GKS Katowice (zbiorczy) - Strona 19

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Re: GKS Katowice (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 27 wrz 2008, 20:09

Stilon Gorzów 2:0 GKS Katowice

Nie udał się trenerowi Nawałce ligowy debiut. Piłkarze GieKSy przegrali bowiem z GKP w Gorzowie 0-2, a bramki zdobywali Maciej Malinowski w 25 oraz Emil Drozdowicz w 85 minucie. Tym samym GKS nadal pozostaje bez zwycięstwa na wyjeździe, z dorobkiem 11 punktów zajmując miejsce zagrożone spadkiem do II ligi.

Sytuacja jest już tragiczna a przed nami (kibicami) rozpoczyna się walka z miastem. Na chwilę obecną klub nie gra z herbem Katowic, ponieważ Urząd Miasta miał nam przeznaczyć 40 000 000 zł, jednak gołym okiem widać, że te pieniądze nie są zagospodarowane w GieKSie ponieważ nie stać klubu na transfery, nie wspominając o koniecznej modernizacji stadionu. Jedno jest pewne. Piotr Uszok ma ostatnią kadencję jako prezydent Katowic.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 wrz 2008, 21:23

Fishbone pisze:Piotr Uszok ma ostatnią kadencję jako prezydent Katowic.
Przepraszam, ale zgodnie z prawem, czy dlatego, że kibice GKS tak twierdzą?
Miasto pięknie się rozwija, Uszok robi wrażenie rozmachem inwestycji, centrum przypomina wreszcie miasto cywilizowane, wszystko idzie ku dobremu.
Więc naprawdę będę żałować jego odejścia z tego stołka, bo jeśli zostanie zmuszony przez przepisy do odejścia, to nic nie będzie mógł zrobić.
A jeśli odejdzie dlatego, że kibice GKS uznają, że miasto ma być brzydkie, a klub ma być super, to można napisać tylko jedno - [*]

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 27 wrz 2008, 21:47

Wilmore pisze:
Fishbone pisze:Piotr Uszok ma ostatnią kadencję jako prezydent Katowic.
Przepraszam, ale zgodnie z prawem, czy dlatego, że kibice GKS tak twierdzą?
Miasto pięknie się rozwija, Uszok robi wrażenie rozmachem inwestycji, centrum przypomina wreszcie miasto cywilizowane, wszystko idzie ku dobremu.
Więc naprawdę będę żałować jego odejścia z tego stołka, bo jeśli zostanie zmuszony przez przepisy do odejścia, to nic nie będzie mógł zrobić.
A jeśli odejdzie dlatego, że kibice GKS uznają, że miasto ma być brzydkie, a klub ma być super, to można napisać tylko jedno - [*]
Wilmore kiedyś Katowice były słynne ze sportowych drużyn we wszystkich dyscyplinach. Uszok na sport nie wkłada nic (pieniądze). Zobacz sobie wszystkie drużyny z Katowic w jakich ligach grają i w jakich warunkach są kluby. Jak Ty wypowiadasz się na forum sportowym, że wolisz piękne miasto bez żadnych znaczących klubów to ja też Tobie zapalam [*]. Wybory wygrał wiesz dlaczego? A no pan Uszok chodził przed wyborami na każdy mecz w szaliku GieKSy a w programie przedwyborczym obiecał nam 40 000 000 zł na zmodernizowanie stadionu, bo jak stwierdził "GKS jest wizytówką Katowic". Po wyborach na żadnym meczu nie był a na derbach z Górnikiem obecni prezydenci Mysłowic, Jaworzna, Siemianowic Śląskich, Zabrza i inne znane osoby z polityki, które znalazły czas, tylko ten oszust nie znalazł. I weź mnie nie zabijaj śmiechem, że on niczemu nie jest winny, tylko znowu bandyci z GKS-u Katowice, którzy terroryzują miasto.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 wrz 2008, 22:00

Fishbone pisze:I weź mnie nie zabijaj śmiechem, że on niczemu nie jest winny, tylko znowu bandyci z GKS-u Katowice, którzy terroryzują miasto.
Dobrze wiem, co się dzieje ze sportem w Katowicach, ale to mnie akurat wcale nie interesuje. Nie jestem w 100% zaślepiony GKS'em czy piłką, dzięki Uszokowi miasto się fantastycznie rozwija i zaczyna przypominać Europę, a nie środek Afryki. I dlatego, jeśli tylko będę mógł, pomogę mu - radzi sobie GKS i bez jego wsparcia, a miasto bez niego sobie nie radziło.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 28 wrz 2008, 8:56

