AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 176

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 paź 2006, 22:54

Tak jak obiecałem. Posty będą usuwane. Sorry Kaka. Life is brutal.

W sumie wcześniejsze wypowiedzi też usunę. Powinienem zrobić to wcześniej, ale nie zauważyłem.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 paź 2006, 10:27

mete pisze:Zaza moglbys cos wiecej powiedziec o tym 17 latku z primavery

:roll: Wiem tyle co Ty - może liczby znaleść ale one nic nie dadzą :P Wiesz jak jest z meczami primavery.

mete pisze:i jeszcze jedno jest juz potwierdzony transfer Marcelo do Realu??

Tak jest potwierdzony jak wczoraj Drogby i Dinho to Milanu :roll: :wink: Narazie to wiesz, bedzie co 2/ 3 tygodnia grał gdzie indziej. Zresztą o Gago czy Palacio też już cicho, podobnie o El Pipicie :P Teraz znów wraca temat Snejidera. I narazie to bedą takie seriale.

Ale nie to sie liczy...

Jak wiemy Dida broni w tym sezonie fantastycznie. Co ważne czasem ma 2/3 strzały w meczu i czuwa non stop. Nie da sie zaskoczyć mimo że np w lidze przez 30 minut nie ma piłki w rekach. Na 10 spotkań w tym sezonie puścił tylko 3 bramki. Wybronił kilka kapitalnych sytuacji. Ale jak wiemy prasa od 2 miesiecy szuka Milanowi bramkarza :roll:

Dida - któremu kończy sie umowa chciał wrócić do Corinthians, a bardziej do ojczyzny. Prasa dawała 50% Ameli - z 30% Buffonowi i po 10% np. Francuzowi z Nicei, Hugo Llorisowi [20 lat] ale teraz sytuacje jest taka że Milan znów zrobi wszystko by zatrzymnać Dide. Bo wie że musi.

Z moich informacji wynika że Nelson zarabia obecnie 2,5 miliona euro za sezon. Trzeba by mu dać wiecej ale np. Gianluigi Buffon zarabiał by blisko 5 milionów :roll: Galliani zrobi wszystko by podpisać nowa umowe z Nelsonem i równocześnie pozyskać Marco Amelia - nawet kosztem oddanego Abbiatiego [który wciąż jest nasz] z Torino.

Dida był by numerem 1. - Amelia na pewień czas zastąpił Kalaca na ławce i był by przyszłością. Warto wspomnieć że oddaliśmy [na rok] Ferdinando Coppole do Piacenzy - bo łapacze zespołu serie B w ostatniej chwili nabawił sie cieżkiego urazu.

Teraz z 4 bramkarzy jakich mamy trzeba pozostawić dwóch. A nawet trzech - jednego zostawić [Dide] i jednego dokupić [Amelie]. Wszystko zależy od rozmów Dida vs. klub, bo nie może też wykluczyć że podziękuje i odmówi. Posłucha rodziny i wróci do Brazyli. Ale mam nadzieje że nie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 paź 2006, 21:45

Kaka chyba ma dość serialu łączącego go z Realem, a może raczej obawia się jego powrotu :lol:

"Chciałbym zakończyć moją piłkarską karierę w Milanie - kocham Włochy i sądzę, że mam tutaj wszystko czego bym potrzebował. Ten kraj sprawił, że jestem lepszym piłkarzem. Chcę tutaj zostać, nie ma zbyt wielu klubów na świecie, które można porównać z Rossoneri. Real Madryt się mną interesuje? Wiem tylko, że klub, dla którego gram, ufa mi i udowodnił to odrzucając oferty, które zostały na mnie złożone."

Wszyscy wiedzieli, że to takie "sranie w banie", ale Kaka dotychczas nie zabierał głosu. Kiedyś musiał :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 paź 2006, 22:06

Zabierał głos z 34 raz tylko nie chciałeś słuchać. Ale na szczeście dał sygnał faną nowa umową. Ten nikt nie "obejdzie":wink: W sumie to ilu juz tak mówiło ? ale z drugiej strony ilu dziękuje Bogu po bramce... i nie za bramka a zdrowie itd. Forza Ricky :] Jak to kiedyś powiedział agent piłkarski "tam jest takich wielu, ale nie wiemu ma taką szanse" :wink:

