El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 19

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 08 maja 2008, 0:00

Vianuch pisze:W 2 połowie Ruud i Higuain obowiązkowo
:P

Takie GD mi bardzo odpowiadają. Na początku miłe powitanie naszych zawodników, a potem sparing na lajcie z wielką Barceloną. Higuain jest niesamowity, ciekawe ile goli strzeli w dwóch ostatnich meczach. Znakomite dzisiaj rozgrywanie piłki przez naszych zawodników. Wielkie brawa dla Marcelo. W końcu zrozumiał jaka jest rola lewego obrońcy i cudownia włanczał się do akcji ofensywnych. Pojedynek z Messim też raczej na jego korzyść, faktycznie osłabł, ale było to chyba spowodowane zderzeniem z Valdesem, a nie jego słabą kondycją. Inna sprawa, że Messi to ~75 minuty nie pokazywał nic. A bramka Henrego bramką meczu. Bardzo podobna do jego do tej pory jedynej przeciwko Realowi, z meczu Real-Arsenal.
klopx pisze:Ta niby ręka Puyola jeszcze bardziej skierowała piłkę w strone bramki niż gdyby ta miała lecieć nie naruszona no ale to jest mistrz, mistrzowi nie wypada nie dać takiej szansy
Złote usta.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2008, 0:03 przez wianuch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 maja 2008, 0:00

Wynik jest rownie zajebisty, co zaskakujacy. Nie spodziewalem sie tak wysokiego rezultatu. Coz, druzyna zaskakuje, ale rywal tez gra duzo gorzej niz jest w stanie. Bylebysmy tylko nie zachlysneli sie tym sukcesem i dalej podazali we wlasciwa strone :wink:

A tak ogolnie to ---> :mike: :mike: :mike:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 maja 2008, 0:01

Wilmore pisze:Z ciekawości zapytałem znajomego sędziego - potwierdził, że to błąd sędziego.

Ktoś pisał że w Polsce ponoć są nie lepsi niż w Hiszpanii :>

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 maja 2008, 0:04

Gratuluje zasluonego zwyciestwa.

To co my dzisiaj pokazalismy to zenada.

Oby dotrwac do EURO.

Szkoda tez, ze na Gran Derby daja sedziowac najslabszemu moim zdaniem sedziemu w Hiszpanii.

Visca!
Ostatnio zmieniony 08 maja 2008, 0:05 przez mistyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 08 maja 2008, 0:08

A niech to! Dzisiaj na uczelni powiedzialem kumplowi ktory kibicuje Barcy ze bedzie 4-0. Messi i Henryk popsuli mi cale plany jutrzejszego tryumfu :D

Nic nie dopisuje juz bo po co, wynik mowi sam za siebie.
:mike:
Campeones :king:
Ostatnio zmieniony 08 maja 2008, 0:08 przez peepe, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zinho7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zinho7 » 08 maja 2008, 0:08

YES YES YES!!!!!!!!! To mi sie marzylo tak upokorzyc farse !!!!!! JUPI
Super mecz ! Najlepszymi na boisku byli moim zdaniem Marcelo Diarra i Robben! Szkoda ze strzelili chonorowego :cry: :evil: I ze RvN nie strzelal z pierwszej pilki tylko ją musial przyjąc takto by byl na 100% gool :P Ale i tak sie bardzo ciesze :o :D :D :D 8)
Hala Madrid!!!
Hala Diarra!!!
Hala Robben!!!
Hala Marcelo !!!!
Hala Iker!!!!!!!
Hala Raul!!!!!!!!
Real Madrid- Farcelona 4-1 :twisted:

2 WP za przekręcanie nazwy drużyny. Nie radzę tego kontynuować // fieldy

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 08 maja 2008, 0:14

RóżA pisze:A teraz dobrowolnie idę spać, póki el Crack mnie do tego nie zmusza Rolling Eyes .

No za tego H14 w sigu powinienem to zrobić, ale, że mam dobry humor to jeszcze możesz trochę posiedzieć.
Literek sie teraz czepiamy?Razz No cóż jeszcze by tego brakowalo zebys slepy był Wink Reszty nie komentuje... uwierz tylko ze nie sa to zdania człowieka ktory mature ma juz za soba;)
No przecież mówię, że jesteś przez maturą, będę trzymał kciuki!
Wilmore pisze:Karnego nie było. Zasłonił głowę, gdyby nie ręce, piłka odbiłaby się identycznie od głowy. Z ciekawości zapytałem znajomego sędziego - potwierdził, że to błąd sędziego.
Sędzia z A, B klasy czy okręgówki? Z doświadczeniem wiem, że strasznie przekupni są

Aha, jeszcze zapomniałem wyśmiać prezydenta Barcelony ----> Laportę, co teraz czynię :lol: , miało być 0-5, trochę się pomylił co do wyniku :lol:
Ostatnio zmieniony 08 maja 2008, 0:17 przez el Crack, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 maja 2008, 0:14

RealFan pisze:Wynik jest rownie zajebisty, co zaskakujacy
Po 15 minutach oglądania meczu z kumplem powiedzieliśmy "będzie 4:1" :wink:
Ogólnie mecz to pokaz bezradoności i czystej żenady w wykonaniu Barcy, która chyba z meczu na mecz gra coraz gorzej, teraz już nawet nie klepali podań pod polem rywala a ograniczali się do zmyślnego tracenia pilki na 30 metrze od bramki VV...
Real zagrał jedynie dość dobre spotkanie, ale widać teraz to wystarcza żeby rozgromić Barce ładując im 4 gole.

