Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 180

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 29 kwie 2008, 23:38

Nie dobry a fenomenalny. Dzisiaj zdał celująco jeden z najtrudniejszych testów, jaki można sobie wyobrazić.

Nie mówię, że to jest zawodnik, który powinien występować co tydzień w pierwszym składzie, ale co niektórzy tutaj w ogóle zapominali ile świetnych spotkań w barwahc United rozegrał Brown. Dzisiaj było kolejne.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2158

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 30 kwie 2008, 0:23

Bez przesady z tym celująco. Choby sytuacja z pierwszej połowy, kiedy Messi atakował w Brown biegł sobie tylko obok nie pozwalając na strzał. nawet nie próbując zablokować.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 kwie 2008, 0:43

Co do bicia się w pierś to i ja muszę :P Psioczyłem na Teveza i psioczyłem...(Na swoje usprawiedliwienie muszę dodać, że zmarnował wiele okazji no i był wiele razy dosyć ocieżały i wolny) ale co by nie powiedzieć, w tym sezonie mnóstwo ważnych goli, a dziś po prostu był niesamowity...

W przyszłym sezonie myśle, że będzie niszczył...będzie mieć wakacje, więc nie powinno być problemów ze zmęczeniem tym samym powinien być bardziej dynamiczny... Poprawi skuteczność i będzie prezentował się kapitalnie...czuję to :D

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 kwie 2008, 1:24

No właśnie. Jak dla mnie dzisiaj Carlitos to jeden z najlepszych piłkarzy meczu. A nie zapominajmy, że chłopak praktycznie nie miał okresu przygotowawczego i musiał z biegu wkomponować się w taktykę Alexa. A dzisiaj przez 90 minut zapieprzał jak dziki osioł. Będziemy jeszcze mieli z niego wielką pociechę.

Co do Browna to dzisiaj IMO zagrał bardzo dobrze. Oby więcej takich spotkań. Tyle, że teraz ma ostrą konkurencję na prawej obronie w postaci Owena :)

No i oby z Evrą to nie było nic poważnego.

Awatar użytkownika
plinert
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: plinert » 30 kwie 2008, 1:32

no to i ja. mea culpa... nie chcialem teveza w zespole, ale widze ze bez tego zawodnika United by zginelo...

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 30 kwie 2008, 10:34

Morrow pisze:Tyle, że teraz ma ostrą konkurencję na prawej obronie w postaci Owena Smile

Bron boze :lol: Chce prawego obroncy nominalnego a nie kolejnych kombinacji jak ze Smithem :lol: No ale pewno Alex znowu przekombinuje... :roll:
Morrow pisze:A dzisiaj przez 90 minut zapieprzał jak dziki osioł

On zazwyczaj tak zapieprza tylko nikt nie docenia jego zadziornosci

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 kwie 2008, 11:04

boskigonzo pisze: On zazwyczaj tak zapieprza tylko nikt nie docenia jego zadziornosci

Ależ ja o tym wiem doskonale i wiedziałem także aznim do nas trafił dlatego byłem tak wielkim zwolennikiem tego transferu. Tyle, że często z tej aktywności Carlitosa niewiele wynika. Wczoraj jednak zagrał świetnie i bardzo dojrzale pod nieobecność Rooneya :)

Zobaczymy co będzie z tą prawą obroną. Lahm jest podobno już zaklepany przez Barcę. Poza tym trochę boję się czy dałby sobie radę w Anglii ze swoimi 170 cm. Nadal obstaje przy tym, że kupimy Bosingwę. W Portugalii Queiroz i Ferguson mają już kartę stałego klienta więc logicznym jest, że znowu tam się będziemy zaopatrywać. No bo kogoś w okienku trzeba kupić a wątpię żeby to był kolejny środkowy pomocnik, stoper albo skrzydłowy. Prawa obrona i atak. Jeśli chodzi o napastników to nie zdziwię się jak wyciągniemy łapki ni stąd ni zowąd po Lisandro Lopeza z Porto. Nie to żebym był jakimś zwolennikiem takiego transferu ale to może być podobna sytuacja jak z Andersonem. W kontekście prawej obrony pojawia się czasem Alves ale dalej będę mówił, że to nie jest piłkarz na nasze potrzeby. Zaraz znowu pojawią się głosy o wychowankach. Ja też jestem zwolennikiem wprowadzania młodych do składu ale mając fundusze do wydania nie wierzę, że Ferguson nikogo nie kupi w nadchodzącym okienku.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 30 kwie 2008, 11:11

Morrow pisze:Lahm jest podobno już zaklepany przez Barcę

Nie wiem gdzie to wyczytales :)
Morrow pisze:Jeśli chodzi o napastników to nie zdziwię się jak wyciągniemy łapki ni stąd ni zowąd po Lisandro Lopeza z Porto

Niezly koles :) Warunki, zwrotnosc, przyjecie, strzal z 16 m . Bardzo milusio by bylo :) Pewnie wydatek rzedu 15-20 mln funtow . Co do Bosingwy jakos nie jestem przekonany

Morrow pisze:nie wierzę, że Ferguson nikogo nie kupi w nadchodzącym okienku.

Tego nie bylbym pewien ...

Mimo wszystko ma tendencje do oszczedzania , do probowania ulepienia miodu z gowna. Bardzo mozliwe ze problem prawej defensywy rozwiaze Hargo :? a problem w ataku Manuczem i Campbellem. O ile taka koncepcja z napastnikami mi calkiem podchodzi , to prawy defensor needed !

