Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 1773

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
8%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
25%
Bayern 2020
2
8%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
6
25%
Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 428

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 27 lut 2026, 16:21

Samuraj pisze: ↑
27 lut 2026, 15:57
Rzadko wchodzę w dyskusję, ale od czasu wybryku Viniego w meczu z Benfiką jest tu jakiś najazd na tego zawodnika
lol, Vinicius od dawna wkurza każdą osobę na świecie minus fani Realu i Brazylijczycy + dużą część 'starszych' kibiców Realu + pewnie jakąś część Brazylijczyków, bo [ch**] gra w reprezentacji. Za co zasadniczo przegrał Złotą Piłkę (tj. bycie wkurzającym [ch**], bo tam chyba paru głosujących go intencjonalnie scancellowało), więc dostał dosyć srogą karę, ale niekoniecznie wyciągnął z tego odpowiednie wnioski.

Jedyne z czym masz racje, to że relatywizowanie rasizmu to generalnie słaba sprawa - ale czy ktoś go faktycznie obraził rasistowsko poza paroma fanami Benfiki niewiadomo, bla, bla, nikomu za bardzo chyba nawet się nie chce o tym dyskutować, bo to jest niesamowicie męcząca postać.

Btw
Mnie też to bawi. Wypominanie starego konta aby wiecie, ludzie kojarzyli, to on, to najsłabsze ogniwo z forum. To Kesz. Śmieszy mnie to trochę
Ty chcesz minusować posty ludzi, a przeszkadzało Ci miano najsłabszego ogniwa? Powinieneś propsować jazdę po innych, ot co dostałeś troszku minusowych punktów. ;)

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 160

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 27 lut 2026, 16:24

Mnie też to bawi. Wypominanie starego konta aby wiecie, ludzie kojarzyli, to on, to najsłabsze ogniwo z forum. To Kesz. Śmieszy mnie to trochę ;)

Ale już skupta się na LM a nie na mojej osobie. Ja tam przeważnie wypowiadam się w grach, mangach, muzyce i Realu Madryt. Rzadko wchodzę w dyskusję, ale od czasu wybryku Viniego w meczu z Benfiką jest tu jakiś najazd na tego zawodnika i przymykanie jest oko na rasistowskie teksty a jak ktoś stanie w obronie Viniego (przeważnie ja) to dostaje się rykoszetem i nagle temat z Viniego schodzi na użytkownika, co pisał, gdzie pisał, na jakich kontach był... Trochę żałosne.

Staram się do tego i tak podchodzić merytorycznie bez osobistych wyskoków (chociaż czasem się nie da).

Trochę słabo. Jestem tu już ładnych parę lat i trzyma mnie tu przyzwyczajenie. Dlatego pewnie wróciłem na to forum. Ale czasami na poziom pewnych wypowiedzi idzie się potknąć.

Zamiast coś sensownego napisać o meczu Real-City to czytam, że Real jest na gorszej pozycji bo musi walczyć też z rasizmem itd.

Trochę to żałosne.

Co do kontekstu minusów i atencji. To w moim odczuciu jest to dobra sugestia po poprawiła by jakość wypowiedzi na forum. Mnie to akurat nie robi, gdybym do tego przykuwał uwagę to nie zmieniłbym konta. Na Kesz miałem znacznie więcej postów niż na tym koncie. Z resztą Kesz chyba dostał bana abym nie pisał z dwóch kont co się raz zdarzyło.
Widzisz @Samuraj , Ty po prostu bronisz tutaj Viniego troche tak jak "kon na bialym rycerzu" ;) Wiekszosc uzytkownikow tego forum po prostu dostrzega jego MO czyli cos zlego ktos powie to od razu : "Hur dur to rasizm". Zreszta ludzie dostrzegaja to na calym swiecie , nie tylko tutaj i dlatego sie z chlopa smieja. On to sam napedza bo gdyby to zlal jak to robi 98% innych czarnoskowrych pilkarzy to tym wszystkim rzucajacym banany na boisko by sie to po prostu szybko znudzilo. Vini natomiast uprawia krucjate mediow spolecznosciowych jak rowniez boiskowa i tak to leci dalej. Macie tutaj cos wspolnego ze soba ;)

