FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1796

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sie 2013, 13:43

hattrick

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 24 sie 2013, 13:50

MGiggs
Jak na moje to Nani nie musiał płakać, nie musiał się podnosić i ponownie upadać po muśnięciu Gerrarda. W następnym meczu wybiegł zadowolony, więc wszystko było ok. Sytuacja jak z Alvesem i Pepe. Nani to symulant, podobnie jak Young i każdy o tym wie. Identycznie jest z Albą, tyle że fani Barcelony nie wklejają w temacie United gifów z żałosną symulką a reszta ludu nie wypisuje postów o geniuszu i mistrzu.
rekinho pisze:ale bym kopnął albe w głowę za te akcje
Za co byś kopnął? Alba dostał w ryj, obróciło go, ale się nie wyrżnął i nie leżał na boisku 10 minut. Chwała mu za to. Arwin zaliczył faila z gifem, choć chciał pokazać, że Alba jeszcze kilka razy tak beznadziejnie się zachowywał. Więc o czym ty piszesz?

Hiszpana bym posadził na ławie na dłużej. Adriano w tej chwili zjada go pod względem sportowym jak i pod kątem zachowywania się na boisku.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 sie 2013, 14:04

Arwin pisze:Nie zamierzam się z tobą wdawać w dyskusje. Nie jestem z tych, którzy będą toczyć przez kilka stron debatę o tym czy ręka dotarła do barku czy do twarzy, ale sądząc po tym jak Alba zachowywał się w tamtym spotkaniu i jego skłonność do zbytniego przesadzania oraz "doskonałej" grze aktorskiej jestem niemal całkowicie pewien, że ów jegomość dostał w bark.
Arwin :roftl3:

Czasem warto obejrzecz mecz albo dluzsza powtorke. Alba dostal najprawdopodobniej w twarz co bylo ewidentncie specjalnie. kilka sekund pozniej byl rewanz. Oceniasz sytuacje po wczesniejszym zachowaniu zawodnika....fajnie masz :badziewie:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 24 sie 2013, 14:16

Nie wiem jak z powyższego gifa można wyciągać wnioski, że "Alba dostał najprawdopodobniej w twarz", z gifa akurat wynika, że najprawdopodobniej w twarz nie dostał. Powstrzymuje się z jednoznaczną oceną dostał czy nie dostał bo żeby mieć pewność trzeby by było inne ujęcie mieć.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 24 sie 2013, 14:18

Bienias pisze:Oceniasz sytuacje po wczesniejszym zachowaniu zawodnika....fajnie masz
Oceniam sytuacje po tym, jak Alba przeważnie się zachowuje, a że zachowuje się jak pizduś...
Bienias pisze:Alba dostal najprawdopodobniej w twarz
Najprawdopodobniej? Coś za dużo niedopowiedzeń.
szefu91 pisze:Nani to symulant, podobnie jak Young i każdy o tym wie. Identycznie jest z Albą, tyle że fani Barcelony nie wklejają w temacie United gifów z żałosną symulką a reszta ludu nie wypisuje postów o geniuszu i mistrzu.
Tyle, że Young lub/i Nani takie symulki jak te Alby odstawiają raz na pół sezonu, zresztą, masz coś na poparcie swoich słów? Jakiś gif/obrazek/filmik z symulką Naniego lub Younga, szczególnie chodzi mi o sytuacje, gdzie dostali np. w bark, a łapią się za twarz, takie coś mnie interesuje :)

Alba jaki jest taki jest, ale wasze usilne próby oczyszczenia jego wizerunku są tak samo żałosne jak jego symulacje, tyle.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 24 sie 2013, 14:36

Żałosny to jesteś Ty Arwin bo dwa gify z symulkami Alby zostały wrzucone i prawie nikt go nie bronił.

Ty natomiast wrzucasz gifa na którym widać jam dostaje w twarz a przy tym kopa w goleń. Alba nie upada więc de fakto ciężko mówić o symulce, ale przybiga Arwin w złotej zbroi otwierać ludziom oczy i tłumaczyć jaki jest Alba.

Co do linkòw - skoro prosisz to dostaniesz, pewnie pod wieczòr.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 sie 2013, 14:47

Zastanawiam się czasami czy niektórzy kibice Barcelony serio wierzą w to co piszą. Jeśli tak to doprowadza to do dwóch wniosków. Albo są tak samo delikatni i wrażliwi jak ich ulubieńcy typu Alba, którzy po ich dotknięciu lub samym zamiarze zwijają się z bólu albo to nieustanne próby usprawiedliwiania swoich pupili doprowadziły ich do takiego spaczenia, że wszędzie widzą brutalność i kontakt z przeciwnikiem. Jeden i drugi wniosek wzbudza we mnie współczucie dla tej części fanów Barcelony w rodzaju Proffesora Chaosa czy Emeralda. A także współczucie dla waszych kolegów, jeśli takowych macie i z takowymi gracie sobie rekreacyjnie czasem w piłkę. To musi być naprawdę ciężkie.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 24 sie 2013, 15:42

Crisie - mogę się wypowiedzieć tylko w swoim imieniu, niemniej chciałem serdecznie podziękować za troskę.

