Siłownia - Kulturystyka - Strona 19

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2288
Kibicuję: AC Milan

Re: Siłownia - Kulturystyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 06 mar 2014, 23:57

DDK pisze:(Dym KNF
Jutro grają w Bytomiu koncert, szykuje się fajna impreza bo sporo ludzi od Nas będzie.

Fisz
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fisz » 18 mar 2014, 20:17

Zmieniłem pracę,teraz mogę normalnie żyć,więc biorę się za siebie.Przez 3 lata moja forma gwałtownie spadła w dół,aż mi wstyd.Jedzenie w pośpiechu,brak czasu na siłownię,przemęczenie...Jednak to już przeszłość,przynajmniej mam taką nadzieję,więc zaczynam pracować nad sobą.Ostatnio na siłowni byłem w 2011r,zdaję sobie sprawę,że łatwo nie będzie.Na początek odkurzę ławkę,jakieś hantle mam,sztanga też się znajdzie.Plan jest prosty-muszę zrzucić Maćka ( :wink: ) jednocześnie polepszając swój wygląd.Na kalkulatorze BMR zapotrzebowanie rzędu 120g białka czy 400 g węglowodanów mnie przeraża,bo skąd mam tyle wytrzasnąć? Jeżeli ktoś ma jakieś sugestie jak jeść smacznie i rosnąć zdrowo to bardzo bym prosił.Oczywiście wszelkie wskazówki na temat jak zrzucić zbędny fat zwiększając masę mieśniową również mile widziane :D

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3409

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 18 mar 2014, 20:37

Na kalkulatorze BMR zapotrzebowanie rzędu 120g białka czy 400 g węglowodanów mnie przeraża,bo skąd mam tyle wytrzasnąć?
Spoczynkowe zapotrzebowanie, czy dodałeś aktywność fizyczną w tym :?:
Plan jest prosty-muszę zrzucić Maćka ( :wink: ) jednocześnie polepszając swój wygląd.
Praktyka już nie jest taka prosta jak teoria :D
Brzucha samego nie zrzucisz, tłuszcz spala się kompleksowo, dietą podkręcisz metabolizm żeby glikogen organizm pobierał z tłuszczu.
Zajrzyj do tematu Dieta, tam trochę było wałkowane na temat jak powinny wyglądać posiłki.
Zapotrzebowanie na redukcji możesz trzymać poniżej tego co Ci wyszło.
O tłuszczach pamiętaj bo są istotne. Tylko tych zdrowych :wink:
A jesz to co Ci smakuje tylko przyrządzasz po "zdrowemu", nie mam tu na myśli słodyczy, fast foodów i innego śmieciowego/ tłustego żarcia bo to odpada.

I dietę wprowadzaj powoli,bo jak za szybko przejdziesz na typową dietę to będziesz jeszcze bardziej przemęczony chodził i dziwnie się czuł dopóki organizm się nie przestawi.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 mar 2014, 20:46

seba82 próbowałeś kiedyś dietę IF na redukcje?

Fisz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fisz » 18 mar 2014, 20:48

Z aktywnością fizyczną,wybrałem opcję "średniej aktywności".
Wiem,że to nie jest takie proste.Fajnie byłoby zrzucić brzuch jednocześnie przy tym "rosnąć".Jednak z bicepsem i klatką to ja miałem zawsze problem,takie geny chyba posiadam :D
Dziękuję za odpowiedź,już zabieram się za czytanie wątku o diecie :wink:

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 18 mar 2014, 20:50

mete pisze:seba82 próbowałeś kiedyś dietę IF na redukcje?
Czytałem o niej sporo, podobno daje efekty.
Ja jestem drobno - kościsty i u mnie jedyny problem to rodzinne zatłuszczanie brzucha przy szczupłej sylwetce.
Robiłem badania na WIML-u i mam tylko 16 % BF więc IF w tym przypadku konieczny nie jest :P
Zresztą nie wiem jak bym wytrzymał okno głodowe :mrgreen:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 mar 2014, 20:54

No ja od przyszłego tygodnia zaczynam właśnie tą dietę i liczę na dobre efekty.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 18 mar 2014, 20:55

Jednak z bicepsem i klatką to ja miałem zawsze problem,takie geny chyba posiadam :D
Może technika zła, ćwiczenia :?:

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 18 mar 2014, 21:00

mete pisze:No ja od przyszłego tygodnia zaczynam właśnie tą dietę i liczę na dobre efekty.
Nie wiem czy czytałeś,ale jeśli nie to warto

http://www.sfd.pl/Intermittent_fasting_ ... 49241.html

Fisz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fisz » 18 mar 2014, 21:46

seba82 pisze:
Jednak z bicepsem i klatką to ja miałem zawsze problem,takie geny chyba posiadam :D
Może technika zła, ćwiczenia :?:
Możliwe.Chociaż plecy,nogi,brzuch to niegdyś była dla mnie pestka do wyrobienia tak właśnie biceps i klatka słabo,chociaż jakaś siła była :)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 18 mar 2014, 21:47

To nie tylko u Ciebie, u mnie górna część jest również słaba i muszę nad nią pracować podwójnie, rozwój jest powolny, ale po roku już jakoś widoczny.Keep going.

