Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 179

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 kwie 2008, 9:05

Lahm to fenomenalny zawodnik. Bezsprzecznie jeden z najlepszych bocznych obrońców w Europie, a co lepsze mogący grać i z lewej i z prawej strony bloku defensywnego. Niezwykle solidny w defensywie, a do tego potrafiący zagrać świetnie z przodu. Najlepszy kandydat, ale ja wciąż pozostanę przy swoim ;)

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 23 kwie 2008, 9:42

red85 pisze:ale ja wciąż pozostanę przy swoim Wink

znaczy sie przy Brownie albo Simpsonie ? :P

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 kwie 2008, 9:48

boskigonzo pisze:
red85 pisze:ale ja wciąż pozostanę przy swoim Wink

znaczy sie przy Brownie albo Simpsonie ? :P
Znaczy się przy Nevillu, Brownie, Simpsonie, O'Shea, Lee oraz Fabio(wydaje mi się, że prędzej zagra u nas na prawej niż na lewej :P) i Rafaelu.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 23 kwie 2008, 10:03

Eeeee ....yyyyy....

Zauwaz ze badz co badz na kazda pozycje mamy gracza conajmniej klasowego procz prawego boku obrony i mimo wszystko chcialbym zeby i ta pozycja byla dobrze obsadzona. Tymczasem :

- Neville - ja sie zastanawiam czy on jeszcze zagra :|
- Brown - bez przesady
- Simpson - dalej mu niz blizej do MU
- O'Shea - nie zartujmy sobie
- Lee - no raczej klasowy to nie jest
- Fabio , Rafael - najpierw musza zlapac jakies doswiadczenie

Co jak co ale kogos kto moglby blysnac na prawej stronie nam brak :-/

Podobna sytuacja ma sie z bramka. VDS, pomijam to ze ostatnio malo mi sie podoba, ciagle ma kontuzje pachwiny, co rusz. Z calym szacunkiem, ale nie chcialbym widziec Kuszczaka w 1 jedenastce, majac swiadomosc ze jego wykopy, gra na przedpolu i zachowanie sie przy stalych fragmentach gry jest mizerne...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 kwie 2008, 10:16

Gary jeszcze zagra. Jestem tego pewien. Dlatego właśnie teraz moglibyśmy powoli wprowadzać do składu Simmo, a niekiedy zagrać niezwykle solidnym Brownem.

A barmka? Phiii. Jest świetny Foster. Nie danie mu szansy byłoby grzechem : >

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 kwie 2008, 12:32

Ja chodź nie jestem za hurtowym sprowadzaniem graczy...to akurat Lahma przyjął bym z pocałowaniem ręki...mieć takiego Evre tylko z prawej strony to skarb...:twisted:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 23 kwie 2008, 15:52

majer13 pisze:
boskigonzo pisze:
A ogladasz jego gre w Porto ?

Nie Razz Ale z tego co wiem to jest bardzo uniwersalny i solidny zawodnik
zniszczyłeś mnie :lol:

boskigonzo pisze:Akarin - jak tam sobie Lahm radzi wg ciebie ? Nada sie do Premiership ?
Lahm radzi sobie dobrze, bo w tym sezonie ma czas na odpoczynek, czyli zupełnie odwrotnie jak w poprzednim :wink: jak gra to gra dobrze, na wysokim poziomie, w tym sezonie nie wyszły mu może z 3 mecze. W nich zaprezentował się dość słabo, mówię tu o Cottbus, Getafe x2. Tyle, ze wtedy to raczej cała drużyna słabo zagrała.

Lahm ogólnie ma ostry ciąg do przodu, dobrze wspiera skrzydłowego. Jednak w obronie też jest dobry. Osobiście dla mnie trochę lepszy w obronie od Evry. Jest szybki, ma dobre wrzutki, dość dobry w dryblingu, poza tym może grać na obu stronach obrony jak i nawet jako DM (za Anglią na Wembley tak grał).

Czy się nadaje do Premiership...tak :] Grę w powietrzu poprawił bardzo w porównaniu do tego co było (głownie dzieki zeszłemu sezonowi). Do tego nie da się przepchać byle komu, bo jak na swoje warunki fizyczne jest mocny. Wytrzymałość na dobrym poziomie, dużo biega i jest szybki, ma ciag do przodu, więc byłby takim Evrą drugiej strony.

