FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1752

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 31 maja 2013, 12:27

Valdes pojechał jak Wawrzyniak z Niemcami. Można wyciągnąć za niego 15 mln i wysępić za tyle następcę, a tak sobie odejdzie za darmo. Jak to u nas przeważnie bywa :?
Ja chcę obrońcę i porządnego napastnika. Żadnego D. Luzia, zresztą Mou go do nas nie puści, więc martwić sie nie muszę.
Deulofeu najprawdopodobniej zostanie wypożyczony do BVB, Rafinha też gdzieś. Muniesa w Sociedad. JDS to właściwie człowiek od siedzenia na trybunach/ławce.

Valdes, Pinto
Puyol, Pique, Mascherano, Bartra, Adriano, Alba, Alves, Montoya
Iniesta, Xavi, Sergio, Cesc, Thiago, Song, JDS
Messi, Pedro, Alexis, Neymar, Tello

Słabo to wygląda. Patrząc na możliwe wypożyczenia to z B będzie można wziąć co najwyżej Dongou, Kiko lub S. Roberto. Cudów nie zrobią. Jesteśmy w stanie kupić porządnego obrońcę i napastnika jeszcze w tym okienku i oby jak najszybciej to się stało.

Co do Valdesa jeszcze to podejrzewam, że ofert ma jak na lekarstwo. Natomiast te, które ma np. Monaco mu nie pasują. On chce być bramkarzem top klubu, najlepiej PL. Nie beniaminka Ligue 1.

Tak w ogóle to Villę podobno chce też Liverpool. Można by go włączyć w kupno Suareza obniżając tym cenę, ale nie przy tym zarządzie takie ruchy transferowe :(

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 31 maja 2013, 12:39

Chaosie - jak tam nie wierzę, żeby za Valdesa sie dało 15 baniek wyciągnąć. Monaco dementowało zainteresowanie a innych klubów z kasą, które potrzebują bramkarza na już nie widzę.

Co do napastnika to Suarez byłby fajny, ale nie przesadzajmy. Nie wydaje mi się, żeby była nawet najmniejsza szansa na wygranie wyścigu po niego. Trzeba trzymać kciuki, że MU jakiegoś kozaka zatrudni i nam Chicharito za niecałe 20 baniek opylą. To byłoby genialne rozwiązanie pod względem ceny, jakości i wieku.

Natomiast co się tyczy obrońcy to widzę ciemność...

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 31 maja 2013, 13:05

Chaos daj już spokój z tym Suarezem. W ogóle nie ma tematu Urugwajczyka w Barcelonie, z resztą nie wiem ilu sympatyków Barcelony by go chętnie przywitało na Camp Nou. Ja na pewno nie.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 31 maja 2013, 13:28

Jaki klub z topu mialby byc zainteresowany Valdesem? Przeciez wszystkie maja pozycje na bramce sensownie obsadzonie, nie mam ani jednego pomyslu.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 31 maja 2013, 13:52

suarez jest nienormalny + jest nurkiem, cziczarito jest za słaby.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 31 maja 2013, 13:56

Po pierwsze Czicza jest bardzo dobrym zawodnikiem, po drugie jestem pewien, że by się fajnie wpasował w styl gry, po trzecie jest młody a po czwarte to ponoć szukamy nowego Larssona a nie Eto'o. Czyli kogoś kto nie będzie pierwszym zawodnikiem przy ustawianiu składu.

Hernandez byłby idealny.

Wiloch
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wiloch » 31 maja 2013, 14:08

rekinho pisze:suarez jest nienormalny + jest nurkiem, cziczarito jest za słaby.
Może być, ale braku umiejętności mu nie zarzucisz. 8)

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 31 maja 2013, 14:16

no nie zarzucę, ale nie chce w barcelonie grajków o takiej reputacji.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 31 maja 2013, 14:19

Nic nie wskazuje na to, że ktoś będzie chciał się pozbywać Hernandeza z United. Po słabszym poprzednim sezonie w tym z roli zmiennika wywiązywał się bardzo dobrze i jakoś nie sprawiał wrażenia jakby mu przeszkadzała ta rola. Ferguson miał słabość do napastników, nawet jak formacja było mocno obsadzona to lubił dokupować znanych graczy. Co będzie robił Moyes trudno powiedzieć ale wobec prawdopodobnego odejścia Rooneya pozostanie Hernandeza jest bardziej niż prawdopodobne.

Suarez odejdzie z Liverpoolu ale nie do Barcelony tylko raczej do Realu. Wy już pewnie rozbiliście bank dla Neymara. Jakoś mam przeczucie, że na tych biznesach znacznie lepiej wyjdą Królewscy. Można byłoby liczyć, że ktoś z angielskich gigantów się włączy do walki o Urusa ale on sprawia wrażenie, że chce się wynosić z Anglii więc zostają Real albo PSG. Trudne to dziecko ale piłkarz bardzo dobry.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 31 maja 2013, 14:26

Morrow to że jego odejście jest mało prawdopodobne to prawda, ale kto wie? Dużo się będzie w lecie działo :)
Natomiast odejście Rooneya mnie się cały czas wydaje jakieś takie nierawdopodobne... tzn. jak często Anglicy w kwiecie wieku opuszczają Anglię?

