Primera Division (zbiorczy) - Strona 19

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Zablokowany

Kto wygra w sezonie 08/09

Real Madryt
16
39%
Barcelona
20
49%
Villareal
0
Brak głosów
Sevilla
1
2%
Valencia
2
5%
Atletico
1
2%
Ktoś inny
1
2%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Primera Division (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 maja 2011, 1:35

sbQ pisze:A samotnik Doktor jak się podlizuje :lol:
Ja mam mzatlante :P Zazdroscicie,bo moge sobie z kobieta na forum porozmawiac,a Wy tylko miedzy chlopami. Homosie ! :P
Ostatnio zmieniony 13 maja 2011, 1:43 przez Dr.Football1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 13 maja 2011, 1:35

A ja milo nie witam! I co lyso Wam?!

:P

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 maja 2011, 1:37

arek_ahig idź zobacz, czy grono kibiców Juve się nie zmniejszyło :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 maja 2011, 12:38

Dr.Football1 pisze:
sbQ pisze:A samotnik Doktor jak się podlizuje :lol:
Ja mam mzatlante :P Zazdroscicie,bo moge sobie z kobieta na forum porozmawiac,a Wy tylko miedzy chlopami. Homosie ! :P
rozmawianie o niczym nie przesadza :P

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 maja 2011, 0:53

Dzidek_ pisze:Szkoda klubu, przede wszystkim ze względu na kibiców. Mniej z powodu przeciętnej drużyny, ultradefensywnej taktyki i miernego trenera. Oby nie podzielili losu Tenerife.
Depor, Depor... Cholernie szkoda, lecz w sumie jakbyśmy przejrzeli ostatnią dekadę z najlepszych lig europejskich, to ile klubów z europejskich pucharów można odnaleźć w niższych ligach? Sportowa degradacja, ale może wyjść im na dobre. Jeżeli oczywiście ktoś stanowczy przejmie władzę w klubie. Przecież gdyby w Valencii dalej rządził Soler, to zapewne dług by się powiększał, a klub w końcu też wylądowałby w Segunda Division...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 maja 2011, 1:03

Depor,Sampa... Nie ma po co zyc...

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 22 maja 2011, 1:18

Dr.Football1 pisze:Depor,Sampa... Nie ma po co zyc...
Oj, oj... nie zapominaj że masz jeszcze dziecku dać na imię Ryan.

A Deportivo wcale mi nie szkoda, nigdy nie lubiłem tego klubu :lol: Fajnie natomiast że Getafe i Mallorca ostały się ;)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 22 maja 2011, 5:56

Deportivo... :( Jednak nie dali rady. Wyszedłem przed meczem z domu, Andaluzyjczyków miałem nawet na kuponie. Wracam, a oni dostają dwójkę od nie grającej o nic Valencii, która tydzień temu nie umiała wbić niczego osłabionemu Levante :roll: Przewrotny świat...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 maja 2011, 11:21

Deportivo mi jakoś nie szkoda. Może to dlatego, że Real zbyt często tracił punkty na El Riazor. :P Poza tym, jak już zostało wspomniane Lotina to trener preferujący defensywną grę prawie zawsze i nie jest to najlepszy zespół do oglądania. Owszem, nie tracą szczególnie dużo, pod tym względem ta taktyka się sprawdza, ale strzelili przez cały sezon ligowy tylko 31 goli, wyraźnie najmniej ze wszystkich zespołów (będące za nimi Almeria i Hercules mają 36, Sporting 35 (oni przynajmniej mają jakiś poziom taktyczny, więc miejsce mają dużo wyższe), pozostałe zespoły minimum 40), a więc spadli zasłużenie. Szkoda byłoby raczej gdyby poleciała Mallorca czy Getafe, które grają po prostu lepiej (a Getafe byłoby podwójnie szkoda, bo dużo wychowanków Realu się tam od kilku lat ogrywa :P ).

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 22 maja 2011, 11:36

RealFan pisze:Getafe byłoby podwójnie szkoda, bo dużo wychowanków Realu się tam od kilku lat ogrywa
getafe zmienilo wlasciciela (ktorym wiadomo kto byl) i licze ze skonczy sie ten niespotykany na skale swiatowa proceder.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 maja 2011, 13:06

A co jest złego w tym "procederze"? Korzystnym dla obydwu stron dodajmy.

