Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 19

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 03 wrz 2005, 18:58

pippen pisze:Mila mniej dynamiczny od Kosy ?? Laughing Laughing Laughing Laughing

może teraz Kosowski nie jest już tak dynamiczny jak kiedyś, ale dla mnie nadal przewyższa pod tym względem Mile. Jeśliby Kosa chciał i zaczął się znowu za trening to nie jednogo piłkarza mógłby na szybkośc zrobić i nie jednego przechytrzyć zwinnością.

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 03 wrz 2005, 19:02

ale włąsnie taki jest Kosa, wspaniałe podanie drybling przebojowość - to niezaprzeczalne !
ale to chłopak który trafiajac do Kaiser poczuł się gwiazdą pokroju Ronaldinho a taki nie jest,
dlatego mówie dobre teningi i pokora moga mu pomóc lae obecnie mIla lepszy

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 03 wrz 2005, 19:02

pipen tylko ostani raz na lewej pomocy mila zagrał w grodzisku.nie licząc nieudanego meczu w baku

Awatar użytkownika
majo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majo » 03 wrz 2005, 19:03

Zgadzam sie z tobą jak najbardziej Bagg. Jak grał w Wiśle to chciał sie wypromować i ostro brał sie za treningi. Co do Mili to no nie za dobrze radzi sobie jako skrzydłowy pokazał to mecz z Azerbejdżanem.

Awatar użytkownika
FUDŻIN
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FUDŻIN » 03 wrz 2005, 19:04

pippen pisze:Mila mniej dynamiczny od Kosy

ale kosy ciagle nie przewracaja na pewno nie bedzie mial sily na caly mecz, moze bedzie chcial sie pokazac ze nie jest gorszy od krzynia, moze nie wraca sie zawsze za pomocnikiem ale jak jadzie do przodu, to napewno jest bardziej dynamiczny od mili, mila to srodkowy pomocnik, a za kose w drugiej tercji wejdzie gora :)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 03 wrz 2005, 19:07

Może w Anglii się Kosowski przemieni na lepsze(bo przeszedł w końcu do Świętych, tak ?) Nadal liczę, że będziemy go oglądać takiego jak za świetnych czasów w Wiśle(choć to chyba tylko marzenia ściętej głowy :( ) Ale z dwojga złego na lewej pomocy wole Kose...moim wszystko.

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 03 wrz 2005, 19:13

jeżeli zmieni podejscie do treningów to bedzie lepszy , ale Kosa to taka gwiazdeczka cwaniaczek,

jak zmadrzeje to jeszce coś osiągnie

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 03 wrz 2005, 19:18

Jak dla mnie sklad optymalny. Oczywiscie Rasiak za Frankowskiego to troche ryzykowne zagranie, ale wierze, ze wypali. Szczerze mowiac, to Franek mnie ostatnio jakos nie przekonuje gra (moze bledne wrazenie), a dodajac do tego PAO, przejscie do Elche (w niezbyt ciekawej atmosferze) to mysle, ze Rasiak na pewno psychicznie tez jest na dzien dzisiejszy silniejszy.
a przy okazji Rasiaka:
pippen pisze:za obraze Rasiaka dostajesz WP.
Nie wiem czy dobrze zauwazylem, ale to ostrzezenie bylo za nazwanie Rasiaka "kloda"? jezeli tak, to cos dziwna konsekwencja, bo kloda to tu sie mowi na Rasiaka na zmiane z jego nazwiskiem. no ale nie mnie oceniac prawidlowosc decyzji :lol:

A co do lewej pomocy, to o ile chcialem tak Smolarka, to juz naprawde wole Kosowskiego niz Mile. tu chodzi o akcje oskzydlajace, a nie wystawienie tam chlopa na sztuke, zeby tylko stal. a Mila to szczerze mowiac, gralby jak srodkowy pomocnik, tyle ze... na lewej stronie. poza tym Mila to tez jest malo "stabilny", a Kosowski to przynajmniej sie przepchnie. generalnie z dwojga zlego - lepiej Kosowski.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 03 wrz 2005, 22:04

Polacy na razie prowadzą 3:1. Ale nerwy w tej II połowie, ale wszystko układa się świetnie. Piękna akcja Żurawia i wywalczony karny. Według mnie Żuraw, który przebiegł kilkadziesiąt metrów nie powinien strzelać tego karnego, bo był strasznie zmęczony. Rasiak znowu gra bardzo dobrze. Miał asyste i to chyba też on podawał do Żurawskiego przy trzeciej bramce. Austariacy grają strasznie ostro. Sędzie powinien dać jednemu z nich czerwoną, ale jest pobłażliwy, pomimo pokazanych 4 kartek.

