AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1764

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3397

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 18 sie 2013, 16:11

:mrgreen: Genoa nam pomaga, trochę inaczej ale

http://www.tabelepilkarskie.com/pilkarz ... uzmanovic/
No nie wygląda to imponująco, ale deale z Interem zawsze, bądź prawie nam wychodziły.

Są też plotki, że Genoa chce Boatenga, ale gwiazdeczka w życiu się nie zgodzi na taki ruch.

http://forzaitalianfootball.com/2013/08 ... -deadline/
ciekawe kiedy się w końcu określi.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 sie 2013, 17:39

Nie możemy ciągle tylko wierzyć, że każdy deal z Interem nam wyjdzie. Zresztą po drodze dla przykładu był Mancini a Muntari też nie napawa optymizmem. Zdravko to gracz podobnej klasy co Nocerino, czyli maksymalnie ligowy średniak a takich mamy pod dostatkiem. Jestem za odejściem Antonio, ale jak mam do wyboru jego z Serba to wolę zdecydowanie Nocerino. Najlepsze rozwiązanie to Antonio i Traore wypadł a na ich miejsce Kucka. Emanuelsona i Boatenga też by bylo milo zastąpić jednym a lepszym graczem.

http://www.beyondthekop.com/4/post/2013 ... o-psg.html

Ciekawy artykuł o Sakho.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 18 sie 2013, 19:02

http://www.transfermarketweb.com/?actio ... sel=126700
jeśli to prawda to Viola zaakceptuje od razu i kolejny po Quintero utalentowany chłopak przejdzie nam koło nosa. :rozga:

Niech Łysy odda Noce do Interu za grajka którego będzie chciała Genoa, a oni wtedy nam dadzą Kuckę i Niang zostanie :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 18 sie 2013, 19:09 przez seba82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 sie 2013, 19:05

To było do przewidzenia. Taka kwota za Ljajica to promocja a nie każdy klub musi czekać do 31 sierpnia na budżet transferowy. Jedyna nadzieja, że Adem odmówi Atletico.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 sie 2013, 19:13

O zainteresowaniu Atletico mowi sie od jakiegos czasu. Ja osobiscie nie wierze w ten transfer, choc oczywiscie bardzo chcialbym Ljajica na Calderon.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 18 sie 2013, 19:32

A niby dlaczego miałby odmówić. Znany klub, ciekawa liga, mniejsze podatki. I czy on rzeczywiście aż tak chce do nas przyjść, czy tylko ta plotka urosła do miana Ljajica chcącego tylko do Milanu.

A nawet gdyby chciał, Atletico składa ofertę i daje mu tydzień na podjęcie decyzji(nie jest tajemnicą, że czekamy na awans żeby ruszyć z mercato, Atletico też o tym wie) my przegrywamy pierwezy mecz z PSV, Galliani nie będzie w stanie wyrobić się z ofertą z powodu braku pewności awansu no i kasy oczywiście, Ademowi zostaje albo odmówić i w razie braku oferty od nas, zostać w Violi i grzać ławe lub podpisać nowy kontrakt lub też nie czekać w niepewności na Milan i pójść do Atletico.
Tak tylko fantazjuję,ale scenariusz godny zagrywek Łysego :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 sie 2013, 19:48

Wasza gadka o Ljajiciu robi się irytująca. Ani on nie zrobił tak wiele, by fani Milanu desperacko rwali sobie włosy z głowy, bo on nie chce do Milanu przejść, ani Milan nie jest w takiej sytuacji, by potrzebować kolejnego napastnika, ani nie ma takiej nadwyżki finansowej, żeby móc wywalać 10 milionów na niepotrzebnego gracza, ani nie ma specjalnych szans na ten transfer.
Tak samo by dywagacje o Ljajiciu wyglądały, jakbyście zamiast niego ściskali kciuki za Gustavo. Ani szans na transfer nie było, ani on nam nie był potrzebny...
Zwłaszcza, że gdy się was czyta, to ma się wrażenie, że Ljajić to ktoś co najmniej na poziomie Rooneya, albo i wyżej. To cholernie utalentowany facet, przyznaję, ale nie róbcie z niego Joveticia. Miejcie gdzieś z tyłu głowy świadomość, że Adem jest po... 1 dobrej rundzie, wspaniałej co prawda, ale jednak, a statystyki jego z tej rundy zakłamuje mecz z Pescarą.

