Real Madryt (zbiorczy) - Strona 177

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 24 paź 2005, 16:31

Na sędziego można zwalać winę po każdym nieudanym meczu..ale czy o to tu chodzi??..jego błędy nie były "aż tak" absurdalne, żeby można tu było mówić o wydrukawanym meczu....teraz niektórzy pewno opwiedzą się za kilkoma sędziami na boisku..aż do momentu gdy "gała" będzie przypominała hokej czy też inne dyscypliny, bardzo wnikliwie obserwowane przez arbitrów..ale czy tego my tu wszyscy zgromadzeni chcemy?? :? wydaje mi się, że nie...to jest właśnie to ukryte piękno dla którego tą dyscyplinę sportu kocha taka rzesza ludzi na całym globie....może ten mecz będzie takim "kopniakiem" dla graczy Realu do jeszcze bardziej wytężonej pracy nad sobą...w sensie fizycznym, jak i mentalnym :lol:
Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 24 paź 2005, 16:39

moze troche nie na temat ale
:arrow: ja sadze ze jezeli nawet Figo był za stary na Real to i tak był ich najlepszym piłkarzem wystarczy poogladac teraz jego mecze w Interze mimo ze jeszcze bramki nie strzelił to pokazuje klase gdy przyszedł do interu wydawało sie ze to on bedzie sie musiał podporzadkowac druzynie tymczasem druzyna podporzadkowała sie pod niego cieszy napewno ze taki piłkarz mimo swojego wieku gra nadal na takim poziomie a real niech załuje bo jak narazie to nie widziałem piłkarza godnego prawej strony w realu zaden nie ma tej klasy co Figo i długo nie bedzie miał :wink:

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 24 paź 2005, 18:08

Na temat wczorajszego meczu powiem krótko, spodziewałem się po piłkarzach Realu czegoś więcej, mimo że potrafili podnieść się z 1:0 na 1:1 to po dwóch minutach nie powinni sobie pozwolić na stratę jeszcze jednej bramki. Nie podobał mi się styl meczu, ponieważ ligę Hiszpańską lubię za piękne akcje, dryblingi itd. a to zobaczyłem w ostatnim meczu Barcy, wczoraj nic takiego nie dostrzegłem. Widziałem tylko walkę, może to i dobrze jednak od piłkarzy Realu powinno oczekiwać się czegoś więcej niż tylko waleczności. Królewscy mają trochę pecha do karnych. W tamtym sezonie też kilku strzałów z 11 metrów nie wykorzystał Figo, wczoraj ten "wyczyn" powtórzył Zidane. Mimo że w następnym meczu nie wystąpi Beckham i Gravesen to jestem optymistą, lecz jednak gdy Real zaprezentuje się tak jak wczoraj to nie uważam żeby mogli coś zdziałać w tym sezonie. Smucą takie mecze, bo ciężko znieść smak porażki po passie 6 zwycięstw z rzędu.

Napisałem tego posta nie jako kibic Realu, ale jako fan piłki nożnej. Nie zamierzam usprawiedliwiać Królewskich, bo za bardzo nie ma, z czego. Po prostu przegrali ten mecz na własne życzenie.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 paź 2005, 18:40

Gdyby Zidane strzelil karnego to potoczylo by sie to zupelnie inaczej . A tak to w plecy . Niepotrzebnie to on wykonywal ta 11 , dopiero co wrocil po kontuzji i jeszcze nie byl tak ograny :?
Najlepszym strzelcem wedlug mnie byłby Raul 8)

