Ogólna dyskusja o polityce - Strona 179

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 paź 2011, 0:06

Wesoły punkt kampanii wyborczej :lol:
Obecny na konferencji Janusz Korwin-Mikke domagał się ponadto zniesienia recept na leki. - Nie widzę najmniejszych powodów, dlaczego obywatel za każdym razem musi biec do lekarza po receptę. Zakładamy, że ludzie są rozsądni i odpowiedzialni - zaznaczył.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 07 paź 2011, 0:13

RealFan--->

Akurat nie do końca prawda, bo został tu wrzucony filmik w którym zostało pokazane, że TVN zmanipulował wypowiedź Kalisza o czymś co tam Kaczyński powiedział. Tylko że parę dni później natknąłem się na pełną wypowiedź Kalisza z tamtej konferencji i polityk SLD był wielce oburzony.

Poza tym zawsze możesz sobie obejrzeć coś takiego:

Mógłbym Ci tu wrzucić jeszcze parę filmików, ale zaraz mnie zjedzą, bo tvn-owskie i GW z zasady dla nich kłamią. :boruta:
O tym jak Kaczyński ma wszystkich za niemieckie media, o tym kto go ma przeprosić, czy inne wypowiedzi "smoleńskie" itd.

Nie uważam żeby to filmiki miały kogoś przekonać do pójścia za tą czy inną partią.

Chłopaczek--->

Wiem o co Ci chodzi. Jak pierwszy raz tu napisałem jakiś plus o PO, to mało mnie nie zagryźli, a ja myślałem że to ot, temat jak każdy inny z kumplami przy piwie. Zawsze jakoś tak było, że część znajomych miałem związanych ze światopoglądem i część z piłką. I kiedy wchodziłem z nimi w odwrotne tematy, to bez jakiejś wielkiej walki i w życiu nie myślałem, że szeroko rozumiana "opinia forum" popiera właśnie tych skrajnych. Teraz to mogę od czasu do czasu wrzucić jakieś hasło jak mi się nudzi, żeby się pośmiać ;) Myślałem nawet żeby sobie wrzucić w podpis "Always RED" i "Popierajmy tolerancyjnych" :boruta:

Może po wyborach to się zmieni, jak emocje trochę opadną.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 paź 2011, 0:19

I już masz Chłopaczku sojusznika, partnera :). Samaelu, nie chcieli zagryźć za poziom głupot, ale dlatego, że to ot pisbolszewia i piskibole :boruta:. Albo może pora zróżnicować trochę otoczenie pod względem poglądów, bo jeśli tutaj są wg ciebie ci skrajni...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 paź 2011, 1:08

Ja nie szukam sojusznikow. To wy zwieracie szeregi :)

edit: lemingi sa super i fajna gra to byla.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2011, 1:51 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 07 paź 2011, 1:21

piwus--->

To o czym mówisz nastąpiło znacznie później ;)

Pisałem o sukcesach PO i mnie wyśmiano, zwyzywano od lemingów, gimnazjalistów itp.

A znajomych mam z rockowego klubu (przede wszystkim poparcie dla SLD i kilku dla Korwina, swoją drogą niezły rozstrzał :boruta: ) i na studiach na politologii na UMK. A na moim (no już dawnym, skoro z powodów osobistych i zdrowotnych nie stawiałem się na egzaminach i nie dowidziałem się o zmianie przepisów co zresztą brało się z tego samego powodu) roku bycie za PiS to było coś niezwykle rzadko spotykanego. Ale z tego co się orientowałem w zeszłym roku, mój "obecny rok" ma to samo.

