Komentatorzy - Strona 19

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 14 wrz 2006, 14:44

Najbardziej rozwalili mnie komentatorzy z TVN Turbo. Przy golu dla Lyonu (nie pamiętam już czy pierwszym czy drugim) "I tak gol dla Olimpiqu Masrylia" :lol: Studio jeszcze gorsze ze Szczęsnym i Polem na czele.

W między czasie włączyłem na TVP. Studio - yy, ee, he he he.
Szpaq - czasami mówił Haselink i Runi :shock: :lol:
MacManas też był niezły.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 14 wrz 2006, 14:54

Premo pisze:Najbardziej rozwalili mnie komentatorzy z TVN Turbo.
Na TVN nie ma komentatorów :!: Przecież i Kalinowski i ten drugi (Sitnicki chyba) to przecież reporterzy i mają z komentowaniem tyle co Listkiewicz z uczciwością :lol:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 14 wrz 2006, 15:24

Riddick pisze:A słyszeliście o tym, że Szpaqu będzie prowadził bloga na itvp.pl ....... którego będzie można komentować także darek szykuj się..

Podobno będzie można z nim też polemizować. Już to widzę:

Gość: Jak nie uważa pan, panie Darku, że na drużynie Mourinho ciąży zbyt duża presja wyniku?
Darek: I tutaj widzimy, jak dużą rolę we współczesnym futbolu pełnią ofensywnie grający boczni obrońcy!

:lol:

bragiel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 15 wrz 2006, 17:56

Odwiedziłem sobie blogi Szpakowskiego i Szaranowicza.
Co tu duzo mówić-widać, że operowanie słowem mówionym, a operowanie słowem pisanym to dwie zupłenie inne pary trzewików( czy tam innych półbutów).
O ile w tym pierwszym Szpakowski nie ma sobie równych, a to tyle w tym drugim jest po prostu bardzo kiepski.
Pisze jak przeciętny pokemoński forumowicz , jak typowy 15 latek -bez polotu, bez wigoru i bez sensu.

Podobnie Szaranowicz miota się , poci, by wydusić z siebie ten marny wpis na blogu.
Wczoraj było jeszcze kilka wpisów na ich blogach-dzisiaj już patrzę, że są tylko te wpisy inaugracyjne, a resztę(chyba z litości dla czytelników) usunęli.

Do tego te komentarze:,,Fajny blog ziom. Wpadnij do mnie , wpisz się do księgi gości i skomentuj notki".
Ludzie nie dorośli, by móc im pozwolić na otwarte komentowanie czegokolwiek.

Moim zdaniem piekarz nie powinien brać się za naprawe rowerów a Szpakowski i Szaranowicz nie powinni pocić się pisząc blogi, bo im to fatalnie wychodzi.

Niestety obaj panowie chcą się na własnej skórze przekonać jak to jest, gdy ktoś nie umie pisać-a pisze; jak to jest gdy ktoś nie potrafi sklecić poprawnie językowo wypowiedzi, a mimo to, raczy innych niestrawnym daniem, kóre wychodzi spod jego palców i dla innych jest to niczym zapleśniały ser, niczym przypalone flaczki.

Nie róbcie tego panowie-zajmijcie się tym, co umiecie robić najlepiej-idźcie na przekór modzie, która mówi, że każdy analfabeta, dyslektyk, dysgrafik, czy inny dysmózgowiec ma nie patrzeć na swoje językowe kalectwo i płodzić posty, od których innym opadają ręce i wszystko inne co może opaść. Dość już mamy takich ludzi-mamy ich na kazdym forum, nawet tu na pilka.pl najwięcej postów ma anlafabeta i osoba która bezcześci polski język( nie jest to złośliwość, tylko stwierdzenie faktów).
Na szczeście mam tą osobę dodaną do ignorowanych i chroni mnie to przed czytaniem tych aortograficznych, kaleczących nasz język, wypocin.