Kuknij w temat "knajpa" :twisted:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 paź 2006, 22:12

Zaza pisze:Zabierał głos z 34 raz tylko nie chciałeś słuchać
Raczej trafiałem na wypowiedzi Galliani'ego niż Kaki, ale mniejsza z tym. Brazylijczyk nie był aż tak konkretny :] Ale dobrze się stało bo też już nie mogłem tego czytać, to była taka bajka, jakich mało, ale w końcu nie wzięła się z nikąd. Nie została wymyślona przez media, tylko była autentyczna i to było najlepsze :lol: Chce zakończyć karierę w Milanie, ale czy można się temu dziwić :?: Kasa jest, miasto ładne, poziom sportowy jest czego chcieć więcej. No może tylko szerszych ulic bo we Włoszech ponoć samochody wręcz ocierają się o siebie :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 paź 2006, 22:20

Bajka nie bajka - niby konkretna oferta ze strony Realu była. Ale była odrzucaona a to że potem prasa ponowiła z 12 nowy ofert to inna bajka. Wiesz trudno by nie pisali jak kandydat na prezydenta kluby wymianił jego nazwisko w "kiełbasie" - choć Real próbował tez innych sztuczek :roll: Z tego co ja wiem, już po czasie Real chciał wykorzysać poprzednią umowe Kaki i proponował mu nawet lepsze zarobki, ale z tym że chciał mieć 100% do jego wizerunku. Teraz zarabia mniej niż Real proponował ale wiecej niż za pierwsza umowa z Milanem i ma swoje prawa. Ale działa też charytatywnie. Nawet taka reklama jest jak z chorym chłopcem kopie piłke i go uczy.

Była też teoria że Milan i Chelsea zawarły układ przy sprzedarzy Shevchenki. Mi. dla tego też Robben pozostał w Londynie. I nie tylko dla tego by zrobić na złość Królewskim. Kiedyś swiat obiegła nieoficjalna informacje o "układzie o braku agresji na rynku mercato" pomiędzy Gallianim a Moggim :roll: Czyli nie podbijali cen, brak licytacji itd. Kto wie jak to teraz wygląda.

Pozdro !

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 20 paź 2006, 1:13

Pan Galliani ostatnio wypowiedzial sie, ze przeanalizowal wraz ze swoimi wspolpracownikami sytuacje i postanowil, iz w zimowym mercato nie dojdzie do zadnych wzmocnien. Swoja droga ciekawe, czy to tylko taka zaslona dymna z jego strony, czy moze szczera prawda. Wlasciwie to ma po czesci racje, bo sklad jest silny i niemalze kompletny. Jednak na jego miejscu jeszcze raz rozwazylbym zakup jakiego klasowego lub chociaz perspektywicznego napastnika, ktory bylby w stanie wniesc odrobine wiecej rywalizacji do druzyny, a takze byc moze rowniez zaskoczyc naszych przyszlych rywali w LM. To na pewno opcja warta przemyslenia, choc na dzien dzisiejszy wiele wskazuje, ze Milan raczej przystapi do dzialan na rynku transferowym dopiero w letnim mercato. Jakos przezyjemy, ale pod warunkiem, iz napastnicy zaczna lepiej grac i strzelac duzo wiecej bramek. Oczywiscie warto, aby Borriello pokazal sie w kolejnych meczach z dobrej strony, udowadniajac przy tym swa przydatnosc. Mysle, ze tak, czy inaczej sytuacje w formacji ataku trzeba miec pod scisla kontrola i w razie potrzeby zachowac sie aktywnie podczas zimowego mercato. Wydaje mi sie, ze przynajmniej na to ze strony pana Gallianiego mozna liczyc. Co do kwestii przedluzenia kontraktu przez Dide to jestem za, gdyz ostatnimi wystepami zasluzyl na to, aby zaproponowac mu nowa umowe na dobrych warunkach. Jesli sie nie uda to trudno i bedziemy musieli sie zadowolic jego wystepami tylko w tym sezonie. Swoja droga trzeba przyznac, ze Dida wreszcie powrocil do swej wysokiej formy, ktora prezentowal podczas ostatniej wygranej Rossonerich w LM. Mecz z Palermo zapowiada sie niezwykle interesujaco. To bedzie powazny sprawdzian dla obydwu druzyn, ale mysle, iz przewaga lezy raczej po stronie Milanu, gdyz wprawdzie obydwie druzyny graly w tym tygodniu w europejskich pucharach, ale to wlasnie Milan dysponuje szerszym i bardziej wyrownanym skladem. Miejmy nadzieje, ze napastnicy wreszcie w tym spotkaniu sie przelamia, a szczegolnie Gilardino, jesli oczywiscie zagra.

