FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1774

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lip 2013, 11:16

Nie rozumiem skąd to przekonanie, że za 2 lata będzie graczem świetnym
Bo ma wg. wielu wiekszy talent niz Xavi czy Iniesta oraz lepiej rokuje.
Jak na razie nie pokazał zbyt wiele w dorosłym futbolu( ostatnie ME juniorów się do tego nie zaliczają)
Tam gdzie dostal szanse pokazywal sie z dobrej strony. Ostatnio byl kontuzjowany przez co mial sezon z glowy.
Jednak na ten moment jest za Isco
smiala teza ale nie chce mi sie wchodzic w dyskusje. Obaj sa swietni ale to Thiago od wielu lat blyszczy.
Oczekiwany przed dwoma laty Fabregas stał się z czasem zupełnie nie potrzebnym transferem, a pieniądze zainwestowane w niego można było przeznaczyć choćby na obrońcę.
Na obrocnow zostaly wydane bajonskie sumy dlatego warto kupic raz a pozadnie czyli T. Silve oraz postawic na mlodziez czyli Bartre i Montoye. Szkoda ze Tito jest taki twardoglowy.
Cesc od zawsze byl dla mnie zbednym luksusem, ktory w Barcelonie nie zastapi Xaviego. Predziej Iniesta a potem Messi.
Wierze ze Deulofeu jako jeden z nielicznych wroci z wypozyczenia. mam nadzieje ze Zarzad mysli podobnie skoro w umowie nie ma opcji wykupu zawodnika.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2392

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 16 lip 2013, 12:43

bienias, przesadzasz z tymi zachwytami nad thiago. wiekszy talent, niz xavi i iniesta? rokuje lepiej, niz jedni z najlepszych w historii na swoich pozycjach? no nie powiedzialbym. thiago swietnie rokowal, ale w druzynach mlodziezowych. po przejsciu na stale do pierwszej druzyny stanal w miejscu, dobre wystepy przeplatal mnostwem przecietnych. sam sobie odpowiedz, ile jego swietnych meczow z ostatniego roku, nawet dwoch lat mozesz wymienic?

w hierarchii reprezentacyjnej mysle, ze jest za isco (pomijajac fakt, ze to troche inne pozycje). wbrew temu co mowisz, to nie thiago blyszczy od dwoch lat, a wlasnie isco, ktoremu regularna gra w slabszym klubie robila duzo lepiej, niz thiago rotacja w barcelonie. to isco slusznie dostal nagrode 'la liga breakthrough player' w 2012 i nagrode 'golden boy' dla najlepszego gracza europy u-21. to isco regularnie zachwycal swoimi bramkami, asystami, dryblingiem i przegladem pola w ostatnich dwoch latach w lidze i w lidze mistrzow. jednym slowem dawno nie bylem tak wkurwiony transferem realu :twisted:

a co do cesca - kiedy przychodzil, jaral sie nim niemal kazdy, ja tez. w anglii prezentowal sie znakomicie, wydawal sie idealnym uzupelnieniem linii pomocy, a kilka lat pozniej jej kluczowa postacia. hiszpanska liga troche zweryfikowala jego braki techniczne, a przede wszystkim strasznie widoczna byla jego ociezalosc i fatalna kondycja w drugiej czesci sezonu (11/12, 12/13 ten sam schemat - swietna pierwsza runda, fatalna druga), nie pomogaja tez eksperymenty z wystawianiem go srodku ataku, gdzie sie kompletnie nie nadaje. niemniej nawet pomimo chimerycznosci nie mozna mu odmowic, ze statystycznie prezentuje sie bardzo dobrze - 29 goli i 32 asysty w ciagu dwoch sezonow to swietny wynik, zdecydowanie najlepszy w druzynie po messim

