Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 19

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 12 lut 2006, 22:40

Zajebka :( :evil:
No jak można było przegrac ?? jestem totalnie załamany jeszcze ten wolny w 90 ...
Nawet nie chce mi się opisywać tej 2 połowy mecz wyrównany i sprawiedliwszy byłby remis. Cóż taka piłka :( sprawa scudetto rozstrzygnieta. Mam żal do arbitra o to że przy wolnym DP odsunął mur za daleko , ale wszystkiego na niego zwalać nie można.
dwie porażki w ciągu tygodnia , ale lipa. Pozostaje walka o 2 miejsce, LM i CI , ale mistrz poszedł sie jebac :(
Ciekawe co powiedza Mancini i reszta :roll:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 lut 2006, 22:45

Ibrahimovic pisze: druga połowe ogladalem w kratke bo miałem cisnienia 190 mierzone
Szkoda że Ci żyłka w oku nie strzeliła, miałbyś takie czerwone oko :P
Ibrahimovic pisze:Mówilem ,ze strzeli Zlatan
Zgoda strzelił :P Ale sposób też się liczy :lol:
Ibrahimovic pisze:radosc ,radosc radosc
Ibrahimovic pisze: Euforia
No nie dziwie się, ale przyjdzie czas na gorczy po meczu z nami :twisted:
Ibrahimovic pisze: Trzeba chwalic Buffona
Dobrze zagrał, ale przy wolnym Adriano ( tym pośrednim ) to nie miał nic do powiedzenia :P

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 12 lut 2006, 22:45

Martin Pellegrino pisze:Największą pomyłką według mnie jest trzymanie takich zawodników jak Julio Cesar i Kily Gonazalez.
Julio niepotrzebie ruszył sie prawa strone przy strzale Alxea (piekna bramka) choc i tak watpie by to obronił.
Troche sie zdziwiłem ze za Verona wszedł Killy sadziłem ze wejdzie Pizzaro on by lepiej chyba zastapił Sebe no ale tak Mancini zdecydował.
Bramka dla Juve pierwsza łądne podanie Camora spoznila sie obrona Interu zreszta niepewnie grali w obronie.
Wyrownał Samuel ale wczesniej po chamsku sfaulował Zlatanka.
No i na 2-1 wspomniany gol Alexa.
Mecz dobry zaciety choc duzo brutalnych fauli było (trudno sie dziwic wkoncu derby 8) ) tak myslałem wyleci ktos czy nie :P
Troche dziwnie sie czuje ciesze sie ze Juve wygrało dogonilismy ich w tabeli ale za to znow duzza strata do Juve :? no nic raczej juz powalczymy o drugie miejsce z Interem :D

Forza Milan :]

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 12 lut 2006, 22:46

Po pierwsze to chcialbym podziękować...obu zespołem za naprawdę świetne widowisko. Żałuję, że Veron nie grał do końca, byłoby jeszcze ciekawiej. Z Juve na tę chwilę nie jestem w stanie wyróżnić nikogo, po prostu wszyscy zagrali wspaniale. Buffon pewny jak przed kontuzją, Thuram i Canna(poza 1 wpadką) najlepsi stoperzy na świecie, na skrzydłach obrony nie było widać braku Zambrotty. Emerson choć niewidoczny też swoje zagrał. Vieira ładnie się prezentował szczególnie w odbiorze. Camor, Nedved choć czasami niewidoczni też swoje zrobili. Ibra specjalnie udawał słabą formą, aby mnie go kryli a on mógł spokojnie bramkę strzelić :P Trezeguet też cudownie chociaż go w ogóle nie pamiętam. Dla Del Piero specjalne brawa za geniusz...po prostu.

I anty brawa dla idioty Samuel'a który z marnym skutkiem próbował naśladować Giorgio.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 lut 2006, 22:47

Jeżeli Mancini wpuszcza takiego piłkarza jak Kily prawie na każdy mecz a takiego Solariego który mimo że formy wielkiej nie to i tak jest kilka razy lepszy od niego.- to nie mamy o czym rozmawiać.