Co do starego konta, widzisz, ludzie ciagle pamietaja jakie dyrdymaly pisales jako Kesz. Ci sami uzytkownicy dostrzegli tez ze podniosles poziom po zmianie nicku tylko niestety czasami po prostu zaczynasz pisac "po staremu" stad no coz, wspomniki i wypominki. Co do faktu ze rzadko wchodzisz w dyskusje, no coz polemizowalbym, przynajmniej w ostatnim miesiacu no ale to tylko moje odczucie.

Ja tez jestem na forum dosc dlugo, w sumie czytam od cholera wie kiedy, wiecej niz 12 lat . Przyzwyczajenie rozumiem,zreszta poza dniami w ktorych po prostu mi sie nie chce/nie moge to czytam forum codziennie. Natomiast inna sprawa jest, ze tak jak Ty sie potykasz na wypowiedziach innych uzytkownikow tak samo oni moga sie potknac na Twoich.Warto o tym pamietac.

Dobra koncze OT i jeszcze raz, Bodo do boju :D

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 216

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 27 lut 2026, 16:54

Aby nie było. Ja nie jestem fanem Viniciusa, ba jestem zwolennikiem jego odejścia z Realu Madryt i to, że np. z Mbappe nie ma takiego problemu jak z Vinim to przede wszystkim kwestia mentalności. Każdy zauważył, nawet przeciwne kluby, że Brazylijczyk jest podatny na prowokacje i próbują to wykorzystać na boisku poprzez faule czy słowne zaczepki, to samo zauważyli kibice którzy z niego kpią z trybun i fakt jest taki, że Vinicius jest sam sobie winny. Popieram jego działania jednak przeciwko rasizmowi. W temacie Realu Madryt podałem przykład Daniego Alvesa który wziął banana z murawy i go zjadł, super zachowanie, zakpił z rasistowskich kibiców, ale nic nie zmieniło to w kontekście ogólne problemu. Vinicius swoim płaczem i otwartym mówieniu o problemach z rasizmem na Hiszpańskich boiskach spowodował, że tego typu zachowania na trybunach są dotkliwiej karane i kibice są już bardziej powściągliwi licząc się z konsekwencjami. Dałem przykład Valencii i tego jak z kamer telewizyjnych wyłapano osoby które dopuściły się aktów rasistowskich na trybunach. Wspomniałem też w tamtym temacie o tym, że UEFA rozważa po sytuacji z Benfiką wdrożenia przepisu o zakazie zasłaniania ust przez piłkarzy w trakcie meczu a w Brazylii z kolei chcą wprowadzić tzw. prawo Viniciusa które by nakazywało przerwanie meczu w związku z aktami rasistowskimi. Moim zdaniem wpływ Brazylijczyka na ogół sprawy jest bardzo pozytywny i o dziwo dostaje mu się po wizerunku ale to już jest raczej inny problem jego mentalności - czyli podatność na wszelkie prowokacje a sam też lubi prowokować.

Aha. I jako Kesz nie pisałem dyrdymałów. Po prostu... Wlazłem w wojenkę z grupą wzajemnej adoracji co tam sobie rowiki wzajemnie czyściła i tyle. Moje wypowiedzi nie wiele się różniły od obecnych, może z wyjątkiem tego, że zamiast "jaki" częściej piszę "który" :P (czekam aż teraz ktoś wejdzie na konto Kesz i zacytuje jakieś moje wypowiedzi z przed lat :rotfl: )

To nawet było ciekawe z socjologicznego punktu widzenia jak postrzegana jest ta sama osoba, pisząca praktycznie to samo, ale pod inną nazwą konta. Na Kesz udzielałem się częściej przez co byłem bardziej "widoczny" a teraz wypowiadam się głównie w wątkach które mnie interesują przez co z wieloma osobami na forum w ogóle nie wymieniam postów. Zamknąłem się w swojej strefie komfortu.
Ale akurat chyba podatność na prowokacje to nie jedynie wada Viniego ale też moja, bo te żarty i nawiązania rasistowskie do piłkarza czy klubu działają na mnie jak płachta na byka, chociaż staram się być mocno powściągliwy w wypowiedziach.