Co do rozbijania banku za Neymara to jak narazie wszystko wskazuje na to, że sprowadziliśmy go po promocyjnej cenie a głównej przeszkody w transferze Suareza upatrywałbym raczej w roli przewidywanej dla potencjalnego napastnika niż w finansach - chociaż wiadomo, że licytowanie się z Realem nie ma sensu.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 31 maja 2013, 14:32

Emerald pisze:Morrow to że jego odejście jest mało prawdopodobne to prawda, ale kto wie? Dużo się będzie w lecie działo :)
Natomiast odejście Rooneya mnie się cały czas wydaje jakieś takie nierawdopodobne... tzn. jak często Anglicy w kwiecie wieku opuszczają Anglię?
A kto mówi, że Rooney musi opuścić Anglię? Myślę, że on sam wolałby zostać na Wyspach :) Jest mu nie po drodze z Moyesem, poprosił po raz drugi o sprzedanie go, myślę, że mimo tego, że jest bardzo dobrym piłkarzem większość kibiców United chciałoby jego odejścia. Oczywiście, że nie jest wykluczone, że klub go zatrzyma, poza aspektem sportowym jest też marketingowy a tu Rooney wciąż jest cenny ale póki można na nim porządnie zarobić nie wahałbym się i go popchnął, najlepiej do Francji albo Hiszpanii.

Co do Hernandeza to nie wierzę, że teraz po zmianie trenera odejdzie. On i tak sprawia wrażenie, że dobrze czuje się w United, teraz w dodatku może dostać nową szansę na bycie nie tylko zmiennikiem a graczem pierwszego składu. Akurat jestem spokojny o jego przyszłość, obym się nie mylił.

Suarez poflirtował sobie z Realem, Florentino posłodził jemu, on posłodził Realowi, ta bajka jak dla mnie może mieć tylko jeden finał.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 maja 2013, 14:33

Emerald pisze:Natomiast odejście Rooneya mnie się cały czas wydaje jakieś takie nierawdopodobne... tzn. jak często Anglicy w kwiecie wieku opuszczają Anglię?
może do City odejść przecież...
Morrow pisze: Rooney wciąż jest cenny ale póki można na nim porządnie zarobić nie wahałbym się i go popchnął
:oops: :lol:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 31 maja 2013, 14:36

:oops:

Ech fieldy i te jego kudłate myśli :wink: :rozga:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 31 maja 2013, 17:36

Trwa bardzo przygnębiająca konferencja Carlesa Puyola.
Kapitan tłumaczy jak wyglądał cały sezon z jego perspektywy. Ból od drugiego meczu presezonu. Ból, dyskomfort, ból, kontuzja ręki, ból, płyn w kolanie, krew, ból utrudniający poruszanie, operacja, zły stan kolana, trudna rehabilitacja.
I najważniejsze: - Swoją przyszłość wiążę tylko z Barceloną. Będę ciężko pracował. Nie chciałem mówić nic wcześniej, koncentrowałem się na rehabilitacji.

Milan? Nie miałem takich myśli. Myślałem o zakończeniu kariery, ale nie o odejściu. Karierę chcę zakończyć w Barcelonie.

Puyol: "Mam kontrakt do 2016 roku, mam go zamiar zrealizować i przejść na emeryturę gdy będę miał 40 lat"
:jupi: Oby wyzdrowiał jak najszybciej - potrzebujemy kogoś kto potrafi krzyknąć i podbudować drużyną bo ostatnio gramy jak dzieci zgubione we mgle :/

Co do VV i jego pozostania - Neymar jest kotem w worku ok...Ale nie ma gwarancji,że za rok bedziemy zmuszeni tylko kupywać bramkarza bo Neymar wypali...Także oczekuje przyjścia bramkarza już teraz,aby mógł zaadaptować się :) A z VV bądź co bądź mimo wszystko pożegnałbym z klubem - jakiś grosz zawsze wpadnie :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 01 cze 2013, 11:29

To prawda, że rozpoczęły się rozmowy agenta Thiago z Realem Madryt?

Kilka razy już natknąłem się dziś na tę informację. Pytam bo wydaje mi się absurdalna ale kilka źródeł już ją podało. Nie wiem jaki sens miałby Alcantara w zmienianiu Barcelony na odwiecznego rywala gdzie miałby podobny status. Albo gorzej, nie wiadomo jaki miałby status bo przecież Real wciąż nie ma trenera.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”