Niech każdy robi to co umie, a od tego czego nie potrafi , niech trzyma się z daleka, ku chwale swojej własnej i z pożytkiem dla innych.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 15 wrz 2006, 22:55

Ja troszkę nie na czasie jestem :) Otóż wczoraj na Polsat Sport miałem okazję obejrzeć powtórkę meczu Serie A w którym zmierzyły się Torino z Parmą (1:1). Dzięki temu spotkaniu dowiedziałem się o nowym przydomku Juventusu, a mianowicie "Biała Dama" :lol: W trakcie spotkania ten sam komentator (nie pamiętam jego nazwisa :twisted: ) Zamiast Fiore powiedział Fiori :P Ogólnie słuchając cały ten komentarz wniosek był jeden: brak jakiejkolwiek wiedzy na temat Serie A :)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 26 wrz 2006, 22:57

Podsumowanie meczu Benfica - Man Utd na TVN Turbo:

T. Brzeziński: Myslę że Man zasłużenie wygrał mecz ( :roll: ) bo w przeciągu całego spotkania był drużyną dużo lepszą ( :roll: ) i realizował taktykę (chyba chodziło mu o nie wychodzenie z własnej połowy, ten Ferguson wszystkich tym przechytrzył :roll: )

Jóźwiak: Tak zgadzam się z Tobą Tomek, o zwycięstwie Man zadecydowały indywidualności (to się zgadza że zwyciężyła taktyka i wygrał cały zespół czy przeważyły indywidualności? :think: )

PS Lecę po dekoder :jupi: Z pewnością takich podsumowań będzie więcej :mike:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 26 wrz 2006, 23:03

Yukasz pisze:Z pewnością takich podsumowań będzie więcej
Fachowość na pierwszym miejscu :smile2:

Swoją drogą to nie wiedziałem, że w United grają Ricardson i Scholl :think:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 wrz 2006, 12:44

Wczoraj oglądając mecz Werder - Barca na TVN Turbo nie wytrzymałem i przełączyłem na DSF :roll: Nic nie rozumiałem ale przynajmniej wiedziałem ze oglądam mecz a nie anemiczną interpretację obrazu Matejki przez Wołka. On nawet nie nadaje się aby recytować wiersze bo nawet tu pokazywanie jakichś emocji jest jak najbardziej potrzebne. W drugim meczu na TVN Turbo było juz dużo lepiej (a może to moje wymagania się obniżyły :think: ) i dało się tego słuchać. Dziwi mnie tylko sposób ich komentowania - każdy gadał ok 15 min i dalej gdy można było zapomnieć że jest jeszcze ten drugi to on odbierał pałeczkę i kontynuował :roll: We wtorek było podobnie - drugi mecz i lepszy komentarz. Możecie sobie gadać ale Szpaq mimo że po 20 latach komentowania nie potrafi wymawiać nazwisk piłkarzy :angry2: to jednak dzięki temu że udzielają się mu jakieś emocje to wciąga w mecz i ręka nie swędzi aby zmienić kanał. A to że przy tych emocjach palnie jakąś głupotę to juz inna bajka, ale jak najbardziej jego komentarz do zaakceptowania w obliczu pozostałych geniuszy na polskim rynku komentatorów :won:

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 28 wrz 2006, 13:26

Wczoraj Szpaku dawał czadu :lol: Cordoba to wysoki obrońca grający w parze z Materazzim (rzeczywiscie równi :lol: ).
No i gdy do końca meczu zostało ok. 25 minut, u Szpaka 17 :D
Jeszcze było kilka "bubbli", ale najnormalniej niepamiętam.
Panie Darku nie pij Pan wiecej na antenie.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 28 wrz 2006, 13:46

Wszyscy tu obecni na forum nie mieliby problemu z rozpoznaniem jakiegokolwiek piłkarza, czy też w odróznieniu jednego piłkarza od drugiego - bo skoro sie jest na forum.piłka.pl to wiadomo ze piłka nożna jest czyjąś pasją

A taki za przproszeniem komentator naszej polskiej tv sportowej (jakakowiewiek by to stacja była) tego nie potrafi, przeciez to skandal

Gdybym ja dostawał taką pensję jak pan redaktor Szpakowski, za komentowanie ukochanej dyscypliny to nauczyłbym sie nawet odrózniać piłkarzy ligi katarskiej.