Co do LM :

Galatasaray - Liverpool

Obstawiam tu wyrównany mecz z przewagą Liverpoolu. Przypomina to bardzo poziomem pojedynek z Juventusem i nie zdziwiłbym się gdyby również zapodano nam mecz który skończył by się ostatecznie dogrywką lub rzutami karnymi. Mój typ jednak to Liverpool.

Atlético Madryt vs Tottenham

Kolejny wyrównany mecz, obie drużyny mają przebłyski i spadki formy, ale mam wrażenie, że Ateltico ma tu nieznaczną przewagę. Cały czas wygrana z Realem i Barceloną siedzą w głowie i stać ich by wygrywać ważne mecze, potrafią się zmobilizować na takie spotkania i ich upatruje jako faworyta.

Atalanta Bergamo vs Bayern Monachium

Bayern myślę, że jest tu o jeden może dwa poziomy wyżej. Atalanta to ambitna ekipa, waleczna i stać ich na to by zaskoczyć faworyzowany zdecydowanie Bayern, ale jak będzie w praniu to zobaczymy. Tutaj raczej dość zdecydowanie stawiam na Bayern.

Bayer Leverkusen - Arsenal

Bayer myślę, że zaszedł już wystarczająco daleko, tu pewniakiem jest Arsenal który jest jednym z głównych kandydatów do wygrania rozgrywek. Nie daje tu szans niestety Leverkusen. Londyńczycy może nie bez problemów ale przejdą dalej.

Real Madryt vs Manchester City

To już taki klasyk LM dla nie których może nawet przedwczesny finał. Real jakoś sobie umie radzić z ekipą Guardioli, ale tym razem spodziewam się na pewno wyrównanego meczu i trudno ocenić kto awansuje. Starcie Mbappe vs Haaland będzie elektryzujące i od tych indywidualności będzie zależał wynik. Stawiam na Real Madryt - wiadomo dlaczego.

FK Bodø/Glimt vs Sporting Lizbona

Dwie teoretycznie najsłabsze ekipy w zestawieniu trafiają na siebie. Tutaj chciałbym zobaczyć niespodziankę i awans Norwegów, ale wydaje mi się, że ich limit szczęścia został wyczerpany. Stawiam na awans Sportingu Lizbona i to dość pewny. Oni nie sprezentują tak awansu rywalom jak to zrobił Inter.

PSG vs Chelsea

Zobaczymy czy PSG uda się rewanż za klubowe MŚ, tam dostali wciry od Chelsea 3-0 i mają okazję się odkuć. Jednak Chelsea tanio skóry nie odda i mam przeczucie, że mogą mieć patent na ogrywanie francuzów. Wieszczę tu niespodziankę i awans Londyńczyków.

FC Barcelona vs Newcastle United

Katalończycy mogli trafić gorzej a chyba trafili najlepiej jak się da. Spodziewam się, że ograją Newcastle ale nie bez problemów. Jeśli drużyna z Hiszpanii nie złapie jakiejś zwyżki formy i stabilności, to może mieć tu problemy, ale są zdecydowanym faworytem do awansu.

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 320

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 27 lut 2026, 17:34

No trochę mi chyba jednak dziś ulżyło. Nie byłem psychicznie gotów na rywalizację z PSG już w marcu. Gdyby to się stało to pewnie zarzuciłbym was referatem o tym że no trudno, chcąc marzyć o rzeczach dużych trzeba pokonać PSG bez względu na to czy dwumecz jest w połowie marca w 1/8 czy gdzieś tam na przełomie kwietnia i maja w półfinale. I takie tam bym pisał bo nie miałbym innego wyjścia.