FORZA MILAN !!!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 paź 2006, 11:50

Nerwowy ale zwróć uwage też na to że operacja w zimie to najczesciej "przymus" - kiedy ostatnio zrobilismy jakiś ruch [taki wiekszy ?] zreszta nie tylko Milan, zauwaz że najcześciej jest to [zimowe okno] deska ratunku dla tych klubów które mają braki przez kontuzje itd, tak jest zazwyczaj. Oczywiscie sa gracz który nie grali w pucharach i nie są spaleni a warto na nich zwrócić uwage, ale wątpie w to. Chyba że Galliani zdecyduje sie teraz spełnić warunki Lazio za Oddo. Bo to jest chyba najbardzie prawdopodobne. Co do Didy to tez nalezy podkreslić jego klase, od poczatku sezonu grał ze świadomościa że 2,5 miliona i tak dostania a po sezonie może sobie wracać do ojczyzny. Nawet były pytanie czy to nie zły ruch że bramkarz którego prawdopodobnie nie bedzie za rok jest nr. 1, rozmowy sie przeciągały - a bardzie decyzja Nelsona. Aż nie pozostawił Lysemu wyboru :P Musiał jeszcze lepsza oferte złożyć. Oby ja podpisał bo takiego Dide chce oglądać, zresztą zawsze go lubiłem i tyle. Choć jak wiemy początki miał trudne. I te "mity" o brazyliskich bramkarzach :twisted: A teraz w samej serie A [która zawsze słynała z brmkarzy] jest 3 w podstawowaych składach - i to nie Sieny czy Livorno a Milanu Romy i Interu... Ba Roma ma dwóch łapaczy Canarinhos :P

Palermo - wczoraj Guidolin nie wystawił podstawowej "11" na mecz pucharu UEFA - a mimo to 2:1 na wyjeździe wygrali. Ostatni mecz ligowy to porażka z Atalanta u siebie na stadio Renzo Barbery 2:3 - ale jak to mówi Zamparini znów mieli puchar w głowie jak przed West Ham :P Na temat mecz Milan - Palermo zrobi sie później mała zapowiedz. Biore to na siebie :wink:

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 20 paź 2006, 16:51

Zaza mylisz sie. Wedlug mnie transfer Oddo w zimowym mercato jest nierealny, a to z tego powodu, ze pozycja prawego obroncy jest juz w Milanie silnie obsadzona. Moze tam grac Cafu, Bonera, Simic, a nawet Brocchi, wiec nie sadze, aby pan Galliani dokonal tu jakiegos wzmocnienia majac na wzgledzie bardzo dobra sytuacje na tej pozycji. Musisz sie w koncu z tym pogodzic, ze Oddo nie trafi do Milanu. No chyba, ze dopiero w letnie mercato. Za to wzmocnienie linii ataku, jesli pan Galliani i sztab szkoleniowy uzna za konieczne jest calkiem realne. Jezeli Gilardino, F. Inzaghi i Ricardo Oliveira nie beda zachwycali swa postawa do zimy to mozna sie spodziewac, iz ktos przyjdzie. Tymbardziej, ze czwartym napastniekiem jest Borriello, ktory zdaje sie poki co malo przydatny dla zespolu i calkiem realne wydaje sie jego odejscie w zime.

Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 paź 2006, 17:08

Nerwowy a jak by na potwierdzenie Twoich słów Agnieszka napisałe news
Oddo - Lazio - na dłużej :wink: Wiec teraz juz można zamknąc temat. Choć z jednej strony co ma mówić jak doskonale wiemy że do ostatnich godzin był o krok od Milanu ? Ale coż dał Lysy plame i tyle, Tylko jego i Zambrotty może załować i taka prawda. Szkoda że nie dogadali sie, bo bardzo lubie tego gracza, ale teraz nich dowodzi Lazio, w końcu kapitan :twisted:

Widziałeś teorie na temat Gianluigiego Buffona, Chelsea i Milanu. Nie moge znaleśc info tej infirmacji, bo mi to powiedziano :P Ale mało realna plota - taka typowa plota a'la "żyj chwilą" :roll: Choć znów trzeba przyznać że ktos kto to wymyśla ma łeb :P Bo przeciesz Gigi nie siedział by na ławce gdy Petr wróci do gry ...

