AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1798

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 01 wrz 2013, 21:04

Wilmore pisze:Ozil ma odejść do Arsenalu lub PSG. Cieszy mnie to, nie chcę go widzieć w Milanie (cena transferu powoduje, że różnica w jakości między nim a Hondą nie jest warta ruchu), nie chcę też widzieć sprzedawania kogokolwiek, by go ściągnąć.
Normalnie złote wary!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 wrz 2013, 21:10

Wilmore pisze:Kupno Ozila to lekko 30-40 milionów euro
mówi się, że Arsenal ma 40mln funtów wyłożyć.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8780
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 wrz 2013, 21:12

Właśnie. Do Milanu Kaka idzie na 2 lata. A Oezil do Arsenalu. A Honda to może być bardzo dobry transfer.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 01 wrz 2013, 21:17

Ozdobny pisze:
Wilmore pisze:Ozil ma odejść do Arsenalu lub PSG. Cieszy mnie to, nie chcę go widzieć w Milanie (cena transferu powoduje, że różnica w jakości między nim a Hondą nie jest warta ruchu), nie chcę też widzieć sprzedawania kogokolwiek, by go ściągnąć.
Normalnie złote wary!
Czy ja wiem, akurat w tym przypadku trudno nie przyznać Wilmorowi racji

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 01 wrz 2013, 21:36

OFICJALNIE: Kaka wraca do Milanu, za darmo!

:shock:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2289
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 01 wrz 2013, 21:41

Takie nic nie granie i znów można dostać w trąbe bo Cagliari jest groźne i chcą grać piłką.Jak znów popełnią błędu z meczu z Hellasem to będzie to niewybaczalne.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3409

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 01 wrz 2013, 21:46

Lewa strona słabo funkcjonuje, Urby nie podłącza się często, widać że Monto nie leży pozycja ofensywnego pomocnika.
Niby wydaje się, że mamy sytuację pod kontrolą, ale...
Znów po strzelonej bramce cofamy się i zostawiamy dużo pola do gry Cagliari.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 wrz 2013, 21:47

maciek_88 pisze:Nie o to chodzi. Piszesz o odejściu strategii z "młodzieżowej", która wykonywana jest bez głowy, twierdząc, że transfery Kucki i Kaki tego nie naprawią. Parę stron później piszesz, że czekasz na Kuckę, środkowego obrońcę (Kaka już jest) i wtedy będzie można być zadowolonym. Nie rozumiem po prostu tego.
Nie zrozumiałeś.
Już pominę z litości dla Ciebie, że nie zrozumiałeś też, że "albo" to nie znaczy, że mam na myśli obu z nich.
Odnosiłem się do projektu młodzieżowego w kontekście napastników, bo na tej pozycji Milan ma co najmniej dwóch młodych wilków, na których chciałbym, by postawił w sytuacji Pazziniego (Comi i Paloschi, z naciskiem na drugiego), a zamiast tego poszedł od razu z grubej rury i wziął Matriego. Napisałem, że chciałbym, by te błędy (odnośnie transferów z pominięciem sektora młodzieżowego) wynagrodził kolejnymi ruchami (nie pisząc, że mam na myśli kolejnych wychowanków Milanu), czego nie zrobi ALBO Kaką ALBO Kucką (a więc nie oboma naraz).
Znacznie później napisałem, że z okienka będzie można być zadowolonym, jeśli Milan ograniczy się do ściągnięcia Kaki, Kucki i środkowego obrońcy, co dla Ciebie stoi w sprzeczności ze zdaniem, że okienko będzie niezadowalające jeśli Milan ściągnie TYLKO Kakę albo Kuckę.
Prościej nie mogłem tego rozrysować. Rozumiesz już, że mimo Twoich najszczerszych chęci i mylnego czepialstwa - byłeś po prostu w błędzie?
Twoje tlumaczenia Wilmore sa co najmniej durne
Jeśli nie rozumiesz (co pokazałeś popisem przy słowach o Ozilu) to nie znaczy, że są durne, tylko że Cię przerastają. Nie pierwszy raz zresztą.
Strategia "młodzieżowa" była wykonana tylko po to by zamydlić oczy fanom.
Nie. Milan był przez dwa lata w ciemnej dupie finansowej. Nie mógł robić nic innego jak stawiać na młodych, bo nie stać było na odpowiednich dojrzałych graczy. To raz.
Dwa, że w KAŻDYM klubie stawiającym na młodzież nadchodzi taki moment, gdy zawodników już za starych na juniorów, a wciąż nie dość dojrzałych na 1 ekipę wypożycza się. To, że Inter paru graczy wypożyczył nie znaczy, że na młodych nie stawiają, przeciwnie - chcą, by byli gotowi szybciej, niż gdyby szlifowali swoje umiejętności tylko na treningach.
I Milan, chwała bogu, robi to samo - zamiast zmarnować Petagni rok, oddaje go na rok gdzieś, gdzie złapie kilkadziesiąt (kilkaset?) razy więcej minut niż w Milanie.
mówi się, że Arsenal ma 40mln funtów wyłożyć.
No to tym bardziej fieldy, nie chodziło mi przecież o dokładną wycenę. Przecież to oczywiste jest (no, Ozdobny nie zrozumiał, ale to nic dziwnego, on zwykle nic nie rozumie), że w obecnej sytuacji Milanu lepiej mając 40 milionów (z Faraonem czy nie) wydać je na kupno paru graczy, niż jednego Ozila. Przy obecnej pomocy Ozil będzie dobry, ale nie rozwinie skrzydeł, a jego pensja zarżnie klub. W ogóle nie ma o czym mówić, bo trudno sobie wyobrazić, by przeszedł do Milanu. Nie wiem, jak stoi Arsenal kadrowo, ale Milan stoi tak, że te 40 milionów (funtów, euro, nie ma różnicy) to 2-3 podstawowych graczy z miejsca, a może nawet więcej. Nie wyda ich na Ozila.
Chyba że odda w zamian Faraona, ALE to i tak mało prawdopodobne - z powodu pensji, jak już pisałem.

