"Święta Wojna na San Siro" ... - Strona 19

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto tym razem wygra 'Świętą Wojnę'

Milan
14
38%
Inter
10
27%
Padnie remis
6
16%
Berlusconi wygra wybory
7
19%
Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 10 gru 2005, 22:40

Rozum mówi ,ze wygra Milan ,a nadzieja mówi ,ze Inter nie przegra :wink:

Mam nadzieje ,ze tym razem nadzieja :lol: wezmie gore nad rozumem :wink:

Bede za Interem ,poniewaz porazka lub chociaz remis Milanu to szansa dla Juve na odskoczenie na 10 lub 11 pkt. od Rossonerich 8)

W ostatnich latach góra byl co prawda Milan ,ale ostatnio nie graja za dobrze ,choc niby Derby rzadza sie własnymi prawami ,mysle ,ze góra wkoncu bedzie Inter :twisted:

Cos czuje ,ze osłabiona obrona Milanistów sobie nie poradzi :wink: Ciekawe jak bedzie ze skutecznoscia Gilardino czy Schewy :roll: moze znow słabo :lol: beda musieli nadrabiac pomocnicy ,maja szczescie ,ze Kaka wrocil ,bo ciezko by mieli

Adriano ostatnio zaczał strzelac ,alenadal marnuje dogodne sytuacje ,oby w tym meczu cos strzelil ,nahjlepiej bramke dajaca Nerazzurim 3 pkt.

Powodzenia Inter

FORZA JUVE

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 gru 2005, 22:49

Wróciłem, nie wiem do teraz za co miałem bana :mać: Mecz już jutro, atmosfera coraz bardziej napięta. Statystyki przemawiają za Milanem ale są to tylko statystyki które nic nie znaczą. Obie drużyny napewno nie są w swojej najwyżeszj formie, nie da sie wskazać zdecydowanego faworyta, jak zawsze. Inter ostatnio w lidze wygrywał z duzo słabszymi drużynami jedną bramką, Milan 2 spotkania przegrał i jedno cudem wygrał. Ale wiem że Milan potrafi na takie mecze przygotować się w 100% i dlatego wierze że to oni zdobędą 3pkt. na swoim terenie :lol:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 10 gru 2005, 23:07

No i mecz z cyklu tych elektryzujących cały świat - Derby Mediolanu. Żadne inne miasto nie może się poszczycić takimi derbami. W tym roku jest mi szczerze obojętne kto wygra, chcę zobaczyć po prostu dobry widowisko. Być może gdyby nie przegrana Milanu z Chievo to w tej chwili trzymałbym kciuki za Inter, żeby przewaga Juve nad Milanem jeszcze bardziej się powiększyła, ale tak nie jest. Jeśli Juve formy nie straci to się o Scudetto nie boję :) . Ale nie o tym, nie o tym chciałem napisać. IMO ten mecz wygra Inter albo będzie remis. Jeśli Interisci wykluczą z rozgrywania Kake i będą pilnowali Pirlo to o wynik będę spokojny. Scheva wygląda na mocno zagubionego, szkoda niech szybciej dochodzi do dobrej formy, Gilardino raczej zagrożenia nie stworzy jeśli zaopiekuję się nim Samuel albo Cordoba. Niech tylko dobrze przygotują celowniki napastnicy Nerrazzurich i zwycięstwo jest Wasze.

P.S. Dyskusja przedmeczowa trochę straciła po banie Zazy. Ale nie narzekam, nie narzekam :D

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 gru 2005, 23:20

bagg pisze:Jeśli Juve formy nie straci to się o Scudetto nie boję
Napewno jakieś zachwianie będzie, nie wierze żeby cały sezon zagrali bez żadnych potknięć.
bagg pisze:IMO ten mecz wygra Inter albo będzie remis.
Ten mecz wygra Milan :lol:
bagg pisze: Jeśli Interisci wykluczą z rozgrywania Kake i będą pilnowali Pirlo to o wynik będę spokojny. Scheva wygląda na mocno zagubionego, szkoda niech szybciej dochodzi do dobrej formy, Gilardino raczej zagrożenia nie stworzy jeśli zaopiekuję się nim Samuel albo Cordoba. Niech tylko dobrze przygotują celowniki napastnicy Nerrazzurich i zwycięstwo jest Wasze.
Tak samo można powiedzieć w drugą strone, jeżeli Milan wyłączy z gry Verona, Adriano i paru innych to wygrają :lol: Kaka jest ciężki do upilnowania, często go faulują i tu otwiera sie szansa dla Pirlo. Zgadzam się że Szewa ostatnio błądzi :( Ale derby są takim wydarzeniem że napewno wróci i to w dobrym stylu - zawsze miał sposób na Inter. Jak nie głowa to lewa noga :wink:

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 11 gru 2005, 9:16

Joł wszystkim :)
Jak nie pisałem juz na forum z 2 miesiące - braki czasu - caly czas w delegacji lub jakies wdrozenia ...
To przed takim meczem muszę coś napisać :)
Jak kazdy kibic Milanu i Interu wie .... zresztą inni tez wiedzą czym są derby :)
Tak wiec dzis zarąbiscie wazny mecz - nie tylko o punkty - także o honor :)
Tak wiec licze dzis na to ze druzyna stanie na wysokosci zadania i wygra .... Oj bylo by wesoło .....

