Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 14 lut 2013, 13:05
baziu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 lut 2013, 13:25
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 14 lut 2013, 13:46
Szczerze powiem, nie. Nie przyszło mi to na myśl. Musze rozejrzeć się w temacie w związku z tym samochodem.bartbuks pisze:A nie myślałeś nad jakąś Kią? Np Ceed.

baziu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 lut 2013, 15:24
Jaki masz model? Mój tata jak byłem mały miał II i to była siekiera. Jednak pracowałem w VW i wiem pewne rzeczy. 5 nie dotykać, chyba że się lubi mieszkać w serwisie i ma się dużo kasy odłożonej na awarie. Najbardziej nieudany model.sbQ pisze:Puknij się w łeb.
Masa speców od odradzania Golfów, nigdy w dłuższym wymiarze czasowym ich nie miała, albo kupowali rozkletotany badziew, którym "dziadek jeździł do kościoła".
Pierdolisz głupotysbQ pisze:Nawet jak było to autko mające już w kołach okolice 300 tys.
Wiem, wiem. Wy w Waszych stronach to naściągacie tego szrotu z zagranicy, a tak to sobie szyderę robicie.sbQ pisze:Np. kto by chciał taką Kia Ceed rąbnąć?
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 lut 2013, 15:41
Zadbanym? Wiesz, on nie ma zapewne 2 lat na poszukiwaniasbQ pisze:Więc mówisz, że pracowałeś w VW?
Ja mówię o zadbanym samochodzie, a nie jakimś śmierdzącym klekocie, wysprzątanym specjalnie na handel. Przy właściwym użytkowaniu 3 stówki są jak najbardziej możliwe i niczym mnie tu nie przekonasz. Po prostu wiem i tyle
A co Ci w Dieselu nie pasuje? Bo nie rozumiem. Jakiś uprzedzony jesteś? Jehowy, czy co?sbQ pisze:A i zapomniałem kolegi zapytać w poprzednim poście. Dlaczego DIESEL? I to jeszcze używany? Za cholerę bym nie ryzykował przy koszcie 20 tys. Za duże ryzyko. Już lepiej tą Kia kupić
WiemsbQ pisze:Żebyś Ty wiedział co oni tam w tych salonach i serwisach
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 lut 2013, 15:45
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 14 lut 2013, 16:24
Rzeczywiście A3 chyba troche za wysoka półka. Poszperam, poszperam jak coś sie uda zakupić to się pochwale.bartbuks pisze:No i 20 tysPrzełóż czyny na zamiary. Polecasz mu A3, tylko sprawdź jakie A3 znajdzie za 20 tys.
baziu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 lut 2013, 21:38
Mam i sobie chwalę. Brat też ma Astrę, ale to starsze modele, nie wiem jaki Ty byś sobie widział. Jeździłem Astrą, Vectrą i Omegą i tak naprawdę nie mam większych zarzutów co do prowadzenia. Ople to chyba dobry wybór.baziu pisze:Opla Astre.
Cris7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 14 lut 2013, 22:12
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 14 lut 2013, 22:16
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 14 lut 2013, 22:20
Ja mam Vectrę i w sumie poza kosmetyką, nic w nią nie wkładam, a śmiga aż miło. Trochę ciężko czasami na mieście zaparkować, bo tyłek ma spory, ale na razie nie planuje zmiany.Cris7 pisze:Jeździłem Astrą, Vectrą
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 15 lut 2013, 17:44
Hmm... 20 tys. to spora kwota. Nie myślałeś o aucie bardziej perspektywicznym, niż te co tutaj wymieniłeś? Zakładam, że pracujesz, więc może mając w planach rodzinę warto byłoby pomyśleć o kupnie samochodu na dłuższą metę. Nie wiem, czy interesuje Cię kombi, ale wiadomo, że w tym segmencie przede wszystkim za 20 tys. to znajdziesz dobrego Passata, który będzie nieźle wyposażony, bezpieczny, a i części do tego auta nie będą drogie. Z sedanów to za taką kaskę znajdziesz porządne Mondeo czy Vectrę. Oczywiście musisz sobie najpierw sam odpowiedzieć, czy ten samochód ma być na już/teraz do jeżdżenia pół godziny do pracy, czy chcesz mieć komfort podróżowania w dalsze trasy (z dziewczyną/żoną, potem z dziećmi).baziu pisze:Chciałbym kupić jakiś samochód do 20tys. Ogólnie obserwuje Opla Astre, VW Golf lub Polo, Audi A3, Seat Leon , Ibiza. Jakieś porady, opinie?
Skromne wymagania: jak najmniejsza awaryjność, 4drzwi muszą być i najlepiej dieselek.
niente
Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 15 lut 2013, 17:44
A ile masz pieniędzy uskładanych?Dudek pisze:Panowie, a co polecilibyście na pierwsze auto?
niente

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 15 lut 2013, 17:47
Nie orientuję się w cenach aut za bardzo. Tak za 3000 da radę kupić coś godnego polecenia?Nie wiem jak z kwotą, bo na pomysł kupna auta wpadłem niedawno i jeszcze nie było dobrej okazji to porządnie przedyskutować Więc jak byście podali pare modeli godnych polecenia z kwotami jakie trzeba na nie wyłożyć byłbym wdzięczny.
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 15 lut 2013, 17:57
niente
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio