Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM] - Strona 19

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM]

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 21 kwie 2010, 13:42

fieldy pisze: Xavi ponoć w tunelu miał małe spięcie z Mou i narzekał, że sędzia im pomagał, ktoś coś słyszał o tym
Xavi podobno powiedział do Mou "Idź się uściskaj ze swoim przyjacielem" mając na myśli arbitra.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 21 kwie 2010, 13:43

Chciałem się tylko napiąć :lol:
Ale Inter też strzelił ze spalonego i dlatego sobie od razu przypomniałem co tam Agnieszka pisała :]

catus_kitekatus
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: catus_kitekatus » 21 kwie 2010, 13:46

Mentor pisze: O co chodzi z tym duchem gry? Macie na myśli przypadki kiedy ewentualny spalony jest dosłownie centymetrowy przez co trudno go wychwycić? Ta sytuacja nie była taka. Spalony był ewidentny a sędzia dobrze ustawiony. Hahaha... e?
Spalony Milito był i tu nie ma dyskusji. Co do sędziego to ustawiony był źle i dlatego podjął złą decyzję! Spójrz jeszcze raz. On powinien być 2 metry bliżej linii końcowej boiska.

Co do karnego na Alvesie to sprawa jest bardzo dyskusyjna. Zwykle tak jest że faul w polu karnym musi być ewidentny by go odgwizdać. Sneijder rozkładał ewidentnie nogi by nie zahaczyć Alvesa. Kontakt był delikatny i Brazylijczyk chciał to wykorzystać teatralnie upadając. Faktem jest że Holender wchodził od tyłu (no i tu mam wątpliwość), ale ja mimo to też bym tego nie gwizdnął.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 21 kwie 2010, 13:58

fieldy pisze: Xavi ponoć w tunelu miał małe spięcie z Mou i narzekał, że sędzia im pomagał, ktoś coś słyszał o tym ?
Tak donosi o tym prasa:
Według Sky Sport 24 po meczu półfinałowym Ligi Mistrzów pomiędzy Interem Mediolan oraz Barceloną (3:1) w tunelu prowadzącym do szatni doszło do sprzeczki pomiędzy Jose Mourinho oraz Xavim Hernandezem.

Po ostatnim gwizdku portugalskiego arbitra, Olegario Benquerenki do trenera Interu, Jose Mourinho miał ponoć podejść rozgrywający Blaugrany, Xavi. Pomocnik w niewybrednych słowach zaatakował Portugalczyka twierdząc, że Nerazzurrim w zwycięstwie pomógł stronniczy tego wieczoru sędzia, nawiasem mówiąc rodak "The Special One".

Mourinho nie pozostał jednak dłużny Xavi'emu i przypomniał mu o wyczynach Norwega Toma Henninga Ovrebo, który był rozjemcą pamiętnego półfinału Ligi Mistrzów pomiędzy Barceloną oraz Chelsea.

Trener Interu pośrednio przyznał się do całego zdarzenia komentując dla Sky Sport 24: - Ludzie często mówią bardzo dużo, jednak nie zawsze jest to prawdą. Nami wszystkimi rządzą w takich chwilach emocje.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 kwie 2010, 14:02

Z tym ustawieniem arbitra najpewniej masz rację. Mógłby (powinien!) być ustawiony lepiej i ze swojego miejsca rzeczywiście chyba nie miał idealnej perspektywy.

Nie widział dzisiaj jeszcze powtórek tego zajścia z Alvesem, ale z tego co pamiętam to był Wesley atakował wślizgiem od tyłu i był kontakt a Dani to wykorzystał. Zapewne zbyt teatralnie, ale druga strona medalu jest taka, że jak się nie przewrócisz to sędzia faulu nie gwizdnie nawet jeżeli był. Na moje oko były wystarczające przesłanki do gwizdnięcia jedenastki, ale chętnie obejrzałbym jakieś powtórki, aby ocenić to bardziej na chłodno.

Perspektywa 7 dni oczekiwania na rewanż mnie przytłacza. Na dodatek w weekend gramy z Xerez a więc będzie to mecz, który niczego nam nie podpowie odnośnie naszej formy. Nie straciłem nadziei na awans, ale będzie strasznie ciężko. Będzie trzeba wspiąć się na absolutne wyżyny (przy założeniu, że Inter zagra dobrze/bardzo dobrze), aby zagrać w finale na Bernabeu. Pocieszam się tym, że skoro Inter był w stanie wygrać dwiema bramkami to i my jesteśmy, ale Mourinho ma handicap i może zaparkować piętrowy autokar w bramce ograniczając się do kontr i stałych fragmentów.