Barca powinna się wstydzić bo ja w tym zespole widzę juz tylko rezygnacje i brak jakiejkolwiek motywacji, energii, zacięcia...
WSTYD!!!!! :evil:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 08 maja 2008, 0:18

(L)oczkerson pisze:WSTYD!!!!!
Trudno sie nie zgodzic. Przed meczem obstawialem, ze wygramy 2:1. To, co sie wydarzylo przeszlo moje najsmielsze oczekiwania. Czekam na komentarze w jutrzejszej prasie :wink:
Ryj chcial zakonczyc prace z honorem... Wyszlo jak wyszlo.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 maja 2008, 0:22

el Crack pisze: Sędzia z A, B klasy czy okręgówki? Z doświadczeniem wiem, że strasznie przekupni są
Takie zachowanie nie jest celowe tylko intuicyjne, odruchowe. Jak lecialaby ci pilka na pysk to tez bys sie zaslonil. No chyba, ze lubisz chodzic po miescie z rozkwaszonym kinolem. Niby zagral reka i wykonal ruch do pilki, ale mimo to sytuacja dyskusyjna.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 08 maja 2008, 0:26

Masakra. :) Nie spodziewałem się mimoo wszystko takieego wysokiego wyniku. Sędzia co prawda dawał radę, ale nawet jakbyśmy go nie kupili to byśmy wygrali w niezłym stylu ;)
RealFan pisze:O kura! Guti nie ma okresu! 2 asysty
Nienawidzę takiego pisania. Guti musi mieć 2 asysty żeby nie mieć okresu. A taki Pepe może być połamany przez pół sezonu, i większości meczów grać piach ale i tak jest zajebisty :roll: Ale pewnie czepiam się.

DIARRA :zgon: :zgon: Chyba najlepszy mecz Malijczyka w Realu. Szkoda że nie strzelił bramki, bo grał po prostu świetnie i to w każdym elemencie.

HALA MADRID :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 08 maja 2008, 0:27

radość przeogromna :D

pamietam jak przegraliśmy GD na Bernabeu 0:3 i ten wstyd wtedy
dziś zemściliśmy sie na Barcelonie która była bliżej tej z ery Gasparta niz tej z czasów wygrania LM.

nie wiem co katalonczycy zrobili, ale w 2 lata po Paryżu rozbić drużyne która mogła dominować w europie i dać czas na odrodzenie Realowi jest niewyobrażalne. kto wtedy przypuszczał podczas GD jak Ronaldinho strzelał 3 gola ze za kilka lat Ronalidinho bedzie bliżej zakonczenia kariery, a Barca bliżej eliminacji LM

dziś Real to najlepsza drużyna w hiszpanii i nikt nie powie ze "przypadkowy" mistrz

co do meczu. sędziowanie bardzo słabe (na hiszpaniskim poziomie) zaangażowanie i chęć gry Barcelony na poziomie zero. u nas każdy dał z siebie wszystko. Higuain kiedyś nieskuteczny teraz strzela wszystko

Diarra-Gago-Marcelo-Pepe dla mnie piłkarze meczu

mimo postawy sędziego

w takiej formie obu drużyn na 5 Grand Derby Real wygrałby 4 :P

sezon 2007/08

Barcelona - Real Madryt 0:1
Real Madryt - Barcelona 4:1

8)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 maja 2008, 0:31

brylancik pisze:Nienawidzę takiego pisania. Guti musi mieć 2 asysty żeby nie mieć okresu.
Nie musi. Po prostu dawno nie asystowal :P

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 08 maja 2008, 0:32

Takie zachowanie nie jest celowe tylko intuicyjne, odruchowe. Jak lecialaby ci pilka na pysk to tez bys sie zaslonil. No chyba, ze lubisz chodzic po miescie z rozkwaszonym kinolem. Niby zagral reka i wykonal ruch do pilki, ale mimo to sytuacja dyskusyjna.
I co z tego, że chciał ochronić swój kinol? Czy to go jakoś usprawiedliwia? Wykonał ruch ręką do piłki za co należy się karny. Z pewnościąbyło to intuicyjne, co nie zmienia faktu, że sędzia postąpił słusznie dysktując karnego. Sędzia dawał radę, ale nie można mówić, że był kupiony, bo popełniał błędy po obydwu stronach.
brylancik pisze:Szkoda że nie strzelił bramki,
Diarra to przynajmniej sobie asystę zaliczył. Szkoda, że Gago bramki nie strzelił, należałaby mu się w końcu. No i Iker mógł karnego strzelać :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 maja 2008, 0:35

Ta akcje mozna interpretowac roznie, dlatego napisalem, ze sytuacja dyskusyjna. Sedzia mogl sie w tej sytuacji zachowac w kazdy sposob i nie mialbym pretensji, gdyby karnego nie odgwizdal. Wlasnie dlatego, ze zagranie wbrew pozorom nie bylo celowe. Jak mucha ci lata przed oczami to tez ja odgonisz, choc nier zawsze w pelni swiadomie, bo to bedzie odruch, jesli bedziesz zaskoczony/przestraszysz sie. Tu sytuacja byla podobna.

Dobranoc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”