Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1793

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Neris
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Neris » 31 sty 2015, 0:06

Professor Chaos pisze:Barcelonie to on potrzebny tak samo jak Realowi. Wcale. Chyba, że taki gracz woli być zmiennikiem w takich klubach niż grać pierwsze skrzypce w BVB.
Chicharito odchodzi pewnie po sezonie, Ronaldo ma co chwilę coś z kolanem no i Real pewnie nie będzie chciał ściągnąć typowej 9, więc Reus jak znalazł,, może nawet by wygryzł Bale'a/Benzeme ze składu. Chociaż wydaje mi się że trafi do Atletico, takie jakieś przeczucie.
sigane pepe pisze:Co do Ronaldo, to ewidentnie zmiana pozycji nie idzie tak, jakby każdy tego chciał. Z niego już żaden skrzydłowy nie będzie i zapewne Carlo o tym wie. Zatracił drybling i umiejętność minięcia kilku zawodników i potem strzelenia bramki. Jak mu nie wychodzi mecz, to ma problem z minięciem jednego zawodnika. Coraz mniej uczestniczy w kreowaniu sytuacji na lewej stronie, a coraz częściej czeka w polu karnym. Do tego rozstanie z tą szkaradą, które ewidentnie nie służy jego zdrowiu psychicznemu.
A już jego firmowe akcje w stylu: schodzę z lewego skrzydła do środka, mijam dwóch kolesi ja farcie i strzelam lekko z 20-25 metrów z kozłem w sam środek bramki doprowadzają mnie do kurwicy. Do tego te fatalne wolne. Dałby sobie już z nimi spokój.
To gdzie byś go ustawił? Na ławce :mrgreen: ?

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 31 sty 2015, 11:11

MARCA zaszalala.

Obrazek

Zastanaiwam sie do kogo jest przekaz tych pseudodziennikarzyn. Bo chyba nie do myslac ludzi.
Podpinaja pod wychowankow graczy ktorzy zagrali jeden sezon w kadrze B majac 21 czy 22 lata... Polowa z tych pilkarzy nie jest wychownakami ani Realu ani Barcy, a juz najwiekszym babolem jest Trashorras, ktory nie jest z Realu ale z Barcy.

Tacy pilkarze jak przykladowo (w nawiasie prawdziwy klub) :

- w Realu: Rodrigo (Celta), Negredo(Rayo), Sergio sanchez(Espanyol), Juanfran(Getafe), Angel(Tenerife), Cobeno (Rayo), Borja Garcia(Getafe), Fran Riko (Pontevedra), Jesus fernandez(Numancia)...
- w Barcelonie: Denis(Celta), Nolito(Ecija), Abrahm(Terrassa) czy Luis Alberto(Sevilla)

nigdy nie grali w juniorskich zespolach tych druzyn wiec jakim cudem mozna uznac ich za wychowankow. A wielu z nich rozegralo w druzynie B jeden sezon...
To co prezentuje MARCA jest niewiarygodną ignorancją. Ale tro norma u nich.

A co do prawdziwych wychownakow RM, to w tym sezonie jest zdumiony gra Cherysheva w Villareal. Prawie jakbym widzial Hristo...Prawie. Mysle ze to pilkarz na wiekszy klub. Jednak chyba najwieksza sensacje wzbudzil we mnie Lucas w Espanyolu.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2015, 11:18 przez FRYDERYK SZOPEN, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sty 2015, 11:15

Wszystko jest w porządku bo to są Canteranos a nie wychowankowie. Canteranos to po prostu zawodnicy, którzy grali w klubie w innej drużynie niż pierwsza.

Oczywiście, że takie zestawienie z uwzględnieniem zawodników, którzy grali pół roku czy rok w zespole B jest bez sensu, bo w żaden sposób nie świadczy o szkoleniu w danym klubie.