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 21 paź 2006, 12:29

I własnie za to takie zachowanie Galliani powinien wyleciec !! Za to jego robienie dobrej miny do zlej gry, za to kunktatorstwo transferowe. Przyklad prosze nie wział Oddo, który sie palił aż zeby tu grać. Pewnie nawet jakby mu dali mniej kasy niz w Lazio to i tak z pocalowanien reki by do nas przyszedl. Najlepszy prawy obronca Ligi. A nasza prowizorka to 4 graczy na prawa strone z czego zaden nie prezentuje wysokiego poziomu i to jest caly Galliani, ale on chyba wychodzi z zalozenie ze liczy sie ilosc a nie jakosc .... Teraz nie dziwie sie Oddo, że mówi, że by nie przyjał już propozycji Milanu, bo jak postepuja z nim w taki sposób, to ja dziekuje ....

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 paź 2006, 12:35

A teraz może się okazać, że Amelia'e też wam skubnie...Chelsea :P Mourinho powoli poszukuje kogoś kto zastąpi Cech'a i Amelia jest jednym z tych bramkarzy, których się przypisuje The Blues.

Milan zatem ma jak zwykle pod górkę podczas transferów. Niby istnieje możliwość, iż Amelia nie zechce opuścić ojczyzny, jednak Chelsea to poważny konkurent w walce o niego :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 paź 2006, 12:53

Peyter oddał by Marka, Kaladze czy nie kupił Bonery i byś płakał i psioczył że oo co znów 30 latek w obrone ['] - Jak nie urok to skaczka :P Zauważ że Galliani zrobił mały błąd ale wczoraśniej, płacza za 32 letniago Stama blisko 11 milionów - bo Jaap to fantastyczny stoper ale gdy Lazio miało możliwośc znów wyjscia na plus to chyba normalne ze chciał skorzystać ? Ale Gallini widać uczy sie na błedach - cos z drugiej strony Jaap był wart ryzyka :]

RealFan jest jeszcze możliwość że Dida pozostanie :] I to bedzie najlepsze wyjście - taki Dida jest za najlepszych lat. A mamy na to z 70% :] Bo jak już zaczeli otwarcie mówić o negocjacjach i nowej umowie to jest dobrze.

Choc nadal nie rozumiem do czego zmierzasz ? że Jose kupi piłkarza na lige ? [Livorno gra w UEFA] za bilsko 12 czy 15 milionów i po sezonie odda do Wigan ? czy jak ?

Patrz mój post wyżej - Buffon do Milanu ... przez Chelsea :roll: Bo trudno by po powrocie Petra Gigi zadowolił sie 10 milionami na koncie .. i ławka czy gra raz na ruski rok. A wyjdzie na to ze Jose nie kupi nowego łapacza bo Carlo wróci nie bawem i to jest uznany bramkarz który podoła :] Przeciesz był dwa sezony numerem jeden Chelsea ...

A konczać temat plotek czas na lige :]

Ciekawe czy z Palermo zagra Nesta ? Urodziła mu sie córeczka Sofia [gratulacje Sandro !] wiec może dostać wolne. Na środku wtedy Kala Paolo lub nawet Kala - Dario. Zreszta jak zagra Cafu to Bonera może grać z środku. Ale to było by ryzyko bo żadko grał w parze z Kaladze wiec wiadomo, a mecz niedzielny z Palermo to nie Coppa Italia czyli mecz dla eksperymentów...

