AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1766

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 20 sie 2013, 13:16

mete pisze: Zresztą nietylko my tak robimy. W obecnych czasach najpierw rozmawia się z agentami a później z klubami.
No jasne, że tak, i wszyscy tak robią. Przykład najlepszy: Bayern i Lewandowski 8) Prawda jest taka, że przepisy są w tym aspekcie nieżyciowe, człowiek zawsze ma prawo decydować o swojej przyszłości zawodowej, niezależnie od tego gdzie i dla kogo pracuje.
Nebula RN pisze:Być może tak było, ale Milan w styczniu poinformował, że Montolivo przyjdzie po sezonie. Nawet w styczniu była oferta bodajże 2 mln, żeby go wykupić wcześniej - nie było mowy o działaniach rok przed końcem kontraktu.
Ale tak robi się tylko po to, aby być lege artis. Nikt się nie przyzna do działań, które nie są zgodne z przepisami, nawet jeśli faktycznie miały miejsce.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 sie 2013, 13:17

Owszem były. Z Montolivo mieliśmy już porozumienie rok przed końcem kontraktu. Oczwyście nikt nie może tego udowodnić, bo to było ustne porozumienie. Riccardo nie musiał go respetkować, ale chciał. Faktem jest tylko to, że poinformował Violę, że nie przedłuży kontraktu.
No jasne, że tak, i wszyscy tak robią. Przykład najlepszy: Bayern i Lewandowski 8) Prawda jest taka, że przepisy są w tym aspekcie nieżyciowe, człowiek zawsze ma prawo decydować o swojej przyszłości zawodowej, niezależnie od tego gdzie i dla kogo pracuje.
Dokładnie. Jednak nie do końca się zfadzam z drugim zdaniem. Jeżeli zawodnik podpisuje kontrakt to powinien go repsektować jak i obowiązki jakie na niego nakłada ten kontrakt.

A tak przy okazji to o porozumieniu Lewandowski-Bayern wiedzą wszyscy i jakoś się nie robi z tego afery. Żadnych kar itp. To tylko pokazuje jak się ma prawo do rzeczywistości.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 20 sie 2013, 13:22

Swoją drogą to mimo wszystko rynek pokazuje, że ten przepis jest zupełnie nieżyciowy, bo niby dlaczego ustalono ten termin na pół roku, a nie rok?

Gdyby zespoły mogły rozmawiać z piłkarzem na rok przed końcem kontraktu, to uniknęlibyśmy wielu sytuacji, że zawodnik jeszcze zostaje w klubie na kilka miesięcy (traktowany lepiej lub gorzej).
A tak - zespół zawodnika mógłby mimo wszystko otrzymać większą kasę za niego - bo mimo wszystko jeszcze przez rok jest ich graczem.
Dwa - zawodnik grałby od razu w klubie, który jest nim zainteresowany.

Tak na szybko wydaje mi się, że to byłoby lepsze rozwiązanie od obecnego?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 sie 2013, 13:25

Snipp_ pisze:Mocno przesadzasz. Jakiej kwoty oczekujesz za napastnika w kwiecie wieku, który mimo bycia rezerwowym strzela ponad 10 bramek w sezonie?
Ja bym nigdy nie zapłacił za rezerwowego, który nadaje się tylko na Bologne, Celtic czy Chievo około 12 mln € bo jak już wspomniałem mecz z Bayernem pokazał, że na tle klasowych drużyn ten zawodnik jest mało przydatny.W dodatku chyba nieprzypadkowo Matri grał ogony mimo, że jakość ataku Juve w poprzednim sezonie pozostawiała wiele do życzenia.
Snipp_ pisze:Nie do końca. Klub oczywiście wysłucha ofert, ale nie jest tak, że za wszelką cenę chce się Matreigo pozbyć. Za 12mln, czyli dobrą cenę nikt nie będzie się zastanawiał nad sprzedażą, ale jeśli sugerujesz że nie jest wart połowy tej kwoty to zaręczam, że za mniej niż 10mln Juventus go na pewno nie sprzeda.
Mogę tylko trzymać kciuki za to aby nikt w Milanie nie chciał sięgnąć po Matriego.

Ostatniego nie da się zacytować, a to świadczy o sile argumentu, ale w gwoli sprostowania - rynek tak nie działa jak moje porównanie, ale kto śledzi Serie A może zauważyć wkład oby dwóch piłkarzy w sukcesy drużyn, w których grają stąd uważam, że wartość Pazzo powinna być znacznie wyższa.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 20 sie 2013, 13:37

