El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 180

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
josey_wales
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: josey_wales » 03 maja 2011, 23:38

MGiggs pisze:Ciekawe czemy nikt nie wspomni o sytuacji z 1 połowy gdy Di Maria przejąl pilke i byłoby o ile pamietam 3 na 2 i sędzia przerwał akcje widac faul na Puyolu gdy ten sam sie wywalil.

Barcelona jest lepsza od Realu ale w tym pofinale sędziowie jej pomogli .
co przez to (wszyscy którzy tak piszecie...) rozumiecie ??

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 03 maja 2011, 23:39

RealFan pisze:Carvalho oczywiście mógł dostać dzisiaj czerwo. Mógł, ale nie musiał. To jest już kwestia interpretacji dla sędziego. Pewnie gdyby padł gol na 2:1 dla Realu, to kogoś by się wyrzuciło. :smile2:

Czy spisek jest czy nie to Real został przekręcony przez sędziów w obydwu meczach. To przez sędziowanie nie był w stanie powalczyć o awans i co do tego nikt nie może mieć wątpliwości.

Wszyscy widzieli, że w równych składach Real jest w stanie z Barceloną walczyć, a nawet ją pokonać.

Dziękuję.
Mogę się zgodzić na przekręcenie w jednym meczu, w tym dzisiejszym.
Jasne, że mecz mógłby się potoczyć inaczej jakby uznali tę bramkę.

Abstrahując od kontrowersji, Barcelona była lepsza w dwumeczu. Ciężko się z tym nie zgodzić. Oczywiście nie zawsze lepszy wygrywa, w końcu to piłka, ale kibice Realu jakoś bardzo płakać nie mogą.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 03 maja 2011, 23:40

ddemon pisze:zamierzony faul dziękuje :P
Mirek15 pisze:Więc jak miał walczyć o piłkę :?:
Jak walczyć,jak najbardziej czysto,nie dając żadnych podtekstów aby sędzia mógł dać czerwoną kartkę i aby zawodnik nie ucierpiał na zdrowiu(złamana noga)

Kończe dyskusję nie ma sensu...VeB!! :beer:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 03 maja 2011, 23:43

Masakra co sędziowie zrobili w tym dwumeczu :lol: Brak słów po prostu jak widziałem pajacowanie Masche i Pique ze złamaną reką :lol:
W 11 na 11 przez 180 minut i z normalnym sędzią spokojnie można było awansować, co nie zmienia faktu że piłkarsko Barcelona dalej lepsza.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 maja 2011, 23:45

Barcelona jest piłkarsko lepsza od Realu,ma lepszych piłkarzy(nie na wszystkich pozycjach) idealny styl gry pod zawodników.Problem w tym że Barca nie grała wielkiej piłki w tym pofinale a sędziowie bardziej jej sprzyjali. Czerwoa z dupy dla pepe która ustawila cały pofinal, dzisaj nieuznany gol igły i przerwana szansa po samoistnej wywrotce Puyola.Barcelona ma pake by bez pomocy sędziogo ogrywac Real , tak był przy manicie, jednka pofinaly LM były cholernie dziwne, Barcelona wyglądała na druzyne z ktorej pod kobiec sezonu zeszło powietrze, przy dosc waskiej lawce wygladaja na zmeczonych na co wpływm miał jeszcze mundial.

Barca w tym momencie wygląda slabiej niz 2 lata temu i duzo slabiej niz w okresie manitowym, jednak to ona będzie zdecydowanym faworytem w LOndynie

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 maja 2011, 23:48

Przede wszystkim gratulacje dla Barcelony za awans do finału. W moim odczuciu przeszła drużyna lepsza, którą cholernie ciężko będzie pokonać prawdopodobnie MU ale nie skreślajmy Schalke przed rewanżem. Brawa też dla Realu za to, że pokazali, że mimo osłabień są w stanie nawiązać równorzędną walkę z Barceloną. Sam mecz dużo przyjemniejszy niż poprzedni.

Kontrowersje pozostaną, bramka Higuaina moim zdaniem prawidłowa. Szkoda, że Belg tego nie uznał, mecz na pewno dużo by na tym skorzystał. De Bleckere w moim odczuciu poza tym błędem i brakiem kartki za chamskie zagranie Adebayora jednak lepiej prowadził zawody niż Stark. Po Barcelonie dziś spodziewałem się trochę więcej ale mieli ten mecz cały czas pod kontrolą. Real ma prawo po tym dwumeczu czuć się skrzywdzony.

Abidal :jupi: Świetnie, że wrócił tak szybko.

I czy Benzema jest naprawdę taki słaby, że nie zasługuje nawet na minutę w takim dwumeczu?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 03 maja 2011, 23:51

Podpisuję się pod postem MGiggsa obiema rękoma.
Awans cieszy ogromnie, ale niesmak zawsze pozostanie... Już widzę to ciągłe nawiązywanie do błędów sędziów przez antyfanów Barcy.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 maja 2011, 23:52

Abidal :jupi: :jupi: :jupi:

Por que? :lol:

gralismy na remis i go z palcem w dupie osiagnelismy. Szkoda bo moglismy wygrac.

