AS Roma (zbiorczy) - Strona 19

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 24 kwie 2005, 21:47

Masz rację, tylko powiedziałem to tak "bo gorzej być nie może".Właśnie mówię, że nie ma co zwalać winy na Contiego tylko ratować Romę przed blamażem :!:.Niech nawet Ci , co wiedzą że już odchodzą dołożą cegiełkę do triumfu w Coppa.Ale nie można zapomnieć o lidze, bo jednak mimo wszystko trzeba zdobyć te 6 pkt.Napewno 3 w meczu z Lazio :twisted: ...z Tottim :twisted: .

Tutaj jest rozkład Zaza półfianłów CI :

11 Maja o godzi. 21.00 Roma-Udinese
Rewanż
18 Maja godz. 21.00 Udinese-Roma

12 Maja, g. 21.00 Cagliari-Inter
19 Maja, g. 21.00 Inter-Cagliari

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 24 kwie 2005, 21:57

Szkoda porażki Romy....Ale cieszy goool zdobyty przez "Monte"...choć z karnego...ale cieszy :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 kwie 2005, 11:31

Hunter Mexes wczoraj nie zawinił aż tak ... był bliski wybicia a jak by wybił to nie było by gadki. Faul Cufre w polu od tyłu i karny. A Montella z karnego na Cassano ale w 90 minucie

Uchi_UfFy no właśnie teraz Coppa musi być. Bo jak piszesz nie tylko Conti zawinił. Teraz Brescia muszą pokonać bo to nie chodzi o pkt. ale przełamanie. Z Sampdoria nie grali aż tak źle ale co zrobisz ? 11 maja i mecze Coppa Czyli zaraz po kolejce ligowej Udinese wysoko w tabeli ale ostatni mecz z Roma to 3:3 na stadio Friuli i bez Tottiego jak wspomnialeś wcześniej. Muszą zaczą grać nie efektownie ale efektywnie. Ostatnio zabrakło szcześcia z Reggina i to było najgorsze. Teraz tydzien przerwy to moga sobie wyjaśnic pewne spray i musza zacząc wygrywać.

Pozdro

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 09 maja 2005, 11:28

Tego sie nie spodziewałem kolejna porazka Romy tym razem z Parma ktora jeszcze niedawno walczyła o utrzymanie a dzis ma tyle samo punktow co Roma juz tylko 4 punkty roznicy miedzy zespołem spadajacy do Serie B a 3 do miejsca o gre w barazach o Serie A.
wczorajszy mecz dobrze sie zaczał cassano ładna bramke strzelił z lewej strony na lini pola karnego przymiezył i nie dał szans Freyowi inna sprawa ze obroncy Parmy troche sie zakrecili.Ogolnie Cassano dobrze wczoraj grał miał jeszcze okazje na zdobycie drugiej bramy.Z drugiej strony to Parmie moim zdaniem nalezał sie karny kiedy to pod bramka był faulowany Cardone przez Chivu.No ale Parma cisneła nadał i w koncu Morfeo po sztrzale z rzutu wolnego zdobył brame.Nastepnie po nieudanej pułapce ofsjadowej wyszedł Gilardino sam na sam z Curcim ten skosił Alberto i sedział odgwizdał karniaka sam poszkodowany wykonał precyzyjnie strzał i wynik 2-1 tak sie skonczył mecz a Roma bodajze od 10 meczu nie moze wygrac meczu prawdziwu kryzys.
A za tydzien derby i ten mecz Roma musi wygrac by myslec o utrzymaniu sie w Serie A
Terminarz tak dziwnie sie ułorzył ze Roma bedzie grała ostatnie mecze z druzynami ktore tez walcza o utzrymanie po dermach wyjazd do Bergamo na mecz z Atalanta ktora wciaz walczy nastepnie mecz z Chievo u siebie jak wygraja to zostana w Serie A ale czy wygraja z nimi ja licze ze tak

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 maja 2005, 11:41

No właśnie Roma :!: Roma ma tak złą passe że aż szkoda. Mecz był brutalny ale i dziwny ... Ładne bramke Cassano ale i Mancini i Cassano mogli sie spręrzyć i było by inaczej. Gila był faulowany przy karnym ale szczerze mówiac to nawet 3 razy mógł gwizdnąć karnego..

Widzieliscie Cassano po bramce :?: A w zasadzie koszulke jego po koszulka Romy :?: i napis Grazie Grande Capitano :!: :!:

Myslałem że ten mecz bedzie przełamaniem - teraz musza to być derby :!: Mimo że nie ma jakiegoś anty Lazio Bo mam szacunek do oby dwóch klubów to jestem za Roma bo musie sie przełamać. Nie lubie takiego czegoś jak jest nerwowośc z zespole i złośc...

Sądze że Roma zagra derby nie dla kibiców ale dla Tottiego.. tylko szkoda że jego zabraknie..

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 10 maja 2005, 14:20

no coz.....rozpacz.... :( Roma nie miala tak duzo straconych bramek od 55 lat! ... a w sezonie 1993/94 nie wygrala przez 14 meczow pod rzad zdobuwajca ledwo 2 pkt..eshh....licze na wygranie Derbow mojej UKOCHANEJ ROMKI!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 maja 2005, 18:38

Dzisiaj Roma gra mecz w Coppa z Udinese. Musza wygrać bo to ich uskrzydli w lidze. Przed nimi derby w tej kolejce i tez ciekawe czy Conti wystawi wszystkich gracz z pierwszej jedenastki. Na pewno zagra Totti bo w Coppa może grać a lidze jeszcze nie. Mam nadzieje że Roma sie obudzi i przełamie. :!: Udinese tez mierzy o Coppa ale chyba myślą bardziej o LM i 4 miejscy w lidze jest ważniejsza.