Cieszę się jednak że moneta spadła szczęśliwiej. Oczywiście Newcastle to też groźny rywal którego nie wolno lekceważyć. Ja ogólnie zresztą wierzę w to że po to przerobiliśmy lekcję z Atletico w połowie lutego aby parę tygodni później się ze stosowną nauczką poprawić w 1/8 finału LM.

Jeżeli sroki miały by być zbyt mocnym dla nas rywalem to znaczy że nie zasługujemy na splendory w LM. Tak więc liczę na dojrzałość ekipy Flicka.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2012

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 10 mar 2026, 18:54

Haha, Galata wyszła mega zesrana, Liverpool jak na nich siadł to nie wiedzieli co się dzieje, a tu SFG i pyk, Galata prowadzi :mrgreen: Mam nadzieję, że presja już zeszła z nich.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 302
Kibicuję: Juventus

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 10 mar 2026, 19:29

Mam nadzieję, że Galatasaray awansuje dalej, fajny zespół z ciekawymi piłkarzami. Oby pykło.

Liverpool Slota jest głównie żałosny, po sezonie muszą znaleźć trenera, bo łysy to jest dramat.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 137
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 10 mar 2026, 19:42

Pierwsza połowa odebrała mi chęć oglądania tego widowiska w wykonaniu Liverpoolu.
Naprawdę chciałabym aby ten sezon już się skończył i Slot poleci .
Jak skończymy ten sezon w "5" w lidze i będzie awans do LM to będzie cud jakiś
Zero pomysłu na ten zespół Salah pchany bo biedak się obrazi i poleci do mediów się żalić że trener nie docenia go.
Obrona to jest dramat paraliż gole tracone po 90 minutach .
Żaden piłkarz się nie rozwinął pod wodzą Slota.
Oglądam te mecze Liverpoolu w tym sezonie już bardziej z przyzwyczajenie niż z jakieś radości ze zobaczę dobry mecz w ich wykonaniu .

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2420

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 10 mar 2026, 19:51

swoja droga ze salah AZ tak obnizy loty to ciezko bylo przewidziec

z perspektywy czasu pewnie i klub, i on sam zaluje, ze doszlo do przedluzenia kontraktu. tzn. on moze nie zaluje, bo finansowo sie dobrze ustawil, ale troche wlasnych kibicow zaczyna irytowac swoja gra

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 160

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 10 mar 2026, 20:06

Konate :rotfl4:
Ostatnio zmieniony 10 mar 2026, 20:14 przez MothToAFlame, łącznie zmieniany 1 raz.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 10 mar 2026, 20:08

Konate ja pierdole co za mózg xd xd
Spalony no ale chociaż mnie rozbawił dziś ten Liverpool

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 312
Kibicuję: TSW

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 10 mar 2026, 20:17

Lewandowski zaczyna od pierwszej minuty przeciwko Newcastle.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 10 mar 2026, 20:24

Muszę zwrócić honor kibica Juventusu ci Turcy to się kładą na te murawie jak by nogę im urwało .

Piękna to była gra nie zapomne jej nigdy .

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 216

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 10 mar 2026, 21:01

moody pisze: ↑
10 mar 2026, 19:51
swoja droga ze salah AZ tak obnizy loty to ciezko bylo przewidziec

z perspektywy czasu pewnie i klub, i on sam zaluje, ze doszlo do przedluzenia kontraktu. tzn. on moze nie zaluje, bo finansowo sie dobrze ustawil, ale troche wlasnych kibicow zaczyna irytowac swoja gra
Teraz jego dyspozycje można ewentualnie tłumaczyć ramadanem

Spodziewałem się dziś wyrównanego meczu między Galatą i Liverpoolem, ale liczyłem na jakieś 2-2. Zwycięstwo Turków mnie jakoś nie zaskakuje.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2296
Kibicuję: AC Milan

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 10 mar 2026, 21:19

Nie wierzę co robi Spurs, nigdy nie widziałem takich goli.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2493
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 10 mar 2026, 21:20

Co tam się wyprawia :lol2:
Jeszcze zmiana bramkarza xD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”