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 24 paź 2005, 21:30

Absolutnie muszę sie zgodzic: w tym meczu sędzia popelnił mase błedów, na szczęscie nie wypaczył wyniku, choc było blisko. a wiekszosc tych błedów to ewidentna pomoc piłkarzom Realu. Karny na Ramosie: piekny, szkoda w takim razie ze nie pokazywał na wapno przy każdym rzucie roznym, bo jesli bylby choc troche konsekwentny powinien tak robić. Gdzie czerowne kartki dla Raula i Carsola? Nie pokazał ich, a szkoda, bo każdy inny sędzia pewnie wyrzuciłby z boiska tych dwóch piłkarzy za ich chamskie i niesportowe zachowanie(Raul), oraz brutalny faul na wychodzacym sam na sam z ikerem Ville(Carlos).
Zauwazylem dzis ze fani Realu sa juz tak sfrustrowani(przewodzi niejaki Ring z rm.com), ze twierdą, UWAGA! JEŻELI ZAWODNIK REALU DOTKNIE PIŁKĘ REKA W POLU KARNYM SĘDZIA NIE MA PRAWA PODYKTOWAC KARNEGO! no czegos takiego to jeszce nie słyszałem. Przepisy musza sie zmienić, specjalnie dla piłkarzyków Realu, gwiazdeczek hiszpańskiej piłki. Od dzis w polu karnym piłke oprocz Casillasa moze lapac kazdy zawodnik Realu Madryt!
Czytałem tez jaka chora tezę(tegoz samego Ringa), ze Villa nieprawidłowo strzelil bramke z karnego !!! :shock: ci ludzie z podowu cieżkich objawów frustracji chyba sami nie wiedzą juz co piszą i mówią.
do tego dochopdzi paniczna teza, ze Gravesen nie powinien wyleciec z boiska bo tylko zachaczyl Pilkarza Che, a boski David może sobie na boisku klaskac na sedziego ile chce i kiedy chce, bo to przeciez tak znana postac w swiecie pop kultury i gówno maja do tego nowe przepisy chroniace sedziow przed takimi "cwaniaczkami boiskowymi".

PANOWIE CZAS ZMIENIC PRZEPISY DLA NASZEGO WSPANIALEGO REALU.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 paź 2005, 21:53

Tak popatrzalem i widze że w nastepnym meczu bedzie bardzo wąsko .
nie ma 3 pilkarzy z podstawowego skladu (Ronaldo , Batpisty , Beckhama) do tego dochodzi jeszcze Gravesen . I bedzie trzeba powolac z rezerew kogoś :twisted: .
To jest wyjątkowo trudna sytuacja kadrowa . Nastepny mecz juz w Srode , i to nie z byle kim tylko z Deportivo ktore urwalo punkt Barcie .
Myśle że do Gran Derby powinno sie juz diametralnie zmienić :P

HALA MADRID

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 24 paź 2005, 22:15

RadoGol pisze:przegrali ten mecz na własne życzenie.

Z lekka nuta pomocy sedziego :P

Dobra nie wazne, za pozno wpadlem do tego tematu i nie chce mi sie wszystkiego rozgrzebywac. Poczekajmy do nastepnej kolejki bym mogl sie wypowiedziec. :D

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 25 paź 2005, 1:17

fieldy pisze: przystojny jelonek :rotfl2:
napisal alkofanatyk :rotfl2:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 paź 2005, 1:20

....
nabił jelonek

Handsome Boy pisze:napisal alkofanatyk Rotfl2
do puenty :roll:

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 25 paź 2005, 8:56

Mówiłem, że Real przegra 2:1. Ale mecz ułożyłby się całkiem inaczej, gdyby Zidane strzelił karniaka. A tak to jeszcze Beckham i Gravesen otrzymali czerwone kartki.

Do kibiców Realu:

Nie zwalajcie winy na sędziego. Do tej pory w meczach Real-Valencia to po Waszej stronie stali sędziowie, a my nie zwalalismy winy na nich. tego dnia byliście po prostu gorsi.

RinG
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RinG » 25 paź 2005, 17:52