Ta, czytałem o nowych właścicielach, nawet ktoś pisał, że mogą sprowadzać zawodników z wiadomej części świata.

Prezesem jednak pozostaje Angel Torres, a teraz wydaje się, że nawet Michel pozostanie trenerem. Wówczas "proceder" może trwać nadal. :P

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 22 maja 2011, 13:17

jezeli nowi wlasciciel chca powalczyc o europe, a zakladam ze chca, to bede musieli zmienic kierunek zatrudniania graczy: z madrycka cantera nigdy nie wejda na zaden szczyt, czy nawet polszczyt. idac dalej ta droga za rok spotkaja sie z barceloną i realem, ale B w adelante. najlepsze getafe to bylo to gdzie na wypozyczeniu z realu byl tylko de la red (ekipa abodanzieriego, contry, celestiniego, gavilana, uche etc).

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 22 maja 2011, 13:24

z madrycka cantera nigdy nie wejda na zaden szczyt
To powiedz mi jak Barcelona weszła na szczyt wychowankami

Getafe dobrze dogaduje się z Realem, który traktuje ich jak odskocznię do Realu

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 maja 2011, 13:47

Wtedy był jeszcze Granero. I trenerem był Laudrup, który przejął drużynę po dobrze pracującym Schusterze. Michel nie wykonuje już tak dobrej roboty, ale jak już pisałem, jest duża szansa, iż nadal będzie tam pracował. Getafe gra dobrą piłkę, ale brakuje im obecnie przede wszystkim dobrego napastnika, który strzelałby chociaż kilkanaście bramek w sezonie. Tak mają ich sporo, ale wszyscy słabi. Tu jest ich największa słabość, a nie w tym, że mają Miguela Torresa, czy Parejo, którzy grają u nich bardzo dużo, niezłego Codinę będącego podstawowym bramkarzem, czy też Mosquerę siedzącego na ławie, bo lepszych zawodników i tak nie posiadają. Też jestem ciekaw kogo sprowadzą, bo arab arabowi nierówny i okaże się ile będzie inwestował. Cantera Realu to dla nich dobre źródło pozyskiwania niezłych i bardzo tanich zawodników. Dotychczas źle na nich nie wychodzili, podobnie jak Espanyol na Callejonie, czy Osasuna na Juanfranie albo Atletico na Jurado i Valencia na Macie, Almeria na Negredo itd. Inna kwestia jest taka, że Castilia jeśli awansuje do Segunda (nie zanosi się na to w tym momencie :( ), to Real będzie mniej chętnie oddawał najlepszych zawodników z tamtej drużyny. Istnieje jednak niemałe prawdopodobieństwo, że ostatecznie na wypożyczenie uda się Canales, a wtedy Getafe jest bardzo prawdopodobnym przystankiem. Ta współpraca jest dla Getafe za dobra, by z niej całkiem mogli tak po prostu zrezygnować. Gdyby Barcelona miała podobny klub w PD, to inaczej byś to postrzegał.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 maja 2011, 18:53

Salas11 pisze:Deportivo... :( Jednak nie dali rady. Wyszedłem przed meczem z domu, Andaluzyjczyków miałem nawet na kuponie. Wracam, a oni dostają dwójkę od nie grającej o nic Valencii, która tydzień temu nie umiała wbić niczego osłabionemu Levante :roll: Przewrotny świat...
Wlasnie obejrzalem sobie szerszy skrot Depor-VCF. Mieli multum sytuacji,mecz musial byc naprawde ciekawy. Sam Riki mogl utrzymac ich w PD :roll: Mam nadzieje,ze banicja w drugiej lidze nie potrwa zbyt dlugo i juz za rok znowu bedziemy ogladali La Lige na Riazor.

A co do Getafe - maja szejkow,wiec kasa sie zgadza. Latem zapewne zbuduja ekipe na srodek tabeli,a moze nawet i na LE. Ponoc Arabowie maja plan,w ktorym glownym celem jest przescigniecie Realu w ciagu kilku lat :lol:

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”