Tak, Czeryszew po tym co pokazuje w Villarrealu to jest nawet zawodnik, który mógłby dostać poważniejszą szansę nawet w takim klubie jak Real Madryt. Jednak prawdopodobnie jej nie dostanie z powodu pozycji, na której gra. Na pewno gdyby Rosjanin miał wrócić do pierwszego zespołu to nie byłoby mowy o tym by Real walczył o takiego Reusa.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2015, 11:23 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 31 sty 2015, 11:20

No chyba ze uznac to za "ci co kiedys odwiedzili Barce/RM". Ale czemu w takim razie nie ma chocby "barcelonskich" Triguerosa z Villareal czy Baeny?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sty 2015, 11:25

Nie wiem. Pewnie zestawienie robił jakiś mało dociekliwy albo mało profesjonalny dziennikarz.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2493
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 31 sty 2015, 13:02

Przewidywane sklady na dzis:
Wg AS'a
Obrazek
Wg Marki
Obrazek
Oba sklady mi sie podobaja, choc wolalbym wersje AS'a i 4-4-2.

Awatar użytkownika
Neris
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Neris » 31 sty 2015, 13:31

Oj tam czepiacie się jakiejś listy zawodników wymienionych przez kiepskiego pismaka. AS dzisiaj lepiej poleciał z newsem, że Illaramendi to nasz talizman szczęścia i gdy jest na boisku to wygrywamy. Tylko fakt jest taki, że Hiszpan wchodzi zazwyczaj już przy ustalonym wyniku a w ciężkich meczach jest pomijany.

Mi bardziej podoba się to ustawienie co podała Marka. Im wyżej James tym lepiej :mrgreen: . Ciekawe jak dzisiaj zagrają w takim ustawieniu. Dwa mecze czegoś nowego, w końcu! Oby to wyszło drużynie na dobre i wniosło trochę ożywienia do gry. Może będzie więcej strzałów zza pola karnego.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 548

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 31 sty 2015, 18:09

Spokojna wygrana, choć trzeba przyznać, że rywale nie postawili wysoko poprzeczki. Być może duża w tym zasługa kontuzji Veli, który już na początku meczu musiał opuścić boisko.
Zaczęło się od kolejnej szybko straconej bramki (ogólnie mam wrażenie, że drużyna Realu jest specjalistą w takim wchodzeniu w mecz), na szczęście już minutę później James wyrównał stan rywalizacji. Później Real przeważał, miał nawet stuprocentowe sytuacje, jak ta Garetha, gdzie powinien zostawić piłkę Jamesowi, ale koniec końców udało się trafić drugą bramkę za sprawą Ramosa i na drugą połowę zespół wyszedł z jednobramkowym prowadzeniem. W drugiej połowie Baskowie zupełnie oddali pole gry i Real spokojnie to wykorzystał. Benzema wsadził dwie bramki, gdzie druga była cudownej urody, do tego były szanse na kolejne gole, kolejną setkę zmarnował Bale.
Widać po dzisiejszym meczu jak wiele daje tej drużynie Isco - dla mnie to jest najrówniej grający piłkarz w tym sezonie i z wielką przyjemnością ogląda mi się jego grę. Oprócz niego na pochwały zasługuje na pewno Benzema.
Po raz kolejny z ławki wszedł Jese i niestety dalej widać, że nie jest w formie. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie dostanie cały mecz do zagrania, bo widać, że brakuje mu gry. Na ostatnie 10 minut wszedł też Chicharito, więc pewnie przez najbliższy miesiąc nie podniesie się już z ławki.
Ogólnie fajnie oglądało się ten mecz, piłkarze znowu mieli momenty, gdzie bawili się piłką, więc mam nadzieję, że zwiastuje to dobrą grą w następnych meczach.

Awatar użytkownika
Neris
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Neris » 31 sty 2015, 21:29

Bale tymi setkami mnie dzisiaj zabił. Nie pierwsza jego egoistyczna zagrywka przy wpieprzeniu się Jamesowi a ta druga sytuacja to kolejny przegrany pojedynek sam na sam z bramkarzem. Jak nie podaje do kolegów to im zabiera strzał a jak jest jeden na jeden to trafia w bramkarza :roll: .