welcome pisze:Absolutnie muszę sie zgodzic: w tym meczu sędzia popelnił mase błedów, na szczęscie nie wypaczył wyniku, choc było blisko. a wiekszosc tych błedów to ewidentna pomoc piłkarzom Realu. Karny na Ramosie: piekny, szkoda w takim razie ze nie pokazywał na wapno przy każdym rzucie roznym, bo jesli bylby choc troche konsekwentny powinien tak robić. Gdzie czerowne kartki dla Raula i Carsola? Nie pokazał ich, a szkoda, bo każdy inny sędzia pewnie wyrzuciłby z boiska tych dwóch piłkarzy za ich chamskie i niesportowe zachowanie(Raul), oraz brutalny faul na wychodzacym sam na sam z ikerem Ville(Carlos).
Zauwazylem dzis ze fani Realu sa juz tak sfrustrowani(przewodzi niejaki Ring z rm.com), ze twierdą, UWAGA! JEŻELI ZAWODNIK REALU DOTKNIE PIŁKĘ REKA W POLU KARNYM SĘDZIA NIE MA PRAWA PODYKTOWAC KARNEGO! no czegos takiego to jeszce nie słyszałem. Przepisy musza sie zmienić, specjalnie dla piłkarzyków Realu, gwiazdeczek hiszpańskiej piłki. Od dzis w polu karnym piłke oprocz Casillasa moze lapac kazdy zawodnik Realu Madryt!
Czytałem tez jaka chora tezę(tegoz samego Ringa), ze Villa nieprawidłowo strzelil bramke z karnego !!! :shock: ci ludzie z podowu cieżkich objawów frustracji chyba sami nie wiedzą juz co piszą i mówią.
do tego dochopdzi paniczna teza, ze Gravesen nie powinien wyleciec z boiska bo tylko zachaczyl Pilkarza Che, a boski David może sobie na boisku klaskac na sedziego ile chce i kiedy chce, bo to przeciez tak znana postac w swiecie pop kultury i gówno maja do tego nowe przepisy chroniace sedziow przed takimi "cwaniaczkami boiskowymi".

PANOWIE CZAS ZMIENIC PRZEPISY DLA NASZEGO WSPANIALEGO REALU.

Choćbym nie wiem jak się frustrował, i tak nie osiągnę takiego stężenia frustracji, jakim aż ocieka twój post :] Więc sugeruję mniej kawy, więcej nerwosolku i będzie OK.

Ze sportowym pozdrowieniem - RinG :]

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 25 paź 2005, 17:59

Czerona kartka ktora dostal David Beckham zostal uniewazniona.
Tak sie stalo dzisiaj rano kiedy to szefowie druzyny "zareklamowali" przed Komitetem ("Comite de Competición") ze czerwona kartka Davida w osatnim meczu przeciwko Walencji zostala nie slusznie przyznana. Tak wiec Beckham bedzie mugl grac jutrzejsze spotkanie ligowe przeciwko Deportivo de la Coruna :!: Jako kibic Realu musze powiedziec "ufff" na szczecie. W tym meczu nie beda mogli zagrac Salgado, Babtista, Ronaldo (kontuzje), Zidane bo musi troche odpoczac i Gravesen za czerwone kartke. Real bedzie mial spore oslabienie, wiec dobrze ze zagra Anglik. W tej sytuacji Lukseburgo powolal tez na ten mecz: Jurado, De la Red, Soldado, Balboa y Javi Garcia. 8)

Przypominam, jutro na stadionie Riazor w La Coruni mecz ligi miedzy Realem i Depor. :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 paź 2005, 18:33

snake pisze:...
Barcelona złożyła odwołanie w sprawie żółtej kartki dla Messiego, która była na 100% nie słuszna w porównaniu do kartki Becksa. Jeżeli żółta kartka dla Messiego nie zostanie unieważniona to ... szkoda gadać. Miejmy nadzieję, że będzie dobrze.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 25 paź 2005, 18:52

Niggaz pisze:Jeżeli żółta kartka dla Messiego nie zostanie unieważniona to ... szkoda gadać.
To będzie znaczyło, że w La Lidze są kluby równe i równiejsze..a tak nie wypada robić w najlepszej lidze świata.. :lol:
Ale jak narazie powstrzymajmy się wszyscy od jakichkolwiek sądów...federacja , mam nadzieje, postąpi wg ducha fair-play... bo jeżeli Beckhamowi unieważniono czerwień, bo była "ofiarowana" niezgodnie z przepisami..to podobnie powinno być w przypadku Leo....
czy tak będzie czas pokaże... 8)
Pozdrawiam..

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 25 paź 2005, 22:14

Tylko ze jest z deka roznica miedzy kartka czerwona w konsekwencji a jedna zolta w meczu :?

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”