Pomijam, pożal sie boże znajomość taktyki we współczesnym futbolu czy też nawet elementarnych zasad gry (niewiedza ze przy aucie nie ma spalonego) jednym słowem okropieństwo...

Yukasz pisze: i przełączyłem na DSF
Ja mam to szczęście że rozumiem, i w dodatku podziwiam prace komentatorów niemieckich naprawde lata świetlne nas dzielą od nich.

A co do tematu studia pomeczowego, moze ktos wpadnie kiedyś na pomysł zaprosić tam prawdziwych kibiców i mieć forme programu a`la
"rozowy w toku" czyli z udziałem publiczność :arrow: chociażby kibiców grających tego dnia drużyn np. Barcelony, np. Chelsea, np. Liverpoolu co moze nie ma takich w Polsce??

Bez tego studia pomeczowe polegają na idiotycznej zabawie w malowanie na ekranie pana Gmocha, czy tez Engela. Nie neguje eskpertów w studiu ok, niech sobie beda ale dopuść warto kibiców do programu dla kibiców. Gdybym to ja siedział tam w tvn, polsacie, canale plus zrobiłbym z tego program o oglądalności wiekszej jak "m jak miłość" :wink: :wink: :twisted:

Awatar użytkownika
shevcento
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shevcento » 28 wrz 2006, 15:38

Szpaku wczoraj przeszedł sam siebie...
Po strzale Figo wywalił z tekstem
"dobry strzał Brazylijczyka" 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 wrz 2006, 15:42

Wczoraj Szpaku dawał czadu Cordoba to wysoki obrońca grający w parze z Materazzim (rzeczywiscie równi ).
No i gdy do końca meczu zostało ok. 25 minut, u Szpaka 17
Jeszcze było kilka "bubbli", ale najnormalniej niepamiętam.
Panie Darku nie pij Pan wiecej na antenie.
min. Argentynczyk Maicon sciagniety z Monaco.

Awatar użytkownika
Gerd
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gerd » 01 paź 2006, 8:25

2.
Można psioczyć na Szpakowskiego w TVP, i kilku innych z tej stacji. Psioczyłem na Borka (przestałem) i Kołtonia (nie przestałem) z Polsatu, ale po tym co usłyszałem w TVN Turbo zmierziło mnie doszczętnie! Poziom komentarza poniżej krytyki, uważam więc, że Liga Mistrzów w TVN jest jakimś wielkim nieporozumieniem. Owszem stacja ta wykupiła prawa do tych rozgrywek i takie było jej niezaprzeczalne prawo z tym, że jeszcze produkt nabyty trzeba kimś "obrobić" żeby z diamentu zrobić brylant! A to może zrobić prawdziwy zawodowiec, a mam wrażenie, że w TVN nie ma nawet amatora do tej roboty. Chyba, że jakiś znaczący transfer zrobią w telewizji Waltera.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 18 paź 2006, 23:10

Szpaq dziś mnie pozytywnie zaskoczył :shock: Przyznał że Ronaldinho jest w słabej formie bo faktycznie mecz mu nie wyszedł. Wcześniej słuchając go podczas innego meczu Barcy można było tylko usłyszeć same ach i ochy opisujące grę Brazylijczyka nawet gdy lekko mówiąc coś mu nie wyszło. A wszystkiemu winni byli partnerzy... :roll: Osobiście myślałem ze dziś będzie podobnie :oops:
A o tym że Drogba wygląda podobnie jak Deco i o innych babolach w stylu Szpaqa nie watro wspominac bo chyba każdy się już przyzwyczaił i są one na porządku dziennym :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 paź 2006, 23:12

zawsze to coś, ale jak widziałem teksty typu ... Ballack przerzuca na lewą stronę, piłkę przejmuje .... yyy ... Balack, który tu się znalazł ....

porażka,
Engel jak coś mówił o Cudicinim to zdawało mi się, ze powiedział Hudini :badziewie:

Szpaq miał kilka wpadek znowu, no ale to już chyba wszyscy przyzwyczajeni

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”