Osobiście mam nadzieję, że ono do nas nie trafi tak długo, jak długo będzie atak tak przeładowany. Za rok, po paru odejściach, i owszem, super.
Na razie: środkowy obrońca, pomocnik i może dopiero na końcu ktoś jak Ljajić, kto z Niangiem by rywalizował (tak, tak, rywalizował) o prawe skrzydło.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 18 sie 2013, 19:52

Nooo, podzielam zdanie Wilmore - nie da się słuchać o Ljaicicu już.Na pewno nie zasłużył sobie na tyle marudzenia w tym temacie o nim bo miał jedną niezłą rundę, czasem miał/ma problemy wychowawcze,ponadto na rok przed końcem kontraktu nie jest wart 10 mln €.Ja już dawno bym go odpuścił bo siłowanie się z rodziną Della Valle jest bez sensu i marnuje czas ludzi w Milanie, są ważniejsze pozycje do obsadzenia w Milanie i tutaj trzeba by trzymać kciuku aby nie poprzychodzili goście jak Silvestre czy inny Traore.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 18 sie 2013, 20:25

Nikt tu nie marudzi ani nie rwie włosów z głowy, Ljajic jest jednym z naszych celów transferowych(oficjalna oferta jest tego dowodem), a Łysy podszedł do tego w ten spoób, że skoro nadarza się okazja to chyba lepiej jest mieć Ljajica niż nie mieć, pomijając fakt że jest full w ataku.No sorry ale ja uważam podobnie, że jak jest okazja to brać i tak, właśnie do rywalyzacji z Niangiem.
Każdy wie, że są inne propiorytety, wie i Łysy, ale my nie wiemy tego co on, a skoro złożył ofertę mimo w zasadzie braku miejsca w ataku to miał ku temu jakiś powód.
Zgodzę się, że Ljajic jest nam w tej chwili najmniej potrzebny, ale IMO z takuch okazji trzeba korzystać i Łysy to właśnie próbuje robić, nawet jeśli się nie uda to mam to gdzieś, nie będę po Ljajicu płakał, a jak się uda to tylko z korzyścią dla nas

http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... -in-corsa/

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 sie 2013, 20:45

Ja nie mam żalu, że nie ściągamy Ljajica który ma dobrą jedną rundę Nawiasem napiszę, że o jego talencie mówiło się dawno, jak grał w Partizanie jeszcze więc myślę, że ta runda nie jest przypadkowa. Ja mam żal do tego jak się ośmieszamy na rynku. Co roku odwalamy ten sam cyrk. Za niedługo nikt nie będzie z Milanem robił interesów - to zwykła strata czasu. Kibice z Mediolanu i okolic mogliby się za to wziąć. Na pierwszych 5-7 meczach(nie kupując przy tym karnetów) frekwencja wyniosła by dobre 5 tysięcy, a zamiast kibiców na Curva Sud byłby odpowiedni transparent to szybko wzięliby się za cyrk. Nieraz potrzeba sięgnąć po drastyczne metody.

