Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 180

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 wrz 2006, 10:24

yazid^ - Był powołany na puchar konfederacji

Obecnie ma na koncie 11 występów w reprezentacji Brazylii i dwa strzelone w nich gole. Triumfował z nią w Copa América i Pucharze Konfederacji.
Źródło mało wyszukane, ale wystarczy
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=sklad&id=58

Z resztą i tak byś mi nie wcisnął, bo oglądałem tą imprezę :P Julio rozegrał tam parę spotkań po wejściu z ławki (nie pamiętam ile dokładnie :roll: )

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 wrz 2006, 10:32

guru pisze:Co chcesz od Besti??
pisałem już wyżej, nie ma co się powtarzać sto razy, ale skoro cięzo ci poszukać ...
- przed rokiem wybrał Real, nie Arsenal
- w Realu wcale świetnie sie nie prezentował
- nie był priorytetem

ale skoro Wenger załatwił Gallasa i oddał judasza Cole'a - mogą przymknąc oko na sprowadzenie Bestii - oby pokazał się z lepszej strony niż w Realu.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 01 wrz 2006, 10:44

Ale Baptista w Realu nie prezentował się aż tak źle, wręcz przeciwnie - początek miał tragiczny, ostatnie 2-3 miesiące w jego wykonaniu były coraz lepsze! Ponadto, podczas przygotowań był chyba najlepszym zawodnikiem Realu, nie ustępując nawet Cassano, który błyszczał w sparingach.

RealFan - z moich danych wynika, że zagrał w reprezentacji 27 razy :P W tym 9 w ostatnich dwóch latach. Należy jednak pamiętać, że kilka z tych spotkań (z tych 27) to były mecze typu z reprezentacją Katalonii czy Tokyo Verde :lol:

http://www.sambafoot.com/en/players/90_ ... tista.html

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 wrz 2006, 10:49

yazid^ pisze:Ponadto, podczas przygotowań był chyba najlepszym zawodnikiem Realu,
przygotowania akurat nie powiedza nam o przyszłej formie zawodnika - moze teraz wymiatać w sparingach, by później w sezonie grac tragicznie.
Mało było takich przypadków ?
yazid^ pisze:Ale Baptista w Realu nie prezentował się aż tak źle, wręcz przeciwnie - początek miał tragiczny, ostatnie 2-3 miesiące w jego wykonaniu były coraz lepsze!
Tylko, ze wymieniając Reyesa, który cały czas walczył na maxa i zostawiał mase zdrowia na boisku, na piłkarza, który poczatek moze mieć tragiczny [nawet 2,3 miesiące] a następnie trochę sie polepszy i będzi egrał odrobine lepiej - nie cieszy mnie specjlanie.
Chciałbym aby grał na wysokim poziomie cały czas - jego dużym plusem jest na pewno jego postura, jest wysoki i silny, czyli w Premiership nie da sobą pomiatac.

Wart też wspomnieć, że Wenger pozyskał również młodego brazylijskiego pomocnika, kapitana reprezentacji Brazylii U19, z Sao Paulo o nazwisku ..... Denilson :o
Podobno stylem gry przypomina Gilberto - zobaczymy co pokaże :D
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2006, 10:53 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 01 wrz 2006, 10:51

przygotowania akurat nie powiedza nam o przyszłej formie zawodnika - moze teraz wymiatać w sparingach, by później w sezonie grac tragicznie.
Mało było takich przypadków ?
Owszem, ale jego dobra forma z pre-sezonu to bardziej kontynuacja tego co prezentował w maju i czerwcu w lidze, niż nagły jej wzrost :wink:
Chciałbym aby grał na wysokim poziomie cały czas - jego dużym plusem jest na pewno jego postura, jest wysoki i silny, czyli w Premiership nie da sobą pomiatac.
Właśnie w tym tez upatruję szansy Julio w Arsenalu. Dobrze gra głową, egzekutor stałych fragmentów gry też niezły, szczególnie karnych i wolnych. Powinien się sprawdzić :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 wrz 2006, 11:08

