Ogólna dyskusja o polityce - Strona 176

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 paź 2011, 18:32

Pozycja 24? Aniołki Kaczynskiego maja odrobine mniejsza, wiec ta pani wydaje sie byc tzw. "murzynem" na liscie. Oceniajac urode tej pani nie chcialbym zeby stratowala na moich listach nawet z pozycji 69.

:P

ps. i tak odnosnie cenzurek wyborczych pozamiatal pan "sledz". Znaczy nie pan sledz, ale pan "Śledz nas!"

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 04 paź 2011, 18:55

Jak bys Bablu zmienił zdanie, to powiem ci w sekrecie, ze pani Kasia jesto wolna! :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 paź 2011, 19:05

Ja wole szybsze. Poza tym nie mam czasu, bo za chwile ide na piwo, a jutro zdaje sie tez ide na piwo. :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 paź 2011, 19:18

http://wybory.onet.pl/parlamentarne-201 ... lnosc.html

To samo w faktach. Oglądałem tą konferencję na żywo, Hoffman poparł się badaniami OBOPU wg. których bodaj 31% uważa TVN za nieobiektywną stację, a 28% za obiektywną, oczywiście ani w faktach, ani w wyżej wymienionym linku i filmiku tego nie pokazano, dokładnie ucina się kiedy Hoffman przytacza badania.

Można było się tego też spodziewać. Cóż spójne to z tym co wczoraj obserwowaliśmy, pokazaliśmy jaki jest Lis to jedziemy z kolejnym. NIe mam wątpliwości, że to wszystko jest dokładnie zaplanowane, Kaczyński zbyt długo siedzi w polityce by sobie na takie ponoszenie się emocjom pozwalać w takim momencie kampanii. Czy taktyka okaże się skuteczna okaże się w niedziele. Cóż mnie się to podoba, wytrąca się z ręki wszystkie argumenty o rzekomej kolejnej zmianie poglądów, o łagodnym języku itd. Wszak dla mediów i tak co by nie robił Kaczyński to wszystko jest źle, jest spokojny udaje, nie jest to psychopata. Tak więc tak czy siak zawsze w niedziele o 19 jest jazda z Kaczyńskim,a tak to może co poniektórym otworzą się oczy, tak jak w przypadku pięknego Tomasza.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 05 paź 2011, 0:10

Ja tylko wszystkim przypomnę, że obie partie: PO i PiS tracą, tylko że w zeszłym tygodniu PiS tracił mniej.

I mam dziwne wrażenie, że część ludzi która chce głosować na Palikota, była przedtem nawet gotowa głosować na PiS, byleby nie na SLD a chcieli zagłosować przeciw rządowi.

I zauważył to sam Kaczyński, który złamał własną zasadę i zaczął poruszać "kwestię" Palikota.

Co ciekawe, Lis wyszło na to że się poświęcił. Kaczyński nawet wygrywając z Lisem, przegrał przed widzami, którzy nie byli za nim. Tzn. może sobie wygrać pyskówkę, ale za sam fakt uczestniczenia w niej - odbierze mu głosy niezdecydowanych.

W czym zgadzam się z kamilem232 i redem85.

Jednak w pewien mocniejszy sposób to już uderzyło w PiS. W momencie, kiedy ludzie mogli sobie powiedzieć - "PO przesadza czy nie z tym spotem?" - dostają Kaczyńskiego "poruszającego" kwestie niemieckie.

Tzw. niezdecydowani, raczej mogą przez to pójść za PO/Palikotem.

A SLD znowu się skompromitowało... Czasami mam wrażenie, że jeśli Palikot na coś wydał swój hajs, to na krety w SLD, tak by im zrujnowały kampanię... :boruta: Normalnie Agnet-Napierlaski :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 05 paź 2011, 8:48

Kandydatka SLD i jej dwa argumenty :spoko: To się dopiero nazywa pozytywna kampania.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 05 paź 2011, 8:54

Miałem to wrzucić, uprzedziłeś mnie :)

Tak, chcemy więcej :rotfl: :beer: :jupi:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 05 paź 2011, 9:33

Jakby obiecała loda za każdy głos to pewnie miałaby najlepszy wynik w kraju.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2894

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 05 paź 2011, 10:00

im bliżej końca tym coraz więszke dno, kandydatka z SLD właśnie to pokazała, co za żenada.

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 05 paź 2011, 10:05

.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2011, 18:49 przez petrdcm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 05 paź 2011, 10:05

Skompromitowała się podwójnie. Sam pomysł idiotyczny, a wykonanie...ech ja się po treningu zgrabniej rozbieram, straszny z niej kloc.
Tyle ma farta, że jej formacja jest tak pogrążona, że takie idiotyzmy zaszkodzić jej już nie mogą.
Ja dorzucę coś z lokalnego podwórka. W oryginale widnieje tam "Senat" (niestety ten mózg tam właśnie uderza)
Załączniki
wegrzyn.jpg
wegrzyn.jpg (96.91 KiB) Przejrzano 1267 razy

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 paź 2011, 14:59

Eeee...nie rozumiem. To jaka w tym wina tego gościa, że ktoś przerobił "senat" na "lesbijki'? I w sumie czemu akurat "lesbijki'?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 paź 2011, 15:05

To jest ten poseł, który powiedział: ""Z gejami to dajmy sobie spokój, ale z lesbijkami, to chętnie bym popatrzył""

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 paź 2011, 15:14

I co w tym dziwnego? :lol: Jakby powiedział odwrotnie to byłby dziwny.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 paź 2011, 19:52

Przed chwilą rozmowa Gugały z Hoffmanem w polsacie. Kolejnuy który calkowicie się już odkrył i nawet nie ukrywał kogo popiera. Lepiej by tego nie zrobił żaden polityk. Polska polityka zagraniczna jest ZNAKOMITA ! :haha: Przez ostatnich 5 minut Hoffman może z 30 sekund mówił resztę Gugała.
Wspaniałe, niech się wszyscy odkrywają piękny widok :) Dotychczas spokojnie podchodziłem do tych wyborów, ale nie ukrywam, że chęć zobaczenia tych wszystkich mord w niedziele po ewentualnym zwycięswie PiS-u tudzież w kolejnych latach jak im piana z ust leci na widok rządzącego PiS-u sprawia, że się mocno napalam, bo to będzie coś kapitalnego rozmowy ala Lis-Kaczyński, Gugała-Hoffman codziennie :mrgreen:

kampanianazywo.pl/relacja/celebryta-platformy-wysmiewa-pis/

Najpierw było Polska w Budowie, wszyscy sie popukali w głowę, potem była załatwimy 300 mld zł wszyscy się popukali w głowę, potem był Tuskobus kolejna kompromitacja, więć zostało tylko straszenie PiSem. Oto obraz rządów PO po 4 latach, jedyne co zostało to tylko straszenie PiSem. Czym by była ta cała banda bez PiSu? PiS bez PO spokojnie sobie by poradził, a oni?
Tak jak na Cracovie wielu mówi AntyWisła, tak lepiej Po niech zmieni nazwę na AntyPis, ludzie będą wiedzieli na co głosują.

PS. Odpowiedź Pawlaka na pytanie, Kto wygra wybory?- "Nasz przyszły koalicjant". Mistrz :haha:

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”