FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1786

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 23 lip 2013, 0:18

Czekam na jeszcze oficjalną wiadomość dot. nowego trenera Tata Martino...Powiedzmy sobie szczerze obojętnie kogo Rosell by nie wybrał każdy nowy trener będzie ogromną niewiadomą(no może Hiddink ale ta kandydatura nie była brana pod uwagę)...
Tak tak nawet jeśli Bielsa zostałby trenerem to kto wcale nie jest powiedziane,że te klocki by lepiej poustawi niż inny następca - Bielsa potrafił ustawić defensywnie zespół a ofensywnie wcale ta gra niebyła piorunująca zwłaszcza gdy wypadał jeden element układanki...Także z mojej strony obojętnie kogo wybiorą(wszystkie znaki wskazują na Martino) dostanie szansę na pokazanie swojego warsztatu trenerskiego - nic innego mi nie pozostaje,grę pogorszyć nie pogorszy bo już w tym sezonie gra wyglądała kiepsko aż dziwne,że udało się nam wyrównać rekord La Liga i zdobyć mistrzostwo...
Najbardziej mnie ciekawi okienko transferowe - o ile jestem pewien,że Fabregas w 99% zostanie to marzy mi się odejście Sancheza i kto wie może kupno Rooneya lub jakiegoś innego zawodnika no i przede wszystkim kupno środkowego obrońcy to powinnien być absolutny priorytet nowego trenera - skoro Martino trenował w Argentynie to może w tym kraju jest jakiś talent podobny do Marquinhosa :P

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 23 lip 2013, 0:29

niestety ale argentyna nie słynie z produkowania stoperów

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 23 lip 2013, 0:32

rekinho pisze:niestety ale argentyna nie słynie z produkowania stoperów
może nie słynie obecnie(Ayala,Pochettino) ale dziś nawet podstarzały Demichelis byłby wzmocnieniem naszej linii obrony :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 lip 2013, 0:43

rekinho pisze:niestety ale argentyna nie słynie z produkowania stoperów
Daniel Passarella, Walter Samuel, Martin Demichelis, Robero Ayala, Roberto Sensini czy Oscar Ruggeri. Moze nie slyna, ale na pewno nie maja sie czego wstydzic ;)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 lip 2013, 1:34

Kurcze... ja rozumiem, że Tata to ryzyko. Bardzo duże ryzyko, ale bez przesady!

Bienias, Ty z tym europejskim średniamiem to na serio? Choćby niewiem co ten cholerny Sandro kombinował to nawet jak odejdzie w klubie będzie Iniesta, Messi czy Busquets (zakładając, że sprzedarz któregokolwiek z nich zakończyłaby się linczem) i grupa bardzo utalentowanych dzieciaków. Myślę, że średniactwo nam jeszcze długo nie grozi.

Poza tym bądźmy szczerzy: Tata to duże ryzyko i jeszcze większe zaskoczenie, ale tak samo (przynajmnien dla mnie) było z Guardiolą. Wolałbym Laudrupa, De Boera czy choćby Bielsę, ale skoro Rossel sie uparł na prawdziwie autorski projekt to trzeba trzymać kciuki, że przynajmniej wszystkiego do końca nie spieprzy (co jak napisałem powyżej byłoby trudne nawet dla tak utalentowanego człowika jak RoSELL).

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 23 lip 2013, 10:33

Bienias pisze:Raczej do klubu nie przyciagnie zadnego nowego zawodnika mam tu na mysli T. Silvy.
Chodzą ploty, że Silva ma na dniach podpisać nowy kontrakt i dostać sporą podwyżkę. PSG chce go zatrzymać i moim zdaniem dopną swego.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lip 2013, 11:52

Gerardo Martino oficjalnie trenerem Barcy. No to Messi nie musi się bać o miejsce w składzie :P

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 23 lip 2013, 12:33

Wszyscy chyba w szoku, że jednak jakiś nołnejm z Argentyny został oficjalnie następcą Tito. Nie dziwię się. Jak koniec pewnej epoki to z hukiem. Ciekawe czy gościu wyjdzie z koncepcją Adriano jako CB, czy naściągamy jakiś lamusów z zachodu dla picu.

Wśród dzieciarni taka euforia jakbyśmy zapewnili sobie tryplet w następnym sezonie :?

