Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 177

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 gru 2011, 4:31

Aaa... Coś przegapiłem? :]

Tak czułem, że Simeone będzie głownym kandydatem do schedy po Manzano. Nie sądziłem jednak, że wszystko zostanie dogadane tak szybko. Dla drużyny to oczywiście plus, będzie więcej czasu by zapoznali się z myślą taktyczną Diego. Czuję że Atletico zatrudniło właściwego człowieka, chyba skuszę się nawet na obejrzenie pierwszego meczu pod jego wodzą.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 28 gru 2011, 0:58

Simeone zaprezentowany:

http://www.atleticopoland.com/news/Prez ... meone-2171

Obrazek

Caminero chwilami mial taka mine, ze musi cos w tym byc, ze obaj Panowie podobno nie bardzo sie trawia :smile2:

Ciekawa jestem, na ile zarzad widzialby Simeone jako trenera na dluzszy czas, czy to przypadkiem nie ma byc takie kolo ratunkowe na te pol sezonu, a potem wezmie sie kogos z nazwiskiem :think: Chyba, ze Diego sprawdzi sie super i zostanie.

http://www.atleticopoland.com/news/Joel ... tleti-2169

Joel na wypozyczenie- prosze bardzo, ale Koke powinien zostac, nie wyobrazam sobie, zeby po zmianie trenerskiej w Atleti w srodku pola dalej szalal np. Mario Suarez...

Kraza plotki, ze Simeone chcialby sciagnac do Atleti Sose, ktory jest ponoc jego ulubionym zawodnikiem. Ciekawe, kogo tak naprawde by chcial u nas. Manzano chcial koniecznie Falcao i Diego i obu sciagnelismy.

Podobno Cholo ma swira na punkcie zdrowego zywienia, wiec chlopaki beda non stop karmieni warzywami i owocami :P Najblizszy trening juz w czwartek.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 gru 2011, 1:39

Ciekawe, kogo tak naprawde by chcial u nas.

Beckham podobno szuka klubu :smile2:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 28 gru 2011, 1:42

Heh :mrgreen: Czemu nie, tylko z czego mu pensje placic :P Juz i tak plotki kraza, ze nie placimy na czas pilkarzom

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 gru 2011, 1:55

Myślę, że po Mundialu we Francji Becks tak się kocha z Simeone, że gotów jest grać za darmo dla Atletico byle tylko móc pracować z Cholo :D

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 28 gru 2011, 2:02

Dawne czasy przeciez :smile2: 14 lat minelo w koncu, moze juz nie pamieta :mrgreen: A poza tym Beckham wrocilby do Madrytu, tym razem do lepszej jego czesci :lol:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 29 gru 2011, 2:28

http://www.atleticopoland.com/news/Asen ... owany-2175 :cry:

(Gdzies zniknelo czesc emotek :( a chcialam dac ta "zgon" najbardziej by pasowala)
Jesli to prawda, i Hiszpan znowu wypadnie z gry na kilka miesiecy, to zostajemy z Courtoisem, ktory jest nasz i tak tylko przez pol roku jeszcze a gdyby cos (tfu, odpukac) zostaje nieograny Joel czyli- nie mamy bramkarza.
A przeciez w zimowym okienku trzeba dokupic jakiegos niezlego prawego obronce, bo nie wiadomo, co dalej z kontuzja Silvio.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 sty 2012, 0:38

Na szczescie info z Asenjo to taki maly zarcik chlopakow z AtleticoPoland :)

http://www.atleticopoland.com/news/Reye ... jscie-2185

To juz nie jest zart. La Perla wraca do domu. W sumie i tak pewnie przegralby rywalizacje z Salvio,bo Cholo uwielbia stawiac na swoich rodakow co dobitnie pokazal pracujac w Catanii.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 03 sty 2012, 1:45

Co do Reyesa, to bardzo przykre :( Przeczuwalam, ze odejdzie, ale i tak... Rozumiem chec powrotu do domu, ale pewnie gdyby nie sytuacja z Manzano, nie podjal by tej decyzji tak szybko (albo i w ogole). Myslalam, ze chociaz do lata zostanie.
Lepiej, ze do Sevilli niz gdzies do Turcji, ale z 2 strony trzeba bedzie ogladac Reyesa grajacego przeciwko Atleti...
Mi jest podwojnie przykro, bo odchodzi kolejny z mojej ukochanej, czerwonobialej kadry :cry: , ktora w 2010 zgarnela LE i Superpuchar .