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 kwie 2008, 11:23

Nie wiem gdzie to wyczytales Smile

A gdzieś było kiedyś napisane ale jako, że to nie jest pewna informacja to wspomniałem o Niemcu. Kurcze, z jednej strony mam w głowie nadal jego fantastyczną grę na MŚ a z drugiej cały czas obawiam się, że może on nie wypalić w Anglii. O ile od momentu kiedy pierwszy raz zobaczyłem Evrę w Monaco marzyłem żeby zobaczyć Francuza w trykocie United i byłem pewny, że się sprawdzi o tyle tutaj mam małe wątpliwości.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 kwie 2008, 11:42

boskigonzo pisze:
Morrow pisze:Lahm jest podobno już zaklepany przez Barcę

Nie wiem gdzie to wyczytales :)
Tak naprawde nie jest jeszcze powiedziane, gdzie przejdzie Lahm, co więcej - nie wiadomo czy nastapi to teraz czy dopiero w 2009 r. (niemal pewny jest fakt samego odejścia). A o "zaklepaniu" go przez Barcę wspominał bodajże AS :wink:

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 01 maja 2008, 11:38

mufc.pl pisze:Manchester United jest najbogatszym klubem ma świecie. Według magazynu "Forbes" wartość "Czerwonych Diabłów" wzrosła z przeszło 700 milionów funtów w 2007 roku do prawie 900 mln funtów. Dzięki temu klub z Old Trafford wyprzedził aż o 257 mln funtów zajmujący drugą pozycję Real Madryt.

Mistrz Hiszpanii może się pochwalić większym o 54 mln funtów zyskiem operacyjnym, ale nie wystarczyło to do pokonania Manchesteru United. W 2005 roku klub z Old Trafford został przejęty przez Malcolma Glazera za kwotę 790 mln funtów.

Odwieczny rywal "Czerwonych Diabłów", FC Liverpool awansował z miejsca jedenastego na czwarte. Wartość "The Reds" po przejęciu przez Toma Hicksa i George’a Gilletta wzrosła z 227 milionów funtów do 525 milionów. W pierwszej dziesiątce znalazły się aż cztery angielskie kluby.

Lista najbogatszych klubów na świecie:
1. Manchester United - 897 mln funtów
2. Real Madryt - 640
3. Arselan Londyn - 598
4. FC Liverpool - 523
4. Bayern Monachium - 457
6. AC Milan - 398
7. FC Barcelona - 391
8. Chelsea Londyn - 381
9. Juventus Turyn - 254
10. Schalke 04 - 234
Jaka przewaga nad resztą :shock:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 02 maja 2008, 14:21

Ta lista mnie jakos niedziwi. Real odszedl od idei galacticos i zarabia mniej. Arsenal i Bayern zbudowali stadion. Liverpool zbiera kase na nowy obiekt,a notowania Juve po aferze i epizodzie w 2 lidze spadly dosc mocno. Barca wychodzi z dlugow.

NIedlugo na liscie znajdzie sie Zenit :roll: Schalke jest, to tylko czekac, az Schroeder zadba takze,o Rosjan.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 maja 2008, 14:21

Kapitalna bramka Teveza. W ogóle 3 z 4 które już padły były znakomite.

3-1 po 28 minutach. Ronaldo 2 kolejne gole, a jeszcze troche meczu zostało, pewnie hat trick ustrzeli.

Na początku Ronaldo minał na skrzydle obrońce, zszedł do środka, nikt mu nawet nie przeszkadzał, tylko się cofali. Green bez szans.
Po chwili Ronaldo z lewej strony nurkował, Riley nie dał się nabrać. Nie minęło kilka minut, a Wes Brown zagrał ręką w polu karnym [dosłownie - zagrał :D] Riley odgwizdał jakiś faul, choć jak dla mnie to tam powinien być rzut karny.

Kto wie, ile karnych w tym sezonie gwizdano przeciwko United ?

Później Ronaldo strzelił ... no własnie, chyba swoim przyrodzeniem :lol2: a niektórzy mówią, ze nie jest piłkarzem kompletnym :lol:

Tevez genialnie uderzył, pod poprzeczkę, Green znów bez szans. I jak już było 3:0 Ashton kapitalnie przewrotką pokonał Ewdina. Znów bład Wesa Browna, który zamiast wybijać piłkę, popisał się asystą.

Nani znów chciał kilka sztuczek pokazać :lol:

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 03 maja 2008, 14:27

Taa niezly mecz ale co nani odwalil to wola pomste o nieba.
Otrzymal portugalczyk za zagranie" zidana", tylko ze w głowe dostala ofiara

devil_d.a.m
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: devil_d.a.m » 03 maja 2008, 14:43

Scoooby pisze:Taa niezly mecz ale co nani odwalil to wola pomste o nieba.
Otrzymal portugalczyk za zagranie" zidana", tylko ze w głowe dostala ofiara
dokładnie, ależ mnie zdenerwował :/ ale Neil też chamisko ;/ ta kartka zniszczyła trochę mecz. Druga bramka Ronaldo polewka, udem odbił piłkę ;d a to co zrobił Wes przy bramce dla WHU to totalny kiks, pięknie przelobował Ferdinanda, wykładając piłkę Ashton-owi, tak jak napisał fieldy można śmiało nazwać to asystą :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”