Śmieszne plotki dotyczące Kaki: wczoraj było, że dogadał się z Milanem w styczniu i trzeba dogadać się z Perezem. Dziś rano, że z Perezem się dogadano i trzeba dogadać się z Kaką. Później, że dogadano się z Kaką i trzeba dogadać się z Perezem. Teraz, że dogadano się z Perezem, a spotkanie z Kaką na temat kontraktu trwa, a Galliani wyraźnie to potwierdził: porozumienie jest z Realem, ale nie z piłkarzem.

Co do dzisiejszego meczu: cieszyłem się z powodu przejścia na 4-3-1-2 (w czerwcu) i cieszę się dzisiaj. Gra wygląda dobrze, a z kimś bardziej dynamicznym na trequartiście będzie wyglądało jeszcze lepiej, miejsce Montolivo jest w pomocy. Allegri poświęcił ataki bocznych obrońców kosztem bocznych pomocników i w efekcie Emanuelson i Abate grają głębiej niż w poprzednich meczach, ale to może być też podyktowane tym, że Urby się nie czuje jeszcze pewnie na pozycji i woli się zabezpieczać, a nie wysuwać do przodu.
Niestety, jeden błąd powoduje, że z dwóch bramek zrobiła się jednak, ale trudno - Milan jest znacznie lepszy i to powinno procentować.
OFICJALNIE: Kaka wraca do Milanu, za darmo!
Na razie nic nie jest oficjalne, ale tak, plotki podawały, że jeśli wróci, to za darmo - zagadką jest jego pensja, bo tu jest parę wersji.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 01 wrz 2013, 21:52

Transfery Kaki i Matriego są fatalne z każdego punktu widzenia. O wiele lepiej wyszłoby nam ściągnięcie Teveza oraz kogoś trójki Ljajic/Eriksen/Qunitero.

Też bym nie chciał Ozila za ponad 30 mln euro. Z pewnością nie robiłby tyle okazji w Milanie co w Realu patrząc na styl obydwóch drużyn oraz jakich mają piłkarzy w ofensywie. Może mówić co chcecie, ale tyle szumu to nie trudno przy takiej ofensywie zrobić tym bardziej, że Ozilowi podobno zarzuca się, że człapie po boisku zamiast biegać. Mata ma chyba nie jasną sytuacje w Londynie. Jeżeli rzeczywiście tak jest to myślę, że byłby to piłkarz tańszy oraz lepszy. Jednak zostawmy bajki na bok. Nie ma opcji, żeby przyszedł ktoś wielki i ES został w klubie.
mete pisze:Strategia "młodzieżowa" była wykonana tylko po to by zamydlić oczy fanom. Nie ma żadnej strategii!
Zamydlili i tobie. Już rok temu pisałem, że z tym zarządem daleko nie zajedziemy. Nie mamy planu :?: Sprzedaże swego czasu Kaki(chociaż to było trafne posunięcie), Shevy i kryminał z przed roku sprzedając w dublecie Zlatana oraz Silvy wiele mówią. Sprzedajmy kogoś za 40 kupujemy za 10.

