Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 179

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 mar 2008, 14:15

Michał M pisze:Ale to nie znaczy, że trzeba tak tracić nerwy, Akarin
to nie było tylko spowodowane porazką z Energie, cały weekend był do bani :/
Michał M pisze:jak on się zakończył wszyscy wiemy Cool
chciałbym aby i ten się tak zakończył :]
Michał M pisze:Co by mnie akurat zbyt mocno nie zdziwiło.
aż tak koszmarnie źle nie grał. Miał rozgrywać piłkę i walczyć w obronie. To drugie wychodziło mu prawie dobrze, to pierwsze nie. Ze jak dla mnie zawalił sprawę. Nie grał tego do czego nas przyzwyczaił. W obronie był zupełnie nieprzydatny a i w ataku poniżej przeciętnej. Dla mnie to była kluczowa sprawa jeśli chodzi o naszą grę.
O tym, że nie mamy klasycznej 6 wycinających przeciwników, jak Micho, to wiadomo. Nie wiem czemu, ale myślę, ze po sezonie przyjdzie taki gracz :P

Mam jakieś dziwne przeczucie, że Bastian zostanie sprzedany. Nie wiem czemu, ale tak jakoś mi mówi intuicja :P

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 mar 2008, 14:57

Akarin pisze:to nie było tylko spowodowane porazką z Energie, cały weekend był do bani :/
Zdarza się - taki life. Ja miałem cały ostatni tydzień przepieprzony, ale w łeb w sobie w związku z tym nie palnę :wink:
Akarin pisze: aż tak koszmarnie źle nie grał. Miał rozgrywać piłkę i walczyć w obronie. To drugie wychodziło mu prawie dobrze, to pierwsze nie.
Jak już wspomniałem, meczu nie widziałem. ale ocena Kickera - 5,5 - i ocena Hitzfelda, który zdjął Bastiana po pierwszej połowie, są dośc jednoznaczne :wink:
Akarin pisze:Mam jakieś dziwne przeczucie, że Bastian zostanie sprzedany. Nie wiem czemu, ale tak jakoś mi mówi intuicja :P
A może ta intuicja to Effenberg i jego najnowsza wypowiedź :lol: Ja powiem tak - jak ktoś sądzi, że najbliższy sezon damy rade pociągnąć z obecną pomocą + Borowskim, to ja dziękuję :pogrzeb: Moja opcja - sprzedać Schweiniego, wypożyczyć Sosę, a za to ściągnąć dobrego prawego pomocnika. A nawet zastanowić się nad sprzedażą Marka (w innej opcji, lżejszej - wypożyczeniem Ottla) i sicągnięciem klasowego DM-a. Tyle, że nasi włodarze tego tak raczej nie widzą :( W praktyce ta krótkowzroczność doprowadzi do tego, że za rok znowu będziemy mieli "umbruch"...
Akarin pisze:O tym, że nie mamy klasycznej 6 wycinających przeciwników, jak Micho, to wiadomo.
Trochę zmartwiło mnie to, że Demichelis tak kategorycznie podszedł do tej kwestii. Już wielu widziało go właśnie w tej roli na nowy sezon. No ale może ma rację, w końcu jest obrońcą (i to naszym najlepszym w tej chwili).

Z innej beczki - ciekawe czy faktycznie coś jest na rzeczy z Lucio i jego odejściem :?: Jak tak, może jednak prawdziwie okażą się pogłoski o transferze Mertesackera.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 mar 2008, 16:10

Michał M pisze:Jak tak, może jednak prawdziwie okażą się pogłoski o transferze Mertesackera.
właśnie miałem o tym napisać :P

Lucio mówi, że 6 zim w Niemczech to już dużo. Fajnie. Choć szczerze mówiąc moglibyśmy za niego z 20 baniek otrzymać i ściągnąć Pera. Nie ta klasa jeszcze, ale duże perspektywy :wink:
Michał M pisze:A może ta intuicja to Effenberg i jego najnowsza wypowiedź Laughing
czytałem, czytałem :wink: ale myśl mnie naszła jeszcze przed przeczytaniem tego co Effe mówił :wink: zaraz po meczu z Cottbus.
Michał M pisze:sprzedać Schweiniego, wypożyczyć Sosę, a za to ściągnąć dobrego prawego pomocnika. A nawet zastanowić się nad sprzedażą Marka (w innej opcji, lżejszej - wypożyczeniem Ottla) i sicągnięciem klasowego DM-a. Tyle, że nasi włodarze tego tak raczej nie widzą Sad W praktyce ta krótkowzroczność doprowadzi do tego, że za rok znowu będziemy mieli "umbruch
bez przesady :wink: potrzebny jest DM, to wiadomo. Jak nie sprzedamy Schweiniego to będziemy grać dalej jak graliśmy.
Sosa w przyszłym sezonie, mam nadzieję, pokaże pełnię swoich umiejętności. Już sie przystosuje, będzie wiedział jak sie gra i co najważniesze, aby nie miał kontuzji. Wtedy może powalczyć o miejsce w składzie. Marka sprzedać? Nigdy. Tutaj pojechałeś Michał. Wiesz ile dla nas Mark znaczy :wink:
Nie zdziwię się jak DM z prawdziwego zdarzenia przyjdzie dopiero za sezon. Wtedy jak Ze odejdzie. Jak dla mnie wtedy będzie najodpowiedniejszy moment :wink:
Na pewno odejdzie Janek, na wypożyczenie czy definitywnie, ale odejdzie. Pewno wypożyczenie, bo to lepsza opcja.
Kto jeszcze odejdzie to nie wiem, ale spodziewam się, ze ktoś jeszcze odejdzie :P Być może Lucio, albo Buyten.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 mar 2008, 16:14