Mecz z Malaga juz w sobote, bardzo jestem ciekawa, co nam szykuje Simeone.

To jest dobre:

http://www.atleticopoland.com/news/Atle ... rniej-2181

Niech sie starsi Rojiblancos ucza, jak sie Real i Barce ogrywa :mrgreen:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 05 sty 2012, 18:08

I znowu post pod postem bedzie :oops:

1. Najpierw to- czyli najgorsze:

http://www.atleticopoland.com/news/Ofic ... villi-2195 :cry:

2. Wracajac do sytuacji obecnej: Cholo m. in. powiedzial cos takiego: "Chcemy znów dać fanom nadzieję, że możemy być jednymi z najlepszych. Będziemy do tego dążyli, opierając się na ważniejszych graczach takich jak Arda Turan, Diego, Pizzi, Koke, Radamel Falcao, aby zobaczyć jak oni poradzą sobie grając razem"
Patrzac na zawodnikow, ktorych wymienil, wygladaloby na to, ze dalej bedziemy stawiac na Diego, Falcao, Turana. Ciekawe, co w takim wypadku z Adrianem? Zostal wymieniony Pizzi- czyzby to on mial zajac miejsce Reyesa na skrzydle?Wprawdzie nie gral az tyle u Manzano, zeby mozna bylo go naprawde konstruktywnie ocenic, ale za te 15 baniek, ktore chce Braga to ja bym go jednak nie wykupowala. Wprawdzie termin do 31 grudnia minal, ale ciagle to my mamy opcje pierwokupu. Wyglada wiec na to, ze Pizzi zostanie u nas na wypozyczeniu co najmniej do kocna sezonu.
Wracajac do gry na skrzydlach, to byc moze Salvio zajmie miejsce Reyesa, ale prawde mowiac bede rozczarowana, jesli po odejsciu tak klasowego zawodnika jak Reyes nikogo na te pozycje nie kupimy. Lubie Salvio, ale czy on lub ktokolwiek z obecnego skladu bedzie w stanie zastapic Reyesa?Jeszcze odczujemy jego brak :(

Wyglada tez na to, ze Simeone chce postawic na Koke- jesli to mlody Hiszpan i Gabi beda rzadzic w srodku pola, to moze wreszcie bedziemy wygladac przynajmniej jako tako na tej pozycji (cudow sie rzecz jasna nie spodziewam).

3. http://www.atleticopoland.com/news/Juan ... sowej-2192

Ze slow Juanfrana mozna wnioskowac, ze Simeone (podobnie jak GM) sprawdza go na pozycji prawego obroncy. Z jednej strony ok, bo raczej nigdy mnie nie przekona jako prawoskrzydlowy. Ale mam nadzieje, ze to nie znaczy, ze Atleti odpuszcza szukanie zmiennika dla Silvio... Nie wiadomo, co z Portugalczykiem, o operacji pachwiny, o ktorej sie tyle mowilo na razie ucichlo. Nie mam pojecia, jak na ten moment wyglada dostepnosc Silvio. Perea dopiero co byl kontuzjowany, poza tym wszyscy wiedza, jak wyglada jego gra na prawej... Nie wiem, ale moim zdaniem nowy prawy obronca potrzebny od zaraz!