Aż za bardzo było widać w drugiej połowie brak Verona – jak już pisałem lewa flanka nie istniała. Stankovic nie za bardzo sobie radzi na OM – chyba za długa gra już na flance. Szkoda szkoda nie musiało się tak skończyć ale się skończyło i nie ma co płakać na rozlanym mlekiem.

Trzeba się skupić na walce Milanem o 2 miejsce, choć i to może być bardzo trudno bo Milan się odrodzi ostatnio. Zostaje jeszcze LM i obrona PW.

Jeżeli MAncinie nie zdobędzie drugiego miejsca w Serie A + PW lub LM to trzeba będzie mu podziękować za współpracę.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 lut 2006, 22:55

bagg pisze:Thuram i Canna(poza 1 wpadką) najlepsi stoperzy na świecie
:roll:
bagg pisze: Żałuję, że Veron nie grał do końca
Ja też, mogło by być ciekawiej i wynik inny bo Veron dla Interu to jak Kaka dla Milanu.
ZICO_FCI pisze:Jeżeli Mancini wpuszcza takiego piłkarza jak Kily prawie na każdy mecz a takiego Solariego który mimo że formy wielkiej nie to i tak jest kilka razy lepszy od niego.
Jeżeli zawodnik jest bez formy to wierz mi lepiej niech nie gra :] Bo będzie mało widoczny, zamiast Kilego miał wejść Pizzaro.

Trudno spadacie na 3miejsce 8) Szkoda bo Juve mogło dziś stracić punkty.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 12 lut 2006, 22:57

Łukasz[ACM] pisze:Szkoda że Ci żyłka w oku nie strzeliła, miałbyś takie czerwone oko Razz

Mancini miał to wystarczy :lol:
Łukasz[ACM] pisze:Zgoda strzelił Razz Ale sposób też się liczy Laughing
:roll: No własnie ,uwolnił sie od dwóch obronców i strzelil - sposób dobry 8)

Łukasz[ACM] pisze:No nie dziwie się, ale przyjdzie czas na gorczy po meczu z nami Twisted Evil

Sie zobaczy ..... :wink:

Tak jak pisze bagg ,Thuram i Cannavaro oni cuda robią 8) ,no ,ale znalazł sie taki Cambiasso :evil:

Nie ma zawodnika ktorego mozna by ganic ,za ten mecz 8)
Młodzierz sie sprawdziła na flankach ,Ibra zn.ów strzelil .....

Trzeba sobie ładny podpis walnąc z Cambiasso i Figo w rolach głównych - byli pewni jak Totti :lol:

Dobrze ,ze Milan wrocil na drugie miejsce :) bedzie wszystko jak dawniej :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 lut 2006, 23:09

Mecz troche mnie rozczarowal.Szczegolnie pierwsza polowa mozna o niej zapomniec.Druga uratowala cale spotkanie.
Sedziowanie dobre chociaz braklo konsekwencji.Jesli w pierwszej polowie daje sie Chielliniemu za wejscie nakladka zolta kartke (taka troche naciagana) to powinno sie dac i w drugiej za wejscie w nogi Figo (chociaz najpierw wybil pilke).I ten wjazd Samuela w nogi Zlatana.Wiecej grzechow nie pamietam.

Uwazam ze sprawiedliwszy bylby remis ale wyszlo jak wyszlo i na pewno wygrana Starej Damy nie jest niezasluzona.Zlatan troszke snul sie bo boisku ale swoje zrobil.Trezequet-a to w ogole chyba nie bylo zupelnie niewidoczny.To nie byl mecz napastnikow (a juz z pewnoscia nie tych ktorzy wyszli od poczatku) bo Adriano ani Martins po stronie Interu tez nic wielkiego nie pokazali.
Za to gra w obronie szczegolnie u gosci stala na wysokim poziomie (ten wslig Thurama gdy zablokowal Adriano swietny).Nie mozna sie tez przyczepic do Cannavaro chociaz ten blad gdy skiksowal mogl sie teraz odbijac czkawka.Bardzo dobre zawody Balzarettiego (zaimponowal mi).

Chyba w tym sezonie zostal obalony mit Interu w starciach ze Stara Dama bo oba mecze przegrali w tym jeden bardzo wyraznie.

Szkoda mi troche Interu a szczegolnie ich kibicow.Ale co zrobic?.Z drugiej strony dwa potkniecia turynczykow i znowu nadzieja odzywa z moca.I to w obydwu obozach druzyn z Mediolanu.