Czesi przegrali z Rumunami, co zwiększa nasze szanse na bezprośredni awans.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 wrz 2005, 22:30

1 polowa super!!!!!!! ale co sie stalo w 2polowie to nie wiem!!!
Brawa dla Radomskiego za wybicie w ostatniej minucie!!!! obrona troche nie pewna!!!!
Kurcze ale Rasiak mnie dalej nie przekinuje!!! Fakt gra glowa dobrze ale jego poruszanie sie po bosiku sszybkosc i prowadzenie pilki ma wiele do zyczenia !!!
Wolalbym zeby zagral Franek z walia!!!
A Zurawa niech juz lepiej karnych nie strzela bo to jest bardzo ryzykowne
pippen a ja domagam sie jednak o uniewaznienie WP gdyz Rasiaka tylko tak mozna nazwac!!!! Chociaz zagral poprawnie

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 03 wrz 2005, 22:33

UUUUUUUUH ochłonąłem. Mecz walki choć niezbyt sportowej. Świetna zmiana Linz'a(tak się piszę to nazwisko?) O ile pierwsza połowa w wykonaniu Polaków bardzo dobra to o drugiej już tego nie można powiedzieć. Zastanawiam się czy polskie zespoły nie mają jakiegoś syndromu II połowy :? I Janas jednak chyba ma nosa do tych piłkarzy ;) bramka na 1:0. Szymek podchodzi do piłki mówię do taty: ah żeby tak dośrodkował jak z Łotwą(Łotwa - Polska 0:2 przyp. red. :lol: ) no i dośrodkowanie Smolarek się znalazłe w sytuacji i gol. Bramka na 2:0 to tak jak z Juve- Real w poprzednim sezonie. Dośrodkowanie Camor'a(Smolarka) zgranie głową Ibry(Rasiaka :lol: ) no i gol Treze( Kosowskiego :lol: ) Ogólnie to nie mam siły opisywać muszę bardziej ochłoąnąć

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 wrz 2005, 22:36

KOOOOOOOOOOOOOOOOOOOONIEC :!:
................. uffffffffffff

Cóż za mecz.Za stary jestem na takie emocje :lol: :wink:
Od czego by tu zacząć ... WYGRALIŚMY !!!!!!!!!

Początek meczu świetny. Szybka bramka Smolarka. Później drugą dołożył Kosowski (bardzo dobry mecz)po świetnej asyście Rasiaka (również bardzo dobry mecz) i wydawało się, że może być nawet pogrom. Polacy grali świetnie a Austracy wcale. Do końca pierwszej połowy mogliśmy jeszcze coś strzelić ale Austriacy mieli farta. Poza tym cholernie brzydko grali. Nie wiem jakim cudem kończyli mecz w komplecie ale mniejsza o to. Bardziej obchodzą mnie frajerskie bramki stracone przez Polaków. Myślałem, że wyskocze przez okno (a mieszkam na czwartym piętrze) jak widziałem co się działo w drugiej połowie. Każda piłka w nasze pole karne to wielka paranoja. Stracony gol i zrobiło się już całkiem nerwowo. Później Żurawski był jak Tommy Lee Jones w Ściganym i wywalczył karnego :lol: Wyglądało to niesamowicie jak uciekał z piłką przez prawie połowę boiska a za nim czterech wściekłych Austriaków toczących pianę z pysków. Ostatecznie karnego nawet nie wykorzystał ale dobitka to też coś. Myślałem, że po tej bramce będzie już loooooooz ale przecież to Polska nie elegancja Francja. Polacy dalej zachowywali się jak opętani na własnej połowie. Wybijanie na oślep to nie był dobry pomysł. Później druga bramka dla Austriaków i myślałem, że tam pier...* przed telewizorem. Ostatnie minuty to kataklizm. Po tym jak trafili w poprzeczkę miałem ochotę wyłączyć telewizor. W ostatniej akcji meczu jeszcze Radomski wybił piłkę z linii bramkowej [*]

ehhhhhhhhhh
Cóż to był za mecz.

Brawo Polacy.
Dziękujemy za zwycięstwo.

* - pierzyna

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 wrz 2005, 22:37

baqq masz racje to byly ta sama akcja w podobne wykonanie!!!

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2163
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 wrz 2005, 22:38

Ale nam nerwówkę panowie zaserwowali...
Cieszę się ze zwycięstwa, ale oczywiście podoczepiam się do cieniektórych ;)
W obronie pewniakiem jest jedynie Bąk - Rząsa i Kłos robią karygodne błędy, a Baszczyńskiemu coś ogólnie nienajlepiej idzie.
Ładny mecz w wykonaniu naszych pomocników. Wszystkich. Nie dało się odczuć braku Krzynówka w składzie. To samo można powiedzieć o linii ataku, która nie zawiodła.
Miała obiekcje co do Rasiaka i Kosowskiego, ale jak widać się sprawdzili i chwała im za to :)
Szczególne brawa dla Smolarka za ambicje, ładną bramkę i znakomitą grę.
To tyle :mrgreen:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 wrz 2005, 22:38

Jeeeeeeeeee.Myślałem ze zawału dostane.Juz dobrze
Pierwsza połowa zagrana jak profesor z uczniem.W drugiej połowie pojedyńcze błedy obrony i ten karny Żurawskiego strzelony na raty.Gratulacje dla piłkarzy.Nic teraz pora na Walie.
Ja ide jeszcze ochłonać i swiętowac
pozrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”