Real Madryt (zbiorczy) - Strona 178

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 paź 2005, 22:37

Smithu pisze:Tylko ze jest z deka roznica miedzy kartka czerwona w konsekwencji a jedna zolta w meczu
Różnica jest, ale nie powinna mieć znaczenia w tym wypadku. Przecież każdy głupi frustrat wie, że kartka dla Messiego była niesłuszna. Powinien być karny, ale mniejsza o to. Jeżeli Messi dostanie jeszcze 4 żółte kartki (czasem bywa zbyt ambitny i fauluje więc to możliwe) to będzie pauzował przez tą skandaliczną decyzję. Błąd do błąd. Jeżeli Becksowi anulowano kartkę mimo, że nie jeden sędzia również by go ukarał to dlaczego niby Messiemu nie miałoby się anulować? Bez przesady. Nawet nie ma tutaj nad czym dyskutować.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 25 paź 2005, 22:46

Smithu pisze:Tylko ze jest z deka roznica miedzy kartka czerwona w konsekwencji a jedna zolta w meczu :?
Ale o jakich różnicach Ty mówisz??..nie można się zastanawiać wyłącznie nad tym, co mogą one przynieść w przyszłości...ale nad decyzją sędziego, która jak wszyscy wiedzą...była niesprawiedliwa..powiem więcej była ona wyjęta z kapelusza..wiem, że nie można sędziego wynić, za popełnione błędy, bo w końcu on też jest tylko człowiekiem...no chyba , że są one tak absurdalne, jak bynajmniej ten z kartką dla Messiego...winić nie można, ale federacja może się zrewanżować za wpadkę swojego podwładnego tym, że anuluje tą kartkę...mam taką nadzieje..niech pokaże się ona z dobrej strony....jako federacja, która w sytuacjach konfliktowych umie się przyznać do popełnionego błędu...a więc do roboty...
Pozdrawiam..

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 paź 2005, 23:00

Nie mam więcej pytań ...

Czy to jest kur...* normalne?? Leo Messi zostaje ewidentnie sfaulowany w polu karnym. Zamiast karnego mamy jednak żółtą kartkę za symulowanie. Real nie radzi sobie z Valencią. Nie wytrzymują nerwy. Piłkarze Realu brzydko faulują a Beckham pozwala sobie na wyśmiewanie sędziego. Dostaje czerwo, ale federacja zgadza się je anulować. O dziwo decyzja sędziego z meczu Barca - Osasuna zostaje podtrzymana ........

Kibice Realu zadowoleni?

* - kurka

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 25 paź 2005, 23:02

Czy to jest kur...* normalne??

Nie. Właściwie to najlepiej można to określić komentarzem niejakiego 'pepe' z tej stronki : http://www.fcbarca.com/index.php?goto=k ... news=10966

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 26 paź 2005, 8:49

Ja to sobie tłumacze tak: Federacja zdjęła karę na Beckhamie, czy słusznie czy nie w to nie wnikam. Ale żeby nie pokazać, że każde odwołanie będzie rozpatrywane pozytywnie postanowiła nie zdejmować kary na Messim.

Nie wiem czy to jest dobre tłumaczenie, ale zgadzam się z przedmówcami, sprawiedliwość musi być, więc skoro Messi na pewno nie powinien dostać kartki to Federacja powinna karę zdjąć, tak jak w przypadku Beckhama.

A tak do tematu Realu Madryt - przypominam że już dzisiaj mecz Real - Deportivo. Będzie okazja do pokazania czy ławka w Realu jest coś warta czy nie. Wydaje mi się, że minimalnie, ale jednak wygramy. I głęboko w to wierzę.