Tydzień [']

Co do Xaviego to jeżeli rzeczywiście to powiedział to słabo. Emocje trochę go rozgrzeszają, ale tylko trochę. Wszakże to nie świeżak więc powinien rozsądniej cedzić słowa, ale trudno.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 21 kwie 2010, 14:17

Łukasz_ pisze:Akarin nie rozśmieszaj mnie porównując te dwa spalone do siebie
Lukasz to teraz dorzuciłeś.Spalony to jest spalony i powinien być gwizdnięty, a nie jest istotne czy był na jeden centymetr czy na metr.Równie dobrze można mówić, że gol z główki powinien być za dwa, a jest tak ? Nie i gol jest gol.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 21 kwie 2010, 14:28

Ja nie kwestionuje tego że każdy spalony powinien być gwizdany. Poczytaj trochę ze zrozumieniem na drugi raz zanim coś napiszesz. Napisałem że nie każdy spalony jest sobie równy bo nie powiesz mi chyba że 2 metrowy spalony jest tak samo łatwy do wychwycenia co 20 centymetrowy. To taki przykład a pamiętaj że niejednokrotnie jest wielu zawodników w polu karnym i sędzia liniowy musi być skupiony przez cały czas. Pamiętaj też o tym że czasu na zastanowienie się nie ma za wiele, musi reagować od razu. Łapanie spalonych to ciężka praca.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 21 kwie 2010, 17:12

inter wygral zasluzenie. nawet jak karny na alvesie i gol ze spalonego, to z obrazu gry wynik 3-1 wydaje sie byc sprawiedliwy. oczywiscie spalony ewidentny, a karny problematyczny, faul byl, ale to nie dlatego przewrocil sie alves.

alves jak dla mnie w tym meczu najslabsze ogniwo. nie bylo go z tylu, byl spozniony, nie bylo go z przodu, tzn byl, ale tak jakby go nie bylo. te jego krosy powoduja u mnie podobna furie jak podania na wolne pole dinho na koncowym etapie jego przygody z barca. spoko, wlacza sie do akcji ofensywnych jest tam prawie zawsze jak barca atakuje, ale co z tego? jego dosrodkowania najczesciej sa niecelne o jakies 30 metrow w losowa strone. wali za bramke, na przeciwny aut, za mocno, za lekko, ogolnie zawsze strata. jak nie dosrodkowywuje, tylko zagrywa powiedzmy przed pol karne, to zawsze tak mocno kopnie te pilke, ze adresat ma problemy z jej przyjeciem, przed polem karnym, gdzie licza sie ulamki sekundy. wydaje sie, ze robi to jakby chcial byc usprawiedliwiony w koncu podal celnie i ma w dupie ze na tyle mocno, ze i tak to podanie nic nie daje. poza tym ma problemy z przyjeciem. dodatkowo wieczne grymasy na ryju jak sedzia gwizdnie nie tak jak chcial wymusic alves. zamiast sie skupiac na sedziach niech zacznie grac, a nie pretensje do calego swiata tylko nie do siebie. jeszcze sie potyka o trawe.
i chcialbym zauwazyc, ze to nie jest pojedynczy mecz. on tak gra od dluzszego czasu. moze nawet caly sezon. nie wiem czemu wszyscy sie tak podniecaja tym alvesem, ze taki super jest, dupa jest. w tym sezonie jest jednym z najslabszych punktow druzyny. dyskusje o prawej obronie brazylii sa co najmniej smieszne. kazdy widzial jak zagral maicon i jak zagral alves. tu nie trzeba nic dodawac.

ciezko mi sie znecac nad pique z powodu niewykorzystanych okazji do strzelenia bramki, ale jak mozna tak dwie sytuacje totalnie spartolic, to ja nie wiem, nawet strzalu raz nie oddal, plus zgarnal pilke pedro (ta akcja z przewrotka), niech juz lepiej zostanie na obronie. swoja droga alves tez sie raz przebiegl w poprzek pola karnego zapominajac oddac strzal.

busquets. jeeezuuuuu. do teraz jak sobie przypominaj jego wczorajsze wyczyny, to mam ochote walic sie stolkiem po glowie. przytrzymuje te pilke, ok, niech przytrzymuje, ale na jego pozycji strata w takim miejscu boiska tworzy duze zagrozenie. a ten zamiast oddac, to nie odda, tylko trzyma te pilke. po kilku jego stratach bylo super groznie. to skrajna nieodpowiedzialnosc. i te szybkie rozpoczynanie akcji po wolnym na swojej polowie, gdzie nikt jeszcze nie wie o co chodzi, a cala druzyna przeciwna jest na naszej polowie. pyk, pressing, strata, gol. brawo busquets :brawo:

messi. bog futbolu dzisiaj zagral ponizej krytyki, skurtecznosc dryblingu na poziomie promili, strata za strata za strata. z espanyolem gral podobnie swietnie do tego samolubnie, tu nie az tak samolubnie, ale rownie slabo.

