AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1797

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 01 wrz 2013, 20:36

Ciężko uwierzyć w brak zapłaty za tą tranzakcję ze strony Milanu. Chyba Kaka musiał dać mocno do zrozumienia że do jutra chcę zmienić klub a Perez ma mu to umożliwić.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 01 wrz 2013, 20:37

Wilmore pisze:400k dopłacane do pensji Antoniniego + pensja Birsy to nadal prawdopodobnie trochę mniej niż to, co zarabiałby Antonini w Milanie, ale to mnie nie pociesza - jestem na 100% przekonany, że parę klubów europejskich zainteresowanych nim byłoby w stanie pokryć jego dotychczasową pensję, albo dać mu lepsze warunki niż Genoa - zgodził się na obniżkę przez dwa kolejne sezony pod warunkiem płacy przez sezon na dotychczasowym poziomie.

Paloschi strzelił Napoli dwa gole i dobrze ktoś wzmiankował na twitterze - czy Galliani i Allegri nie mogli ściągnąć go zamiast Matriego? Byłby tańszy w transferze, utrzymaniu, a nie wygląda na to, by był słabszy.
Rozumiem odchodzenie od projektu młodzieżowego - to było wymagane na trudne czasy, w których Milan przynosił wielkie straty, których już nie przynosi - ale kurczę, niech to będzie wykonywane z głową. Dla dotychczasowych ruchów Gallianiego nietrudno znaleźć lepsze i tańsze zamienniki.
Z każdą godziną przestaję wierzyć, że on te błędy wynagrodzi. Na pewno nie zrobi tego samym Kucką albo ściągnięciem Kaki.
Wilmore pisze: Niech Galliani wraca do Mediolanu, zakontraktuje Hondę od stycznia, ściągnie Kuckę ze środkowym obrońcą i będzie można być zadowolonym.

To ja już nie rozumiem. Ten środkowy obrońcy robi taką różnicę, że tu są przedstawione niemal skrajnie 2 różne stanowiska?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 wrz 2013, 20:41

Ozil ma odejść do Arsenalu lub PSG. Cieszy mnie to, nie chcę go widzieć w Milanie (cena transferu powoduje, że różnica w jakości między nim a Hondą nie jest warta ruchu), nie chcę też widzieć sprzedawania kogokolwiek, by go ściągnąć.
Ozil to ofensywny pomocnik klasy światowej, który tworzy okazje dla kolegów bodajże co 30 minut. Honda to nawet nie jest największa gwiazda ligi rosyjskiej.

Kaka' wraca :rotfl4: Teraz sprzedajmy Faraona i mercato dla Silvio idealne.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 01 wrz 2013, 20:43

mete dobrze pisze, wilmore weź obejrzyj pare spotkań z udziałem ozila + sprawdź jego statystyki

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 wrz 2013, 20:44

mete pisze:Ozil to ofensywny pomocnik klasy światowej, który tworzy okazje dla kolegów bodajże co 30 minut.
co 22.1 minuty

Ciekaw jestem co Kaka pokaże w Milanie. Wypalony, po wielu kontuzjach, ale może akurat odpali.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 wrz 2013, 20:44

maciek_88 pisze:To ja już nie rozumiem. Ten środkowy obrońcy robi taką różnicę, że tu są przedstawione niemal skrajnie 2 różne stanowiska?
Rozumiesz, a jednak nie rozumiesz. Wyjątkowo nieudolna próba.
Ze środkowym obrońcą klasy Astoriego Milan będzie miał trzech obrońców, których nie będzie strach pokazać w LM. Nie są oni światowej klasy, ale jednak solidni.
Bez środkowego obrońcy w najlepszym razie Milan będzie mógł prezentować Silvestre, który na razie ma potworne braki szybkościowe (a nigdy świetnym sprinterem nie był).
Jak wierzę w Silvestre, to miną miesiące w najlepszym razie (jak z Zapatą), aż dojdzie do jako takiego poziomu.
Przy dwóch transferach zrobi się głębia na dwóch kluczowych pozycjach, na których w Milanie zmiennicy są fatalni (środek obrony) albo ich nie ma (Cristante na razie trudno traktować poważnie).
Już z litości dla Ciebie nie wspomnę o tym, że "albo" oznacza, że jeden albo drugi scenariusz, a więc nie odnosiłem się do jednoczesnego ściągnięcia obu. :lol:

Nigdzie nie zanegowałem poziomu Ozila, rekinho i mete całkowicie nie zrozumieli.
Kupno Ozila to lekko 30-40 milionów euro + pensja wyższa od Balo i Kaki. Nawet zakładając, że Milan na to stać - nie widzę sensu w rzucaniu takiej kasy na jedną pozycję, przy takich dziurach gdzie indziej.
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2013, 20:49 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 01 wrz 2013, 20:46

ta jeszcze z 30 milionów do przodu. Kiedyś smiałem się jak słyszałem że Silvio chce zarabiać na klubie. Przecież te bilanse mogą być fałszowane, wpsisują przykładowo spłacanie długo wobec finvestu. OCzywiście teoretyzuje...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 wrz 2013, 20:46

Milan nie potrafi dokonać gotowkówego transferu bez sprzedaży kogoś wcześniej. Do czego doszło.

Sprzedajmy Faraona do City a De Sciglio do Realu. Silvio idź na całość!

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 01 wrz 2013, 20:47

mete pisze:który tworzy okazje dla kolegów bodajże co 30 minut.
Tak, w barwach Realu Madryt. Taki mały szczegół.

Czyli już wiemy czemu ES nie gra :lol:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 01 wrz 2013, 20:49

Nie o to chodzi. Piszesz o odejściu strategii z "młodzieżowej", która wykonywana jest bez głowy, twierdząc, że transfery Kucki i Kaki tego nie naprawią. Parę stron później piszesz, że czekasz na Kuckę, środkowego obrońcę (Kaka już jest) i wtedy będzie można być zadowolonym. Nie rozumiem po prostu tego.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 01 wrz 2013, 20:51

Twoje tlumaczenia Wilmore sa co najmniej durne i jest to nic wiecej jak robienie dobrej miny do zlej gry skoro dzielisz pieniadze ze sprzedazy koszulek Kaki pomijajac aspekt sportowy tego wypalonego zawodnika (liga juz nie jest tak slaba jak w momencie kiedy zatrudnialiscie Ronaldinho), ktory nawet w takim Realu posiadajacym wiekie mozliwosci ofensywen nie potrafil zaistniec na przestarzeni lat.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 wrz 2013, 20:52

Strategia "młodzieżowa" była wykonana tylko po to by zamydlić oczy fanom. Nie ma żadnej strategii! Choć przynajmniej postawienie na młodzież dało jakieś efekty.

Nie ma żadnych przesłanek o wielkiej wartości marketingowej Kaki. Gdyby jakąkolwiek miał to Real nie oddawałby go za darmo. Skoro Real nie zarobi na jego pensje to my tym bardziej.

W tej chwili z punktu sportowego nic nie broni transferów Kaki i Matriego. NIC!

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 01 wrz 2013, 20:54

Kupno Ozila to lekko 30-40 milionów euro + pensja wyższa od Balo i Kaki
ale ile koszulek by sprzedał!!

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 wrz 2013, 20:56

Finally, Mr. X! It's SES! Unfortunately, it's not our Mr. X but City's
Dobry komentarz :)
Now we have Kaká taking SES' spot. And he's only 10 years older
Ten też :)

Jeżeli plotki o transferze Ozila są prawdziwe to normalny klub kupiłby go, olał Kakę i patrzył jak Niemiec posyła świetne piłki do Faraona. My robimy na odwrót.
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2013, 20:58 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 01 wrz 2013, 20:57

Chyba Kaka musiał dać mocno do zrozumienia że do jutra chcę zmienić klub a Perez ma mu to umożliwić.
Kaka to dawał do zrozumienia każdą minutą, którą spędzał na boisku i gdyby mimo wszystkich okoliczności Real się go nie pozbył w tym okienku przez to, że Perez chciał za niego jakąś kasę to Florentino by chyba do końca życia z bunkra nie wyszedł :lol:.

Wiadomo, że katastrofalnie wygląda ten transfer ze strony Realu (przychodził kilka lat temu za 65, odchodzi za darmo), ale cieszę się i to bardzo. Poza przebłyskami(których z biegiem czasu było coraz mniej) nie prezentował sobą wiele i byłem przekonany, że zostanie te dwa lata i będzie dalej wyciągał 10 mln rocznie. Ciężko mi uwierzyć w to, że będzie dla Milanu wzmocnieniem, ale mimo wszystko życzę powodzenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”