Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 179

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 12 lis 2006, 11:13

Trzeba grać dalej i walczyć. Problemem w Wiśle jest to że ta drużyna mysli ze wygrają na stojąca tak jak było to za czasów Żurawskiego, Frankowskiego, kiedy zdarzały sie takie mecze ze zespół nic nie grał było podanie Żurawskiego do Franka, który strzela bramke i wszyscy zawodoleni. Piłkarze Wisły muszą zrozumieć że na boisku trzeba biegać, trzeba walczyć.
Kolejnym problemem Wisły to stałe fragmenty gry, rzuty rożne poprostu tragedia. :roll: Cos sie musi zmienic w Zimie, nie mówie o trenerze, mówie o piłkarzach, wywalić darmo zjadów (Kuźba, Dawidowski, Paszulewicz) i sprowadzić kogos wartosciowego. O Matusiaku nawet nie marze bo z taką grą jaką zaprezentował wczoraj wyjedzie za granice. Garguła może przyjdzie z tym że może, chciałbym takze Iwańskiego. I po raz kolejny potrzeba nam napastnika...

Panie Cupiał ! Transfery Transfery !

Ps. Doping fantastyczny, poprzez taki doping wynik mnie bardzo nie zasmucił, do dzisiaj odczuwam wczorajszy mecz. :)

Ps2. Emilian Dolha, człowiek któremu nalezy sie szacunek za to jaki jest. Gdy wynik wyglądał 3-0 dla GKS, zaczeliśmy skandowac Emilian Dolha !!! Ema nie wiedział jak sie zachować, bał nam się pomachać a ręka mu się trzęsła niesamowicie. Chował twarz w rękawice i widać było jak bardzo to przeżywa.
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=1376

Szacunek...

Takze podobał mi sie Nikola, któremu chyba najbardziej zależało na wygranej...
Nikola ! Nikola ! Nikola !

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 12 lis 2006, 11:23

brylancik pisze: Szkoda że Matusiak tak bardzo leci na kasę :roll: Chce odejść tam gdzie mu więcej zapłacą. Ostatnio słyszałem że zastanawia się nad kierunkiem rosyjski, a tam prawie nikt jeszcze kariery większej nie zrobił tylko wszyscy się marnują. :?
Polecam lekturę sobotniego Tempa.

Jest spory artykuł o Matusiaku.

Po pierwsze - gdyby leciał na kasę to wyjechałby już w wakacje, bo ofert miał kilka

Po drugie to miał już propozycje z Rosji, jednak z nich nie skorzystał, bo jak tłumaczy Rosja nie jest kierunkiem który chciałby obrać.

Po trzecie Matusiak raczej nie przejdzie do żadnego klubu polskiego. Prawdopodobnie już w styczniu przeniesie się zagranicę. Zainteresowany był nim Heracles. Myślę, że wystarczy dobry mecz przeciwko Belgom i kupców nie będzie brakować.

Tyle o Matusiaku.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 12 lis 2006, 13:10

Cris7 pisze:Po pierwsze - gdyby leciał na kasę to wyjechałby już w wakacje, bo ofert miał kilka
Jak by nie było to ta z BOTu podobno niskopłatna nie była.

Cris7 pisze: Po pierwsze - gdyby leciał na kasę to wyjechałby już w wakacje, bo ofert miał kilka
W wakacje stwierdził że zostaje w GKSie jeszcze pół roku :roll: Jak by nie było to szansę tę którą sam sobie dał wykorzystał w 100%

Po drugie to miał już propozycje z Rosji, jednak z nich nie skorzystał, bo jak tłumaczy Rosja nie jest kierunkiem który chciałby obrać.
Nie wiem, nie czytałem. Czytałem za to jakiś wywiad z nim w którym mówił że "wschód" nie jest to wprawdzie kierunek jaki sobie wymarzył ale dostał bardzo konkretne oferty i je rozważy.
deltinho pisze:no nie mogę - i to napisał kibic Realu! Laughing Tam grają tylko z przywiązania do barw i z miłości wyssanej z matczynym mlekiem
Muszę przyznać że wyszedł ci dżołk :spoko: Uśmiałem się tak jak nigdy.
A Wisla tak cudownie grala w tej rundzie, ze zasluguje na mistrza Surprised Surprised Surprised
moze pogratulowac Wam wyjazdiwych zwyciestw
Jak już napisałem na mistrza zasługuje BOT.
czeher pisze:A swoja droga wiecej wskazuje na to, ze Belchatow bedzie mistrzem jesieni a nie Legia, ktora ma ciezki mecz w Lubinie
I tylko jedną bramkę strzeloną mniej niż Bełchatów. Zobaczymy ale mam głupie przeczucie że Legia moze to odrobić :?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 lis 2006, 14:11

Nie zapominajcie, że Bełchatów z Pogonią za tydzień zagrają bez Garguły (za żółte) i Ujka, więc równie dobrze i oni mogą stracić punkty.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 14 lis 2006, 13:02

Nie chce wklejać całego artykułu więc daje linka:
http://sport.gazeta.pl/pilka/1,65050,3734045.html

No cóż - Kapka trzyma się mocno. Ciekawe jakie ma haki na Cupiała?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 lis 2006, 20:30

http://sport.gazeta.pl/pilka/1,65050,3734045.html

No cóż - Kapka trzyma się mocno. Ciekawe jakie ma haki na Cupiała?
Ale Białoński już to wszystko pisał; naprawdę nihil novi. Przy kazdym kryzysie będzie wyciagał te same "rewelacje" o Kapce i pisał o beznadziejnej atmosferze (przed sezonem drużyna rzekomo smęciła się komicznie, że Petrescu będzie faworyzował rodaka Dolhę kosztem Pawełka :)) :lol:?
A to już napinka rodem z forum internetowego :lol::
Petrescu współpracował z kiepskiej próby fachowcem Michelem Bonem, ale miał fizjologa.
Z aktualności. Okuka broni się stylowo niezwykle.
Okuka pisze:Wisła jest zespołem, który sam musi narzucić swój styl gry. Stracone bramki były efektem braku szybkości. Spóźniali się Sobolewski, Thwaite i Kryszałowicz. To nie jest taka prosta sprawa. Wszyscy pytali, kiedy Thwaite dostanie szanse? On nie był jeszcze przygotowany. To nie ma znaczenia, że grał na różnych pozycjach. Tu decydują umiejętności. On jest bardzo wartościowym zawodnikiem, ale za wczęsnie dostał szansę, w zbyt trudnym meczu.
Nie wiem czy pamiętacie spekulacje dotyczące wystawienia przez Engela Błaszczykowskiego na prawą obronę w meczu z Panathinaikosem. Kuba wypadł rewelacyjnie, ale motywy Engela miały być gorsze; chciał mieć pretekst do skreślenia Błaszczykowskiego. Teraz Okuka z satysfakcją oświadcza: "Chcieliście Thwaite'a, to wam dałem żebyście się mogli przekonać, że to zawodnik za słaby na grę".

Mocny jest też fragment, gdzie Drago tłumaczy się dlaczego nie wziął ze sobą fizjologa jak przychodził do klubu:
Okuka pisze:Piłka to prosta sprawa. Najpopularniejsza gra na świecie. Będę jeszcze na ten temat rozmawiał z zarządem. Temat ten omówimy w grudniu po zakończeniu rundy. Teraz nie ma na to czasu. Piłka to gra a nie badania. Czasem zdarza się tak, że piłkarze mają złe wyniki a grają znakomicie. Dobrym przykładem jest Paweł Brożek, który wrócił po kontuzji. Czy on osłabił zespół?
Ja myślę, że piłkarze powinni pojechać na urlopy zamiast na zgrupowania. W końcu piłkarz, który nie przepracował okresu przygotowawczego jest lepszy od tego, który pracował nad kondycją :lol:. A fizjologa nie ma, bo po co, ale jak tak się upieracie, to może kogoś zatrudnimy :lol:.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 15 lis 2006, 23:45

No być moze, iż to nic nowego. Ale Kapka tyle razy odchodził, zmieniał stanowisko, że nawet nie wiem czy nowe informacje o nim to prawdziwe hity czy tylko odgrzewane kotlety.

A Okuka? taki typowy okukowski początek. W Legii nawet zrobił jakiś rekord z przegranymi pod rząd. Potem był bardzo nieoczekiwany mistrz, ale okupiony strasznym wymęczeniem zawodników.

Co do Kangura - Chyba Okuka nie miał wyboru. Z Groclinem "wykazał się" Stolarczyk i kto tam został? Kokoszka?

Zresztą to już problem Cupiała. Tam nie pomoże żaden trener, dopuki nie będzie porządku na górze. Bo nawet jak pod kogoś skrzydłami zaczną się wyniki, to nie będzie on z tego polecenia co trzeba, nie od tej osoby co powinien i jest problem. Z boku każdy ciągnie wózek w swoją stronę. A nie - inaczej: Kapka ciągnie w swoją a reszta próbuje w drugą. No ale Kapka "ma siłę".

