AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1749

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 sie 2013, 0:06

OFFICIAL XI vs. Chelsea (4-3-1-2): Abbiati; Antonini-Zapata-Silvestre-Urby; Montolivo-De Jong-Muntari; Boateng; Balotelli-El Shaarawy.
Jestem w szoku, nie spodziewałem się Emanuelsona na boku obrony. Szykuje się bardzo interesujący sparing. Wiadomo, że Montolivo, Zapata, Balo czy Silvestre są lata świetlne od oczekiwanej dyspozycji, ale dobrze będzie ich po prostu zobaczyć znów.
Każdy mądry spodziewał się, że CSKA nie odda go za 2 mln euro. Występ Hondy :?: Nie zdziwiłbym się gdyby grał na odejście z CSKA.
Rosyjskie media podały, że dziś osiągnięto porozumienie i zawodnik dołączy do Milanu w najbliższych godzinach. Nie wierzę w to jednak, za nagłe by to było.
Kluczowymi dniami dla Hondy i Ljajica będą ostatnie dni sierpnia.
O ile dla Serba to możliwe, o tyle na transfer Hondy Milan ma jeszcze jakieś 10 dni - do zgłoszenia kadry na eliminacje LM. Po tym czasie podobno Milan zdecyduje na olanie tego ruchu i ściągnięcie go za darmo w styczniu.
nie zupełnie o to mi chodziło, ale idąc za twoja wypowiedzią to skoro ogłoszono oficjalnie po "wielkim szczycie" ze gramy 4-3-1-2 to niby kim?? Boatengiem Saponarą?.
Tu nie chodzi o nazwiska dla których mieli zmienić system (bo tych nie ma), tylko moim zdaniem o brak nazwisk, dla których mieliby trzymać tamten system. Moim zdaniem zespół osiągnął sufit w 4-3-3, bo nie ma już pola do rozwoju, w końcu alternatywami na skrzydła to np. Boateng czy przestawiony z innej pozycji Niang. Natomiast do 4-3-1-2 mamy lepszą kadrę, a łatwiej ją do tego wzmocnić (lepszy skrzydłowy to byłby wielki wydatek, podczas gdy lepszy ofensywny pomocnik jest za darmo od stycznia).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 sie 2013, 0:24

O ile dla Serba to możliwe, o tyle na transfer Hondy Milan ma jeszcze jakieś 10 dni - do zgłoszenia kadry na eliminacje LM. Po tym czasie podobno Milan zdecyduje na olanie tego ruchu i ściągnięcie go za darmo w styczniu.
W przypadku Serba też mi się wydaje, że do 15 sierpnia będzie wiadomo albo nawet szybciej. IMHO albo podpisze nowy kontrakt w tym tygodniu albo zostanie sprzedany. Nasza oferta jest ważna ponoć do 15 sierpnia, bo wtedy zgłasza się graczy do eliminacji LM. LGdS pisze, że o losie gracza zdecyduje jego rodzina i oba kluby wierzą, że będzie grał dla nich. Mam nadzieję, że to u nas będzie biegał z 22 na plecach.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 sie 2013, 1:32

Ogląda ktoś mecz?

Przegrywamy 1-0 do przerwy, ale to chyba nie najważniejsze. Chelsea za dużo klarownych okazji nie ma poza tą bramkową. U nas podobnie. Co do taktyki to wydaje mi się, że nie gramy ani 4-3-1-2 ani 4-3-3 a bliżej do choinki Carlo z Faraonem i Boategniem schodzącymi do skrzydeł. Stephan większość czasu spędza na lewej stronie a Boa też raczej po prawej biega niż na środku. Słabo Muntari, Antonini, Balo praktycznie niewidoczny.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 05 sie 2013, 1:44

Ja oglądam i stwierdzam, że Muntari powinien mieć zakaz podań na odległość dłuższą niż 10 m, co chłop chce przerzucić to niedokładnie. A o wrzutkach Antosia to już lepiej nie pisać. Ogólnie to nie gramy źle, De Jong z Montolivo fajnie sobie sobie w środku radzą, Faraon lepiej wygląda od Boatenga który tradycyjnie jest bezproduktywny. Zobaczymy jakie zmiany zrobi Allegri, chciałbym zobaczyć w 2 połowie Poliego i Petagne bo Balo tak jak pisał mete, dość niewidoczny.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 sie 2013, 2:48

Fajny mecz. Naprawdę fajny sparing.
Chelsea strzeliła na 2:0 w momencie, w którym się zastanawiałem, czy oni w ogóle zasłużyli na zwycięstwo. Sporo murarki (i masa szczęścia), jeden atak - prowadzenie 1:0. Później więcej murarki, parę fajnych akcji i na koniec 2:0.
Emanuelson wprawił mnie w zaskoczenie, że ktoś może się tak źle ustawiać przy pierwszym golu, ale później wszedł Constant i uświadomiłem sobie, że można być jeszcze gorszym.
Spodziewałem się porażki, nie spodziewałem się porażki w takim stylu. Ciągły progres, jesteśmy z każdym meczem lepsi w jakimś elemencie.