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 07 sty 2012, 1:57

Simeone (juz chcialam odruchowo napisac Manzano :lol: ) powolal kadre na dzisiaj:

Asenjo, Courtois, Antek Lopez, Alvaro Dominguez, Perea, Miranda, Godin, Filipe, Arda Turan, Diego, Gabi, Juanfran, Koke, Mario Suarez, Tiago, Salvio, Adrian, Falcao i Pizzi.

Mozna powiedziec, ze wszystko po staremu- tyle, ze nie ma Reyesa :(
I kontuzjowanego Silvio. Najbardziej jestem ciekawa ustawienia i tego, kto zagra na prawej obronie. I czyzby srodek Gabi- Koke?
W kazdym razie jutro o 22 oficjalny chrzest Simeone jako trenera Atleti :!:

Ps. Podobno puscilismy Reyesa do Sevilli za jakies smieszne pieniadze...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 sty 2012, 22:50

Co jest [k****] ?

Czemu od poczatku nie graja Arda i Adrian ? Co w pierwszym skladzie robia Tiago i Juanfran ? Oj cos dla Cholo odpierdziela juz na poczatku...

Atleti ustawione defensywnie,czekajace na kontry. Malaga przewaza,ale jak na razie nic z tego nie wychodzi. Czarno to widze w II polowie. Remis wzialbym w ciemno.

Posiadanie pilki 70%-30%. To Malaga czy Barcelona do jasnej ciasnej ?

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 07 sty 2012, 23:03

No coz, co do skladu to Cholo chyba sie konsultowal z Manzano :roll: Co do naszej gry, to nic sie nie zmienilo na lepsze. Ale to wyjazdowka, wiec w zasadzie remis trzeba uznac za dobry wynik :roll: Zobaczymy, co w 2 polowie, na zmiany czekam.

Edt: No super, Adrian za Falcao w 88 minucie, zarty chyba...

Mecz slaby...nie bede sie czepiac Cholo, bo to za wczesnie, zeby wymagac od niego nie wiadomo czego, ale ten sklad, Juanfran, gorzej, TIAGO :roll: Czy Simeone w ogole ogladal jakis mecz Rojiblancos w tym sezonie? W sumie nie wiem, co sie stalo z Tiago za Floresa jeden z moich ulubionych zawodnikow w pomocy, a teraz tragedia :(
Patrzac na nasza gre na skrzydlach dzisiaj, to juz mi Reyesa brakuje.
Jak dla mnie, to Courtois kolejny raz pokazuje, ze zasluguje na bycie bramkarzem nr 1, ile razy dzisiaj uratowal nam tylek!

Z calym szacunkiem dla talentu Falcao, ale zaczynam sie powaznie zastanawiac, czy to byl dobry pomysl z kupowaniem go. Wiadomo, ze sam sobie akcji nie stworzy, a skoro nie ma mu kto pilki porzadnie podac...
W kazdym razie nie przegralismy meczu na wyjezdzie, coz za sukces :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 sty 2012, 23:54

Falcao dzisiaj tragiczny,choc na pewno mozna go usprawiedliwic tym,ze gra z kontry kompletnie mu nie pasuje. Tutaj przydalby sie Aguero :mrgreen:

Moim zdaniem remis po takiej grze na goracym terenie Malagi nalezy uznac za spory sukces. Za Manzano skonczyloby sie pewnie 0-3 w plecy. Tak wiec debiut Cholo oficjalnie uznajemy jako udany. Gdyby jeszcze ogarnal sprawy personalne to w ogole byloby spoko. Jak mozna posadzic Arde na lawce ? :roll:

W nastepnym meczu:

Tiago >>> Koke
Juanfran >>> Arda

I bedzie git.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 07 sty 2012, 23:57

Wpuscil Turana, ale za pozno... Nie wspominajac o Adrianie, a moze to wstyd posadzic Falcao wczesniej :P
Niech Simeone pooglada mecze Atletico za Manzano przed ustalaniem skladu na kolejny mecz.
Ale Mario nie bylo, wiec moze jednak ogladal :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”