HALA MADRID!!!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 paź 2005, 9:09

RadoGol pisze:A tak do tematu Realu Madryt - przypominam że już dzisiaj mecz Real - Deportivo. Będzie okazja do pokazania czy ławka w Realu jest coś warta czy nie. Wydaje mi się, że minimalnie, ale jednak wygramy. I głęboko w to wierzę.
a nie gracie na wyjeździe ?
Jak wygląda u was skłąd ? wszyscy zdrowi ? co z Ronaldo ? co z Salgado ? Bestia zagra ?
RadoGol pisze:czy słusznie czy nie w to nie wnikam.
właśnie - nie wnikas z- bo wiesz, że niesłusznie. Wszyscy wiedzą
RadoGol pisze:zgadzam się z przedmówcami, sprawiedliwość musi być, więc skoro Messi na pewno nie powinien dostać kartki to Federacja powinna karę zdjąć, tak jak w przypadku Beckhama.
amen

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 26 paź 2005, 11:12

RadoGol pisze:Ja to sobie tłumacze tak: Federacja zdjęła karę na Beckhamie, czy słusznie czy nie w to nie wnikam.
fieldy pisze:właśnie - nie wnikas z- bo wiesz, że niesłusznie. Wszyscy wiedzą
RadoGol pisze:Ale żeby nie pokazać, że każde odwołanie będzie rozpatrywane pozytywnie postanowiła nie zdejmować kary na Messim.
Śmieszne... Prawda jest taka że w La Liga są sedziowie którzy popełniają ewidentne błędy i że Federacja beznadziejnie rozpatruje wnioski klubów!
fieldy pisze:amen
RadoGol pisze:sprawiedliwość musi być, więc skoro Messi na pewno nie powinien dostać kartki to Federacja powinna karę zdjąć, tak jak w przypadku Beckhama
Co do Messi`ego masz rację :wink: ale co do Beckhama - mylisz się! Beckham`owi nie powinni zdejmować kary, bo zasłużył na czerwień!
fieldy pisze:amen
PzDR.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 26 paź 2005, 11:29

I gdzie ta sprawiedliwosc??? ciekawe ile dał Perez zeby kartke anulowali???
Jezeli takie kartki sie anuluje a potem ludzie dziwią sie ze pikarze robią na boisku co im pasuje, wkoncu i tak nikt im nic nie zrobi!!!
Parodia totalna, ale tak sie dzieje jak sie ma przychylnosc federacji :P
Hala Korupcja :!:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 26 paź 2005, 14:50

luk1208 pisze:Parodia totalna, ale tak sie dzieje jak sie ma przychylnosc federacji
Hala Korupcja

Pamietasz wydarzenia z począdku sezonu . Byla wtedy mowa o tym że messi zostal niesklusznie zgloszony do rozgrywek , sędziowie sprzyjali barcie , i w dodatku prezes związku sedziowskiego , byl jakimś ziomkiem czy kims dla barcelony . I mowiono że to barcie sprzyjalo . A tereaz rozchodzi sie o jakąs czerwona kartkre EEHhhhh... :evil:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 26 paź 2005, 16:56

Ech, idioci.
Jak Real dwa razy niesłusznie przegrywał mecze - gol po gwizdku w meczu z Espanyolem i uznanie bramki której nie było w meczu z Celtą - wszystko cacy, kibice Barcy szczęśliwi, nic się nie dzieje. Ale jak już anulowali niesłuszną czerwień - to stała się tragedia, cała Hiszpania przeciwko Barcelonie, wszyscy za Realem. Ludzie, zastanówcie się trochę nad sobą :|

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 paź 2005, 17:10

kaczy pisze:począdku
A) początku
B) porządku
C) HALA PAVON
Głosujemy!
kaczy pisze:sędziowie sprzyjali barcie
kaczy pisze:to barcie sprzyjalo
:naughty:
kaczy pisze:A tereaz rozchodzi sie o jakąs czerwona kartkre EEHhhhh...
Nie rozchodzi się o anulowanie czerwonej kartki Becksowi tylko o nierówne traktowanie Barcelony i Realu w tej konkretnej sytuacji. Tak trudno to zrozumieć? To, że anulują kartkę Becksa było do przewidzenia (była dyskusyjna), ale ... już mi się nie chce tego znowu pisać. Rozumiesz o co chodzi czy e tam?
cru pisze:Ech, idioci.
To było do kaczego? Jak nie do niego to do kogo?
cru pisze:Ale jak już anulowali niesłuszną czerwień - to stała się tragedia, cała Hiszpania przeciwko Barcelonie, wszyscy za Realem. Ludzie, zastanówcie się trochę nad sobą
Zastanawiaj się tak dlugo aż wpadniesz na to, że tutaj nie chodzi o sam fakt anulowania czerwonej kartki Beckhama. Powodzenia w myśleniu.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 26 paź 2005, 19:39