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lip 2013, 14:04

Pamietam poczatki Xaviego oraz Iniesty i jestem przekonany ze Thiago przy dobrym trenerze powinien osiagnac porownywalny poziom jak nie wyzszy. Napisze kontrowersyjnie ze taki Cesc to nie jest jego polka. Wracajac na ziemie to nie jestesmy w stanie okreslic co by bylo gdyby babcia miala wasy. Thiago nie gral w druzynie a wszyscy oceniaja go przez pryzmat tego sezonu gdzie cala druzyna zaliczyla regres. W reprezentacji dominowal razem m.in. z Isco. Ja rozumiem ze w slabszym klubie jak Malaga moglby sie rozwinac ale dla mnie prawdziwa wartosc pokazac mozna w wielkim klubie. Obaj maja szczescie ze w takich klubach beda grac.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 lip 2013, 14:13

z Konferencji sie dowiedziałem że kupiliście Songa bo Wenger Wam powiedział że może grac na stoperze :lol: musze przyznać że mocne chyba że coś zle bylo prztłumaczone

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 16 lip 2013, 14:15

Dla Tito priorytetem jest obrońca i bramkarz. Super. Nie będzie wzmocnienia w pomocy, a tym bardziej w ataku (gdzie znowu cały sezon będzie strzelał Messi, a reszta razem wzięta tyle nie strzeli co on). Bramkarza możemy zaklepać w zimowym okienku. Valdes nigdzie się nie rusza, Pinto to samo. Swoją drogą beka z Valdesa. Nikt go nie chce. Pewnie za rok zgłoszą się po niego Monaco i Arsenal (o ile Wenger nie kupi bramkarza już teraz). Victor oczywiście nie chce grać nigdzie indziej niż w Anglii :lol:. To już jednak jego zmartwienie.
Tito mówi, że Silva chce do Barcy, a Silva mówi, że nie :rotfl:. Będzie ubaw do końca sierpnia.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 lip 2013, 14:31

Do Anglii? Patrząc na bramkarzy w Prem to z czołowki tylko Arsenal nie ma ustalonego nr 1. Chelsea City MU czy nawet Liverpool maja bramkarzy na długo.Dziwna sprawa z Valdesem,dziwie się że klub nie chciał go sprzedać i puści go za darmo

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 16 lip 2013, 14:34

skad wytrzasnales tego bramkarza? slowem sie o tym nie zajaknal na konferencji. powiedzial, ze chcial dwa transfery - neymara i stopera. neymara juz ma, nad stoperem pracuja. preferuje thiago silve, ale nie jest to jego jedyna opcja, wbrew temu, co pisze sie w prasie. z tego, co zrozumialem, rozgladaja sie tez za napastnikiem, ale priorytetem jest obronca. w miedzyczasie wyszla sprawa thiago - nie kupia za niego nikogo, na jego miejsce wchodzi sergi roberto - to logiczne. zarzucamy mu, ze nie stawia na wychowankow, wiec wypada go pochwalic, kiedy jednak to robi, a nie krytykowac za jedno i za drugie. transfer pomocnika nie ma sensu, bo znajac przywiazanie vilanovy do cesca, iniesty i xaviego i tak oni beda grac w kazdym wazniejszym meczu. to akurat mnie nie cieszy

