Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 176

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 sie 2006, 20:12

RealFan pisze:Barcelona próbowała nielegalnie sprowadzić Henry'ego, a Arsenal nie wiedzieć czemu nie zareagował.

Titi dostał wolną rękę. Sam miał zadecydować o swojej przyszłości, gdyby chciał odejść - nikt by go na siłę nie zatrzymał, za duzo dla nas zrobił, aby przeszkadzać mu w karierze.
Wenger dał mu wolną rękę i czekał cierpliwie na decyzję.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2006, 20:19

fieldy pisze:Wenger dał mu wolną rękę i czekał cierpliwie na decyzję.
Co nie zmienia faktu, iż cały czas liczył na przedłużenie z nim umowy :wink:

A zacytowany fragment trochę wyrwany z sensu całości postu :P

Co tam nie będę już taki czepialski :lol:

Myślę, że dyskusja na temat Cesc'a i Henry'ego rozwinęła się na tyle, iż wszystko zostało wyjaśnione :wink: Teraz można się zająć sprawami bierzącymi :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 sie 2006, 20:22

RealFan pisze:Co nie zmienia faktu, iż cały czas liczył na przedłużenie z nim umowy
to jest chyba oczywiste, nawet go namawiał żeb został, wszyscy go namawiali, chyba ne trzeba nikomu tłumaczyć ile ten zawodnik dla nas znaczy.
Niemniej jednak postanowili, że nie będą mu przeszkadzać. I dobrze zrobili.

RealFan pisze:A zacytowany fragment trochę wyrwany z sensu całości postu
wiem, ze to była jedna z opcji i do tego pytanie, ale nie chciałem z tobą polemizować - tylko ci wyjaśnic jak było, teraz już wiesz, że nie było tak jak zastanawiałes sie w pierwszym wierszu tej wypowiedzi [ale zamieszałem, co :P ]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2006, 20:27

fieldy pisze:ale zamieszałem, co :P
Ja tam załapałem to chyba Ci aż tak super to mieszanie nie wyszło :P Ciekawe jak postąpiłaby moja była, trochę niekumata polonistka po przeczytanie Twojego zdania :lol:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 sie 2006, 20:40

Niggaz pisze:Dwóch. Może trzech

Ronaldinho, Deco, Giuly, Eto'o, Gio i chyba jeszcze Silvinho. Jednak jest ich trochę więcej niż trzech.

Swoje zdanie na temat 'kadzieży' pisałem już nie raz i nie dwa. Jeżeli Barcelonie zależałoby na tych piłkarzach to staraliby się o zmianę tego prawa. Z resztą nie ma sensu pisanie 231414 raz tego samego.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sie 2006, 0:55

RóżA pisze:Ronaldinho, Deco, Giuly, Eto'o, Gio i chyba jeszcze Silvinho. Jednak jest ich trochę więcej niż trzech.
Nie wystarczy wymienić przypadkowe nazwiska, aby ktoś Ci w to uwierzył Róża.

Ronaldinho, Giuly i Eto'o przede wszystkim się wypowiadali. Wypowiedzi Deco są zawsze bardzo charakterystyczne i nawet pytany o Henry'ego zbyt wiele nie mówił a już na pewno nic co mogłoby podgrzać atmosferę. To nie w jego stylu.

Gio i Sylvinho? Przestań. Wywiady z nimi to wydarzenie na miarę bramki Oleguera. O Francuzie się głośno nie wypowiadal bo nikt ich raczej o zdanie nie pytał.
RóżA pisze:eżeli Barcelonie zależałoby na tych piłkarzach to staraliby się o zmianę tego prawa.
Może jeszcze powiesz jaki wpływ na prawo w Hiszpanii ma Barcelona?

Jakbyś nie wiedział to ja odpowiem. Żaden.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 29 sie 2006, 11:03

Niggaz pisze:Gio i Sylvinho? Przestań. Wywiady z nimi to wydarzenie na miarę bramki Oleguera. O Francuzie się głośno nie wypowiadal bo nikt ich raczej o zdanie nie pytał.