Jak ma gdzieś iść to tylko Barca albo ManU.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 23 kwie 2008, 16:07

Kamil232 pisze:a chodź nie jestem za hurtowym sprowadzaniem
A co ma hurtowe sprowadzanie graczy do jednego zakupu ? ;)

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 23 kwie 2008, 16:18

Akarin pisze:W nich zaprezentował się dość słabo, mówię tu o Cottbus, Getafe x2

No wlasnie w meczu z Getafe mi nie przypasił szczerze mowiac , no ale nie bede kolesia oceniac po 1 meczu :P

Jesli juz tak go chwalicie , a on sam szykuje sie do przeprowadzki to zapraszam na OT :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 kwie 2008, 18:53

kto będzie tak dobry i mi wytłumaczy o co dokładnie poszło przy tej sytuacji, gdzie Evra bił się z porządkowymi Chelsea ?
Jakieś rasistowskie odzywki w jego kierunku ? Komu się dostało, podobno jakieś wykluczenia mają być, prawda to ?

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 28 kwie 2008, 19:08

fieldy pisze:kto będzie tak dobry i mi wytłumaczy o co dokładnie poszło przy tej sytuacji, gdzie Evra bił się z porządkowymi Chelsea ?
Jakieś rasistowskie odzywki w jego kierunku ? Komu się dostało, podobno jakieś wykluczenia mają być, prawda to ?

:arrow:

Piłkarze Manchesteru United twierdzą, że to służby porządkowe na Stamford Bridge były prowodyrem awantury po sobotnim meczu z Chelsea.

Po ostatnim gwizdku kilku zawodników United pozostało na murawie, by jak zwykle przeprowadzić pomeczowy rozruch. Wówczas z niewyjaśnionych jeszcze przyczyn doszło do starcia ze służbami porządkowymi. Na murawie widziano wówczas Patrice'a Evrę, Johna O'Shea, Gerarda Piqué, Carlosa Téveza, Gary'ego Neville'a, Paula Scholesa i Park Ji-Sunga.

Na zdjęciach, który wyciekły do prasy, widać, że w środku zamieszania znajduje się Evra z jednym ze stewardów Chelsea Samem Bethellem. Gazety wyszukały, że Bethell robi zamach zaciśniętą pięścią na francuskiego obrońcę United. Jednak sam steward zaprzecza temu.

"To były zwykłe przepychanki" - powiedział Bethell dla The Sun. "Nie było tak źle, jak to wygląda na zdjęciach."

"Dostałem zakaz od klubu wypowiadania się na ten temat. To wszystko."

Jednak piłkarze United wskazują winowajców całego zajścia, choć Evra jeszcze nie skomentował tego zajścia.

"Patrice został śmiertelnie obrażony przez członka służb porządkowych Chelsea" - powiedział Tévez dla Guardiana. "Zażądał wyjaśnień i od tego momentu oni chcieli go zaatakować."

"To oczywiste, że chcieliśmy bronić swojego kolegę, ale po kilku sekundach wszyscy zawodnicy United zostali otoczeni przez stewardów."

Obrońca United Gerard Piqué potwierdził wersję Téveza:

"W sumie wszystko zaczęło się od prowokacji ze strony kogoś, kto pracował dla Chelsea."

"Patrice żądał wyjaśnień, ale ci mężczyźni byli bardzo agresywni. A my tylko kończyliśmy nasz pomeczowy rozruch."

"Nawet teraz nie rozumiem zachowania tych ludzi. Widziałem zdjęcia w gazetach. Jeśli to samo zarejestrowano na kamerach przemysłowych, to nie będą mogli się wybronić, że nie prowokowali nas."

Angielska centrala piłkarska FA oraz oba kluby już zapowiedziały śledztwa w tej sprawie na podstawie taśm wideo i ewentualne kary.

Sędzia spotkania Alan Wiley przyznał, że nie wiedział o całym zajściu.

"Byłem w swojej szatni, gdy to się zdarzyło. O niczym nie miałem zielonego pojęcia" - powiedział arbiter.

"Ochrona obiektu powiedziała mi, że nie ma nic do zgłoszenia do raportu meczowego. Piłkarze obu drużyn dobrze ze mną współpracowali."

Źródło: Sky Sports
Manusite tak pisze ;)

Awatar użytkownika
Barça_Hincha
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Barça_Hincha » 28 kwie 2008, 21:11

Może ma ktoś jakiś film pokazujący całe zajście?

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 28 kwie 2008, 21:15

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 29 kwie 2008, 23:23

No to kiedy się Panowie wybieracie do Manchesteru, aby przeprosić Wesa Browna ? :)

Od dawna mówiłem, że taki zawodnik w kadrze to skarb, skarb i jeszcze raz skarb!

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 kwie 2008, 23:33

Jak się United skupia na obronie to Wes jest...świ....dobry :)

Gorzej gdy przyjdzie mecz z Derby itp. gdzie Wes na skrzydle obrony nie istanieje( ofensywanie). My takich spotkań jak z Barceloną nie gramy co tydzień, zazwyczaj to my atakujemy.

Wes jest dobry, gdy gra w śrdoku obrony w parze z RIO.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”