Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 178

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 31 sie 2006, 21:44

Jak poinformowało radio BBC Five Live oraz serwis BBC, Arsenal porozumiał się z Realem Madryt w sprawie wymiany zawodników. Julio Baptista trafi na Emirates Stadium, Jose Antonio Reyes natomiast przejdzie do "Królewskich".

Nie wiadomo póki, co czy chodzi tylko o wypożyczenie czy transfery definitywne. Więcej informacji wkrótce.

PS. Jak informują na bieżąco brytyjskie agencje, Ashley Cole po godzinie 20 w pośpiechu opuścił hotel, w którym zamieszkuje reprezentacja Anglii. To może świadczyć, iż porozumienie Arsenalu z Chelsea jest coraz bliższe.

Chelsea póki co odłożyła w czasie transfer Roberta Hutha do M'brough. Wszystko wskazuje na to, iż Gallas przejdzie więc na Emirates.
zrodlo gunners.pl

Dopiero co znalazlem, dzisiaj jestem tym wszystkim zakrecony, tym calym zamknieciem okna transferowego i juz nie wiem w co mam wierzyc!!!! :roll:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 31 sie 2006, 22:20

guru pisze:dzisiaj jestem tym wszystkim zakrecony, tym calym zamknieciem okna transferowego i juz nie wiem w co mam wierzyc

No to chyba jak każdy prawdziwy kibic :wink:

Co do wymiany Reyes - Baptista, to nie jest tak zle. W końcu jeśli ktoś koniecznie chcę odejść to na siłę nikt go nie zatrzyma, a Betia może się przydać w drużynie.

Odejście Cola też raczej jest już przesądzone, co automatycznie oznacza przyjście Gallasa ... ale poczekajmy - jeszcze niecałe 2 godzinki.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 31 sie 2006, 22:27

Ja pocichu przez wakacje liczylem ze sprzedamy Reyesa i Cole'a co sie= 40 baniek, za to byl by pakiecik Abidal+ Malouda... Kasa na Ribery tez ponoc byla czyli mielibysmy konkretnie Francuska Kolonie :lol: Jesli dolaczy do nas Gallas to tez jest git, w sumie mamy Rosicky na skrzydlo, Ljungberg tez moze grac na lewyma na prawym Hleb, jednak nam to by sie przydal taki napasnik jak Hunter, urodzony egzekutor....fantazja :oops:

Co do transferu Reyesa to mam mieszane uczucia... Szkoda takiego zawodnika jego technika jest nie do opisania, lecz w Arsenalu mial takie przeblyski, mecz z Realem dluga przerwa i mecz z MC w maju...

P.S. Nie zapomne Ci tej bramy strzelonej CFC :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 sie 2006, 22:50

Wydaje mi sie, ze to sa jednak transfery definitywne. Mzoe na poczatku wypozyczenie, bo Real nei che połacić Atletico 3 mln, ale po sezonie obaj zawodnicy zakotwicza juz na stałe.

tylko jaki jest sens obecnosci Baptisty w Arsenalu. Kogo ma zastapic Cesca. Rosicky;ego czy Silve...Nawet jesli Rosicky'ego przesunac na skrzydło to co wtedy z Hlebem i Fredrickeim.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 31 sie 2006, 22:54

Messi E2 Ronaldinho pisze:tylko jaki jest sens obecnosci Baptisty w Arsenalu
Jeszcze meczu nie zagrał a to już krytyka. Wbrew wszystkiemu Baptista to przecież bardzo uniwersalny gracz i z całą pewnością będzie dobrym wzmocnieniem (uzupełniem) obecnego składu. Jak wiadomo sezon jest długi i szeroka kadra jest nam potrzebna co pokazał choćby ostatni sezon.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sie 2006, 22:56

Myślę, że Wenger znajdzie jakieś miejsce w zespole dla Baptista'y. Co ciekawe to info podały już chyba wszystkie media, jakie mogły, a oficjalne strony...milczą :roll: Może niebawem coś się zmieni :wink:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 31 sie 2006, 22:57

Sam nie wiem co o tym myśleć. Szczerze mówiąc to wolałbym żeby pozostał u nas Reyes. Ciężko będzie znaleźć miejsca dla Baptisty. Środek pola mamy raczej obsadzony, atak podobnie a na skrzydło nie ma sensy wstawiać Bestii. Czyżby miał być tylko zmiennikiem? W tej chwili nasza pomoc wygląda tak:

Hleb---Cesc---Gilberto---Rosicky

Oczywiście z zanadrzu pozostaje jeszcze Freddie, Walcott, Diaby oraz Flamini. Więc nie widzę innej opcji niż Julio siedzącego na ławce :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2006, 23:05