Arsenal oficjalnie potwierdził wymianę na lini Real - Arsenal

Podano kilka statsytyk Bestii :

- w Sevilli strzelił 38 goli w 63 meczach, przez 2 sezony, choć tam grał jako napastnik.
- w Realu 9 goli w 45 meczach. Juz jako pomocnik.
- w kadrze Brazyli rozegrał 18 meczy i zdobył 3 bramki. Występował w Copa America i w Pucharze Konfederacji

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 01 wrz 2006, 11:11

Jestem ciekaw jak go Wenger ustawi :think:
Macie zajebista linie pomocy, wiec tam chyba miejsca dla niego nie znajdzie.Moze atak jako zmiennik Adebayora? :think:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 wrz 2006, 11:12

Ale Baptista w Realu nie prezentował się aż tak źle, wręcz przeciwnie - początek miał tragiczny, ostatnie 2-3 miesiące w jego wykonaniu były coraz lepsze!
Czyli kibice Arsenalu nie maja sie o co martwic. Julio zacznie grac dobrze okolo marca przyszłego roku, czyli bedzie gotowy na gre w fazie pucharowej LM :P

To jest tylko uzupełnienie składu, a oddali go za wzmocnienie dla Realu. Jednak Arsen cos w nim widzi...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 wrz 2006, 11:14

Berik pisze:Jestem ciekaw jak go Wenger ustawi
Macie zajebista linie pomocy, wiec tam chyba miejsca dla niego nie znajdzie.Moze atak jako zmiennik Adebayora?
Nie wydaje mi sie aby grał w ataku, Ade i Robin dają radę, już teraz jest kłopot, który z nich ma siedziec na ławie, IMO sadzanie Robina na ławce to zbrodnia.
Ja bym go widział własnie w pomocy, lub też tuz za Henrym, przecież to chyba jego ulubiona pozycja - tuż za napastnikiem, zawsze moze dograc jak i sam wykończyć akcję.

transfer Cole'a i Gallasa potwierdzony póki co na stronie Chelsea, czyli można uznać, ze potwierdzony :D

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 01 wrz 2006, 11:17

fieldy pisze:lub też tuz za Henrym, przecież to chyba jego ulubiona pozycja
W Sevilli mediapunte grac chyba gral :think: ale jesli Wenger zdecyduje sie go tak ustawic to musi zmienic ustawienie pomocy i grac bez wyraznych skrzydel :think: Adebayor z Henrykiem mowisz raczej nietykalni. Ciezko to widze dla Julio.Z jednej lawki idzie na 2.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 01 wrz 2006, 11:34

Czyli kibice Arsenalu nie maja sie o co martwic. Julio zacznie grac dobrze okolo marca przyszłego roku, czyli bedzie gotowy na gre w fazie pucharowej LM
Nie wiem czy to miało być ironiczne czy jakie, fakt, że Ci nie wyszło. W Realu miał ciężki początek, ale oczywiście wszyscy zapomnieli, że jako żółtodziób przyszedł do ligi hiszpańskiej i grając na niemal wszystkich pozycjach w pomocy i ataku był jednym z najskuteczniejszych graczy La Liga przez dwa sezony :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 wrz 2006, 12:00

Nie wiem czy to miało być ironiczne czy jakie, fakt, że Ci nie wyszło. W Realu miał ciężki początek, ale oczywiście wszyscy zapomnieli, że jako żółtodziób przyszedł do ligi hiszpańskiej i grając na niemal wszystkich pozycjach w pomocy i ataku był jednym z najskuteczniejszych graczy La Liga przez dwa sezony
Tak mozna wywnioskowac z twoich słow. 2-3 ostatnie miesiace były dobre w jego wykonaniu 8) SKoro nie potrafil sie szybko zaaklimatyzowac po zmianie klubu w tej samej lidze :arrow: to co teraz bedzie jak zamieniła PD na Premiership :P

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 01 wrz 2006, 12:07

Mourinho wściekły z powodu odejścia Gallasa :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Kliknij tutaj

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 wrz 2006, 12:10

Już nieco ochłonąłem po wczorajszych wybrykach Wenger więc pora coś napisać.

