AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1758

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 sie 2013, 0:18

mete pisze:Suma sumarum Coentrao (15 mln), Sakho/Indi(7 mln się pisało o Holendrze i myśle, że za Francuza podobna kwota), Ljajic(8-10 mln) oraz Honda (5 mln) daje nam 35-37 mln rozłożone pewnie na raty. Jest to duża kwota, ale tak mniej więcej możemy dostać za awans do LM. Można ją obniżyć sprzedając takich graczy jak Emanuelson, Nocerino, Boateng. Oczywiście jestem w 100% pewien, że ten scenariusz nie ma racji bytu, bo to za duża kwota dla nas. Taka rzeczywistość.
Jeżeli pofantazjować można to sprzedałbym Abate(chętni byliby) za mniej więcej 12 mln euro(oferta np. Zenitu) dał DS na prawą i Coentrao na lewą kupiłbym za pieniądze otrzymane za Włocha. Coentrao w Madrycie ma taką pensje, że Milan byłby ją w stanie zaakceptować. Sprzedać Boatenga(załóżmy, że cena w granicach 10 mln) i wziąć Honde już teraz i dołożyć kilka milionów do Ljajica. Nie zdziwiłbym się gdyby Nocerino bądź Ema chciała Viola za drobny upust(oczywiście mowa o maks 3 mln) za Serba który jakby zaczął się zachowywać nie odpowiednio(np. brak zgody na wyjście w składzie w pierwszym meczu SA) to Fiorentina musiałaby go opchnąć już teraz. Do tego ŚO, a jest pewnie kilka fajnych niedrogich opcji. Pomarzyć można.

Co do okienka. Nie jest zadowolony z naszych działań podczas okna transferowego. Mam wrażenie, że kompromitujemy się podczas okienka. Przykład Hondy aż nadto widoczny. Myślę, że już kilka fajnych opcji na rynku nam uciekło za niewielkie pieniądze. Nie chce mi się za bardzo wymieniać to uciekł po fajnych kwotach, ale wrócę do zimy i napiszę Casemiro - poszedł na WYPOŻYCZENIE Z OPCJĄ WYKUPU czyli najlepsza możliwa opcja u Gallianiego do rezerw( :!: ) Realu Madryt więc myślę, że do Milanu też poszedłby. Interesowaliśmy się graczem jak był wart 3x więcej, więc głupio wyszło, że przegapiliśmy okazję. Oczywiście zapomniałem napisać, że brakło miejsca non-UE które straciliśmy na super wzmocnieniu(Gabriel) lecz myślę, że zgodziłby się nawet na taką opcje(pół roku w rezerwach) i później pierwszy zespół. Teraz wspomnę o Quintero z czerwca-lipca. Gracz z wielkim talentem(pokazanym wielokrotnie w rzeczywistości, a nie w FMie jak talent Sakho) poszedł za śmieszne(oczywiście w skali talentu, a nie w skali naszego budżetu) pieniądze do Porto. Gracz który już teraz mógłby się obijać o pierwszy plac Milanu.

Teraz okno transferowe, rzeczywiste. Fajnie będzie jak kupimy załóżmy Matriego za 8 mln, a nasz największy rywal we Włoszech kupił za mniej Teveza(który jest niewiele starszy od Włocha) czy też ściągnął Llorente(lepsza wersja Pazziniego) za darmo(pewnie licząc z podpisem kontraktu oraz premią dla agentów transfer nie wyszedł w całości 5 mln euro). O Hiszpana nie tak dawno zabiegał Real Madryt oraz Barcelona bodajże. Wyobrażacie sobie to :?: :mrgreen:

Jeśli chodzi o moją wizje co do okna transferowego. Jestem pesymistą więc nie będę zakładał różowych okularów. Ściągniemy jeszcze kogoś na pewno z kogo będziemy zadowoleni(np. Honda który myślę, że przejdzie do nas, no mam takie przeczucie). Innym transferem będzie ktoś o kimś się jeszcze w ogóle nie mówiło, np. coś w stylu Bojana rok temu i ten transfer najprawdopodobniej będzie beznadziejny oraz będziemy próbować ściągnąć Kake. Przykład SIlvestre'a nam pokazał jak u nas się łata dziury. Mimo iż uważam, że Argentyńczyk może nie być głupim posunięciem patrząc na kwotę transferu i biorąc pod uwagę kogo mamy na ławce. Verghara i Bon... nie [k****] nie napiszę tego nazwiska.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 12 sie 2013, 9:11