ech
Oczywiste jest, że boli Was nieuznanie apelacji wobec żółci dla Messiego - ja meczu ani skrótu nie widziałem, więc nie mam co się wypowiadać na temat słuszności kartonika. Jednak diagnoza w tym wypadku wydaje się dość prosta - niesłuszna czerwień dla Bekchama oznaczała przymusową absencję dwóch meczy, a co za tym idzie, konieczność gry drużyny bez swojego aktualnego głównego motoru napędowego (chodzi mi o asysty B.), co jest bardzo dużym osłabieniem; osłabieniem tylko i wyłącznie z winy widzimisie sędziego... Natomiast niesłuszna żółta dla Messiego oznacza... nic. Kartkę, nie przeszkadzającą mu w następnych meczach, nie osłabiającą drużyny w żadnym stopniu. Przyznasz chyba, że waga błędnej decyzji sędziego dużo mniejsza, prawda? Gdyby teraz rozpatrywano pozytywnie apelację w sprawie każdej błędnej decyzji, niezależnie od jej wagi, sytuacja w PD stałaby się po prostu komiczna - bo kluby latałyby z pierdołami po każdej kolejce, jako że sędziowie błędy popełniali, popełniają i zapewne popełniać będą.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 paź 2005, 19:59

cru pisze:Oczywiste jest, że boli Was nieuznanie apelacji wobec żółci dla Messiego - ja meczu ani skrótu nie widziałem, więc nie mam co się wypowiadać na temat słuszności kartonika. Jednak diagnoza w tym wypadku wydaje się dość prosta - niesłuszna czerwień dla Bekchama oznaczała przymusową absencję dwóch meczy, a co za tym idzie, konieczność gry drużyny bez swojego aktualnego głównego motoru napędowego (chodzi mi o asysty B.), co jest bardzo dużym osłabieniem; osłabieniem tylko i wyłącznie z winy widzimisie sędziego... Natomiast niesłuszna żółta dla Messiego oznacza... nic. Kartkę, nie przeszkadzającą mu w następnych meczach, nie osłabiającą drużyny w żadnym stopniu. Przyznasz chyba, że waga błędnej decyzji sędziego dużo mniejsza, prawda? Gdyby teraz rozpatrywano pozytywnie apelację w sprawie każdej błędnej decyzji, niezależnie od jej wagi, sytuacja w PD stałaby się po prostu komiczna - bo kluby latałyby z pierdołami po każdej kolejce, jako że sędziowie błędy popełniali, popełniają i zapewne popełniać będą.
O proszę jak ładnie napisane. Zgadzam się w 100%. Nie mniej jednak uważam, że odwołanie kartki Beckhamowi przy jednoczesnym podtrzymaniu kartki Messiego to kpina. Nie chodzi mi o jej wpływ na ewentualną absencję Leo tylko właśnie o irracjonalność. IMHO kluby nie powinny mieć w ogóle możliwości składania jakichkolwiek apelacji czy odwołań. Trzeba poprawić sędziowanie a nie naprawiać błędy wyręczając się federacją. Lepiej zapobiegać niż leczyć.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 26 paź 2005, 21:38

Za 25 min naprawde bardzo cięzki mecz na bardzo ale to bardzo cięzkim terenie...na el Riazor nie wygraliśmy od 14 lat...trudno bedzie wygrac i dzis i to co prawda w skłądzie bardzo okrojonym...juz niedługo zobaczymy co pokaze Real, a Barca jak narazie remisuje z Malaga...oby tak dalej :wink:

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”