Wilmore pisze:
Fishbone pisze:I weź mnie nie zabijaj śmiechem, że on niczemu nie jest winny, tylko znowu bandyci z GKS-u Katowice, którzy terroryzują miasto.
Dobrze wiem, co się dzieje ze sportem w Katowicach, ale to mnie akurat wcale nie interesuje. Nie jestem w 100% zaślepiony GKS'em czy piłką, dzięki Uszokowi miasto się fantastycznie rozwija i zaczyna przypominać Europę, a nie środek Afryki. I dlatego, jeśli tylko będę mógł, pomogę mu - radzi sobie GKS i bez jego wsparcia, a miasto bez niego sobie nie radziło.
W czym? Piłkarze mają już zaległości, stadion się sypie a klub zajmuje miejsce premiujące spadek do II wschodniej. Pieniądze szczęścia nie dają, ale w tym przypadku to jest wyjątek.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 wrz 2008, 13:22

Fishbone pisze:W czym? Piłkarze mają już zaległości, stadion się sypie a klub zajmuje miejsce premiujące spadek do II wschodniej. Pieniądze szczęścia nie dają, ale w tym przypadku to jest wyjątek.
To nie brak pieniędzy kazał GKS'owi najpierw zatrudniać amatora z Siemianowic, a później Żurka. Słabe wyniki GKS'u to efekt idiotycznych zachowań zarządu, zresztą nie pierwszych i nie ostatnich - zatrudnili Nawałkę, szczęść im boże, zobaczymy, jak to będzie wyglądało, przynajmniej teraz jest trener, który ma jakąkolwiek wiedzę o piłce.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 wrz 2008, 14:00

Fishbone pisze:stadion się sypie a klub zajmuje miejsce premiujące spadek do II wschodniej
chyba zachodniej....

A Uszok chyba i tak nie moze pelnic nastepnej kadencji, jednak trzeba mu oddac ze stolica slaska dzieki niemu urosla w sile

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 28 wrz 2008, 17:25

Wilmore pisze:
Fishbone pisze:W czym? Piłkarze mają już zaległości, stadion się sypie a klub zajmuje miejsce premiujące spadek do II wschodniej. Pieniądze szczęścia nie dają, ale w tym przypadku to jest wyjątek.
To nie brak pieniędzy kazał GKS'owi najpierw zatrudniać amatora z Siemianowic, a później Żurka. Słabe wyniki GKS'u to efekt idiotycznych zachowań zarządu, zresztą nie pierwszych i nie ostatnich - zatrudnili Nawałkę, szczęść im boże, zobaczymy, jak to będzie wyglądało, przynajmniej teraz jest trener, który ma jakąkolwiek wiedzę o piłce.
To kogo mieli zatrudnić? Żaden trener by z obecnych piłkarzy soku nie wycisnął, bo są zwykłymi nieudacznikami. GKS latami zatrudnia piłkarzy z wolnymi kartami, bo ich nie stać na transfery. A Wy dalej brońcie Uszoka, że zrobił ładne Katowice jako miasto a w sport nic nie zainwestował.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 wrz 2008, 18:04

Fishbone pisze:To kogo mieli zatrudnić? Żaden trener by z obecnych piłkarzy soku nie wycisnął, bo są zwykłymi nieudacznikami. GKS latami zatrudnia piłkarzy z wolnymi kartami, bo ich nie stać na transfery. A Wy dalej brońcie Uszoka, że zrobił ładne Katowice jako miasto a w sport nic nie zainwestował.
A czemu go mam atakować? W GKS już dawno nie pracuję, zresztą niespecjalnie żałuję. Niewiele mnie GKS obchodzi od czasów, kiedy strach pójść na mecz, żeby nie dostać po twarzy od kumatych, bo kiedyś zdarzało mi się na Blaszok często chodzić. Jako człowiek z Katowic mam do klubu sentyment, ale nic więcej - dużo wyżej stawiam zwiększenie atrakcyjności miasta i modernizację tryliarda spraw.
Kiedy on obejmować urząd, to sądziłem, że będzie kolejny termofor dla stołka, tymczasem facet robi fantastyczną robotę. Za młody chyba jesteś, żeby o tym myśleć, ale spójrz na bulwar na Mariackiej - na ceny metra2 pół roku temu i dzisiaj... Miasto zaczyna fantastycznie inwestować, doń wchodzą fajne firmy, stajemy się wreszcie atrakcyjni dla przedsiębiorców - są sto razy ważniejsze inwestycje w obrębie miasta, niż GKS Katowice.
I mam wrażenie, że kiedy najważniejsze sprawy będą załatwione, to i na GKS przyjdzie czas - dwa, trzy lata temu to chyba tylko najgłupszym pannom negocjowalnego afektu (dla mniej znających się na rzeczy - Mariacka słynie z przybytków negocjowalnej rozkoszy :wink: ) marzyła się nowa kostka na Mariackiej, a teraz?
A skład GieKSa nie ma znów taki słaby, bez przesady, rok temu takie wyniki były niewyobrażalne z tamtym zespołem. Ale cóż, jak się ma pseudotrenera, to się ma żadne wyniki.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8756
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 wrz 2008, 18:32

Niewiele mnie GKS obchodzi od czasów, kiedy strach pójść na mecz, żeby nie dostać po twarzy od kumatych
Przej#bane czasy, strach wychodzic z domu nawet.