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lis 2006, 0:10

O Piwus sie odezwal...liczylem ze jakos skomentujesz 4 bramki ze powiesz ze to i tak dobrze bo po 11 mogle sie zakonczy jescze wyzeja tu tylko post nt Okuki :cry:
Wracajac do tematu zeby nie nabijac to wilekim bledem bylo skreslanie Dana w trakcie sezonu. Kazda zmiana trenera nie wychodzi na dobre a zbyt czeste przynosza jeszcze wiecej problemow. Sprawa jasna jest ze Okuka wyleci w przerwie zimowej i pytaniem jest kto go zastapi? NIe moj problem i nie wnikam w to ale na chlopski rozum to Petrescu moglby wrocic

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 16 lis 2006, 0:18

Taka opcja moim zdaniem nie wchodzi w grę - taka zmiana to byłoby zwykłe pomiatanie człowiekiem, a kto jak kto - ambitny Rumun sobie na takie rzeczy nie pozwoli. Zresztą ma ciepłą posadkę (o ile takie określenie w Rumunii obowiazuje) w krajowej lidze. Nie za mocny klub, drużyna w przebudowie, a właściwe to będzie remont generalny, bogaty sponsor - żyć nie umierać. Już sprowadza 39 kolegów do drużyny :wink:

Oczywiście decydujące zdanie odnośnie ewentualnego nowego trenera będzie miał Kapka. Jezeli bawimy się w totolotka to ja stawiam na wariant krajowy i prawdopodobnie Moskal do końca sezony (lub inny trener ze "stałego" składu: Kulawik, dyrektor Nawałka, Kusto?) Zresztą do zmiany trenera jeszcze długa droga - właśnie przyjęto plan naprawczy autorstwa Okuki :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lis 2006, 0:23

Plan naprawczy to zwykla sciema :P Ja rowniez stawiam na wariant krajowy tyle ze nie mam pojecia kogo wybierze Cupial. Bardziej ciekaw jestem co tam mysla w Krk na ten temat i kogo oni obstawiaja :lol: ?

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 16 lis 2006, 0:26

No Bienias! Tam jest przeciągłe: "Petrescu wróć!" Polecam fora krakowskiej Wisły - sam się przekonasz. Z tym że moim zdaniem nawet przeprosiny Cupiała by nie pomogły. No nic - zobaczymy w zimie.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 16 lis 2006, 8:06

deltinho pisze:No Bienias! Tam jest przeciągłe: "Petrescu wróć!" Polecam fora krakowskiej Wisły - sam się przekonasz. Z tym że moim zdaniem nawet przeprosiny Cupiała by nie pomogły. No nic - zobaczymy w zimie.

Taaak? Które forum bo jestem na Wielu i niespotkalem tego albo jest to sporadyczne :lol:

Sądzisz, że wogule wróci w zarządzie temat Dana? Juz Ci powiem Glęboko się mylisz tymbardziej po słowach które Petrescu powiedział po meczu z Legią!

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 lis 2006, 9:39

Widze ze kibice Legii zaczynaja nacierac :lol: Proponuje Wam sie zajac swoimi problemami zwiazanymi z chlaniem pilkarzy w w Legii i wizja skladu po przerwie zimowej (ilu tam od was odchodzi?), a nie madrowaniem sie na temat Wisly. Z gory dziekuje za przyjecie mojej sugestii.

Ja od samego poczatku bylem sceptykiem przyjecia na stanowisko szkoleniowca Drago Okuki. Przeciez Dan w lidze nie przegral zadnego spotkania w tym sezonie a tu od razu wypad! Moim zdaniem i to nie tylko moim problem tkwi w zarzadzie, ktory jest chory na punkcie swoich wizji. Jedna porazka = trener w*******j!!! Nie rozumie takiego stanowiska... Jestem przsekonany ze jakby byl [Petrescu to nie zblamazowalibysmy sie w meczu z Belchatowem, wyniki w europucharacvh bylyby inne niz te obecnie i pilkarze ciagle by trenowali jak Bog przykazal, a nie truchtali i wyciagali sobie paluszki jak to preferuje Drago. Panie Okuka to nie jest Legia! Wislacy potrzebuja solidnego treningu a nie babskich cwiczen...

Mam nadzieje ze z LKSem Wisla odniesie wygrana, bo inaczej naprawde moze byc goraco... A tym planem naprawczym ktory przestawil Okuka zarzadowi to sobie mozna....

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 16 lis 2006, 10:23

BartekTS ok - odkąd powiedział, że chętnie poprowadziłby Legię, a potem że ma robotę do wykonania w Rumunii to wołanie jest mniejprzeciągłe
:wink:

Internetowy napinacz pisze:Proponuje Wam sie zajac swoimi problemami zwiazanymi z chlaniem pilkarzy w w Legii i wizja skladu po przerwie zimowej (ilu tam od was odchodzi?), a nie madrowaniem sie na temat Wisly
Proponuje ci poczytać inne wątki z działu "Polska", zanim znów będziesz chciał błysnąć.
Internetowy napinacz pisze:Z gory dziekuje za przyjecie mojej sugestii.
8)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 lis 2006, 11:16

deltinho pisze:Proponuje ci poczytać inne wątki z działu "Polska", zanim znów będziesz chciał błysnąć.
Nie bede czytal o gownianych przymiarkach Legii to transferow. Polowa z tych plotek mysle ze nie spelni sie. Matusiak? Jak tak dalej bedzie strzelal to wyjedzie zagranice... Mozecie kupowac sobie kogo chcecie, ale Mistrza Polski miec nie bedziecie! 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”