mete pisze:Jeżeli zawodnik podpisuje kontrakt to powinien go repsektować jak i obowiązki jakie na niego nakłada ten kontrakt.
OK, ale jakie obowiązki? Gra dla pracodawcy? Podchodzenie profesjonalne do wykonywanych przez siebie działań jako gracza/pracownika tego klubu? Moim zdaniem te kwestie nie stoją w sprzeczności z faktem, że zawodnik ma prawo rozglądać się za korzystniejszą dla siebie opcją zawodową. Tak jak robią wszyscy inni ludzie - sam to przechodziłem już dwukrotnie ;)
mete pisze:A tak przy okazji to o porozumieniu Lewandowski-Bayern wiedzą wszyscy i jakoś się nie robi z tego afery. Żadnych kar itp. To tylko pokazuje jak się ma prawo do rzeczywistości.
Bayern oficjalnie zaprzeczył jakiemukolwiek porozumieniu :lol: A Rummenigge sam się wyrażał o Lewandowskim jako ciekawym graczu, który może kiedyś zasili Bayern :P Ale tak, oczywiście nikt sobie z tego nic nie robi, bo po pierwsze - trzeba by to było udowodnić, a po drugie - czy to zatrzyma proces? Lewy za 5 mies. będzie mógł oficjalnie ogłosić swoją decyzję (pytanie rzecz jasna czy to zrobi wtedy, czy przypadkiem podwyżka jaką dostał ma na celu zamknięcie mu ust do końca sezonu ;)) i nikt mu nic z tego tytułu nie zrobi. Podobnie ma się rzecz z innymi zawodnikami - zauważcie ilu takich "wolnych graczy" ogłasza swoją decyzję z reguły na początku stycznia. Co, dogadali się z nowym klubem w pięć dni? :lol:
Nebula RN pisze:Swoją drogą to mimo wszystko rynek pokazuje, że ten przepis jest zupełnie nieżyciowy, bo niby dlaczego ustalono ten termin na pół roku, a nie rok?
Pełna zgoda :beer:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 20 sie 2013, 13:40

EnJoy's pisze:Ja bym nigdy nie zapłacił za rezerwowego, który nadaje się tylko na Bologne, Celtic czy Chievo około 12 mln € bo jak już wspomniałem mecz z Bayernem pokazał, że na tle klasowych drużyn ten zawodnik jest mało przydatny.W dodatku chyba nieprzypadkowo Matri grał ogony mimo, że jakość ataku Juve w poprzednim sezonie pozostawiała wiele do życzenia.
Zauważ tylko, że stateczność Matriego nie bardzo pasuje do koncepcji Conte, stąd ciężko mu było się odnaleźć w zespole i grał ogony. Zwróć uwagę ile bramek strzelił w sezonie 10/11, zarówno w Cagliari jak i w Juventusie kiedy grał na snajperze w drużynie grającej skrzydłami.
EnJoy's pisze:Mogę tylko trzymać kciuki za to aby nikt w Milanie nie chciał sięgnąć po Matriego.
Ja mam nadzieję, że zgłosi się po niego Roma. Po sprzedaży Osvaldo i Lameli mają trochę grosza a i miejsce w ich ofensywie się znajdzie.
EnJoy's pisze:Ostatniego nie da się zacytować, a to świadczy o sile argumentu
To nie był argument, po prostu Cię wyśmiałem. Chyba rozumiesz dlaczego.
EnJoy's pisze: gwoli sprostowania - rynek tak nie działa jak moje porównanie, ale kto śledzi Serie A może zauważyć wkład oby dwóch piłkarzy w sukcesy drużyn, w których grają stąd uważam, że wartość Pazzo powinna być znacznie wyższa.
Oczywiście, nie mam żadnych wątpliwości, że Pazzini jest lepszym piłkarzem od Matriego, ale uważam, że po prostu nie doceniasz Alessando. On naprawdę może nastrzelać sporo bramek przy odpowiednim ustawieniu. W obecnym Juventusie nie ma za bardzo dla niego miejsca, sam widziałeś jak nieporadnie wygląda próbując grać szybką, kombinacyjną piłkę. Jest świetny jako lis pola karnego i jeśli odejdzie do klubu gdzie mógł na tej pozycji grać to jeszcze Cię zadziwi, zobaczysz.

BTW, wg transfermarkt Matri jest wart 11mln a Pazzo 14.5.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 sie 2013, 13:45

Lewy dogadał się z Bayernem dobre półtora roku przed końcem kontraktu. Nie fakt, że można negocjować z zawodnikiem dopiero pół roku przed końcem umowy jest przyczyną takich praktyk, a to, że się one po prostu opłacają.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 20 sie 2013, 14:25

Snipp_ pisze:stateczność Matriego
?

Co rozumiesz przez stateczność? Czy aby nie miałeś raczej na myśli statyczności? Tylko że to kompletnie od Matriego nie pasuje, bo można mu wiele zarzucić, ale nie brak ruchliwości.

