Prison Break - Strona 19

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 03 kwie 2007, 14:23

Nie wiem czy wiecie, ale trzeci sezon już podobno się kręci.

A tak btw jak donosi dzisiejsze wydanie Faktu Miller latem będzie gościł w Polsce. Jego głównym celem jest znalezienie żony :roll: . Takie wtrącenie.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 03 kwie 2007, 15:15

no i koniec drugiej serii :/ musze przyznac ze ostatni odcinek byl bardzo ciekawy, ciekawszy o wiele wiele bardziej od 21 ktory byl jak flaki z olejem. Seria zakonczyla sie bardzo tajemniczo, Scolfied wyszedl na dziedziniec wiezienia i .... koniec :) bardzo ucieszylem sie jak Sara wyszla z tej łajby :D szkoda tej kasy, ktora teraz jest w morzu :/ Trzecia seria zeby nie byla o tym jak Scofield uciekal z wiezienia :P

Awatar użytkownika
berni
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: berni » 03 kwie 2007, 19:06

Cóż, końcówka sezonu bardzo ciekawa i jeszcze bardziej ciekawie zapowiada się trzecia seria. Wcześniej mówiłem, że wolałbym tylko dwie serie, ale widzę, że jednak scenarzyści mają pomysły. Mi się nie nudzi i oby nie znudziło w trzeciej serii. Tylko proszę użytkowników, aby nie zasypywali nas spoilerami w trakcie tej przerwy, bo nie chcę znać streszczenia tej serii. Wolę żyć w "niepewności".

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 kwie 2007, 19:28

Odcinek niby niezły, ale ja już bym wolałby, aby to się skończyło bo idiotyzmów coraz więcej. Druga seria nawet nie zbliżyła się poziomem do pierwszej co było zresztą do przewidzenia. To ma być tasiemiec i na trzeciej serii zapewne też się nie skończy :roll:

Elastyczność twórców serialu (a w zasadzie scenariusza) jest doprawdy imponująca. Z jednej strony nawet najprostsze zdawałoby się plany odpadają na skutek przeróżnych utrudnień a z drugiej strony pojawia się taki motyw jak Sara na łódce, którą zmontował chłopaczyna :roll: Nie rozumiem i nawet nie staram się zrozumieć. Jeżeli miałbym strzelać to twórcy poszli na łatwiznę z braku pomysłów. Sucre powinien już zginąć. Szkoda chłopa, ale cóż poradzić. Szkoda mi również ... Kellermana. Jeżeli jakiś cudem okaże się, że Paula wcale nie zastrzelili w tej ciężarówce (a nie jest to wykluczone po tym co już obejrzałem w tym serialu :roll: ) to już chyba zupełnie zwątpię w twórców scenariusza. No i wątek przewodni nadchodzących odcinków, czyli Michael uciekający z więzienia :angry2: Zapewne jego zadaniem będzie ucieczka stamtąd z jakimś kolesiem z Firmy. Nie mam innego pomysłu a przecież Firmie zależało na tym, aby tam się dostał i to właśnie on a nie Linc.

Ogólnie mam mieszane uczucia. Sporo można by pisać, ale jakoś nie mam ochoty. Muszę sobie poukładać kilka rzeczy chyba :roll:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 kwie 2007, 3:48

Co Ty tutaj chcesz ukladac Mentor?Dla mnie wszystko jest klarowne.3 sezon jest przejsciowy nastawiony tylko na trzepanie kasy z reklam.Dopiero w 4 naprawde ruszy akcja bo generalnie chodzi o to ze po ucieczce Majkela z Sony ma on za zadanie wyrwac Fernando Torresa z Atletico co zlecil Firmie Calderon poniewaz El Nino od zawsze chcial grac w Realu a Krolewscy nie maja zamiaru placic sumy odstepnego zapisanej w klauzuli.
Czego tutaj nie rozumiec?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 05 kwie 2007, 8:36

Zakończenie drugiego sezonu kompletnie mnie zaskoczyło. Nie czegoś takiego się spodziewałem, zwłaszcza że przez połowę odcinka powiewało sielanką :roll: Ciekawi mnie jedynie na czym tak naprawdę będzie polegała trzecia seria... i co miała na celu Firma zamykając Scofielda w Sonie. Ponadto smaczku dodaje kilka niewyjaśnionych wątków: co z Bellickiem? Co z Sarą? Co z Sucre? Co z Mahonem? No i chyba najważniejsze- co z Lincolnem?