Akarin pisze:Choć szczerze mówiąc moglibyśmy za niego z 20 baniek otrzymać
:shock: Za jakiegoś Lucio?
Sorry, nie mierzcie wartości obrońców ceną Pepe, bo to żadna miara - 20 baniek to jest wart Ferdinand czy Terry, za starzejącego się Lucio z 10 dostaniecie, góra. Przy pomyślnych wiatrach.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 mar 2008, 16:17

Wilmore pisze:Za jakiegoś Lucio?
:o
jakiegoś Lucio?
Wiesz o którym mówimy?
Podpowiedź: nie chodzi mi o tego z Herthy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 mar 2008, 16:21

Akarin pisze: jakiegoś Lucio?
Wiesz o którym mówimy?
Jakiegoś Lucio. Co by o nim nie mówić, to nie należy do absolutnej światowej czołówki.
Wiem, lubicie go i cenicie, ale 20 milionów za niego mógłby dać tylko Mijatovic, i to po paru flaszkach śliwowicy.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 mar 2008, 16:24

Wilmore pisze:Co by o nim nie mówić, to nie należy do absolutnej światowej czołówki.
a kto należy według Ciebie?
Bo jak dla mnie to Lucio jest w czołówce obrońców. Za nic kapitanem Brazylii by nie był.
Wilmore pisze:starzejącego się Lucio z 10 dostaniecie, góra
Lucio ma tyle samo lat co Ferdinand. Rio też się starzeje?
Terry jest dwa lata starszy.

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 17 mar 2008, 16:28

Wilmore pisze:
Akarin pisze: jakiegoś Lucio?
Wiesz o którym mówimy?
Jakiegoś Lucio. Co by o nim nie mówić, to nie należy do absolutnej światowej czołówki.
Wiem, lubicie go i cenicie, ale 20 milionów za niego mógłby dać tylko Mijatovic, i to po paru flaszkach śliwowicy.
Skąd wiesz. Transfermarkt.de wycenia go na 18. milionów. Dam sobie rękę uciąć, że Chelsea za taką cenę to z pocałowaniem ręki by go wzięła. I jeśli Lucio nie należy do światowej czołówki to kto należy? Pepe może, Co. :haha:
Ostatnio zmieniony 17 mar 2008, 16:29 przez Van der Vaart, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 mar 2008, 16:29

Akarin pisze: Lucio ma tyle samo lat co Ferdinand. Rio też się starzeje?
Terry jest dwa lata starszy.
Tyle że obaj są daleko przed nim, jeśli patrzy się na umiejętności.
Akarin pisze: a kto należy według Ciebie?
Ferdinand, Terry, Nesta, Puyol (wiem, ostatnio nie gra na OŚ)...
To geniusze na tej pozycji. Lucio sklasyfikowałbym obok Kaladze czy innego Materazziego obok solidnych wyrobników.
Akarin pisze: Bo jak dla mnie to Lucio jest w czołówce obrońców. Za nic kapitanem Brazylii by nie był.
Sorry, Brazylia obrońców ma od zawsze takich, że Lucio spokojnie może popełnić wiele błędów jeszcze i grać, zanim mu Breno dojrzeje.
Ok, myślałem, że jest starszy. Ale nawet, 20 milionów za 30 letniego obrońcę klasy Lucio to śmiech na sali.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 mar 2008, 16:34

Wilmore pisze:Lucio sklasyfikowałbym obok Kaladze czy innego Materazziego obok solidnych wyrobników.
Ja bym go sklasyfikował na miejscu obok Terryego, Ferdinanda, Nesty, Puyola. To są dla mnie najlepsi obrońcy świata.
Nesta, mimo, że nie gra tak jak w Lazio to i tak jest świetny.

Tak z ciekawości, ile dałbyś za Neste?