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 31 sty 2015, 23:44

Czyli bale już zaczyna się robić za słaby na Real. :/ Nawet niedawno Krystynie podpadł, bo mu nie podał. :lol2:

Proponowałbym go sprzedać, najlepiej za połowe ceny którą za niego zapłaciliście i do Północnego Londynu, ale tym razem do czerwonej części. :)

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 31 sty 2015, 23:45

Mnie tak samo, ale nie mozna tak piaszczyc caly czas. Przeciez on w koncu musi wrocic do swojej normalnej dyspozycji.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lut 2015, 0:08

Bale po prostu zadziwiająco często miewa dziwne i wręcz irytujące zachowania w sytuacjach podbramkowych, które powinny kończyć się golami. To nie znaczy jeszcze, że ktoś go sprzedaje. Ronaldo też ma swoje charakterystyczne i irytujące zachowania powtarzane z dużą regularnością. Nie wspominając o Ramosie. Wielu zawodników ma pewne cechy, które chciałoby się u nich zmienić lub wyeliminować. To nie sprawia, że ktoś z tego powodu chce ich sprzedać.

Taki Isco przeszedł dobrą drogę pod tym względem. Nie tak dawno jego nieudane i zbyt częste dryblingi także denerwowały wielu ludzi. Dziś Isco jest wielki mimo że wcale nie zaprzestał grać jeden na jeden. Jednak rzadziej zalicza proste straty i niesamowicie poprawił się taktycznie.

Mecz z Realem Sociedad rzeczywiście był najlepszym od jakiegoś czasu. Nie wiem jednak na ile duża w tym zasługa dobrej gry Madrytu, zwłaszcza Isco i Benzemy, a na ile po prostu słaba postawa Basków, którzy poza golem ze stałego fragmentu gry w pierwszej minucie nie pokazali zupełnie nic. Z przodu nie istnieli, w środku pola nie istnieli, w defensywie pasywni do bólu.

Awatar użytkownika
Neris
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Neris » 01 lut 2015, 11:36

guru pisze:Czyli bale już zaczyna się robić za słaby na Real. :/ Nawet niedawno Krystynie podpadł, bo mu nie podał. :lol2:

Proponowałbym go sprzedać, najlepiej za połowe ceny którą za niego zapłaciliście i do Północnego Londynu, ale tym razem do czerwonej części. :)
Nie wiem jak to skomentować, może lepiej nie komentować :| . Oezil dalej gra na skrzydle?

Benzema w końcu może się podobać, już tydzień temu pokazał się z dobrej strony a wczoraj tylko potwierdził zwyżkę formy. Oby z Atletico nie zgasł i w końcu pokazał się w derbach z dobrej strony.

Najgorszy na boisku był ewidentnie Illaramendi. W drugiej połowie się trochę poprawił ale w pierwszej to była jakaś tragedia. Był tak obsrany jakby dopiero debiutował na Bernabeu.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 01 lut 2015, 11:46

Moze to trema z powodu meczu z jego bylym klubem? A nie, sorry, on co mecz jst stremowany. Nie wierze juz w niego. Po poprzednim sezonie dawalem mu szanse, ale jezeli po 1,5 roku gry w klubie jego domena sa podania do tylu to nie mam pytan. Kroos i Ramos robili wczoraj za niego cala robote. Jezeli ktos sie zglosi w lecie to oddac z pocalowaniem reki. Lubie Asiera jak kazdego innego pilkarza Realu, ale watpie by cos sie zmienilo.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 337

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 01 lut 2015, 13:31

Ja tez juz Illare w Realu skreslilem, umiejetnosci moze i chlopak ma, ale mam wrazenie ze nie ma glowy na klub tego kalibru - nie bede w ogole zalowal jesli go oddamy.

Co innego Bale - ostatnio gra slabiej, ale fajnie byloby sie wstrzymac z hejtami, chlop wygral nam Puchar, strzelal w finale LM, jak dla mnie kwestia czasu jest powrot do odpowiedniej formy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”