RóżA pisze:Szczerze mówiąc to wolałbym żeby pozostał u nas Reyes
a kto by nie wolał ?
Już nie miałem nic pisać, bo mi do śmiechu wcale nie jest, ale ejdnak coś napisze.
Źle sie stało, że przychodzi Baptista, już nawet nie chodzi o to, że odejdzie Reyes, bo i tak by odszedł, jak nie w zimie to za rok. Wiec im wcześniej tym lepiej, troche moga dziwić te tlumaczenia Reyesa, że nie może się zaaklimatyzowac, że język za trudny - jak 2 lata miejszka na wyspach i wszyscy do niego po angielsku mówią, no nic, widocznie nie ma głowy do języków. W Hiszpani nie bedzie miał tego problemu, to pewnie znów zacznie dużo goli zdobywac.
Ale odbiegłem troche od Bestii, otóż - nie wydaje mi się aby piłkarz, który co chwila zmienia zdanie był dobrym wzmocnieniem dla zespołu. Przed rokiem wybrał Real - bo chciał paszport UE dostać, nie wiem czy dostał, mało mnie to teraz interesuje. Choć pewnie dostał jak postanowił się przenieśc na wyspy. Nagle zapałał miłościa do Kanonierów, bo w Realu ne ma szans na grę - nie takich piłkarzy powinniśmy kupować.

Tak więc dla mnie ostatni dzień okienka [zreszta jak i ono całe] nie jest szczęsliwy. Pozbyliśmy się świetnego piłkarza, w dodatku z skrydłowego, ze słabiej obsadzonej lewej strony, a w jego miejsce pozyskaliśmy pomocnia/napastnika - którego nie potrzebowaliśmy.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 sie 2006, 23:09

duch99 pisze:Jeszcze meczu nie zagrał a to już krytyka. Wbrew wszystkiemu Baptista to przecież bardzo uniwersalny gracz i z całą pewnością będzie dobrym wzmocnieniem (uzupełniem) obecnego składu. Jak wiadomo sezon jest długi i szeroka kadra jest nam potrzebna co pokazał choćby ostatni sezon.
Jedna z jedynych nie uprzedzonych opinii o transferze Baptisty kibica Arsenalu.

Nie wie co chcecie od Bestii akurat w Arsenalowi sie bardzo przyda bardziej jak Reyes. ok jest Rosicky który ani minuty nie grał w LM to samo niedoświadczony Wallcot, czy Adebayor jesli chceci sie liczyć w europie i powalczyć w Premiership to brazylijczyk wg mnie idealny pilkarz dla Arsenalu , silny z dobra techniką mogący sie przepchnąc dobrze grający głową a podnadto doświadczony.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 31 sie 2006, 23:15

vakabayashi pisze:Wallcot

Walcott
vakabayashi pisze:silny z dobra techniką mogący sie przepchnąc dobrze grający głową a podnadto doświadczony.
I wszystkie swoje atuty pokazał przez rok gry w Realu.

Transfer po prostu z kapelusza. Nie wiem czym się kierował Wenger i już się pewnie nie dowiem. W każdym razie straciliśmy utalentowanego skrzydłowego. Tyle z mojej strony.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sie 2006, 23:20

fieldy pisze: bo chciał paszport UE dostać, nie wiem czy dostał, mało mnie to teraz interesuje. Choć pewnie dostał jak postanowił się przenieśc na wyspy.
Jeszcze nie dostał :roll: Miał dostać w grudniu, jednak jeśli teraz trafi do Arsenalu, to kto wie...pewnie się jeszcze opóźni :roll:
fieldy pisze:Nagle zapałał miłościa do Kanonierów, bo w Realu ne ma szans na grę
I tu dość znacznie się mylisz. Baptista co chwila powtarzał, iż mimo wszystko chce pozostać w Realu. Nie sądzę by to on zmienił zdanie, raczej został do tego przymuszony :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2006, 23:21

Jedna dobra wiadomość - Cygan odpłynął do Villarreal :lol:

RealFan pisze:Baptista co chwila powtarzał, iż mimo wszystko chce pozostać w Realu. Nie sądzę by to on zmienił zdanie
czyli przeszedł do Arsenalu, choć tego nie chcial ? A jak oni go zmusili ?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sie 2006, 23:26

fieldy pisze:czyli przeszedł do Arsenalu, choć tego nie chcial ? A jak oni go zmusili ?
Poniekąd nie chciał, jednak pewnie jakoś go zmusili. Może ta zasłona wypożyczeniem :roll: Od dawna wiedział, że w pierwszym składzie sobie nie pogra. Trudno powiedzieć, jeśli faktycznie ta wymiana będzie miała miejsce to dowiemy się czegoś więcej :wink:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 31 sie 2006, 23:30

Ja mam tylko nadzieję, że po sezonie obaj piłkarze wrócą do swych macierzystych klubów. Baptista jest nam niepotrzebny, co już wiele razy podkreślałem. Reyes wręcz przeciwnie. Fuck...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2006, 23:31

RealFan pisze:Trudno powiedzieć, jeśli faktycznie ta wymiana będzie miała miejsce to dowiemy się czegoś więcej
Myśle, że się potwierdzi, za dużo szumu i za duża pewnosć BBC na ten przykład.

podobno Cole już w Chelsea a Gallas w Arsenalu :P jakby taka zamiana się udała, to bym chyba Wengerowi wybaczył tego Bestie :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”