Gramy dobrze, ale nie ma się czym podniecać skoro gramy z jedną z gorszych drużyn ligi u siebie.
Wilmore pisze:gdzie złapie kilkadziesiąt (kilkaset?) razy więcej minut niż w Milanie.
Słówko "razy" nie potrzebne :wink:

Niby czekamy na promocje, a tych promocji przeszło mnóstwo w to mercato.
gilardino11 pisze:ta jeszcze z 30 milionów do przodu. Kiedyś smiałem się jak słyszałem że Silvio chce zarabiać na klubie. Przecież te bilanse mogą być fałszowane, wpsisują przykładowo spłacanie długo wobec finvestu. OCzywiście teoretyzuje...
Oczywiście, że tak.

I na koniec. Real sprzedał Kake za wiele milionów. Po prostu nie będzie mu płacił wysokiej pensji(ok 20 mln za 2 lata + podatki bodajże), a gracz i tak im nie jest potrzebny. Wypchnęli go tak jak my próbujemy Traore.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 wrz 2013, 21:59

Nie. Milan był przez dwa lata w ciemnej dupie finansowej. Nie mógł robić nic innego jak stawiać na młodych, bo nie stać było na odpowiednich dojrzałych graczy. To raz.
Dwa, że w KAŻDYM klubie stawiającym na młodzież nadchodzi taki moment, gdy zawodników już za starych na juniorów, a wciąż nie dość dojrzałych na 1 ekipę wypożycza się. To, że Inter paru graczy wypożyczył nie znaczy, że na młodych nie stawiają, przeciwnie - chcą, by byli gotowi szybciej, niż gdyby szlifowali swoje umiejętności tylko na treningach.
I Milan, chwała bogu, robi to samo - zamiast zmarnować Petagni rok, oddaje go na rok gdzieś, gdzie złapie kilkadziesiąt (kilkaset?) razy więcej minut niż w Milanie.
Czy Milan ściągnął kogoś w to okienko pasujące do tej niby strategii? Nie.
Czy była szansa na ściągnięcie kogoś idealnie pasującego do tej strategii? Tak. Nawet kilka.
Czy Milan ściągnął kogoś zupełnie niepasującego do tej strategii? Tak. Lada moment będzie ich dwóch.
Zamydlili i tobie. Już rok temu pisałem, że z tym zarządem daleko nie zajedziemy. Nie mamy planu :?: Sprzedaże swego czasu Kaki(chociaż to było trafne posunięcie), Shevy i kryminał z przed roku sprzedając w dublecie Zlatana oraz Silvy wiele mówią. Sprzedajmy kogoś za 40 kupujemy za 10.
Owszem zamydlili. Jednak w okienko już wszystko wyjaśnili.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 wrz 2013, 22:22

No prosze. Matri wchodzi wcześniej niż Faraon. Albo jest na wylocie albo ktoś mocno odjechał.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 01 wrz 2013, 22:32

Wilmore pisze:
Twoje tlumaczenia Wilmore sa co najmniej durne
Jeśli nie rozumiesz (co pokazałeś popisem przy słowach o Ozilu) to nie znaczy, że są durne, tylko że Cię przerastają. Nie pierwszy raz zresztą.
Nawet nie wychwyciles do ktorej czasci zdania pije. :roll:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1319

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 01 wrz 2013, 22:44

Zapata nadal jest w katastrofalnej formie. Patrzeć się nie da na tego czarnego badyla... Z takim duetem w LM nawet Celtic będzie nas mocno naciskał...

Dla mnie Monto na trequartista to nieporozumienie. Za dużo się cofa. Zaczyna akcje jak typowy pivot. To nie ma sensu on nie nadaję się na ofensywnego pomocnika. Przyjdzie Kaka, wróci choinka to dla mnie oczywiste.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1379
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 01 wrz 2013, 22:52

Honda>Oezil.Niesamowitych rzeczy tu się człowiek dowiaduje...

Dla mnie to okienko to parodia.Sprowadzamy wypalonego emeryta i najwyższej jakości drewno z Turynu.Do tego kosztuje to nas masę hajsu (wynagrodzenia,sumy odstępnego).Qvo vadis Milan?Chyba w kierunku Ligi Europa...

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 01 wrz 2013, 22:56

MazurXIII pisze:Honda>Oezil
Próbujesz mieszać faktami i ci to nie wychodzi.

Jak myślicie czemu ES wszedł w 88 minucie dopiero :?: Transfer :?: Real odpada bo nie mają miejsca na niego.

Niesamowicie drużyny walczące o LM weszły w sezon. Będzie CUD jak tam zagramy za rok :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”