ibra. a on gral w ogole? poza kilkoma meczami na samym poczatku sezonu, wlasciwie kilkoma pojedynczymi zagraniami, to mozna uznac to za wielki niewypal transferowy. on nie gra zupelnie nic. kilka dobrych meczy, nawet sam go zdazylem pochwalic za jeden i to wszystko?

i znowu mi sie przypomnialo o czygrynskim w kontekscie transferow. wlasciwie wszystkie transfery z przed poprzedniego sezonu mozna uznac za wielka porazke.

co do interu, to ladnie zagrali, w obronie przeswietnie. pressing na bokach boiska i w obronie na swojej polowie ladnie gesto, skncentrowani. barcelona mogla sobie merac te pilke pol godziny na 35-45 metrze i by nie wymyslila jak zagrac. taktyka w ataku prosta jak konstrukcja cepa, po odzyskaniu szybko do przodu rzucane pilki za, jak zawsze wysoko ustawiona, linie obrony barcelony. doprawdy prosciej sie nie da. i co? i barcelona ma z tym super problemy

w kontekscie transferow, to sprzedac alvesa puki ktos chce go kupic, slyszalem ze abramowicz na tyle glupi jest, moze ci z city tez dali sie nabrac na plotki o jednym z najlepszych prawych obroncow swiata. oczywiscie jak sprzedac to i kupic kogos na te pozycje.

i gdzie do [ch**] jest nasza 9tka?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 kwie 2010, 17:16

wlasciwie wszystkie transfery z przed poprzedniego sezonu mozna uznac za wielka porazke.
maxwell nie byl w sumie az tak zly. Sredniawy transfer.
i gdzie do [ch**] jest nasza 9tka?
W Mediolanie a dokladniej w Interze :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 21 kwie 2010, 17:52

pasza pisze:
w kontekscie transferow, to sprzedac alvesa puki ktos chce go kupic, slyszalem ze abramowicz na tyle glupi jest, moze ci z city tez dali sie nabrac na plotki o jednym z najlepszych prawych obroncow swiata. oczywiscie jak sprzedac to i kupic kogos na te pozycje.
[']

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 21 kwie 2010, 18:00

mistyk pisze:[']
aaaalllleee sie rozpisales. sory, ale nie chce mi sie tego czytac, za dlugie, nie skomentuje
:haha:

['] to trzeba stawiac tym co pisza ['] jako caly komentarz. nie masz nic do dodania, to nie zasmiecaj tematu

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 21 kwie 2010, 18:07

Kuźwa ale dzisiaj szczęśliwy chodzę po tym pięknym świecie :)

Jeśli ktoś miałby się obrazić na słowa Xaviego to na pewno nie Mourinho który sam dobrych kilka razy prowokował po spotkaniach przeciwnika. Każdy jednak widział, że sędzia mylił się w obie strony.

Maicon stracił kilka zębów i agent mówi że nie jest pewny występu w rewanżu.

Internazionale :*

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 21 kwie 2010, 18:08

Mam taką nadzieję że w rewanżu zagramy już normalnym ustawieniem lewa Pedro, prawa Messi. Bo to co gramy ostatnio zupełnie mi się nie podoba, wymyślanie nowej pozycji dla Leo :roll: Miałem nie oglądać tego meczu, ale jednak znalazłem jakiś kanał co transmitował i bardzo się rozczarowałem grą. Rozumiem pressing piłkarzy Interu, no ale bez przesady zero ruchu wyjść na pozycje. Przegrywamy 3-1 jesteśmy na połowie przeciwnika i co ? wszyscy rozeszli się na boki i stoją czekają. Jak można grać bez środkowego napastnika !? Mało tego przegrywać i nadal grać bez środkowego napastnika. Miałem wrażenie że grają bez jaj jakby im nie zależało nie było walki zadziorności. Bramka na 3-1 ze spalonego ale to szczegół bo Inter miał okazję na więcej. A te kłótnie z sędzią to już w ogóle Sergio faulowany sędzia widzi gwizdek a temu jeszcze coś nie pasi i dostaje kartkę. Puyol wie że jest zagrożony to musi się mądrować. Pół kartek to przez swoją głupotę. Ja nie wiem w czym Keita jest lepszy od Toure, ale Seydu mnie kompletnie nie przekonuje. Alves wczoraj to przeszedł sam siebie. Ogólnie marnie widzę szanse w rewanżu. Bo to Inter będzie z nami grał jak im się podoba a nie odwrotnie. Barca musi rzucić się do gardeł piłkarzom Mou i walczyć, walczyć i jeszcze raz walczyć. Jeszcze jedno można by oddać jakiś strzał z 15-25 metrów a nie ciągle próbować wejść do bramki tyle z mojej strony.