Jak wiemy Sergio nadal pauzuje tak jak Favalli. Wiec teraz w 100% swoją szanse wykorzystuje Jankulovski :] Ba chyba już nie musi przekonywać Ancelottiego ? na dzień dzisiejszy jest numerem jeden na lewej stronie [wrescie !] Bo nawet Sergio w pełnej dyspozycji czy Favalli nie wygryza go już z tej pozycji :] Ale co najwazniejsze wreście gra w bloku obronnym a nie w pomocy ! I tak trzymać.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 paź 2006, 13:07

Zaza - Z tego co czytałem to Amelia miałby na razie zająć miejsce Cecha, a później nie odejść, a walczyć z nim o miejsce w składzie.
Jose Mourinho, szkoleniowiec angielskiego klubu, jest zdecydowany ściągnąć utalentowanego bramkarza, mogącego w przyszłości rywalizować z reprezentantem Czech o miejsce w bramce zespołu ze Stamford Bridge. Idealnym kandydatem do tej roli jest właśnie Amelia, zbierający znakomite recenzje za swoje występy w barwach Livorno.
Chelsea owszem interesuje się także Buffon'em. W jego przypadku jednak agent zdementował wszelkie doniesienia mówiąc, że Gigi chce pozostać w Juve. Z resztą to nie pierwszy i pewnie nie ostatni taki tekst. Inna sprawa, że jak wróciłby Cech to kto miałby grać. Dwóch bramkarzy z takim nazwiskiem i umiejętnościami...taka konkurencja mogłaby nie przejść :roll: Stąd pewnie oczy Mourinho zwróciły się w stronę bramkarza Livorno. Co innego, gdyby to miałbyć właśnie przystanek w drodze do innego klubu np. Milanu (rekompensata za Shevę :?: ), jednak to może nie przejść właśnie ze względu na to, że Buffon rzekomo nie ma zamiaru opuszczać Juve.

Dla Milanu najłatwiej byłoby właśnie przedłużyć kontrakt z Didą, ale jak to teraz wygląda :?: Latem były jakieś info, że prawdopodobnie powróci do ojczyzny, a teraz co zmienił zdanie :?: Jest duża szansa na pozostanie Brazylijczyka na San Siro :?:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 paź 2006, 13:22

RealFan pisze:Zaza - Z tego co czytałem to Amelia miałby na razie zająć miejsce Cecha, a później nie odejść, a walczyć z nim o miejsce w składzie.

Plota - ! gdyby Petr miał z 28 lat to o.k Ale ma 24 tyle co ... Amelia :shock: W tym momencie Czech jest jednym z trzech najlepszych bramkarz świata. Wiec chyba są w to wątpisz. Bo to nic nie da. Chelsea nie sprowadzi bramkarza - bo jest Cudicini który naprawde umnie bronić. Gdy nie było Czech co właśnie Włoch był numerem jeden. Zna gre formacje obrone itd. A tego nie nauczy sie w 2 miesiące. Z Włoskich bramkarz teraz Amelia ma najwiecej szans by zastapić Buffona z czasem wiec nie zaryzykuje.

Rekompensata za Sheve była już w postaci euro :wink: Tu już bardzie realny była by plota jak wcześniej z Buffonem do Milanu przez Chelsea. Ale zamiast Gigiego Marco Amelia. Chelsea może dac duża kase ale Gigi pozostanie w Juve do końca sezonu na 99,9% - nie to tym jak był dumny z siebie itd. Bo stracił by wszystko :? A Amelia gra w pucharze UEFA wiec po co Mourinho bramkarz młodszy z umiejetnościami tylko na lige jak ma starszego doświatczonego Cudiciniego :shock: To ża Romek ma kase to nie znaczy że mu wali na dakiel i kupi łapaczy odpowiednio - na lidze - na puchar - na LM :wink:

Umowa Didy kończy sie po sezonie i do tej pory trwały ciche nogocjacje ... ale w miedzy czasie Milan dwa razy spotkał sie z działaczemi Juve, prezydent Livorno powiedział że jak trzeba sprzeda Amelia to Milanu lub wymiani itd A sam Nelson reagował na to spokojnie na boisku. I forma jego w tym sezonie nie pozostawiła Gallianiemu wyjścia :] Musi mu dać tyle by go przekonać. Poprostu musi. Na powrót do ojczyzny ma jeszcze czas...

Popatrz jaki błąd zrobił Inter że nie przekonał Verona do pozostanie w Mediolanie, a teraz jest najlepszy graczem ligi Argentyńskiej - nie młokosy a'la 14 Maradona, a właśnie Veron z najlepszą oceną średnią not i asyst w lidze ... Wiec działaj łysy działaj ! :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”