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 16 lip 2013, 15:07

Mazinho (fahter Thiago): "Thiago has left Barça because he wanted to play more minutes." [cadena ser]
:rotfl2:
Co nieco od Vilanovy dla Guardioli: http://www.transfery.info/59119,vilanov ... lu-jak-pep
Jak wiemy Guardiola ma też trochę za uszami. To co obecnie się dzieję, to niemały "diss" między całym barcelosimo a dawnym trenerem. Bardzo fajnego wywiadu udzielił wczoraj Rosell, który wolał nie kontynuować utarczki z Guardiolą. Zwyczajne "Pep is a rival, not a friend. Guardiola surprised me a lot. I didn't like it. I hope it passes.".
Dzisiaj również dowiedzieliśmy się, że Cesc otrzymał oferty z innych klubów. Nie wiadomo jakich, ale dam sobie coś uciąć, że to teamy z Manchesteru. Swoją drogą to ciekawe, że po utracie Alcantary ktokolwiek w ogóle ma tak mocny dowcip, by zabiegać o Fabregasa.
moody90 pisze:skad wytrzasnales tego bramkarza?
Znikąd. Normalka.
moody90 pisze:i tak oni beda grac w kazdym wazniejszym meczu
A kogo byś wolał zamiast Iniesty, Xaviego i Fabregasa? Młodych z Barcelony B? Pomoc to ostatnia linia wymagająca transferów, nawet po odejściu Alcantary. Fabregas wciąż grając w środku, mimo, że jest bardziej drewniany od Thiago, to jest od niego zdecydowanie lepszy, a jeśli Vilanova nie będzie eksperymentował z ustawianiem go w środku, będzie istnym wymiataczem. Wierzę. Zresztą ważne, by sztab szkoleniowy poszedł po rozum do głowy i zaczął umiejętnie rotować zawodnikami tak, by na kluczowe mecze nie oddychali rękawami jak to miało miejsce w poprzednim sezonie.

I Busquets przedłuży kontrakt do 2018. Superważny zawodnik. On na pewno nie odleci za 20 milionów, bo miejsce w składzie ma pewne.
A Thiago już w wywiadzie powiedział, że "Urzekła go historia Bayernu". Brakuje tylko żeby na prezentacji ucałował herb i potwierdził, że ma DNA Bayernu i zawsze chciał u nich grać.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lip 2013, 15:46

szefu91 pisze:Brakuje tylko żeby na prezentacji ucałował herb i potwierdził, że ma DNA Bayernu i zawsze chciał u nich grać.
to by było przegięcie, takie praktyki są juz zarezerwowane przez inny klub

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 16 lip 2013, 15:53

I po co te spinki? Ława na Camp Nou to naprawdę taki zaszczyt? Bo nie rozumiem, czemu niektórzy nie potrafią zaakceptować tego, ze Thiago odszedł. Poszedł tam, gdzie niedługo będzie święcił sukcesy i tyle.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 16 lip 2013, 16:06

szefu91 pisze:Co nieco od Vilanovy dla Guardioli: http://www.transfery.info/59119,vilanov ... lu-jak-pep
Jak wiemy Guardiola ma też trochę za uszami. To co obecnie się dzieję, to niemały "diss" między całym barcelosimo a dawnym trenerem. Bardzo fajnego wywiadu udzielił wczoraj Rosell, który wolał nie kontynuować utarczki z Guardiolą. Zwyczajne "Pep is a rival, not a friend. Guardiola surprised me a lot. I didn't like it. I hope it passes.".
nie wiem, czy transfery.info to najlepsze zrodlo tlumaczen. vilanova niby powiedzial, ze w nowym jorku widzieli sie tylko raz, ale na konferencji nazywal go swoim kolega, przyjacielem

rosella nawet szkoda komentowac. fajny wywiad? fajny, bo sam se przygotowal pytania, odpowiedzi. on sie boi niewygodnych pytan, dlatego nawet nie mial odwagi przeprowadzic normalnej konferencji, jak tito z zubim. ostatnio przed dziennikarzami do damskiego kibla uciekl. komedia
szefu91 pisze:
moody90 pisze:i tak oni beda grac w kazdym wazniejszym meczu
A kogo byś wolał zamiast Iniesty, Xaviego i Fabregasa? Młodych z Barcelony B? Pomoc to ostatnia linia wymagająca transferów, nawet po odejściu Alcantary. Fabregas wciąż grając w środku, mimo, że jest bardziej drewniany od Thiago, to jest od niego zdecydowanie lepszy, a jeśli Vilanova nie będzie eksperymentował z ustawianiem go w środku, będzie istnym wymiataczem. Wierzę. Zresztą ważne, by sztab szkoleniowy poszedł po rozum do głowy i zaczął umiejętnie rotować zawodnikami tak, by na kluczowe mecze nie oddychali rękawami jak to miało miejsce w poprzednim sezonie.
nie chodzi mi tyle o same nazwiska, tylko o to, o czym sam piszesz pozniej - nieumiejetna rotacja, przywiazanie do nazwisk, granie tymi samymi zawodnikami bez wzgledu na forme. cierpi na tym cala druzyna i cierpia sami zawodnicy. jesli sa wystawiani na nieswoich pozycjach, albo nie w pelni sil, to nic dziwnego, ze prezentuja sie slabo.