O sedziowaniu nie bede pisac bo netowi kibice juz wszystko ogarneli :haha:
Barca w tym momencie wygląda slabiej niz 2 lata temu i duzo slabiej niz w okresie manitowym, jednak to ona będzie zdecydowanym faworytem w LOndynie
To fakt ale do finalu miesiac i duze szanse ze druzyna zlapie drugi oddech.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 maja 2011, 23:57

Morrow pisze:I czy Benzema jest naprawdę taki słaby, że nie zasługuje nawet na minutę w takim dwumeczu?
Tak jak już pisałem, też jestem zaskoczony. Benzema jest w całkiem niezłej formie. O ile w pierwszym meczu jego brak ze względów taktycznych jest zrozumiały, to dzisiaj spodziewałem się go w pierwszym składzie. A jak nie to powinien chociaż wejść na ostatnie 15 minut za któregoś z obrońców bo nie było nic do stracenia poza remisowym bilansem czterech spotkań 1-2-1 pomimo trzykrotnej gry w osłabieniu. :P

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 03 maja 2011, 23:58

Na tych kontrowersjach Barcelona również traci. Poddaje się pod wątpliwość ich awans. Ciężko powiedzieć, że Real nie był pokrzywdzony, ale powiedzieć, że przez działania umyślne, to zupełnie inna sprawa.

Złapałem się na tym, że aż współczuje kibicom Realu, nieprawdopodobne. Mieli nadzieję, ich drużyna grała nieźle, mieli szansę, a tu taki klops sędziego w takim meczu (ten gol Higuaina). Nie dziwię się, że im ręce opadają.
Tyle upokorzeń i na koniec jeszcze niesprawiedliwość, ehhh. Chętnie, jakbym mógł, to RealFana bym po plecach poklepał i nawet piwo postawił.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 04 maja 2011, 0:03

Eric Abidal! Sezon jego życia!

Oczywiście bramka Higuaina w 100% prawidłowa. Nawet jeżeli CR dotknął jakoś Mascherano, to na pewno nie na tyle mocno by go przewrócić. Argentyńczyk widział, że piłki nie dogoni i się położył. Uwierzcie mi, że nie byłem zadowolony z tej decyzji Belga. W sytuacji gdy Puyol sam się wywrócił (na pewno nie symulował - stracił równowagę) też nie powinien przerwać gry. Ale z drugiej strony na prawdę oszczędził Carvalho. Sędzia być może wpłynął na wynik meczu, ale na pewno go nie wypaczył. Co do pierwszego meczu - dla mnie czerwo dla Pepe w 100% zasłużone i zdania nigdy nie zmienię.

Bardzo mi żal, że po raz kolejny całą zasługę awansu Barcelony do finału LM przypisuje się sędziom. Real ani w pierwszym meczu ani w rewanżu nie miał zbyt wiele do zaoferowania w ofensywie. Nie zagrał wystarczająco dobrze by Barcelonę wyeliminować.

ABIDAL !

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 maja 2011, 0:05

pasza:

Obrazek
:wink:

Dyskutować o sytuacji z Pepe już nie będę. Co miałem napisać, napisałem. Jeśli ktoś nie zmienił zdania przez tydzień, to już nie zmieni.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 maja 2011, 0:11

RealFan pisze:Tak jak już pisałem, też jestem zaskoczony. Benzema jest w całkiem niezłej formie. O ile w pierwszym meczu jego brak ze względów taktycznych jest zrozumiały, to dzisiaj spodziewałem się go w pierwszym składzie. A jak nie to powinien chociaż wejść na ostatnie 15 minut za któregoś z obrońców bo nie było nic do stracenia poza remisowym bilansem czterech spotkań 1-2-1 pomimo trzykrotnej gry w osłabieniu. :P
No właśnie aż prosiło się go wpuścić w końcówce za Arbeloę albo któregoś ze stoperów. Cóż, dzisiaj Real wstydu swoim kibicom na pewno nie przyniósł.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 maja 2011, 2:47

Ehhh... Nawalony jestem jak szpak :lol: Mecz ogladalem w barze w ktorym mocno sie potem zasiedzielsmy. Moj kumpel kibic Realu po nieuznanym golu Higuaina (co tam kuffa spalony byl czy jaki grom?) wyp...l caly stolik ze wszystkimi browarami :lol: Caly bar za Barca (Arabowie),a ja jedyny na cala morde: 'puta Catalunya,puta Catalunya!' :haha: Brawa dla Realu za walke i oczywiscie dla Abidala,ktory ma u mnie szacun do konca zycia :beer:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 maja 2011, 3:48

Dr.Football1 pisze: Brawa dla Realu za walke i oczywiscie dla Abidala,ktory ma u mnie szacun do konca zycia :beer:
Przepraszam bardzo ale co takiego zrobil ten Abidal? Cala robote odwalili lekarze. Szybko zdiagnozowali usuneli tak nieinwazyjnie ze mogl po paru tygodniach wrocic do treningu. Do pracy ktora zarabia na zycie. Fajnie ze tak sie stalo ale gdzie ta wielka walka? Za co ten szacun?

To taka mala dygresja. Wracajac do meritum chyba najciekawsze spotkanie z czwormeczu. Mimo tego i tak nie bylo fajerwerkow. Awans Barcelony nawet przez chwile nie byl zagrozony. Grali swoje nie forsowali tempa a Real nie mial metody jak ich ugryzc (bramka Marcelo to jedyny ich celny strzal w swiatlo bramki?). Pilkarze Realu duzo faulowali jednak nie widzialem w tych zagraniach zlosliwosci i agresji co charakteryzowalo pilkrzy tego klubu w poprzednich spotkaniach z Barcelona. A i katalonczycy mniej symulowali. Mecz przebiegal dosc spokojnie.
Sedziowanie moim zdaniem dobre. Arbiter panowa nad wydarzeniami. Sytuacja z Gonzalo kontrowersyjna. Po decyzji sedziego wychodzi ze jego zdaniem w ogole nie bylo faulu na Ronaldo inaczej zastosowalby przywilej i uznal bramke lub w najgorszym wypadku cofnal gre. Szkoda ze nie uznal bo druga polowa przy prowadzeniu krolewskich bylaby duzo ciekawsza.

Barcelona jest faworytem finalu ale mysle ze MU tak tanio jak ostatnio skory nie sprzeda.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”