ja chcę Reusa do nas. Jeśli rzeczywiście kosztowałby mniej niż 30 mln € to nie ma co się zastanawiać. Kontrakt mu się kończy.

Oby Neymar coś wniósł jak każdy poprzedni Brazylijczyk w Barcie.
Reus?dopiero rok gra w BVB.Tak szybko mu się kończy?

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 26 maja 2013, 9:45

Faktycznie mój błąd. Do 2017 ma. Nie wiem z kim mi się pomyliło :?

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 26 maja 2013, 10:04

Zamiast Reusa lepiej sprowadzić jakiegoś środkowego napastnika, żebyśmy się nie zaklepali na śmierć.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 26 maja 2013, 10:37

moody90 pisze:no i mamy oficjalne potwierdzenie neymara. jezeli prawda okaze sie cena, a mowi sie ostatnio nie o 100, ani nie o 50 mln, a o...25 mln euro za calosc, to rosell potwierdzi, ze akurat transfery potrafi robic, jak malo kto
25 plus te 10 mln przedwpłaty.
Chociaż podejrzewam, że 10 mln to poszły jednak do Neymara i jego ojca.
Ale nawet 35 mln to nie jest horrendalna cena, dużo, ale bez przesady. Oby to było tylko tyle

Najważniejsze, że cyrk się skończył

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 26 maja 2013, 12:20

Jeśli kwota o jakiej się pisze się potwierdzi to można uznać to za jakiś sukces Rosella..
Trzeba koniecznie sprzedać Sancheza póki jeszcze dawają za niego porządny hajs i nie blokować rozwoju Tello :/
Kupić jakiegoś zawodnika typową 9 może nie koniecznie do pierwszego składu ale jako solidny zmiennik i zmiany możliwości :)
Kupić środkowego obrońcę - Hummels facetowi przydałoby się zmienić klimat,bo zaczyna popełniać straszne błędy i trochę zahamował swoją karierę lub jakiś inny kandydat - coś czuje,że skończy się na Vermaelenie :lol: chyba że Wenger w tym Arsenalu zrobi te porządne transfery o jakich się mówi :)
No i bramkarz w ramach odejścia VV :(

Professor Chaos
serio chcesz Reusa? Moim zdaniem czasem gra zbyt egoistycznie...A biorąc pod uwagę już Neymara czy czasem Messiego,który lubi pójść - nasza gra byłaby skazana na zaklepanie się na śmierć albo szybkie pozbywanie się piłki :roll:

Tak się zastanawiam Bayern będzie chyba sprzedawał napastników w ramach przyjścia Lewego więc może tam udać się na transfery(i coś wynegocjować 8) )
Może Gomis z Lyonu chciałby się wyrwać :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”