Cofnę te słowa jak nasze okienko obróci się o 180 stopni i będziemy na koniec zadowoleni z transferów, ale ja w to po prostu nie wierzę.
seba82 pisze:No nie wygląda to imponująco, ale deale z Interem zawsze, bądź prawie nam wychodziły.
Nie wiem w jakich czasach żyjesz, ale jak coś ja mam w domu kalendarz na 2013 roku. Sprawdź swój. Od 2005 roku minęło 8 lat kiedy ta gadka była aktualna. Kiedy nam deal z Interem ostatnio wyszedł :?: Można powiedzieć, że z Muntarim, ale w mojej opinii byłoby to przekłamanie bo wszyscy wiem jak gra i nikt z nas nie wie czemu gra. Przypomnę jeszcze o Mancinim i Vierim na który straciliśmy wiele pieniędzy z tego co czytałem.

Berlu wydymał Allegriego jak Ruby kiedyś dymał. Max spokojnie odszedłby do Napoli i na dzień dzisiejszy miałby transfery oraz zespół na mistrza Włoch. Jestem pewny, że kasę wydałby lepiej niż Benitez.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 18 sie 2013, 20:54

deal z pazzinim wyszedł (o dziwo)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 sie 2013, 20:58

rekinho pisze:deal z pazzinim wyszedł (o dziwo)
Wyszedł bo wyszedł, ale jest więcej w tym przypadku niż rozsądku. Inter wtedy oddawał nam gracza który był u nich tragiczny, a my im sypnęli za niego ciekawego gracza(mówię o umiejętnościach) oraz 7 mln euro.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 18 sie 2013, 21:02

Nie wiem w jakich czasach żyjesz, ale jak coś ja mam w domu kalendarz na 2013 roku. Sprawdź swój. Od 2005 roku minęło 8 lat kiedy ta gadka była aktualna. Kiedy nam deal z Interem ostatnio wyszedł Można powiedzieć, że z Muntarim, ale w mojej opinii byłoby to przekłamanie bo wszyscy wiem jak gra i nikt z nas nie wie czemu gra. Przypomnę jeszcze o Mancinim i Vierim na który straciliśmy wiele pieniędzy z tego co czytałem.
Muntari do czasu tej głupiej kontuzji nie grał źle, poza tym z perspektywy czasu uważam że na wymianie Cassano - Pazzini wyszliśmy lepiej, Pazzo akceptuje sytuację i kilka cennych punktów nam zapewnił swoimi bramkami.To dwaj różni zawodnicy to fakt, ale dobrze że się stało jak się stało.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 sie 2013, 21:24