Gdyby mi się chciało to byłbym w stanie przeszukać wszystkie newsy i znalazłbym wypowiedzi Gio przede wszystkim. Wspominał coś o tym, że bardzo dobrze grało mu się z Thierrym w Arsenalu i bardzo serdecznie przywitałby go na Camp Nou. Sylvinho pewien nie jestem, ale też chyba coś przebąkiwał.

Niggaz pisze:Wypowiedzi Deco są zawsze bardzo charakterystyczne i nawet pytany o Henry'ego zbyt wiele nie mówił a już na pewno nic co mogłoby podgrzać atmosferę. To nie w jego stylu

Mimo wszystko i On mówił, że chętnie zobaczyłby go w koszulce Blaugrany.

Niggaz pisze:Może jeszcze powiesz jaki wpływ na prawo w Hiszpanii ma Barcelona?

To wiadome, że prawa od razu nie zmienią bo tak chce Barcelona, ale czy kiedykolwiek działacze Dumy Katalonii robili coś w kierunku zmiany prawa? Skoro są tak bardzo pokrzywdzenie sprowadzaniem przez Wengera ich młodzieży to mogliby coś w tym kierunku zrobić. Zrobili :>

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 sie 2006, 11:09

dobra dajcie już spokój bo do Pisakka zadzwonie i sie nie pozbieracie :P
Gio rzeczywiscie mówił, że chętnie zagrałby znów z Henrym, ale czy to było podgrzewanie atmosfery ? zapytali go to odpowiedział. Sam konferencji z tego co pamiętam nie zwoływał.

Nie ma się o co kłócić
Kibice Barcy mają prawo czuć się "pokrzywdzeni" ale nie mają prawa oskarzać Wengera o kradzież.
Trzeba się z tym pogodzić, bo nic nie wskóramy, taką gadką, zresztą doszliśmy już do tego wniosku kilkadziesiąt stron wcześniej.

Chyba się ze mną zgadzacie ?

Coby troche zmienić temat:
Stokes [ten co został odesłany do Wengera z Sunderlandu, bo ponoć był za słaby] został ponownie wypożyczony, tym razem trafił do szkockiego Falkirk.
Anthony jest już 7 wypozyczonym piłkarzem Arsenalu [Lupoli, Mannone, Stokes, Larsson, Muamba, Bendtner, Merida] Jak jeszcze o kimś zapomniałem to mi przypomniejcie :P

W meczu rezerw, gdzie Arsenal pokonał Charlton 4:0, po 2 gole strzelili Ade i Aliadiere, co ciekawe wystapiło kilku graczy z pierwszego zespołu [bo większość z rezerw została wypożyczona ] także Ashley Cole - ciekawe co to oznacza.
Dobrze, ze Wenger dał im zagrać w rezerwach - przynajmniej 2 napastników zdobyło bramki, niby słaby przeciwnik, ale zawsze 2 gole podświadomie działają, a obaj napastnicy nie grzeszyli skutecznoscią do tej pory.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 sie 2006, 21:21

fieldy
A zanim w zimie przyszedł Ade to przypadkiem Reyes nie grał w napadzie bo coś mi się kojarzy że właśnie grał takiego fałszywego napastnik :roll: Dokłądnie nie pamiętam a szukac mi sie nie chce :twisted:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 sie 2006, 21:25

Zanim Ade przyszedł miliśmy przecież Dennisa do ataku, Robina, który był zdrowy jeszcze :?
Prawda jest taka, że bardziej Freddie grał w ataku niz Reyes - Wenger go nie wystawiał do ataku, bo z lewej strony atakuje Titi, który przeciez nie stoi w polu karnym, tylko wbiega z lewej strony w obszar pola karnego.
Więc nonsensem byłoby dawać Reyesa do ataku, skoro sobei tam nie radził, o wiele lepiej wychodziły mu rajdy lewą flanką, co owocowało wielokrotnie karnymi :twisted: Reyes sam za dużo nawet strzalów nie oddawał, wolał albo się przewrócić, albo oddac piłkę.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 sie 2006, 21:28

Rossi - Reyes grał w napadzie Arsenalu, jednak dość krótko. Wenger szybko przemianował go na pomoc, bo w sumie nie był super skutecznym snajperem :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2006, 11:27

Kończy się okienko i zaczynają sie emocje :P

Dziś zewsząd atakuja tytuły jakoby Reyes miał zasilić Atletico Madryt.
Podobno już tylko godiny dzielą go od przeprowadzki do Hiszpanii.