Fisz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fisz » 18 mar 2014, 22:24

Właśnie,trzeba 2 razy mocniej się przyłożyć,a pewnie coś ruszy do przodu.Kondycja też do poprawienia,jakieś bieganie sobie zaplanuję.
Jako ciekowstka link,bez mięcha też da się coś zbudować :)
http://www.youtube.com/watch?v=RFPsvF3UOdo

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 14 maja 2014, 21:33

Siema pakery! Jak bic, rośnie? :wink:

Ma do was takie pytanie jak zapatrujecie się w kwestii kobiet na siłce?

Ja do tej pory chodziłem na mała siłownie, z mocnym klimatem. Typowa faszystowska siłka spod Białegostoku, dla stadionowych bandytów :lol: Cudowne miejsce :)

Z uwagi na kwestie lokalowe musiałem się przenieś na duża, nową siłkę z basenem, sauna i innymi "spa cudami" (ma teraz karę multisport - prawie jak korpo szczur). Nie dość, że chodzą tam jakieś ciołki (jeden typek w koszulce Che Fujarą dostał srogą reprymendę! Od tej pory już go w niej nie widziałem) to jeszcze masa lasek.

Wytapetowane, wypsikane (mocne perfumy strasznie irytują na siłce) prężą się i wypinają przed Tobą/posyłają uśmiechy lub "cześć, cześć". Ciężko się skupić - jak już będę nosił obrączkę, praw się wyjaśni i dadzą mi spokój. Żeby nie było że jestem taki boski żigolo, to jeszcze bardziej irytują laski, które snują się bez celu od urządzenia do urządzenia, robią sztuczny tłok, blokując miejsce. Siada to to na maszynie, parę razy machnie na odczep z najmniejszym potencjałem, i siedzi zadowolona plotkują z koleżanką. Albo pakowanie albo gadanie! Jak człowiek ma rozpisany trening i określony czas na zrobienie go, takie zawalidrogi są strasznie irytujące :?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 maja 2014, 21:47

Ha, ja ćwiczę na siłke klubowej (tj. chłopaki z PB ćwiczą, które nie chcą płacić za karnet, a mamy ją za friko i generalnie są wszystkie sprzęty do ćwiczeń) i za nic nie zmieniłbym na jakieś Pure czy inne fitnesy.U Nas jest też właśnie taki mocny klimat, sami swoi, każdy robi co mu się podoba, nie ma pierdolenia po kątach tylko każdy ćwiczy :).Co do tego o czym pisze Franz to ja czytam kolejną taką opinię - te wielkie ośrodki do ćwiczeń to pełno klaunów, którym się przypomniało, że idą wakacje i trzeba brzuch zrobić.Podobno robią się później problemy z dostępnością sprzętu, nie ma gdzie robić ćwiczeń dlatego ja tylko na takiej klimatycznej,swojskiej, osiedlowej siłowni móglbym cwiczyć a nie na tak jak teraz Franz bo nie wytrzymałbym tego o czym pisze Sportowa Warszawa :).

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 14 maja 2014, 21:56

EnJoy pisze:te wielkie ośrodki do ćwiczeń to pełno klaunów, którym się przypomniało, że idą wakacje i trzeba brzuch zrobić.Podobno robią się później problemy z dostępnością sprzętu
No niestety masa jakiś pozerów, laseczek, tłum ludzi którzy chcą zrzucić brzuch na lato/po świętach. Kiepski klimat. Jednak na razie jestem zmuszony, ogranicza mnie czas i miejsce.

Ja tylko będę miał możliwość to wracam na stare śmieci, gdzie "pracowaliśmy sobie wytrwale żeby nasza grupa była silna" :wink:

PS: Jak tam programy, ja teraz lecę klasycznego splita:

Klatka piersiowa (14 serii) + triceps (9 serii)
Plecy (14) + biceps (9)
Nogi + barki

Na razie jest OK, miałem małą przerwę na delikatny FBW - teraz lecę na ostro ze zwiększaniem obciążeń. Trzeba dołożyć od pieca :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”