:rotfl:

A tak troche na temat, to niestety nie za bardzo mnie dziwi Wasza pozycja w tabeli, nie ciesze sie z Waszego niskiego miejsca, gdyz jednak wolę miec wiecej Śląskich ekip w lidze, ale ... przed sezonem, kiedy slyszalo sie juz o problemach finansowych wiedzialem, ze o utrzymanie będzie bardzo ciezko. Pomimo nienawiści, obyście sie jednak utrzymali.

Górny Śląsk siłą 8)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 04 paź 2008, 19:01

GKS Katowice 2:3 Górnik Łęczna

Piłkarze kolejny raz przegrywają na własne życzenie. Sytuacja w tabeli wyjaśnia wszystko...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 paź 2008, 15:28

http://www.sport.pl/pilka/1,65063,58500 ... karze.html

A jak to wygląda z drugiej strony :?:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 27 paź 2008, 16:18

Chciałbym zobaczyć jak ten sędzia zemdlał, czy tam stracił przytomność. To kolejne przeinaczanie faktów, pisanie tak, aby było wygodniej, ładniej wyglądało w mediach. Przecież tak naprawdę wstał i zszedł z boiska o własnych siłach.

Uważam to za przypadek, że akurat trafiło sędziego. Jestem wręcz przekonany, że gdyby ktoś chciał w niego trafić, to by się zwyczajnie nie udało. Możemy się tylko zastanawiać, czemu ta serpentyna się nie rozwinęła. Gdybym wytłumaczył sześcioletniemu kuzynowi jak się rzuca, to z pewnością wykonałby poprawniej.

Późniejsze zachowanie kibiców oczywiście skandaliczne i tego już nic usprawiedliwić nie może.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 paź 2008, 2:10

Nie wiem czy sędzia stracił przytomność, wiem za to że nigdy się nie dowiemy czy serpentyny zostały rzucone w sędziego celowo. Jak ileś osób rzuca serpentyny to któraś z pewnością trafi w sędziego, dla mnie nie ma żadnego problemu. A jak taśmy się nie odklei/się ją zaklei to serpentyna się nie rozwija lepiej leci i mocniej boli. Wiem bo na własne oczy widywałem że serpentyny mimo że ładnie wyglądają dodatkowo w rękach idiotów służą do małych pocisków uderzających w zawodników rywali. Ale jak było w Katowicach oczywiście nie wiem więc nie chcę mówić że z pewnością było tak albo tak bo równie dobrze mógł to być wypadek. Niestety konsekwencje dla klubu mogą okazać się nieciekawe.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 28 paź 2008, 15:02

Yukasz pisze:http://www.sport.pl/pilka/1,65063,58500 ... karze.html

A jak to wygląda z drugiej strony :?:
Byłem w młynie i oczywiście masa serpentyn była rzucona, ale najprawdopodobniej jakaś nie rozwinęła się podczas lotu i sędzia dostał. Nasi piłkarze i Jastrzębia też dostali, ale nie "mdleli". To był Panowie czysty przypadek, czy jak kto woli pech, bo widzieliście na filmiku, że w tym momencie oprawa ruszyła. Sędzia nie zemdlał, tylko wstał i odgwizdał przerwanie meczu. I teraz bardzo istotna sprawa. W tym momencie wszyscy byli na trybunie, bo oczekiwali na decyzję delegata PZPN-u (jak wiecie zwycięstwo było jedyną szansą wyjścia z dołku). Każdy był pewien, że albo dokończy albo techniczny wejdzie (od tego jest). Gdy spiker ogłosił, że mecz zostaje przerwany niestety nasi "sportowcy" niewytrzymali i w kilkudziesięciu wystartowali na murawę. Oczywiście wszystko to również potępiam, ale pisanie przez media, że mecz przerwany przez burdy jest śmieszne. Przerwę spowodował pech, który niestety sami sobie sprezentowaliśmy. Najprawdopodobniej stadion na pół roku zamknięty i kara ponad 50.000 zł ale jutro PZPN podejmuje decyzje. Szkoda...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”