Mirek15 pisze:Jeżeli pofantazjować można to sprzedałbym Abate(chętni byliby) za mniej więcej 12 mln euro(oferta np. Zenitu) dał DS na prawą i Coentrao na lewą kupiłbym za pieniądze otrzymane za Włocha. Coentrao w Madrycie ma taką pensje, że Milan byłby ją w stanie zaakceptować.
Fantazje fantazjami, ale Coentrao nie jest dostępny za tą kasę, Real nie ma potrzeby go sprzedawać, a jeżeli miałby odejść to za kasę podobną za którą przyszedł. Gdyby jego transfer wynosiłby w okolicach 12-15 mln już dawno byłby na celowniku Juventusu. Przecież szukamy gracza na tą pozycję.
Mirek15 pisze:Przykład Hondy aż nadto widoczny. Myślę, że już kilka fajnych opcji na rynku nam uciekło za niewielkie pieniądze.
Honda Hondą, ale sam wiesz, że jego wyciągnięcie nie jest takie proste, stoi parę problemów na przeszkodzie. Skończy się mu kontrakt i będziecie go mieli.
Mirek15 pisze:Nie chce mi się za bardzo wymieniać to uciekł po fajnych kwotach, ale wrócę do zimy i napiszę Casemiro - poszedł na WYPOŻYCZENIE Z OPCJĄ WYKUPU czyli najlepsza możliwa opcja u Gallianiego do rezerw( :!: ) Realu Madryt więc myślę, że do Milanu też poszedłby.
Casemiro po dobrej grze w spotkaniach Realu został włączony do pierwszej drużyny. Podobno w sparingach grał lepiej niż Kedira. Tak przynajmniej uważają niektórzy kibice Realu.
Mirek15 pisze:Fajnie będzie jak kupimy załóżmy Matriego za 8 mln, a nasz największy rywal we Włoszech kupił za mniej Teveza (który jest niewiele starszy od Włocha) czy też ściągnął Llorente(lepsza wersja Pazziniego) za darmo(pewnie licząc z podpisem kontraktu oraz premią dla agentów transfer nie wyszedł w całości 5 mln euro).
Nie kupicie, za 8 mln nie mamy potrzeby go sprzedawać, oferta 12 mln od razu do akceptacji, 10 mln po negocjacjach. Jakie mniej? Apacz został kupiony za 9 (to więcej od 8 ) + 6 (warunek będzie spełniony pod warunkiem zakwalifikowania się Juventusu do LM przez następne 3 sezony). Llorente? Narazie nie spełnia oczekiwań i taktycznie sobie nieradzi w odróżnieniu od Teveza, który chyba od czasów MU nie był w tak dobrej formie przed sezonem, wygląda na to, że schudł, jest głodny gry, może powalczyć o 15 bramek jak nic, Fernando narazie gra tak słabo, że w jego miejsce będzie grał prawdopodobnie Vucek w Superpucharze Włoch.
Mirek15 pisze:O Hiszpana nie tak dawno zabiegał Real Madryt oraz Barcelona bodajże. Wyobrażacie sobie to :?: :mrgreen:
Wyobrażamy, ale Bilbao stawiało głupie warunki odejścia, chcieli wyciągnąć koło 40 mln za niego, a kiedy już staniał (koniec kontraktu) stał się nie atrakcyjny (stał się za tani :suicide: ) dla drużyny z Madrytu.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 12 sie 2013, 10:35

Llorente nie był za tani ale zwyczajnie za słaby. Zresztą, jednego przeciętniaka Real trzyma od dawna w składzie, komu potrzeba następnego.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 12 sie 2013, 10:55

O kim mowa?

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 12 sie 2013, 11:28

benzema

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 12 sie 2013, 11:57

Przecież takie spuszczanko nad nim było hehe, moim zdaniem to dobry gracz, ale bycie w cieniu Ronaldo czy Messiego powoduje, że każdy inny napastnik czuje się jak gówno.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 12 sie 2013, 12:55

np falcao?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 sie 2013, 14:00

Silvio Berlusconi’s fortune has increased by $1.5 billion this year even as the former Italian prime minister lost four criminal-court judgments since January.
Ktoś tu ostatnio pisał, że Berlusconi ma problemy finansowe...

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 12 sie 2013, 14:19

rekinho pisze:np falcao?
Jakim cudem, jeżeli nigdy nie grał ani z Messim ani z Ronaldo w jednym składzie, chodzi mi o graczy, którzy są w zespołach obu panów.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 sie 2013, 15:41

mete pisze:
Silvio Berlusconi’s fortune has increased by $1.5 billion this year even as the former Italian prime minister lost four criminal-court judgments since January.
Ktoś tu ostatnio pisał, że Berlusconi ma problemy finansowe...
Poki co bardzo fajnie przeklada sie to na Milan :lol:. Juve, Napoli i Viola sa napewno z tego bogactwa Silvio zadowolone :D.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 sie 2013, 17:36

Agent Traore potwierdza, że Anderlecht jest zainteresowany jego usługami i gracz jest chętny do gry tam. Galliani nie powinien robić problemów i odesłać go tam nawet za darmo.

Z tego co wyczytałem to 19 sierpnia można jeszcze zrobić jedną zmianę w kadrze na LM.

Natomiast to jest lista graczy dostępna na mecze z PSV:
http://www.milannews.it/primo-piano/mil ... off-119945

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 sie 2013, 21:14

Balotelli na treningu reprezentacji zszedł z boiska z taką samą kontuzją jak podczas meczu z Galaxy. Dziękujemy Prandelliemu.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 sie 2013, 21:26

No to pięknie, jeszcze tego brakowało. Mam nadzieje że to nic poważnego...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 sie 2013, 10:55

Di Marzio informuje, że dzisiaj Łysy spotyka się z Preziosim i tematem rozmów ma być wymiana połówek Kucki i Nianga. IMHO jeżeli tak by się stało oznaczałoby to mniej więcej to, że jakiś napastnik (Ljajic?) przychodzi. Osobiście jednak nie chciałbym, aby M'Baye odszedł, bo w Milanie może się bardziej rozwinąć a na prawym skrzydle tylko on w tej chwili jest. Nawet jeżeli przyszedłby Serb to obaj spokojnie mogą rywalizować o pierwszy skład.

Z drugiej strony trzeba pamiętać o plotkach na temat wspólnego zakupu Indiego, więc może to będzie tematem rozmów?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 sie 2013, 12:46

Podobno bracia Della Valle chcą zerwać wszelkie stosunki z Milanem i Gallianim a Ljajic jest coraz bliżej podpisania nowego kontraktu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”