Gdyby okazało sie to prawdą, nawet bym specjalnie nie marudził, bo to by oznaczało, ze Reyes był zdesperowany aby opuścić Anglię. Gdyby przeszedł do realu - oznaczałoby to, ze miał dosyć Arsenalu i pragnał przejścia do Realu - jak pójdzie do ich rywala, to będe spokojniejszy :D
Ciekawe tylko kto go zastąpi :think: .... gdyby rzeczywiscie odszedł.

A Tymczasem [jak już psiałem] Cole, który zagrał w rezerwach - jest coraz blizszy ... pozostania w Arsenalu. Mourinho podobno juz go nie chce. Cole ponoć sie pogodził z Wengerem, z kibicami już się nie pogodzi. Ale skoro prawie przesądzone jest, ze ma zostać - to mógłby go Wenger wystawiac do składu zamiast Hoyte'a, zawsze pewniejsza obrana bedzie.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sie 2006, 12:19

Mam bardzo mieszane uczucia związane z pozostaniem Ashley'a na Emirates Stadium. Z jednej strony to bardzo dobrze, bo zastąpi niepewnego Hoyte'a na lewej obronie a znając Jego ofensywne zapędy to nie raz stworzy nam doskonałą sytuację podbramkową, a z drugiej strony po tym co naopowiadał najchętniej bym mu pomachał białą chusteczką na pożegnanie. Ale nie ma co się raczej do Niego przyzwyczajać- jak nie teraz to za rok nas opuści :roll:

Reyes miałby przejść do Atletico? Nie wydaje mi się. Skoro mógł przejść do Realu walczącego o najwyższe cele i się nie zgodził to dlaczego miałby wybrać 'podrzędne' Atletico, które walczy o Ligę Mistrzów :roll: Coś mi tu śmierdzi :lol:

Ciekawi mnie jeszcze jedna sprawa- pamięta ktoś niedawne zapowiedzi Wengera że w tym oknie transferowym sprowadzi jeszcze jednego klasowego zawodnika? A o takim ani widu, ani słychu :? Arsene'owi zostały jeszcze niecałe dwa dni, ciekawe czy dotrzyma słowa :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 sie 2006, 12:26

RóżA - Reyes chciał przejść do Realu :P Mówił coś takiego:

"Nie mogę się zaadaptować do życia w Anglii i chcę wrócić do kraju. Trafię do Realu dobrze, trafię do Atletico dobrze, trafię do Sevilli też dobrze."

Nie pamiętam czy dokładnie tak wyglądały te słowa, ale sens na pewno ten sam.

To nie Jose nie chciał przejść do Realu, tylko oferta Królewskich za niego została odrzucona i Real już jej nie podniósł :roll:

Celem Hiszpana jest powrót do ojczyzny i wszystko mu jedno do jakiego klubu trafi. Wszystko wskazuje właśnie na Atletico :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2006, 12:29

RóżA pisze:Ciekawi mnie jeszcze jedna sprawa- pamięta ktoś niedawne zapowiedzi Wengera że w tym oknie transferowym sprowadzi jeszcze jednego klasowego zawodnika? A o takim ani widu, ani słychu Arsene'owi zostały jeszcze niecałe dwa dni, ciekawe czy dotrzyma słowa
wszystko uzależnmiał od tego, kto odejdzie, a kto zostanie.
Odszedł Sol i Pires, cyzli jakby nie było - 2 podstawowych [przewaznie :P] graczy. W ich miejsce przyszedł Rosicky, a odejsc może jeszcze Reyes i Cole.
Jendym słowem nie popisał się Wenger w tym okienku,
Nie widać porządnych wzmocnień, sprowadził parę młodych piłkarzy, 7 wypożyczył.
Ciekawe co z Aliadiere będzie, za odby jest na rezerwy, a na I skład za słaby.
Choć jak zacznie strzelac w rezerwach, a w I skąłdzie będzie dalej kłopot - to kto wie, czy przebojem nie wejdzie do składu. Choć to raczej mało prawdopodbne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”