Przy okazji, panowie Milaniści i inni, póki mercato trwa:
mete pisze:Ljajica
Dr.Football1 pisze:Ljajica
seba82 pisze: Ljajica
Mirek15 pisze:Ljajica
Ljajicia

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 20 sie 2013, 14:31

10 pisze: Czy aby nie miałeś raczej na myśli statyczności?
Tak, mój błąd.
10 pisze:Tylko że to kompletnie od Matriego nie pasuje, bo można mu wiele zarzucić, ale nie brak ruchliwości.
Jeśli chodzi o szukanie sobie miejsca w polu karnym - owszem, ale przy grze kombinacyjnej i rozgrywaniu akcji nie jest w stanie się odnaleźć.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3397

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 20 sie 2013, 15:18

10 pisze:
Snipp_ pisze:
seba82 pisze: Ljajica
Ljajicia
Ok, sprawdziłem swoje posty i raz pisałem tak a raz tak, mój błąd dzięki.

Stanowcze nie Matriemu, jest nam zbędny, ale jeśli mówimy już o napastnikach to Max uparł się na Matriego a Łysy na Maxi Lopeza :angry2:
Mam nadzieję, że żaden do nas nie trafi.

Galliani: "No news on Honda but even if there were news I wouldn't tell you because we have a pact of confidentiality with CSKA." :mrgreen: cały Łysy

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 148

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 20 sie 2013, 15:28

Nawet jak Ljajic do was trafi to raczej będziecie musieli go odbudowywać :) Bo Fiorka ma pomysł ,żeby zawodnik raczej przesiedział rok na trybunach - chyba,że nagle Milan złoży ofertę(ale poważną); na razie jedyną poważną złożyło Atletico,ale widocznie Adem chce tylko do Milanu

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 sie 2013, 15:31

Przecież Milan złożył poważną ofertę. Uważasz, że 8 baniek za gościa, któremu kontrakt wygasa za 10 miesięcy to mało? Dodać trzeba, że to pierwsze oferta, więc może ona wzrosnąc. Tak czy siak nie wydaje mi się, aby Viola go zatrzymała rok na trybunach. IMHO albo nowy kontrakt albo odejście a w drugim wypadku trzeba zadać pytanie gdzie będzie chciał odejść Serb.

Awatar użytkownika
ACMike
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 118

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ACMike » 20 sie 2013, 16:38

Nie rozumiem dlaczego Milan interesuje się Ljajiciem, atak mamy zapchany, więc Niang musiałby siedzieć na ławce, co dla mnie jest marnowaniem jego talentu. Jeśli przyjdzie Honda to będziemy mieli atak na kilka lat. Po trzecie wydawanie 10 mln za gracza, któremu kończy się za rok kontrakt jest to wyrzucanie pieniędzy w bloto, gdyż nie jest on nam potrzebny. Jeśli mamy już kupować kogoś do ofensywy to o wiele bardziej wolałabym Eriksena, który dla mnie jest lepszym piłkarzem i jest do wyciągnięcia za podobne pieniądze.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 20 sie 2013, 16:49

Skoro w klauzuli odejścia miał mieć 12(na więcej nie chciał się zgodzić) to 8 mln to dobra oferta w tym momencie.

Jak Antoś pójdzie do Turcji to mamy się zainteresować De Ceglie.
Traore jeśli odejdzie teraz to pewnie do Anderlechtu.
Dziś w przypadku dobrego wyniku, myślę że ruszymy najpierw ze sprzedażami Noce, Traore, Antonini a potem na zakupy.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 20 sie 2013, 17:09

ACMike pisze:Nie rozumiem dlaczego Milan interesuje się Ljajiciem, atak mamy zapchany, więc Niang musiałby siedzieć na ławce, co dla mnie jest marnowaniem jego talentu. Jeśli przyjdzie Honda to będziemy mieli atak na kilka lat. Po trzecie wydawanie 10 mln za gracza, któremu kończy się za rok kontrakt jest to wyrzucanie pieniędzy w bloto, gdyż nie jest on nam potrzebny. Jeśli mamy już kupować kogoś do ofensywy to o wiele bardziej wolałabym Eriksena, który dla mnie jest lepszym piłkarzem i jest do wyciągnięcia za podobne pieniądze.
Jeśli przyjdzie Eriksen i będziemy grali 4-3-1-2 z nim na ofensywnym pomocniku- Niang ławka
Jeśli przyjdzie Honda i będziemy grali 4-3-1-2 z nim na ofensywnym pomocniku- Niang ławka
Jeśli przyjdą obaj to pewnie Honda pójdzie na skrzydło a Eriksen na of. pomocnika- Niang ławka.
A przy 4-3-3 jak przyjdą obaj to patrz wyżej, no i jest jeszcze Boa...

Zostało 4-2-3-1 i też raczej ławka dla Nianga przy, powiedzmy, kupnie obu. Chyba, że Max cofnie Christiana do pomocy kosztem Monto/De Jong...i ciągle zostaje na skrzydło też..Boa
Niang musi grać żeby się rozwijać to pewne.
Jak pożegnamy Binho i Boatenga za rok lub w zimie będzie miał więcej miejsca.
Pożyjemy zobaczymy..
Ostatnio zmieniony 20 sie 2013, 17:25 przez seba82, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”