Awatar użytkownika
M@rkus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@rkus » 05 kwie 2007, 9:54

RóżA pisze:Zakończenie drugiego sezonu kompletnie mnie zaskoczyło.
drugi sezon ma 23 odcinki :) we wtorek bedzie dopiero odcinek konczacy 2 serie :)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 05 kwie 2007, 10:00

Z tego co wiem to 23 odcinek był tylko Primaaprilisowym żartem na który nabrały się miliony fanów Prison Breaka :P

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 05 kwie 2007, 10:03

M@rkus pisze:drugi sezon ma 23 odcinki Smile we wtorek bedzie dopiero odcinek konczacy 2 serie
Mylisz się. Na imdb są 22 odc i to jest chyba wiarygodne źródło. Poza tym na rozkładówce stacji w USA też nie ma 23 odc.

Awatar użytkownika
M@rkus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@rkus » 05 kwie 2007, 10:11

a to moze macie racje, mi ktos tam wyslal linka http://pl.wikipedia.org/wiki/Skazany_na ... mier%C4%87
i tam na dole jest rozpiska odcinkow i ewidentnie widac ze jest 23 w drugiej serii :) ale skoro nie bedzie to lipa...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 05 kwie 2007, 10:21

Wikipedia nie jest najlepszym źródłem informacji, najlepiej od razu sprawdzać na oficjalnej stronie :]

Póki co, z niepotwierdzonych źródeł, można się dowiedzieć, że trzecia seria ruszy 29 sierpnia.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 kwie 2007, 18:11

Obejrzałem właśnie ostatni odcinek i zgadzam się z poprzednimi głosami, że powinien być to very last episode ;). Kończ waść, wstydu oszczędz, ale jak będzie nowa seria to mimo wszystko na pewno będę oglądał :).

Uwaga, spoiler dotyczący trzeciej serii!
Nieoficjalne źródła donoszą, że Scofield przewidział Sonę i w połowie sezonu wytatuował sobie nogi planami nowej ucieczki. Uzupełnił również poprzednie tatuaże o niezbędne informacje; do nazwy kraju, do którego ucieka i imienia matki/nazwę łodzi, dołączy imię brata/markę samochodu, którym ucieknie i proste komendy typu "wdech, wydech".

Nowa seria ma być kompletnie inna od poprzednich. Producenci postanowili wykorzystać potencjał komediowy trzeciej serii i do pracy nad reżyserią i scenariuszem zaprosili słynne trio ZAZ: Jim Abrahams, Jerry Zucker, David Zucker znanych z filmów "Czy leci z nami pilot" i serii "Naga broń".

W trzeciej serii pojawią się nowe postacie i nowe wątki. Między innymi bracia dowiedzą, że śmierć matki była upozorowana. Na przeszkodzie zjednoczeniu się rodziny stanie prawdopodobnie fakt, że Christina Rose Burrows po sfingowanej śmierci zmieniła nazwisko na Caroline Reynolds.

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 06 kwie 2007, 21:22

piwus pisze:Obejrzałem właśnie ostatni odcinek i zgadzam się z poprzednimi głosami, że powinien być to very last episode ;). Kończ waść, wstydu oszczędz, ale jak będzie nowa seria to mimo wszystko na pewno będę oglądał :).

Nieoficjalne źródła donoszą, że Scofield przewidział Sonę i w połowie sezonu wytatuował sobie nogi planami nowej ucieczki. Uzupełnił również poprzednie tatuaże o niezbędne informacje; do nazwy kraju, do którego ucieka i imienia matki/nazwę łodzi, dołączy imię brata/markę samochodu, którym ucieknie i proste komendy typu "wdech, wydech".

Nowa seria ma być kompletnie inna od poprzednich. Producenci postanowili wykorzystać potencjał komediowy trzeciej serii i do pracy nad reżyserią i scenariuszem zaprosili słynne trio ZAZ: Jim Abrahams, Jerry Zucker, David Zucker znanych z filmów "Czy leci z nami pilot" i serii "Naga broń".

W trzeciej serii pojawią się nowe postacie i nowe wątki. Między innymi bracia dowiedzą, że śmierć matki była upozorowana. Na przeszkodzie zjednoczeniu się rodziny stanie prawdopodobnie fakt, że Christina Rose Burrows po sfingowanej śmierci zmieniła nazwisko na Caroline Reynolds.
Można wiedzieć skąd to masz ? Prosiłbym o jakiegoś linka czy cuś

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 06 kwie 2007, 21:26

pizmak pisze:
Ja Ci moge podac :)

http://www.fizyka.umk.pl/~duch/Wyklady/ ... g-caly.jpg

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 kwie 2007, 21:28

pizmak pisze:
piwus pisze:Obejrzałem właśnie ostatni odcinek i zgadzam się z poprzednimi głosami, że powinien być to very last episode ;). Kończ waść, wstydu oszczędz, ale jak będzie nowa seria to mimo wszystko na pewno będę oglądał :).

Forza Juve :]

Ja wam moge zapodac spoilera.C-note zginie bo podobno podpisal kontrakt na glowna role w jakims innym serialu a Sara bedzie pojawiac sie rzadko poniewaz zaszla w ciaze (tzn. nie Sara tylko aktorka ktora ja gra).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”