Już od samego początku spekulacji na temat wymiany Baptista-Reyes byłem temu przeciwny. W końcu po co nam kolejny pomocnik/napastnik skoro tych mamy pod dostatkiem, a oddajemy w zamian bardzo dobrego skrzydłowego :/ Szczerze mówiąc to nadal żałuję tej wymiany, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Pytanie tylko na jakiej pozycji widzi Wenger Bestię. Nasza linia pomocy w tej chwili prezentuje się bardzo dobrze i wątpię, aby Arsene na siłę próbował kogokolwiek zmieniać. W ataku z resztą jest podobnie. No może akurat na chwilę obecną jedynie Henry jest w słabej formie, ale czy Wenger zdecyduje się go zmienić :roll: Wątpliwa sprawa. Ja osobiście w Julio bardzo solidnego zmiennika na obie pozycje :wink:

Hleb (Freddie)---Cesc (Baptista)---Gilberto (Diaby)---Rosicky (Walcott)

Van Persie (Adebayor)---Henry(Baptista)

Na papierze wygląda to imponująco, zobaczymy jak się sprawdzi w praktyce.

Kolejna sprawa- transfer Ashley'a. Moim zdaniem tutaj Wenger trafił w dziesiątkę. Wymienił niechcianego przez wszystkich (normalnych :wink: ) Cole'a, który wyzwał zarząd, szantażował szkoleniowca, stroił fochy itd., na bardzo solidnego środkowego (ewentualnie lewego :wink: ) obrońcę. Najbardziej mnie ciekawi jak nasz Boss zdecyduje się ustawić Williama po powrocie Senderosa. Zapewne przez najbliższy miesiąc będzie on grywał na środku pola, ale gdy wróci młody Szwajcar być może przesunie Francuza na lewą stronę. Wtedy nasza obrona wyglądałaby bardzo dobrze. Problem jedynie w tym, że Gallas nie kwapi się do gry na lewej stronie :roll: Można też brać pod uwagę opcję, gdzie na lewej stronie będzie grywał Clichy a na środku obrony królować będą Toure oraz Gallas.

Eboue---Toure---Gallas---Hoyte (obrona na chwilę obecną)

Eboue---Toure---Senderos---Gallas (ustawienie z Gallasem na flance)

Eboue---Toure---Gallas---Clichy (najprawdopodobniejsze ustawienie obrońców)

W zanadżu pozostanie nam jeszcze Lauren, Traore, Djourou, Clichy, Connolly, Gilbert i Garry.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 01 wrz 2006, 12:38

no wreszcie! Cole ucieszył chyba siebie, klub i kibiców, a Gallas pewnie głównie siebie :) szczerze mówiąc to gdzie Ashley będzie grał zwisa mi, ale szkoda, żeby psuł atmosferę w Arsenalu, za to z transferu Francuza do Kanonierów się cieszę- lubię go, jest dobrym piłkarzem, ale w Chelsea zbyt dobrze mu raczej nie było. nie sądzę, żeby Wenger traktował go jak Mourinho- ''olewam cię kiedy tylko mogę, ale o odejściu nie ma mowy'', zresztą gorzej mu już chyba być nie może niż w ''The Blues'' skoro w pewnym momencie mówił, że nawet sam może się wykupić, życzę powodzenia.

a o korzyściach z wymiany Reyes- Baptista dla Was nie jestem przekonana, jak narazie Julio mi niczym nie zaimponował. może mu się powiedzie, kiedy dostanie swoją szansę- bo pomoc i atak Arsenal ma z górnej półki i trudno tam znaleźć miejsce dla Brazylijczyka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”