Nikt tu nie marudzi ani nie rwie włosów z głowy, Ljajic jest jednym z naszych celów transferowych(oficjalna oferta jest tego dowodem), a Łysy podszedł do tego w ten spoób, że skoro nadarza się okazja to chyba lepiej jest mieć Ljajica niż nie mieć, pomijając fakt że jest full w ataku.No sorry ale ja uważam podobnie, że jak jest okazja to brać i tak, właśnie do rywalyzacji z Niangiem.
Po pierwsze patrząc na wasze narzekania i przewijanie się Ljajicia jako numer jeden w naszym mercato - dokładnie tak to odbieram. Trochę to żałośnie wygląda, wiem, że to nie jest waszym intencją, ale cholera, naprawdę moglibyście trochę więcej o nim poczytać, bo Ljajić zwyczajnie nie zasługuje na takie zainteresowanie i ocenę naszego okienka przez pryzmat powodzenia jego transferu.
Ja się absolutnie nie zgodzę z tym, że Ljajicia lepiej mieć niż nie mieć - na skrzydłach mamy już aż nadto piłkarzy (zwłaszcza skoro został Emanuelson, o którym wszyscy zapomnieli chyba, a który na prawym skrzydle był fenomenalny) i zwyczajnie nie potrzeba nam kolejnego skrzydłowego. Wyłączcie proszę tę mentalność rodem z gry komputerowej, tu się wydaje realne pieniądze i trzeba brać pod uwagę nie tylko kolejnego gracza do wystawienia, ale też jego pensję i transfer. Poza tym muszę się zgodzić z tym, co było pisane na angielskim forum - Ljajić na prawym skrzydle grał źle. Wydaje mi się, że mógłby tam grać, ale jego podstawową pozycją jest lewe skrzydło lub drugi napastnik, a tam mamy aż nadto graczy. Poza tym pozostaje kwestia taktyczna - Allegri wymaga, by piłkarz wracał do obrony, Ljajić ma z tym problem.
Możesz mi wierzyć na słowo, Ljajić nie jest wart starań Milanu w tym okienku. Mam nadzieję, że to zasłona dymna dla kogokolwiek innego - a raczej dla kogoś na jakąkolwiek inną pozycję.
Milan to nie City, by ściągać świetnego któregoś napastnika. Żałuję, ale tak jest. Spodziewam się transferów po eliminacjach LM (w razie awansu), ale bez szału: wydaje mi się, że ściągniemy graczy za około 20 milionów, taka luźna hipoteza. Pewnie zostanę nazwany marzycielem (i pewnie znów rzeczywistość potwierdzi moje przypuszczenia), ale pamiętajcie, że im mniej będzie do wydania, tym niższy jest sens kupienia Ljajicia.
Wolę nowego obrońcę do wystawiania zamiast Bonery czy Silvestre zamiast głębokiego rezerwowego na ławkę.
Każdy wie, że są inne propiorytety, wie i Łysy, ale my nie wiemy tego co on, a skoro złożył ofertę mimo w zasadzie braku miejsca w ataku to miał ku temu jakiś powód.
Wszystko wskazuje na to, że powodem była możliwość odejścia Nianga, który od tego czasu zanotował bardzo dobry sparing z Galaxy i zadeklarował chęć pozostania w Milanie.
Kiedy nam deal z Interem ostatnio wyszedł
Ostatnio z Pazzinim i Muntarim. Pytanie trzeba postawić inaczej - kiedy ostatnio deal z Interem nam nie wyszedł? Z Mancinim i... Tyle. Jeśli Silvestre wróci do swojej formy z Catanii i Palermo (poważne, ale realne zastrzeżenie), to deal z nimi za Matiasa też będzie świetny.
Pazzini i Muntari to duże sukcesy. Wiem, że Muntari jest bardzo nielubiany, ale pytanie - "czemu gra" w sytuacji, gdy na jego pozycji są Nocerino i Traore jest co najmniej śmieszne. Muntari gra, bo jest bardzo solidnym piłkarzem i absolutnie nie zaniża poziomu gry Milanu. Jest zawsze co najmniej solidny, a czasem zdarzają mu się mecze wybitne (z Barceloną na przykład). Jak na koszty jego transferu - świetny ruch. Taki rezerwowy to skarb, wystarczy zobaczyć ile razy jego bramki decydowały o wyniku w zeszłym sezonie.
Wyszedł bo wyszedł, ale jest więcej w tym przypadku niż rozsądku. Inter wtedy oddawał nam gracza który był u nich tragiczny, a my im sypnęli za niego ciekawego gracza(mówię o umiejętnościach) oraz 7 mln euro.
Przepraszam, ale od kiedy transfer ocenia się na podstawie chwili przeprowadzenia transferu? Wydawało mi się, że zawsze decydujące jest to, co zawodnik pokaże w kolejnym klubie. Żałowałem Cassano, ale jak się okazało - nie miałem wszystkich informacji w ręku (wiedza, którą polecam przyswoić wszystkim narzekającym na okienko Milanu), a ruch okazał się znakomity i z perspektywy czasu nie żałuję ceny: 2,5 miliona rocznie przez 3 lata.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 18 sie 2013, 21:49

Trzeba sobie szczerze powiedzieć , że na dealu z Interem korzystaliśmy do niedawna biorąc pod uwagę fakt, że Pirlo i Seedorf przez wiele lat grali na wysokim poziomie, a jeśli przyjmiemy że "korzystanie" skończyło się gdy przestali u nas grać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”