20 baniek z Lucio to cena odpowiednia do jego umiejętności. Tutaj jak dla mnie nie ma co dyskutować.
Wilmore pisze:Tyle że obaj są daleko przed nim, jeśli patrzy się na umiejętności.
daleko? Nie wydaje mi się. Lucio gra również bardzo dobrze. Myślisz, że dlaczego mamy teraz tylko 13 straconych bramek w lidze? Bo Oli Kahn wybraniał niemal każdą sytuację? Nie.

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 17 mar 2008, 16:35

Wilmore pisze:Tyle że obaj są daleko przed nim, jeśli patrzy się na umiejętności.
Ciekawe...

Wilmore pisze:Ferdinand, Terry, Nesta, Puyol (wiem, ostatnio nie gra na OŚ)...
To geniusze na tej pozycji. Lucio sklasyfikowałbym obok Kaladze czy innego Materazziego obok solidnych wyrobników.
Ferdinand ostatnio znacznie się opuścił, Nesta podobnie.
Wilmore pisze:Sorry, Brazylia obrońców ma od zawsze takich, że Lucio spokojnie może popełnić wiele błędów jeszcze i grać, zanim mu Breno dojrzeje.
Masz rację, bo Brazylia to reprezentacja Polski za czasów szanownego Pawła Janasa.

Wilmore pisze:20 milionów za 30 letniego obrońcę klasy Lucio to śmiech na sali.
Typowe myślenie w Polsce - stereotypowe. No cóż, tak to jest, jak się interesuje tylko Orange Ekstraklasą.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 18 mar 2008, 8:50

Akarin pisze:Jak nie sprzedamy Schweiniego to będziemy grać dalej jak graliśmy.
Pytanie jest takie - czy własnie będziemy grac jak graliśmy, czy może na grę w pomocy Klinsmann ma inną koncepcję niż obecnie. Znając jego ofensywne upodobania, obstawiłbym, że tak :wink:
Akarin pisze:Sosa w przyszłym sezonie, mam nadzieję, pokaże pełnię swoich umiejętności. Już sie przystosuje, będzie wiedział jak sie gra i co najważniesze, aby nie miał kontuzji. Wtedy może powalczyć o miejsce w składzie.
Tylko zastanawiam się, czy dla jego rozwoju nie byłoby lepiej, gdyby grał przez cały czas w pierwszym składzie choćby w takim Hannoverze czy KSC - jak Goerlitz teraz. Bo w momencie, w którym jest Hamit, zostaje Bastian i przychodzi Borowski, to szanse na choćby okresowe występy Sosy oceniam na marne. Stąd pomysł o wypożyczeniu :wink:
Akarin pisze:Marka sprzedać? Nigdy. Tutaj pojechałeś Michał. Wiesz ile dla nas Mark znaczy :wink:
Wiem, że jest stabilizatorem pomocy. Ale - jak pokazał choćby mecz z Schalke, z klasową "6" (w rodzaju Micho) nasza pomoc jest równie dobrze ustabilizowana, a na dodatek możemy pozwolić sobie na ofensywniejszą grę poprzez udział OM w środku pola. I w momencie zakupu takiej "6" nie wiem czy Mark miałby jeszcze miejsce w podstawowym składzie :wink:
Akarin pisze:Nie zdziwię się jak DM z prawdziwego zdarzenia przyjdzie dopiero za sezon. Wtedy jak Ze odejdzie.
Tak pewnie będzie. Choć wiele zależy od taktyki Klinsmanna. Plus od tego co zdarzy się w następnym sezonie - czy osiągniemy sukcesy, czy nie (a wtedy wszelkie wizje legną w gruzach :?).
Akarin pisze: Na pewno odejdzie Janek, na wypożyczenie czy definitywnie, ale odejdzie. Pewno wypożyczenie, bo to lepsza opcja.
Myslę, że odejdzie definitywnie. W Monachium nie ma większych szans. Ale przydałby nam się jakiś doświadczony 4 napastnik, który mógłby siedzieć na ławie, a jednocześnie od czasu do czasu wejść i strzelić gola. Taki Alex Zickler na przykład (wiem, to nierealne) :wink:
Wilmore pisze:Sorry, nie mierzcie wartości obrońców ceną Pepe,
Nie będę mierzył wartości ceną, bo są to dwie różne kategorie. Coś może być warte wiele tysięcy, a kosztować np. milion :)
Wilmore pisze:za starzejącego się Lucio z 10 dostaniecie, góra.
Starzejąca się to może być obrona Milanu. Przy nich Lucio to młodzian, mający przed sobą jakieś 6-7 lat gry :wink: Cholera, poza tym uświadomiłeś mi, że gość starszy ode mnie o rok, to niemal emeryt :shock: Ale ze mnie dziadek :lol:
Akarin pisze: Myślisz, że dlaczego mamy teraz tylko 13 straconych bramek w lidze? Bo Oli Kahn wybraniał niemal każdą sytuację? Nie.
Dodam do tego, że z reguły Kahn musi interweniować 3-4 razy w meczu. Ile razy interweniują bramkarze Chelsea, Milanu czy Manchesteru? :wink:
Van der Vaart pisze:Typowe myślenie w Polsce - stereotypowe. No cóż, tak to jest, jak się interesuje tylko Orange Ekstraklasą.
Względnie Serie A :) No cóż, w Polsce pokutuje przekonanie, że w BL grają tylko słabeusze, liga niemiecka jest cieniutka, a mistrz Polski z łatwością by sobie w niej poradził :lol:

Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 18 mar 2008, 12:36

Milan szykuje się do negocjacji z Bayernem Monachium w sprawie sprowadzenia Luci Toniego do Włoch. Włoskie media informują, że Milan gotowy jest zacząć rozmowy proponując na początek cenę 8 mln funtów. Toni ma zastąpić leczącego kontuzję środkowego napastnika Rossonerich Brazylijczyka Ronaldo.

Wiceprezydent Milanu Adriano Galliani polega na swoich dobrych stosunkach z przewodniczącym zarządu bawarskiej drużyny Karlem Hainzem Rummenigge i stąd jego pewność odnośnie zawarcia transakcji.

W przypadku przejścia Toniego do Mediolanu będzie on musiał prawdopodobnie zgodzić się na mniejsze roczne wynagrodzenie, które teraz wynosi ok. 4,5 mln funtów.

Źródło: La Repubblica
Tekst tygodnia Toni do Milanu za 8mln funtów. Mogą sobie pomarzyć o nim jeszcze za tak śmiezne pieniądze. :D

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 mar 2008, 12:37

Van der Vaart pisze: Ciekawe...
I na dodatek jakie prawdziwe.
Van der Vaart pisze: Ferdinand ostatnio znacznie się opuścił, Nesta podobnie.
Śmiech na sali. Myślałem, że wyjdziesz z jakimś sensownym argumentem, albo chociaż z fantazją nie do potwierdzenia na dzień dzisiejszy, a wychodzisz z bzdurą.
Aż się odpisywać odechciewa.
Michał M pisze: Starzejąca się to może być obrona Milanu. Przy nich Lucio to młodzian, mający przed sobą jakieś 6-7 lat gry
Nesta - rok starszy. Kaladze - rok młodszy. Bonera - parę lat młodszy. Lucio jest lepszy tylko od tego ostatniego. No i czasem od Kaladze, ale ten ostatnio nie tylko w lidze gra nieźle, ale i w LM jak zespół gra dobrze, to i on zachwyca.
Michał M pisze:Cholera, poza tym uświadomiłeś mi, że gość starszy ode mnie o rok, to niemal emeryt
Pal sześć rok. Od dwóch lat jest na równi pochyłej, tak? Doszedł do 30, tak? A więc się starzeje. Kryzys formy tyle nie trwa, nawet przy najgorszym trenerze.
Michał M pisze:Ile razy interweniują bramkarze Chelsea, Milanu czy Manchesteru? Wink
A ile razy interweniuje Kahn w LM, gdy gra przeciwko zespołom, z jakimi Chelsea, Milan czy Manchester gra w lidze? Cenię Bundesligę za wielki postęp w ostatnich latach, ale do Włoch czy Anglii wiele jej brakuje wciąż. Tyle, ile reszcie Bundesligi do Bayernu :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 18 mar 2008, 12:44

Wilmore pisze: Od dwóch lat jest na równi pochyłej, tak?
Kto Ci takie bzdury powiedział :?: Sezon ubiegły może nie był najlepszy w jego wykonaniu (jak zresztą dla całego Bayernu), ale ten jest świetny, zwłaszcza dla naszej obrony, której Lucio jest filarem. Może w ogóle Lucio już się stoczył, a ja tego nie zauważyłem :lol:
Wilmore pisze: Kryzys formy tyle nie trwa, nawet przy najgorszym trenerze.
Nie ma mowy o żadnym kryzysie. 1-2 istotne błędy w roku to wszystko. I to jest wg Ciebie kryzys :?: Szkoda słów.
Wilmore pisze: Lucio jest lepszy tylko od tego ostatniego.
Lucio jest co najwyżej gorszy od Nesty. Na pewno nie żadnego innego obrońcy Milanu. Mówię to nie oglądając Serie A, tak jak Ty nie oglądasz Bundesligi :]
Wilmore pisze: A ile razy interweniuje Kahn w LM, gdy gra przeciwko zespołom, z jakimi Chelsea, Milan czy Manchester gra w lidze?
Z pewnością więcej razy. Ale jeśli już, to są to podobne statystyki jak dla drużyn przeze mnie i Ciebie wymienionych, co tylko potwierdza, że nasi obrońcy grają na podobnym poziomie jak obrońcy tychże drużyn :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”