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2392

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 23 lip 2013, 13:06

nie bylo duzego wyboru na rynku. wszyscy powazni kandydaci maja prace, poprzedluzali umowy, zaczeli juz presezony ze swoimi druzynami i byli nie do wyjecia. martino to na pewno lepsza opcja, niz luis enrique i, jak dla mnie, sezon zapowiada sie bardziej obiecujaco z nim za sterami, niz z tito

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 23 lip 2013, 13:11

Jeszcze większa dzieciarnia to ta, która uważa, że Barca stanie się średniakiem i przegra wszystko z wielkimi fanfarami.
Na początku byłem sceptyczny (w sumie dalej jestem), ale trochę poczytałem i sądzę, że jest zdecydowanie bardziej kompetentny od tego Enrique. Miałem nadzieję na trenera z wielką renomą, ale to raczej nie ten zarząd, nie ten świat. Zakontraktowali drugą wersję Bielsy, który - z tego co wyczytałem - jest kimś po środku Guardioli i Bielsy właśnie. Próbowali zatrudnić go również Real Sociedad, Malaga i ... Real Madryt. Poza tym mimo, że kojarzy mi się z wyglądu ze spokojnym, pospolitym polskim działkowcem, to lubi ostre zadymy. Pewnie gdyby Mourinho wsadził mu palec gdzie nie gdzie, skończyłby na ojomie. Charakterny człowiek, byleby umiejętnie rotował składem i odświeżył to co zostało zakurzone, a wszystko będzie si. I może Valdesowi się odwidzi.

United dowcipni rzekomo złożyli kolejną ofertę za Fabregasa w postaci 40 baniek. Alternatywami dla Cesca mają być Cabaye lub Modrić (...). Zarząd stwierdził, że Fabregas nigdzie się nie rusza, Puyol nie sądzi iż Hiszpan odejdzie, a Pique mówi, że Cesc na bank nie odchodzi. Czego jeszcze brak? Wypowiedzi samego Fabregasa zapewne. Identyczna sytuacja jak z T.Silvą - PSG ciągle odmawia, a Barcelona wciąż chrzani, że chce Brazylijczyka.

Co do meczu w Gdańsku - ciekawy (co nie znaczy dobry) tekst napisał Rudzki na swoim blogu.
A najbardziej zadowoleni z meczu są chyba piłkarze Lechii, bo zobaczą prawdziwych gwiazdorów z bliska i może nawet koszulkami się wymienią.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 lip 2013, 13:16

Real Madryt chciał Tatę? Co za pomysł. :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lip 2013, 13:17

szefu91 pisze:. Zarząd stwierdził, że Fabregas nigdzie się nie rusza, Puyol nie sądzi iż Hiszpan odejdzie, a Pique mówi, że Cesc na bank nie odchodzi. Czego jeszcze brak? Wypowiedzi samego Fabregasa zapewne. Identyczna sytuacja jak z T.Silvą
Identyczna, jak z ... Fabregasem. Arsenal mówił, że zostanie, pilkarze liczyli, że zostanie, piłkarzy Barcy mówili, że powinien przejść (tak jak teraz ci z United) i tylko Fabregas milczał.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 23 lip 2013, 13:25

Nie wiem po co w ogóle dyskusja o Cescu skoro nie ma szans na jego odejście. Już grał sporo, a teraz jak nie ma Thiago to przejmie jego minuty kosztem S. Roberto. Po drugie Fabs był naszym najlepszym zawodnikiem po Messim. Po trzecie dopiero co przyszedł po kilku latach męczarni w jego ściągnięciu. Po czwarte jeśli miałby wrócić do Anglii, to tylko do Arsenalu. Sam tak podobno powiedział.

Ja tam w ogóle nie wierzę w tego nowego trenera. Będziemy grać tak samo jak z Tito (czyli samograj na oparach Guardioli).

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 lip 2013, 13:36

Bienias, Ty z tym europejskim średniamiem to na serio? Choćby niewiem co ten cholerny Sandro kombinował to nawet jak odejdzie w klubie będzie Iniesta, Messi czy Busquets (zakładając, że sprzedarz któregokolwiek z nich zakończyłaby się linczem) i grupa bardzo utalentowanych dzieciaków. Myślę, że średniactwo nam jeszcze długo nie grozi.
Juz w tym sezonie z dobrymi sredniakami remisowalismy - PSG a nawet przegralismy - Milan. Naleze do pololenia cules ktorzy pamietaja chude lata a wtedy tez sie mowilo ze mamy utalentowanych zawodnikow i gwiazdy. Tak wiec sam Messi nie zapewni nam tytulow tak jak Argentynie.
Ja tam w ogóle nie wierzę w tego nowego trenera. Będziemy grać tak samo jak z Tito (czyli samograj na oparach Guardioli)
raczej nie bo opary tez sie koncza
Wiceprezydent Faus: Barça wygenerowała w tym sezonie 32 miliony euro zysków netto
Wielkie sukcesy na oszczedzaniu na tonerach. Generalnie nie zdziwie sie jak w bilansie oprocz reklam wliczone zostaly sumy z transferow Villi i Thiago.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 23 lip 2013, 15:26

Po drugie Fabs był naszym najlepszym zawodnikiem po Messim
słyszales kiedys o iniescie?

ja tam w tate wierze, nie sądzę, że bedzie tak mocno przywiązany do nazwisk jak tito, liczę też na jakieś nowinki taktyczne albo przywrócenie blasku tiki tace

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”