A jeszcze temat tej 9-tki. Mieliśmy człowieka od biegania, strzelania na którego można było liczyć w trudnych sytuacjach i oddaliśmy go lekką ręką. Mamy człowieka który opier... się przez cały pobyt na boisku.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 kwie 2010, 19:13

EnJoy's
Etus2 pisze:dokładnie i vice versa , rozumiem że odreagowujesz już przegrane kolejne mistrzostwo ?
To jest odpowiedź na poziome tego debila.

Ja tak jak pisałem Inter mi zaimponuje i zdobędzie mój szacunek jeśli zagra tak jak wielu zapowiadało. Brawo bo zrobili świetną robotę, skasowali wiele argumentów Barcy, a przy tym wykorzystywali swoje przewagi. Niewielu potrafi dużo mówić i to później przelewać na murawie. Najbardziej wk... mnie to, że daliście nam podwójnego konia trojańskiego. :lol: To było zamierzone. :idea:

Teraz przechodząc do spraw śmiesznych i żałosnych(przez mecz Lakers nie miałem okazji włączyć się w ta parodię dyskusji). Ja rozumiem jeśli kibic który nie lubi Barcy przychodzi w jej temat się ponapinać pośmiać itp. Ma argumenty OK. ale jeśli przychodzi taki debil jak Loker, Etus2, kaczy i ośmiesza się tak jak kiedyś RealFan wyjeżdzając ze spalonym w GD to chyba panowie dajcie sobie na wstrzymanie. Jak kibic Realu może się śmiać z Barcelony, dlatego, ze jako jedyna co roku trzyma honor La Liga?, dlatego, że nie ośmiesza się odpadając co roku w 1/8?, dlatego, ze jej zawodnicy nie świecą w wywiadach a na boisku w GD, czy może dlatego, ze nie ma takiego Valdano. Kibic Arsenalu śmieje się z Barcelony... Kibic tego samego klubu, który niedawno został ośmieszony nie tylko na przestrzeni dwóch spotkań. Barcelona w dwumeczu ośmieszyła całą otoczkę jaka jest wokół Arsenalu tworzona przez jego fanów, trenera, wyspiarzy czy zawodników. Zgwałciła ich filozofię bardziej niż Real w zeszłym sezonie w Madrycie. Arsene teraz może się napinać.

Ludzie zanim coś napiszecie oddzielcie swój orgazm po porażce Barcy od realiów i zaistniałych na fakcie wydarzeń. Spalony był na Milito był, pierwszego nie było, karny był- był. Być może Alves mógł brać przykład z Drogby i ze dwa razy jebnąć o glebę, bo widać taki upadek nawet nie wystarczył.
Inna ostatnia sprawa, czy jeśli kibic Barcy napiszę, ze był spalony przy bramce Milito i karny na Alvesie to oznacza, że sędzia skrzywdził Barce. Być może ale sędzia skrzywdził także Inter i nie mogę zrozumieć dlaczego nagle pojawiają się posty, ze kibice Barcy zwalają winę na sędziego, bo wytknęli mu błędy.
Barca sama sobie w tym spotkaniu rzucała kłody pod nogi, a Pep postarał się żeby były jak największe. Jednak jest rewanż i jest możliwość odkupienia i nawet w przypadku odpadnięcia zostawienia lepszego wrażenia. W końcu Barca to nie Real.

wp // fieldy

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 21 kwie 2010, 19:28

Jeszcze jest coś ciekawego teraz widać że piłkarski świat dzieli się na 2 grupy Ci co kochają Barce i co czekają na każdą jej porażkę. Fajnie to wygląda to tylko świadczy o sile drużyny ;]
Wczorajsza porażka 3-1 przeciwko Interowi Mediolan jest pierwszym meczem, w którym Barcelona Pepa Guardioli przegrała więcej niż jedną bramką.

Guardiola został menadżerem pierwszej drużyny latem 2008 roku. Od tej pory Barcelona przez 114 kolejnych meczów ani razu nie przegrała meczu różnicą dwóch goli. Ponadto Inter został też pierwszą drużyną w tym sezonie, która zdołała strzelić Dumie Katalonii 3 bramki.
Piłkarze Barcelony przebiegli wczoraj aż o 10 kilometrów mniej niż w pierwszym spotkaniu przeciwko Arsenalowi Londyn (104,11 km z Interem, 113,91 km z Arsenalem).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”