DO BOJU INTERNAZIONALE !!!! :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 gru 2005, 9:48

Święta wojna juz dzis na forum czuc juz atmosfere derbów.Choc ta troche opadła bo zbanowali Zaze :D
Inter prawdopodobnie zagra 5 pomocników i wysunietym Adriano, podobnie jak Schalke przeciwko Milanowi.Widać było ze momentami Milan nie bardzo wiedział jak sobie z tym poradzić.Chociaż nie jestem zwolennikiem zmiany systemu na derby gdyż Inter najlepiej czuje sie w klasycznym 4-4-2 co pokazały ostatnie mecze.Ostatnio także wszystkie eksperymenty Mancio ze składem nie wypadały korzystnie.
Licze także na Adriano który ostatnio w każdym meczu strzela bramke.W derbach całkiem mozliwe ze własnie padnie tylko jedna(oby dla Interu).Pozostaje liczyc ze dzis zostanie przerwana niemoc Interu w pojedynkach z odwiecznym rywalem.

FORZA INTER !!!

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 gru 2005, 9:59

Joł Juras 8)

Babel - tak piszą gazety , a co naprawde przygotuje Mancio przekonamy się niebawem :D Typuje w nasze normalne ustawienie 4-4-2 , bo chyba tylko kamikadze ryzykował by nowym ustawieniem na Derby :lol:

Łukasz[ACM] pisze:dlatego wierze że to oni zdobędą 3pkt. na swoim terenie

Taki swój teren jak Juve na Delle Alpi :lol: Dziś zobaczymy ponad 60 fanatyków INTERu na San Siro :twisted: Bobo bój się :bicz2: nawet jeśli nie zagrasz :bicz:

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 gru 2005, 16:01

Minuty leca i już czuc kilmat derbowego pojedynku :twisted: Teraz trwa mecz Juve [2:0] którego wynik bedzie dodatkowym smaczkiem meczu derbowego. Na ta chwile potwierdzaja sie przypuszczenie o ustawianiech - Milan 4-3-1-2 z Simicem i Sergio na flankach defensywy - w srodku Stam i Nesta - i Gila Sheva w ataku. Inter 4-2-3-1 z Adriano na spicy i Figo Dejan na flankach. Favali Cordoba Samuel Zanetti w defenswie.

Mecz ponad mecze. Z każda minuta bardzie wyczekiwuje na dzwizdek Messiny który zacznie 263 derby miasta mody. Było juz tyle napisane że nie ma sensu zaczynac. Walka walka walka - może bo byc mecz w który zadecyduje jeden błąd. lub geniusz któregoś z gracz magacych przesądzic o wyniku w pojedynke. Oba zespoły maja takich w składzie. Z pkt. widzenie rossonerich najgroźniejszy Adriano - ale nic bardzie mylnego - szczególnie trzeba uważać na Stankovica i Figo bo może nie strzelaja ale harują. Kaka' musi uprzykszać zycie Cambiasso. Pirlo drygować gra.

Jak to mówi Bobo Kaczmarek o takich gracza jak Pirlo ?? Oni sa jak gaz bojowy nie widoczni, bez barwni ale maja wielką siłe rażenia :]

Uważnie wczoraj mecz Liverpoolu ogladałem :wink: Trzech takich graczy jest gaz bojowy - Pirlo Xabi i Xavi. [na moje oko]

Do 20:30 już sie nic nie wydarzy pewnie - Messina zagwizda i czas rozpocząć "263 Wojne o Giuseppe Meazza" ... Nie wygra lepszy :!: Oby mecz był godny oprawy - czego Wam i sobie życze.

P.S. Wczoraj i dziś odbyła sie nadzwyczajne dyskucja na temat zamieszanie jakie powstało wokół mojej osoby :wink:... na szczeście sytuacja została "rozwiązana" Za co dziękuje Moderatora i Administratorą. Bo pokazali że panuja na styuacja. I nie dali sie nabrać. Fani Juve muszą zastanowić sie nad tym czy dobre forum wybrali. Pilka.pl czyli tylko piłka w czystej postaci a tego wam najwyrażnie brakuje :] a

FORZA MILAN
FORZA CALCIO

ps. Legia przygrwa - oj miała byc pewka - Oziemczuk sie w pore kapną :P i 1:0

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 11 gru 2005, 16:15

*_For_zaza_Milan_* pisze:Fani Juve muszą zastanowić sie nad tym czy dobre forum wybrali. Pilka.pl czyli tylko piłka w czystej postaci a tego wam najwyrażnie brakuje

Tylko wrócił już prowokuje. :?