Abbiati trochę niemrawo przy obu golach.
Antonini zawalił po trochu pierwszą bramkę, był beznadziejny, ale nic dziwnego - grał na Hazarda na swojej słabszej prawej stronie. Zaskoczył mnie tak naprawdę jedną rzeczą - będąc prawonożnym dośrodkowuje z prawej strony gorzej niż z lewej.
Silvestre mnie pozytywnie zaskoczył, bardzo. Poza idiotyczną żółtą wynikającą z desperacji zaprezentował się co najmniej solidnie, pierwszy kontakt z piłką był pamiętny - pięknie nogą zdjął piłkę w powietrzu, która stworzyłaby dobrą sytuację dla Anglików. Nie jest to nowy Nesta, ale jak na okoliczności jego transferu: cieszył oko. Nie osłabił zespołu dziś na tle Chelsea, a to wiele więcej, niż oczekiwałem.
Zapata był rewelacyjny.
Emanuelson miał dwie twarze: z jednej strony z jego akcji z boku naprawdę coś wychodziło zespołowi (ładną grę Constanta łączył z nieznanym Constantowi pożytkiem dla ekipy) i pod tym względem musiał się podobać. Niestety, w obronie ze trzy akcje zawalił... No jak junior. Koszmarnie. Z drugiej strony - jest na dnie gry obronnej (czyli poziom Constanta), więc może być tylko lepiej. Dziwi i ciekawi mnie ta dana mu szansa. Zawalił ewidentnie pierwszą bramkę, która idzie w większości na jego konto, ale mimo to dałbym mu kolejne szanse na tej pozycji. Niestety, z powrotem De Sciglio będzie tam numerem 3.
Muntari super w obronie, super w podaniach na kilka metrów, koszmarny w wyjściach do przodu (gubił pozycję, co widać przy pierwszym golu), koszmarny w dalszych podaniach, które często uskuteczniał. Sporo do poprawy.
De Jong fenomenalny, jak zawsze.
Montolivo brakowało wiele, za często próbował strzałów z dystansu.
Boateng miał też dwie twarze: z jednej strony super pracuś, wiele biegał i jego warunki fizyczne bardzo wiele dały drużynie, z drugiej: podanie do przodu to strata, strzałami celował w gołębie. Gdyby grał zamiast Muntariego, to ten występ byłby wysokiej klasy.
Faraon próbował, szarpał, ale dostawał mało podań i nie miał z kim grać. Nie wygląda na to, by ten system mu szkodził, wręcz przeciwnie.
Balotelli był koszmarny i słusznie został zmieniony w przerwie. Parę dni nie trenował po powrocie, treningi zaczął późno, jak dla mnie jest całkowicie usprawiedliwiony.
Z ławki:
Zaccardo na prawej obronie mnie zaskoczył pozytywnie, lepiej grał od Antoniniego na szybszych graczy.
Poli grał na dziwnej pozycji (prawy pomocnik w 3-4-3) wynikającej z braków kadrowych, ale pokazał parę fajnych piłek.
Petagna niewidoczny, choć jemu to w przeciwieństwie do Balo przystoi.
Niang był jednym z najlepszych na murawie u nas. Niesamowite warunki fizyczne łączy z coraz częściej pojawiającymi się przebłyskami pomyślunku w jego grze. Na wiosnę grał jak kurczak bez głowy, dziś widać było postęp. W 4-3-3 powinien być podstawowym prawoskrzydłowym, w 4-3-1-2 powinien być pierwszym do wejścia z ławki. Jeśli będzie tak się rozwijał, to w razie wypożyczenia do Genoi może być jedną z gwiazd ligi. Tak ośmieszyć Ivanovicia... :boje się:
Nocerino grał moim zdaniem lepiej od Muntariego (jak na tę pozycję) i spokojniej niż w zeszłym sezonie.
Constant był beznadziejny, choć raz szarpnął ładnie z przodu. Wyrósł mu groźny rywal w postaci Emanuelsona do miejsca na ławie na lewym obrońcy, musi się Kevin więcej starać.
O paru juniorach nie ma co pisać, nic nie pokazali ciekawego.