ale juz co samych nazwisk wracajac, to u mnie xavi juz dawno siedzialby na lawce, wchodzilby na latwiejsze mecze i do poklepania przy rozstrzygnietych wynikach, bo niestety tylko do tego sie juz nadaje. od dwoch lat jest coraz gorszy, wolniej mysli, mniej kreuje, w odbiorze go nie ma, jest bezradny z kazda bardziej wybiegana, agresywna linia pomocy przeciwnika (bayern, real, brazylia). caly zeszly sezon stawialbym mocniej na thiago. do reszty nic nie mam, busquets i iniesta w formie sa jednymi z najlepszych, jak nie najlepszymi na swiecie na swoich pozycjach, z fabregasa tez moze cos bedzie, jak mu kaza grac w srodku, a nie w ataku

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 16 lip 2013, 16:26

moody90 pisze:nie wiem, czy transfery.info to najlepsze zrodlo tlumaczen.
Na fcbarca.com przetłumaczono bardzo podobnie.
moody90 pisze:rosella nawet szkoda komentowac
Mi nie szkoda, bo wywiad był w porządku. Prosty, rzeczowy o bieżących tematach. Moje nastawienie się do niego nie zmienia, ale szczególny plus za to, że nie idzie w polemikę z Guardiolą.
moody90 pisze:nie chodzi mi tyle o same nazwiska, tylko o to, o czym sam piszesz pozniej - nieumiejetna rotacja, przywiazanie do nazwisk, granie tymi samymi zawodnikami bez wzgledu na forme
W takim razie niejasno się wyraziłeś albo ja nie załapałem. Ale zgadzam się co do powyższego fragmentu, jak i do tego, że Xavi = ława. Z kolei ja Thiago bym nie wpuszczał częściej, bo dostał wystarczająco dużo czasu, a gdy był na boisku to przecież nigdy nie powalał. Przeciętne występy przeplatał ze słabymi. Talent ogromny, ale w rozwoju zatrzymał się z przyjściem do klubu Fabregasa.
fieldy pisze:to by było przegięcie, takie praktyki są juz zarezerwowane przez inny klub
Bardzo słabe. Pojadę klasykiem: >>>. Porównujesz sytuację Alcantary do Fabregasa, tak? Spoko, ja też czasem robię różne czynności bez użycia pewnego organu.

bartbuks masz rację, za dużo o nim tutaj wspominam, choć do monotematyczności mi daleko. Odpowiadając na Twoje pytanie - ławka Barcelony dla kogoś takiego jak Thiago jest jak najbardziej odpowiednia. W podobnej pozycji widzę go w tej chwili w Monachium. Zobaczymy czy w trakcie sezonu pokaże jaki z niego kocur.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 16 lip 2013, 20:53

Podobno Jean-Marie Dongou ma być w razie czego włączany do kadry głównej Barcy

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 lip 2013, 8:39

http://www.blaugrana.pl/news/13835/pan_ ... entny.html

pewnie kazdy cule juz jest po tej swietnej lekturze wiec polecam zajrzec na BO wielu innym kibicom ktorych interesuje co sie zlego dzieje w Barcelonie.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 19 lip 2013, 12:30

Jako, że Silva i Luiz są nieosiągalni idziemy krok na przód. Zarzucamy sieci na Aggera :roftl3:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”