*_For_zaza_Milan_* pisze:Teraz trwa mecz Juve [2:0] którego wynik bedzie dodatkowym smaczkiem meczu derbowego.

Skoro jest 2:0 to chyba wiesz już kto wygra? Myślisz, że Juve da sobie strzelić 2 lub 3 bramki?

*_For_zaza_Milan_* pisze:Z pkt. widzenie rossonerich najgroźniejszy Adriano - ale nic bardzie mylnego - szczególnie trzeba uważać na Stankovica i Figo bo może nie strzelaja ale harują.

Na miejscu Milanu uważałbym na cały Inter, ponieważ wszędzie mają oni wielkie indywidualności, zarówno Samuel może strzelić z główki jak i Adriano z 40 m.

Słabiutko w Milanie na obronie...szansa dla Figo i Stankovic'a, już widzę jak mijają jak tyczki Serginho i Simica.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2005, 16:20 przez bagg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 11 gru 2005, 16:18

no 4 godziny zostały do początku meczu i zaczyna się już odczuwać co się bedzie działo na san siro.Zobaczymy co ze składami carlo mówi że już podjął decyzje :wink: a więc skład Milanu pewnie taki jak na zaza napisał

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 gru 2005, 16:22

bagg zauważ że nic nie wniosłeś do tematu. Nic a nic napisałes to wszystko co ja. Chłopie to jest forum Ty nie masz swojego zdanie ? Napisz troche na temat gry Nerazzurich ? lub Rossonerich ? ale nie na podstawie wyniku jak to czesto robisz...

Może o meczu Legii pogadamy ? Wisła gra ? piłka.pl w końcu :wink: :lol:

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 11 gru 2005, 16:27

Słabiutko w Milanie na obronie...szansa dla Figo i Stankovic'a, już widzę jak mijają jak tyczki Serginho i Simica.
akurat ta słaba obrona powstrzymała Juve.

Co do Simica to on w tym sezonie gra przyzwoicie w Empoli zawalił brame tan. nie zupełnie bo był to rykoszet ale obciayło sie jego za strate bramki w całym meczu grał dobrze wiec nie wiem czemu sadzisz ze on słaby.
Sergio w obronie nie gra najlepeij to fakt ale tragicznie tez nie on ma inne zadanie akcje ofensywne a tyły ubezpiecza Seedorf i Pirlo.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 11 gru 2005, 16:34

Wiadomo chyba że gdyby Jankul był dobrej formie to on by grał za Sergio a przez kontuzje marek ma teraz problemy z wejściem do pierwszej 11.Natomiast jak ktos ogląda mecze Milanu w tym sezonie to wie że Simic grał bardzo przyzwoicie a w meczu z fener nawet bardzo dobrze.A takie bramki z empoli to kazdemu sie przytrafiają

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 11 gru 2005, 16:47

*_For_zaza_Milan_* pisze:bagg zauważ że nic nie wniosłeś do tematu.

Jak to nic nie wniosłem ? :shock: Napisałem, że nie mogą się doczekać, aż Dejan i Figo będą mijać obronę Milanu. Wniosłem na pewno więcej od kolegii gilardino11 chociażby, ale i tak wielkiej chwały mi to nie przynosi.
*_For_zaza_Milan_* pisze:Nic a nic napisałes to wszystko co ja

Nie obrażaj mnie...za to powinien być dożywotni ban.

*_For_zaza_Milan_* pisze:Chłopie to jest forum Ty nie masz swojego zdanie ?

No pewnie, w ogóle nie mam swojego 'zdanie'
*_For_zaza_Milan_* pisze:Napisz troche na temat gry Nerazzurich ? lub Rossonerich ?

Jak mam napisać o ich grze skoro jeszcze nawet nie grali. :shock:

*_For_zaza_Milan_* pisze:Może o meczu Legii pogadamy ? Wisła gra ?

Nie. Polska piłka mnie nie pasjonuję. Chyba, że o Świcie.

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:akurat ta słaba obrona powstrzymała Juve.

Nie napisałem, że słaba. Serginho jest niezły, ale w ataku, w obronie nie spisuję się najlepiej. A Simic... :lol: sami wiecie.

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:czemu sadzisz ze on słaby.

Mam takie ogólne odczucie. Może nie jest słaby, ale za słaby na 11 Milanu.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 11 gru 2005, 16:50

o co ci chodzi bagg??masz jakieś kompleksy?? :)

No to żeś popchnął dyskusję do przodu... :? Za takie posty będą WP//maestro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”