Poza tym nie "atakuj" Chlopaczka, przecież moje poparcie w tym temacie to jak pocałunek Śmierci :boruta:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 paź 2011, 2:17

sbQ pisze: Naprawdę oczekujesz merytorycznej dyskusji? Moim zdaniem po prostu się czepiasz.
Moim zdaniem czepianie sie to ostatnio esencja tego tematu.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 paź 2011, 10:43

Magnum pisze:Wesoły punkt kampanii wyborczej :lol:
Obecny na konferencji Janusz Korwin-Mikke domagał się ponadto zniesienia recept na leki. - Nie widzę najmniejszych powodów, dlaczego obywatel za każdym razem musi biec do lekarza po receptę. Zakładamy, że ludzie są rozsądni i odpowiedzialni - zaznaczył.
Korwin czasami ma pomysły dość dziwne( np. w kwestii wymiaru sprawiedliwości), ale tutaj nie wiem co w tym takiego zabawnego. Jeśli kiedykolwiek miałeś jakiś problem zdrowotny, a domyślam się, że prawie każdemu coś tam kiedyś dolegało to wiesz, że jest to strasznie upierdliwe chodzić zawsze do lekarza i załatwiać głupią receptę i często dodatkowo płacić za wizytę.
czarny_samael pisze:Myślałem nawet żeby sobie wrzucić w podpis "Always RED"
Better dead than red. Zawsze.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 07 paź 2011, 10:50

Ja z wieloma poglądami JKM się zgadzam, ale akurat z tymi receptami moim zdaniem racji nie ma. Oczywiście można pomyśleć o usunięciu wielu pozycji z listy leków na receptę, ale jeszcze więcej koniecznie recepty wymaga, bo założenie JKM jest błędne - ludzie są często nierozsądni i nieodpowiedzialni. Wiele prób leczenia na własną rękę kończy się bardzo źle albo wręcz tragicznie (inna sprawa, że wielu lekarzy to głąby).

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 paź 2011, 12:40

Podjąłem już ostateczną decyzję. Pójdę na wybory. Dzisiaj rano postanowiłem jeszcze raz nieco bliżej zapoznać się z programami kilku partii, w tym oczywiście PiS-u (oczywiście nie z tą pełną wersją ponad 200 stron, gdzie jest ciągły tekst - trochę dziwna forma). Wszystko po to, by mieć możliwość zagłosowania "za" zamiast tylko "przeciw". Smutne jest trochę to, że w wielu punktach zaczynają od krytyki obecnej ekipy, a dopiero potem przedstawiają co chcą zrobić sami. Chyba nie tak powinien wyglądać program partii, w nim nie chodzi o krytykowanie innych. Pomysły mają lepsze i gorsze, jak każda partia, populizm i socjalizm aż rażą w oczy, ale jedna rzecz bardzo się w tym narzuca. Wszędzie wydatki, wydatki i jeszcze raz wydatki. Oszczędności mogących to sfinansować brak, są one nieporównywalnie mniejsze, a i w nich często brakuje też konkretów (może w tym wypasionym dokumencie coś jest?). Krótko mówiąc program jest nierealny, a nierealnym programom, które przy próbie realizacji zrujnują budżet państwa trzeba się sprzeciwiać.

Zagłosuję więc na Ruch Poparcia Palikota. Tak, wiem to trochę dziwne skoro jest się najbliższym KNP, ale z tego co mi pozostało, ta partia jako jedyna ma program realny, możliwy do wprowadzenia, bez zbędnych pustych obietnic chwytających za serce i jednak podoba mi się w nim sporo więcej, niż jakiś czas temu pisałem. Nie wiem na ile można ufać Palikotowi i jego ludziom, ale nie opowiadam się za Palikotem, tylko za tym, co proponuje. Całkiem możliwe, że skończy się na jego koalicji z PO, ale jestem ciekaw czy będzie w stanie przeforsować swoje pomysły w tej koalicji, bo PO bardzo mocno krytykował, czy chce tylko wejść do Sejmu. Chętnie bym się przekonał, co wyniknie z obecności tej partii w Parlamencie. Sprawdzam.

Chłopaczku o krowę nie ma obawy, na pewno jej nie usunę, za bardzo ją lubię.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 07 paź 2011, 13:22

no to jest nas dwóch , jak dobrze ze mam żonę i dziecko bo by nam zarzucili że jestesmy gejami :D

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 07 paź 2011, 13:25

Żona i dziecko może być przykrywką Twojej prawdziwej natury :D

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 07 paź 2011, 13:31

Btw na posłów oddajemy 3 głosy ?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 paź 2011, 14:06

:lol:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 07 paź 2011, 15:08

Obrazek

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 paź 2011, 15:14

Polaku myśl i nie głosuj na socjalistów.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”