W drugim meczu gra Cagliry i Interem czyli Finał Roma - Inter :?: oby :!:

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 11 maja 2005, 18:59

No własnie Zaza ciekawy mecz nam sie zapowiada Roma czy Udine oba zespoły zagraja w niedziele mecz sezonu czy Udine czy Sampa do LM czy Roma sie w derbach wkoncu przełamie czy moze byc zagrozona spadkiem do Serie B po meczu z Lazio.
Moim zdaniem raczej trenerzy beda oszczedzac piłkarzy na lige bo za wygranie Pucharu tylko kasa a co po kasie dla Romy jezeli nie zostanie w Serie A (musza sie utzrymac :!: ) albo dla Udine to nie ta sama kasa co w LM.
Roma w 10 ostatnich spotkaniach zgromadziła tylko 2 pkt :!: :shock: Pozatym kapitan wraca na Coppa zagra na 100% bedzie gryzc trawe a poprowadzi Rome do zwyciestwa tak mi sie zdaje ze Roma wygra musza sie przełamac pozatym podniosa sie morale przed meczem derbowym ale czy on sam pomoze w tym meczu nie zagraja Ferrari i De Rossi oraz kontuzjowani Dacourt, Dellas i Aquilani czyli srodek bedzie dziurawy.
Roma gra o honor jedyne co moga wygrac w tym sezonie to własnie Coppa dlatego wierze w ten zespół i bardzo chce zeby wygrali.
Natomiast w drugim meczu licze na niespodzianke i wygrana Cagliari fajnie by wygladał finał
Cagliari - Roma :D

Prawdopodobne składy:
Roma (4-4-2): Curci; Panucci, Mexes, Chivu, Cufre; Mancini, Perrotta, Greco, Virga; Totti, Cassano

Udinese (4-4-2): De Sanctis; Sensini, Pieri, Belleri, Zenoni; Pazienza, Mauri, Muntari, Jankulovski; Fava, Di Natale

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 maja 2005, 19:05

Wygraja zobaczysz musza tak jak napisałeś Totti bedzie "gryść trawe" by sie przełamać.

Napisałes skład ale nie jest on aż tak "rezerwowy" w drugiej lini małe zmiany. Bez De Rossiego czy Montelli ale z Tottim Mexesem Chivu Perrottą.

Udinese w swoim składzie bez Vincenzo i Di Michele ale z Di Natala i Jankulovskim.

Na pewno Rome czeka cieżki mecz ale wygra :!: zobaczysz :D

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 11 maja 2005, 19:08

Jak dla mnie Roma, nie ma kogo oszczędzać...mogą za jednym ( no może 2 :P) utrzymać się w Serie A oraz zdobyć miejsce gwarantujące występ w Pucharze Uefa...jak się nie mylę, wystarczy im awans do finału i musi się tam znaleść Inter, bo on sobie zapewnił już start w eLM i Roma jako (załóżmY) przegrany w finale będzie miała chyba pewny występ w Pucharze UEFA...jeśli się mylę to mnie poprawcie...
Natomiast co do samego meczu, to Roma musi zagrać na 100 % i nie ma kogo oszczędzać, bo większość drużyny gra fatalnie, więc nie ma kogo oszczędzać, a mecz z Udine to jedyna szansa na puchary, więc trzeba zaryzykować...Pozdro :!: :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 maja 2005, 21:08

No zaczeli - Roma rzuciła sie do ataku ale juz gra spokojnie. Udinese ma awoich asu wiec musza uważać. Kibice nie zawiedli Gra Totti Mexes Chivu Cassano młody Virga ! Musza wygrać !!!

Bogi Mexes obcioł włosy :! Irokeza ma jak Daniel Ljuboja :D heheh

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 11 maja 2005, 21:13

Hehe, no coś Ty :)

Szukam wszędzie nowych fotek, ale ni ma...ale irokez farbowany, czy poprostu zostawił dłuższe włosy przez środek ? :)

Opowiadaj Zaza, bo niestety Włoska piłka jest poza zasięgiem mojego telewizora... :wink:

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 11 maja 2005, 21:17

Jak ma irokeza to juz goscia lubie swego czasu tez mialem :wink: :D

No Zaza przeprowadz mała relacje bo ja tez nie mam przyjemnosci ogladania tego meczu niestety :(

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 maja 2005, 21:46

Sorry nie wiedziełem że mam zadania

ROMA PROWADZI 1:0 :!: :! :

MEXES GŁOWĄ NA 1:0 :!:

WOLNY Z NAROŻNIKA BOSIKA :arrow: CASSANO WRZUCA I FRANCUZ NAJWYŻEJ [troche sie oparł ale gol w 100% prawidłowy i Komentator krzyszy tak jak Olimpico MEXES ROMANISTA !!!! :D

Udinee próbuja sie odgryzać ale Curci i Chivu na miescju no i Mexes gra dzisiaj dobry mecz . Totti w jednej akcji mina 5 rywali dwóm zakładając siaty ale go zatrzymali ...

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 11 maja 2005, 21:54

Dzięki Zazek, podniosłeś mnie na duchu...widziałem wynik, ale nie znałem gry, a na czat Romy nie wejde bo jakieś problemy mam :) Utrzymać wynik GialloRossi :!: A najlepiej niech Francesco coś strzeli :!: Forza Roma :!: Puchar będzie w Rzymie :!: Brawo Philippe

Od dawna wiedziałem że Curci to talent, a Chivu, Cassano, Montella i Curci to jedyni coś grający zawodnicy w kryzysie Romy :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”