W ramach wyjaśnienia napiszę tylko, że podobnie jak większość kibiców Albę uważam zasymulanta i potèpiam tę cechę. Nie zmienia to jednak mojego poglądu, który jest taki, że nawet symulanci na boisku nie powinni być kopani a w gifie wklejonym przez Arwina te kontakt widzę i uważam go za celowe przekroczenie przepisów przez napastnika (który z przekraczania przepisów jest równie znany jak Alba z symulek). W związku z tym chciałem powiedzieć, że o ile sam potempiłem Albepo pierwszym gifie teraz będę go bronił bo widziałem tam kontakt.
Widzisz różnię się od Ciebie tym, że jak oceniam takie zajścia to nie patrzę na nazwiska na koszulkach tylko na to co się dzieje. Gdyby to nie był Alba tylko RVP Twojego kentarza by nie było albo byłby zupełnie inny. Mój byłby taki sam - jest to sytuacja stykowa i ciężka do osądzenia (w odróżnieniu od dwóch wcześniejszych).

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 sie 2013, 16:24

Nazwisko na koszulce jest jednak istotne, bo RVP w takich sytuacjach trudno mi sobie wyobrazić. Natomiast dla Alby to chleb powszedni.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 24 sie 2013, 16:53

Cris - to prawda jak już napisałem to Alba to symant, ale w kontekście tego ostatniego gifa pisanie, że to dla niego chleb powszedni to jakieś jaja. Został sfaulowany, nie wywrócił się... nie wiem o co cho...

Natomiast RVP dostał piłką w głowę i zaczął umierać a Ferguson już się na pogrzeb szykował...
Nie widzę sensu kontynuowania tej debaty...

W każdym razie Arwin poprosił o przykłady symulek w wykonaniu zawodników MU (z tego co kojarzę w UK są grupy fanów trudniące się głównie wyszukiwaniem takich kwiatków w wykonaniu MU i wciskaniem na youtube więc liczę na obfite zbiory). Postaram się coś znaleźć wieczorem i mam nadzieję, że przeniesiemy dyskusję do Waszego tematu, skoro tak lubicie o tym rozmawiać (to chyba jakiś fan MU zaczął ten festiwal?)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 24 sie 2013, 17:09

Ja sobie pozwole jeszcze na posta

Czy k... nie ma różnicy pomiędzy zachowaniem Alby a NAniego z filmiku który musiał opuścić boisko z powodu kontuzji i tylko cm brakował by został bez nogi?

Nani jest symulantem? Szefu licze że znajdzieś choć 1 symulke Naniego z ostatnich 3 sezonów- czekam na konkretne linki w temacie MU.

Dla mnie wyciągnięcie tej sytuacji Naniego to jakaś paranoja- skoro Nani jest symulantem powino być sporo filmików z udawaniem- więc czekam.Bo powiem Ci tyle że jesteś kłamcą.

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 25 sie 2013, 18:08

wystarczy sobie wpisać "nani dive" na youtube, jest tego pełno. wklejam tylko po to żeby udowodnić że jakiekolwiek zarzekanie się jest bezsensowne. każdy piłkarz kiedyś usłyszał, że nurkować w odpowiednich sytuacjach należy. tylko interpretacje 'odpowiednich sytuacji' się różnią.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 25 sie 2013, 18:10

MGiggs po co robić syf w temacie o United jak można tutaj. Nie wiem po co pytasz (retorycznie?) o różnicę między Albą a Nanim.
Co do symulek Portugalczyka - pierwsza z brzegu. Na tym kanale znajdziesz trochę jego nurków, w pakiecie z innym portugalskim skrzydłowym; chyba koleś ma do nich jakieś poważne uprzedzenia (na niektórych filmach komentatorzy zgodnie mówią o aktorstwie). Jeśli Ci mało poproś Arwina, chłop umie szukać gifów.
Odnośnie Naniego - ciekawe rzeczy można znaleźć. Na przykład zestawienie najgorszych nurków w PL wg bleacherreport lub odnośnik do forum fanów United dyskutujących o symulkach Portugalczyka sprzed trzech lat. Warto też zerknąć jak zachował się po muśnięciu przez Tello w towarzyskim meczu z Barceloną, a TO mimo że stare to epickie.

Widziałeś wczoraj Balotellego? Czy w temacie o Milanie znajdziesz jakieś ciekawe gify z Włochem w roli głównej?
Tutaj wpada taki Arwin z chęcią dołączenia do chóru i wstawia animacje gdzie widać tyle co nic. Alba nawet nie upadł a co dopiero mówić o symulce. Były dwa gify, pośmialiśmy się, fani Barcy czują żałość, że taki zachowania praktykuje Hiszpan, ale już na tym koniec. Tydzień minie, a tu dalej wszyscy będą się upajać jak beznadziejnie zachowywał się w środowym meczu. Przyjdzie Cris i będzie mówił o fanach w "rodzaju" Chaosa i Emeralda. Handluj z tym.
Alba tak często symuluje i robi to tak bezczelnie, że wszyscy już powinni się przyzwyczaić. Wszak nikogo nie dziwi już że taki Messi czy RvP strzelą przepiękną bramkę.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 25 sie 2013, 18:54

szefu91 pisze:MGiggs po co robić syf w temacie o United jak można tutaj. Nie wiem po co pytasz (retorycznie?) o różnicę między Albą a Nanim.
Co do symulek Portugalczyka - pierwsza z brzegu.
Porównujesz to zachowanie (alves robi coś takiego przy niemal każdym kontakcie/faulu) gdzie był faktyczny kontakt, z błazenadaą Alby, ktory do tego robi takie coś trzy razy w meczu?

Przestańcie robić z siebie pośmiewisko i nie usprawiedliwiajcie tego pajaca i większośc przejdzie nad tym bez komentarza

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 25 sie 2013, 18:58

Zajmnij sie czlwieku swoim podworkiem i nurkami Cristiano i Di Mariji.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2013, 18:58 przez DREWNIANY SRACZ, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”