Fajny, naprawdę fajny mecz. Dużo materiału szkoleniowego dla Allegriego, parę błysków, których się nie spodziewałem. Byliśmy mimo wyniku wyrównanym rywalem dla Chelsea i gdyby to nam dopisało raz szczęście, to mogliśmy to wygrać. Nie tego się spodziewałem. Niech cały sezon grają jak przez pierwszą połowę (plus progres Balotelliego i wymiana Muntariego na ofensywnego pomocnika z prawdziwego zdarzenia), to nie będę mógł mieć zastrzeżeń. Były dłuższe momenty, w których kontrolowaliśmy grę z mocną Chelsea na murawie. Cieszyło to oko.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 sie 2013, 9:07

http://www.milannews.it/primo-piano/la- ... olo-119282

Ponoć Fioretnina zaoferowała City Ljajica, ale Manchester nie jest zainteresowany a gracz wybrał Milan. Na dniach powinno się wszystko wyjaśnić, bo do Włoch przybył jego ojciec.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 sie 2013, 15:49

Podobno Schalke i Borrusia są chętne na Boatenga.

Brat Hondy powiedział, że Milan się wkrótce spotka z CSKA i należy się spodziewać wiadomości przed weekendem.

Pierwszy raz w to mercato plotki łączące z Kaką, ale na szczęscie z mało wiarygodnego źródła.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 05 sie 2013, 15:52

zaraz powtorka meczu z chelsea http://chelseatv.pl/?kanal=1

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3397

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 05 sie 2013, 15:59

Meczu niestety nie oglądałem, postaram się ściągnąć.

Podobno Antonini - Besiktas to coś więcej niż plotki.
Ponoć Fioretnina zaoferowała City Ljajica, ale Manchester nie jest zainteresowany a gracz wybrał Milan. Na dniach powinno się wszystko wyjaśnić, bo do Włoch przybył jego ojciec.
LGdS podawała że to City samo rzuciło sporą ofertę ale tak jak w przypadku Tottenhamu Adem ją odrzucił..dobrze to wróży :twisted:

Co do Kevina to jak wpłynie konkretna oferta to podobno jesteśmy skłonni zaakceptować około 10m za niego

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 05 sie 2013, 16:22

obejrzałem na razie 25minut i boateng zdarzył mnie już 4 razy mocno wkurzyć, co za parodia piłkarza

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 sie 2013, 16:44

LGdS podawała że to City samo rzuciło sporą ofertę ale tak jak w przypadku Tottenhamu Adem ją odrzucił..dobrze to wróży :twisted:
Pewnie mój błąd. Wcale się nie dziwie, że Serb ją odrzucił. Wreszcie wskoczył na wyższy poziom i się zaklimatyzował we Włoszech gdzie mu się podoba. Ogólnie piłkarze z Bałkan z tego pokolenia w większości są fanami włoskich drużyn, bo masa świetnych graczy z byłej Jugosławii tu grała a my mamy szczeście, że kilku u nas. Dodatkowo idolem Adema jest Kaka'.

Reasumujac imho dla Serba są dwie opcje - my albo Fiorentina, bo wątpie, żeby chciał teraz opuszczać Włochy po pół roku kapitalnej gry do City, gdzie byłoby mu bardzo ciężko o występy w pierwszej jedenastce. Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni w tym tygodniu z korzyścią dla nas.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3397

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 05 sie 2013, 18:13

Monaco boss Claudio Ranieri has reportedly asked the Ligue 1 club to sign Marco Amelia from Milan.

Jeśli go sprzedamy to ciekawi mnie czy kogoś kupią jako "3", bo mam nadzieję że Gabriel dostanie więcej szans, czy dołączy ktoś z młodzieży.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 sie 2013, 18:25

Wg mediasetu Schalke chce kupić przed piątkiem Boatenga i oferuje 10 mln + bonusy. Jego agent jest w dobrym kontakcie z władzami tego klubu. Podobno Borrusia i Bayer też wyrażają zainteresowanie a Prince niedawno przyznał, że chętnie wróciłby do Bundesligi. Licze, że jakieś lepsze źródło potwierdzi te plotki, bo mediaset jest mało wiarygodny.

Plotki o Boatengu akurat ukazały się po ofercie za Ljajica oraz kolejnej za Honde, więc może jest coś na rzeczy.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 05 sie 2013, 18:40

Jeśli to by się okazało prawdą to zarówno liga jak i sam Milan o wiele bardziej zyskują sprzedażą Boatenga i zakupem Hondy. Mam nadzieję, że to prawda, bo to nie ten sam Boa, co w sezonie mistrzowskim.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 05 sie 2013, 18:46

Jeśli potwierdzą się plotki o odejściu Boatenga to powiem jedno... Z Bogiem... Niech idzie do Bundesligi sabotować grę ofensywnego pomocnika. Ostatnie 2 sezony to pasmo słabych meczy przeplatanych z beznadziejną grą. Na palcach jednej ręki można policzyć kiedy Boa faktycznie zagrał zajebiste zawody jak pamiętne wejście z Lecce, mecz z Barca czy Arsenalem. Jak w jego miejsce przyszliby Adem i Honda to będe mega zadowolony a odejście Boa oznaczałoby również więcej minut dla Nianga i być może pozostanie w drużynie co mnie zajebiście cieszy bo wierze mocno w tego chłopaka że w tym sezonie odpali :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”