Gratulacje dla kibicow i zespolu Starej Damy.
Ale nie cieszcie sie za bardzo by my sie wami zajmiemy tak jak zrobilismy to na San Siro :]

Forza Milan.

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 12 lut 2006, 23:14

gratulacje dla Juventusu za zwyciestwo i dla Del Piero za rzut wolny ale miedzy Bogiem a prawda to tego wolnego nie powinno wogole byc, byl przy akcji spalony jak bodajze Alex zgrywl glowa do Mutu :roll:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 lut 2006, 23:20

creek pisze:gratulacje dla Juventusu za zwyciestwo i dla Del Piero za rzut wolny ale miedzy Bogiem a prawda to tego wolnego nie powinno wogole byc, byl przy akcji spalony jak bodajze Alex zgrywl glowa do Mutu
Racja sędzia dał dupy :?

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 12 lut 2006, 23:29

'Piotrek' pisze:Racja sędzia dał dupy Confused
Mam nadzieje ,ze to ironia
:roll:

Teraz bedziecie szukac winy w sedziowaniu :roll: tak :?: Dobra - Cannavaro był faulowany w polu karnym - karnego nie ma :? ,Samuel tylko żółta za faul od tyłu i bez piłki. Tyle macie.... :lol:

Forza Juve :!:

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 12 lut 2006, 23:33

eraz bedziecie szukac winy w sedziowaniu Rolling Eyes tak Question Dobra - Cannavaro był faulowany w polu karnym - karnego nie ma Confused ,Samuel tylko żółta za faul od tyłu i bez piłki. Tyle macie.... Laughing
nie szukam winy u sedziego bo spalony mozna czasem nie zauwazy to nie jest tak jak ostatnio karny z kapelusza, ale faul byl po akcji ze spalonego i to metrowego, a skoro sie kartek czepiasz to skomentuj chamska gre Chielliniego i gdzie ty widziales faul na Cannavaro :wink:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 lut 2006, 0:25

Jestem w takim stanie, że nie mogę nawet cytować ludzi powyżej :roll: wiem, że pełno ludzi ma pretensje do sędziego, ale moim zdaniem byli bezkonfliktowi. Pan Paparesta i jego liniowi koledzy sędziowali praktycznie bezbłędnie. Kumpel (fan Interu) sam tyo stwierdził, ale był załamany i to poważnie :) Inter miał na początku drugiej połowy dużą przewagę, ale później wszystko szło po myśli piłkarzy Juventusu, nie licząc oczywiście bramki dla Juventusu. Nie wiem czemu, ale byłem prawie pewny, że Del Piero strzeli bramkę z wolnego. Bramka Adriano słusznie nie uznana bo sędzie jasno pokazał, że rzut wolny ma być pośredni. Moim zdaniem w pierwszej połowie powinien być rzut karny dla Juventusu i dla Interu, ale mniejsza z tym! Nie pamiętam kiedy mieliśmy tyle punktów nad Mediolanem (chodzi o Inter i Milan), ale to jest deklasacja i to mnie cieszy

p.s. dziwicie się czemu nie zmieniłem avatara od takiego czasu? bo Alex jest wielki. Tyle ode mnie ;) jutro coś na pewno dopiszę jak przeczytam resztę :P

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 13 lut 2006, 0:31

creek pisze:gdzie ty widziales faul na Cannavaro Wink

1 połowa w polu karnym przy walce o górna pilke ,był przytrzymywany przez bodajrze Cambiasso w konekwencji upadł.

Chiellini - zółta kartka nie wiem skad ,najpierw dotknął piłke :)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 13 lut 2006, 7:41

Łukasz[ACM] pisze:bagg napisał:
Thuram i Canna(poza 1 wpadką) najlepsi stoperzy na świecie

Rolling Eyes

Z całym szacunkiem, ale znajdź mi teraz drugą taką parę na świecie. Chyba tylko Terry&Gallas mogą się równać, ale doświadczeniem to Canna i Thuram ich łeb na szyję biją, a jak można było w sytuacji Thuram-Adriano zauważyć ono jest bardzo ważne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”